Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Devojčice se ugušile u dimu  (Pročitano 1551 puta)
11. Mar 2006, 01:43:57
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Požar u kući hraniteljske porodice iz Paraćina

Devojčice se ugušile u dimu

Paraćin - U požaru koji se juče dogodio u hraniteljskoj kući Ivanke Marić u Paraćinu, život su izgubile devojčice Blagica Jovanović (Smile iz Potočca kod Paraćina i Anđela Đorđević (2) iz ovog grada.

Devojčice su se ugušile u dimu, a do požara je došlo kada su se zapalila drva koja su stajala kraj šporeta, saznajemo u paraćinskom sudu.

Ivanka Marić se o devojčicama starala od njihovog rođenja. U trenutku izbijanja požara devojčice su bile same u kući.

- Izašla sam da im kupim doručak i ostavila ih da spavaju. Zadržala sam se duže, jer sam usput srela Blagičinu učiteljicu, koja je bila puna hvale za svoju učenicu. Blagica je dete ometeno u razvoju, išla je u specijalnu školu, ali je postizala izuzetne rezultate. Brzo je naučila da govori čita i piše. Za razliku od obdaništa gde se nije uklapala, volela je da ide u školu - priča jecajući Ivanka Marić koja se od doživljenog šoka oporavlja u paraćinskoj bolnici.

Ivanka dodaje da je Blagica majci napravila i napisala čestitku za 8. mart koju joj nikada neće uručiti.

- Strašno je ovo što mi se dogodilo. Kada sam ušla u kuću koja je bila ispunjena dimom samo sam molila Boga da je sa njima sve u redu. Iz sveg glasa sam vikala i zapomagala, ali nikoga nije bilo da mi pomogne. Nekako sam došla do kreveca i uzela Anđelu u naručje, a Blagicu sam vukla za sobom. Nisam znala da su mrtve. Lekari kažu da se nisu ni budile i da su se ugušile dok su spavale. Komšije su stigle da mi pomognu kada je već bilo kasno - grcajući nastavlja priču Ivanka.

Ona dodaje da je za nju ovo što se dogodilo najveća osuda.

- I sama sam bila napušteno dete koje je odraslo bez roditeljske ljubavi. Imam četvoro dece i šestoro unučadi, ali sam odnegovala i šesnaestoro ostavljene dece. Da se ovo dogodilo nekom od moje dece, čini mi se da bih takvu tragediju lakše podnela. Ne znam kako ću živeti bez mojih anđela, Blagice i Anđele - skrhano govori Ivanka.

I Ivankine komšije kažu da se Ivanka o deci dobro brinula i da ih nikada nije odvajala od svoje dece, a kasnije i od unučadi.

„Mnogi od njih su danas odrasli ljudi, imaju svoje porodice, ali dolaze da obiđu Ivanku“, kaže Milan Paulić, Ivankin prijatelj i Anđelin i Blagičin kum.

Izvor: Blic \ M. Stojanović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Apple 15
Tragedija u stanu Ivanke Marić, u Ulici majora Marka u Paraćinu

Devojčice se ugušile u požaru

Anđelka (2) i Blagica (Smile spavale u kući svoje hraniteljke Ivanke Marić, kada je izbila vatra

PARAĆIN - Dvogodišnja Anđelka Đorđević iz Paraćina i osmogodišanja Blagica Jovanović, rodom iz Potočca, štićenice Centra za socijalni rad u Paraćinu, ugušile su se juče u kući Ivanke Marić, njihove hraniteljke, u zgradi u Ulici majora Marka broj 87/1 u Paraćinu. Dok je Ivanka otišla da im kupi doručak, vatra je buknula kraj šporeta, a devojčice, koje su još spavale, nisu se ni probudile. Pokušaj reanimacije, na žalost, nije uspeo. Ivanka se sada nalazi na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Paraćinu, u koji su bile donete i beživotne devojčice.

Hraniteljka otišla po doručak
-Kupila sam im doručak i pampers i pošla kući, jer ih nikada nisam ostavljala same. Onda sam srela učiteljicu, koja je bila puna hvale za Blagicu koju čuvam od rođenja, a koja je pohađala specijalnu školu. Kad sam ušla u kuću, od crnog dima ništa nisam mogla da vidim. Razbila sam prozor da bi ušao vazduh, zvala decu i pomoć iz komšiluka, ali me niko nije čuo - isprekidano je pričala Ivanka jecajući i plačući, dok ju je njena kći Marija smirivala.

-Imam četvoro dece, Mariju, Srećka, Sašu i Srđana, koji imaju svoje porodice i od kojih imam šestoro unučadi. Anđelka je bila šesnaesto dete koje sam čuvala. Ta deca su za mene bila moje zdravlje, moj život, Bog mi je svedok da sam ih čuvala kao prava majka. Neko mi je rekao da će da me osude. Ja sam već osuđena, ako možete da me razumete. Neka mi Bog oprosti, ali, čini mi se, lakše bih podnela da se to dogodilo nekom od moje dece. Ja sam starila kraj njih, uživala u njihovim rečima, a njihove roditelje sam molila da se leče da bi osetili roditeljsku ljubav. Jer i ja sam ostavljena i usvojena i znam šta znači kad neko nema majku - dodaje Ivanka, koja je penzioner, a bila je zaposlena u "Cementari" i "Staklari".

-Ivanka je kupila pampers kod mene i otišla. Dok sam ja stajao sa nekim drugarom, odjednom sam video dim u njenoj kući. U tom trenutku konobarica je u naručju nosila stariju devojčicu.
Plamen se širio od šporeta

Potrčao sam ka njima. Ivanka je nosila mlađu devojčicu. U kući je goreo plamen pored šporeta i pretio da pređe na frižider i zamrzivač. Uzeo sam jedno plastično korito, tri-četiri puta ga napunio vodom i prosuo na vatru. Kad su vatrogasci došli, vatra je već bila ugašena. Tada je stigla i policija i Ivanku su odvezli sa decom u bolnicu - priča Nebojša Jovanović, vlasnik trafike preko puta kuće u kojoj se nesreća dogodila.

Izvor: Glas Javnosti \ Zorica Gligorijević
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.