Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Apr 2024, 13:32:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: devica u poznaku  (Pročitano 5387 puta)
02. Dec 2003, 19:45:59
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol
Poruke 302
Ovan Devica



Veza ova dva znaka je prilicno kontradiktorna. U ovoj kombinaciji prinudene su da žive jedna pored druge dve suprotne prirode koje ce se teško stopiti u jedinstvenu prirodu. Ono što je tipicno za Devicu, a to je odbijanje da se prepusti svojim nagonima, ovde se protivi razuzdanosti Ovnove životinjske duše.

Rezervisana, stidljiva i trezvena Devica ne zna kako da se prilagodi varvarskom poletu koji napada i nagriza tvrdavu njenih dobrih namera. Zamislite dostojanstvenu osobu, pristojno obucenu, kako se tetura sa flašom u ruci i dere se...

Uredan i pragmatican um iscrpljuje se u pokušajima da obuzda energicne i agresivne ispade. Prirodno, i ovde vatreni Ovan nece škrtariti sa obilnošcu snaga i uspece da ostvari svoj karakteristicni pecat, ali mora prethodno da prevazide unutrašnje barijere koje njegova strana Device nesvesno konstruiše protiv njegove žestine i silovitosti - a licnost rascepljena izmedu navaljivanja i povlacenja cesto se dugo traži pre nego što se pronade.

Ovan - Devica je, u zavisnosti od situacije, ambiciozan i štedljiv, ekscentrican i konformista, ekstrovertan i introvertan, pobunjen i disciplinovan, instinktivan i promišljen, oduševljen i skeptican... Ako ove dve prirode stalno protivrece jedna drugoj, lako se može desiti da se takva licnost povuce u sebe, opterecena razlicitim osecanjima kao što su: krivica, stalna sumnja, nezadovoljstvo. Tako se stvara temperament pun obzira, na opsesivan nacin, koji se granici sa neefikasnošcu i nervozom.
Ako licnost, zahvaljujuci povoljnom razvoju, uspe da u sebi uravnoteži uticaje oba znaka, metodicnost, strogost, mera, realizam i inteligencija postace dragocena sredstva za razvoj novatorskih ideja Ovna, koji izlazi savršeniji iz ovog spoja jer postaje uredniji, oprezniji, kontrolisaniji, obdaren kritickim smislom i sposoban za prakticno ostvarenje svojih ideala. Njegove pustolovine ce se odvijati u izvesnoj bezbednosti, a potreba za slobodom postace traženje unutrašnjeg sklada van anarhije i u zaklonu od haosa. Licnost ce biti odmerena i istrajna i naucice da vlada svojom energijom da bi njeni poleti bili plodni a impulsi blagotvorni...

- Vi ste mešavina instinkta i razmišljanja. Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative. Vlastite stavove branite vrlo argumentovano, uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu vecne mladosti, a posedujete i sposobnost da uocite slabosti drugih i da od toga izvlacite korist. To cete obicno raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe cesto nisu ni svesne tog Vašeg talenta.

Podznak Device Vam daje dašak kriticnosti, pa se ne može poreci da ste ponekad cepidlaka. Sa vrucom naravi Ovna možete biti prilicno nestrpljivi i tvrdoglavi. Volite da se zalecete glavom kroz zid i zbog toga su neke krize u Vašem životu neizbežne. Njihov broj i nacin ispoljavanja zavisice od toga u kolikoj meri Sunce okupira Vašu osmu kucu horoskopa, koja se još naziva i sudbinskom. Ali, buduci da Vam je glava tvrda i može podneti mnoge udarce, za Vas u životu nikad nije kasno da ostvarite ono što ste naumili...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Warren Beatty. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Bik Devica



Kombinacija ova dva zemljana znaka oblikuje prirodu u kojoj pre svega preovladuje egocentricnost, smisao za prakticno i odredeni nedostatak koncentracije koji Vam nikad ne dozvoljava da u potpunosti upoznate sopstveno unutrašnje Ja. Uredni i dobro organizovani, Vi ste od onih koji ce zapocetu stvar dovršiti do kraja. Zbog toga cenite samo realnost stvarnih cinjenica, prakticne poduhvate i jasne situacije.

U ovom spoju, Vaš podznak Devica unosi svoj dar inteligencije formirane na bazi opažanja i iskustva, tako da niste previše kreativni ali ste izrazito kriticki nastrojeni, analiticki i racionalni. Samim tim, analizirate do najsitnijih detalja sve mogucnosti prakticnih i materijalnih realizacija.

Komplementarnost ova dva znaka zemlje, jednog Fiksnog, drugog Promenljivog, obicno rada jednu pozitivnu, prakticnu, sredenu prirodu, zanesenu stabilnošcu. Zbog Vašeg pragmaticnog duha, posedujete jaku sklonost ka klasifikovanju, kategorizaciji objekata, bica i dogadaja, kao i oštar osecaj prilagodljivosti svakodnevnici. Naklonost prema jednostavnim stvarima, ljubav prema prirodi, zemlji, pomalo težak i suzdržljiv karakter nosi Vas u neprestanu osvajacku glad.

Težite ka samokontroli, opreznom i metodickom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život, tim pre što Vi ne pokazujete cesto želju da se menjate. Iako, sa svoje strane, Vaš znak Bik umanjuje hladnocu i odbojnost Device pomocu svoje topline i culnog temperamenta, nesklad kod Vas nastaje na podrucju osecanja, zbog cega cete cesto trpeti razocaranja na emotivnom planu.

Prisustvo Sunca u devetom polju horoskopa donosi Vam spiritualno, izoštrene i produhovljene želje kao i potrebu da pobegnete iz zatvora svoga tela. Jer, i Vi takode volite život, zadovoljstva, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da se "saberete", da sacekate, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajuci ih do maksimuma... Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad ucini da život prolazi pored Vas, ne doticuci Vas se previše, znajte da je i za to kriv uticaj Vašeg podznaka.

Morate se odupreti iskušenjima velicine i zadovoljiti se jednostavnom srecom. Vi poznajete svoje granice, pružajuci sebi psihološka i materijalna sredstva zahvaljujuci kojima sasvim dobro uživate u životu, daleko od prevelikih ambicija i borbi iz kojih imate malo šanse da izadete kao pobednik. Strpljivi, otporni, dobrovoljnog temperamenta, Vi ste šampion dugorocnih zadataka i pravilnosti.

Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste cvrst drugar na koga se može racunati. Medutim, Vaša prevelika rezervisanost ponekad zbunjuje okolinu i izlaže Vas, tokom mladosti, ispadima i obazrivosti. Nevolje Vas cesto ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i da izbegavate druge...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Ayatollah Khomeini. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Blizanci Devica



U ovom slucaju ujedinjuju se Zemljani znak Device sa Vazdušnim znakom Blizanaca. Time je udvostruceno dejstvo vladaoca ovih dvaju znakova, planete Merkura. Ono što je zajednicko za oba ova znaka je nacin razmišljanja lišen sentimentalnosti, mada najcešce ispravan. Kod Vas je inteligencija ta koja vlada, sa svim onim fascinantnim i tužnim. Vaš um je kritican i deluje kao mac; sudovi su Vam racionalni i logicni, ali ipak strani životu.

Želja za znanjem je vrlo razvijena, ali to je znanje skup cinjenica koje teško razvijaju misaonost i dublje prodiranje u problematiku. Zahvaljujuci ovoj hladnoci i vrlo umerenom temperamentu, Vi ste gotovo uvek gospodar situacije, u cemu se i krije izvor Vaših problema. I, dok s jedne strane postoji intelektualni podstrek, želja za komunikacijom i sva ona vazdušasta lakoca tipicna za Blizance, s druge sve to cini težim strana Device, vezana za zemlju. Tako Vam je brzina i elasticnost pomešana sa izrazitom sklonošcu za tacnost i red, metodu i preciznost, savršenstvo i detalj...

Ascendent u Devici Vam daruje zdrav razum i inicijativu; uredni ste i organizovani, sposobni za svaki posao, ali ste u svom delovanju prilicno jednostrani i imate sklonost ka tome da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu vecne mladosti, a posedujete i sposobnost da uocite slabosti drugih i da od toga izvucete neku korist. To cete obicno raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe cesto nisu ni svesne tog Vašeg talenta. Ako ponekad i izgledate oholo i sigurni u sebe, to je najcešce samo nacin da sakrijete svoj razvijeni kompleks niže vrednosti. To može da iznenadi i one koji Vas bolje znaju, jer ste poznati kao licnost visokih duhovnih kvaliteta i razvijene moci rasudivanja.

Ali, Vi ste stvorenje koje je tako puno obzira, zaljubljeno u detalje i u dobro obavljen posao, da uvek mislite kako je moguce doci do boljih rešenja i bojite se da su za to drugi možda sposobniji od Vas. Opsednuti ste granicama svoje moci: želeli bi da ih prekoracite i nikada niste u potpunosti zadovoljni svojim kvalitetima. A kada Vas jednom obuzme sumnja i postanete duboko nespokojni, teško Vas je utešiti uveravanjem da se varate i da su drugi mnogo ograniceniji nego što mislite. Uvek nalazite razlog za brigu i suvišnu strepnju, što proizilazi iz Vaše osetljivosti prema drugima i prema okolini u kojoj živite. No, ipak se trudite da svoju neposrednu okolinu ne opterecujete licnim problemima.

Ponekad se može javiti nesklad izmedu Vaše intuitivne inteligencije i promišljenog uravnoteženog delovanja. Imate težak karakter i zbog toga Vaš sentimentalni život može biti težak i pun problema. Onoliko, koliko Vam je lako da uspostavite poslovne odnose, bice Vam teško da održite svoje afektivne veze. Morate da pronadete dobar nacin da sinhronizujete svoje ponašanje. Zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalacki nežan ali i živ, prevrtljiv i prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, Vi teško nalazite svoje pravo mesto, misleci stalno da bi Vam drugde bilo bolje, zbog cega se brzo umarate od druženja sa istim osobama...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Brooke Shields. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Rak Devica



Kuca ovog osetljivog i miroljubivog stvorenja njegova je školjka i porodišni krug je centar njegovog života. Ovakva osoba svoje slabosti nadoknaduje tako što život organizuje do detalja, stalno se pridržavajuci svojih principa. Nepoverljiva je i pazi da se ne otvara pred bilo kim. Ume da se izrazi samo u porodicnoj intimnosti ili u uskom krugu brižljivo odabranih prijatelja a vernost u ljubavi i prijateljstvu stavlja na prvo mesto.

Daleko je od toga da se oduševljava na prvi nalet, ne daje se olako i gaji jednu vrstu stidljivog ponašanja, više u moralnom nego u fizickom smislu, što od nje cini veoma takticno bice, osetljivo, iskreno i blago. Ponekad se, medutim, pokazuje kao suviše ukoceno. Pošto ne ume da rizikuje, ova osoba propušta prilike u životu, i to one koje valja zgrabiti odmah cim se ukažu.

Oprezna i rezervisana priroda cini je suprotnom oportunistima kakvi su Blizanci ili Vaga. Ali, zauzvrat, ona nije bez sposobnosti prilagodavanja. Ako mora da donese neku odluku, ona to cini sa velikom brigom za detalj. Ozbiljna i skromna, pokušava da zauzme mesto za koje misli da joj pripada, ne gajeci preterane ambicije.

Sve u svemu, jedinstvo Rak - Devica daje u osnovi prijemcivu licnost, otvorenu za utiske koji dolaze iz spoljnog sveta, uvek spremnu da pokupi sve što može obogatiti njen duhovni i intelektualni prtljag. Rec je o izrazito inteligentnom tipu, koji uspeva spontano da ude u suštinu drugih osoba ili stvari. Ima uroden smisao za gostoprimstvo i povrh svega za prijateljstvo, koje uspeva da uzdigne dubinom osecanja. Ovakva licnost voli da joj se pokazuje pažnja i izražava ljubav. Njena sposobnost da se suoci sa teškocama i pobede koje uspeva da ostvari, ne cine je nikad gordom...

- Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani. Vaša težnja ka perfekcionizmu cesto Vas može uciniti veoma napornim. Težite samokontroli, metodickom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život.
Jer, i Vi takode volite život, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajuci ih do maksimuma. Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad ucini da život prolazi pored Vas, ne doticuci Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka.

Spontani ste samo kada se osecate potpuno sigurno; tada otkrivate da ste luckastiji više nego što pokazujete. Vi se u stvari bolje prilagodavate stvarnosti od ostalih Rakova. Sanjarije Vas stalno vezuju za detinjstvo i vode Vaša osecanja i izbor. Vaše glavne ljudske vrline poticu iz cinjenice da nikada ne zaboravljate svoje korene, niti iskustva koja ste stekli u životu.

Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste cvrst drugar na koga se može racunati. Nevolje Vas cesto ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i to u Vašoj komunikaciji može dovesti do ozbiljnih teškoca - narocito kada su emotivne potrebe u pitanju...


Lav Devica



Teškoce koje leže u ovoj kombinaciji proizilaze iz sukoba elementa Vatre, koja teži da se oslobodi svega na svom putu, i elementa Zemlje, uvek vezanom za jedan predodreden nacin života; ovde se aktivna volja spaja sa pasivnim intelektom. Na taj nacin, rada se "teorijska" licnost, sposobna da jasno sagleda probleme i akcije koje treba da preduzme, ali koja je elasticnija prema potrebama bližnjih nego prema sopstvenim.

Stidljiv i rezervisan temperament Device umanjuje maniju velicine koja pokrece Lava. Ovo bice uglavnom ume sebi da pruži sredstva za ostvarenje svojih planova do poslednjeg detalja. Rec je o nemirnoj prirodi, ali veoma plodnoj i produktivnoj koja ne zna za prepreke i ogranicenja. Ovaj karakter teži da brzo sazri i uravnoteži se. Svestan svojih ogranicenja koliko i svojih sposobnosti, on tacno zna dokle može da ide i cuva hladnokrvnost u teškim situacijama. Rodeni u ovoj kombinaciji imaju potrebu da se potvrde da bi se oslobodili a logicki i prakticni duh im je glavni adut za materijalni uspeh.

Ovaj u osnovi odlucan temperament, što je zasluga Lava, odlikuje snažna želja za isticanjem, koju blokiraju neopravdane zebnje, kao i prekomerna ljubav za detalje zbog koje cesto gubi neophodnu predstavu celokupnosti. Bez obzira na sve, rec je o prirodi koja u sebi nosi savršene mogucnosti da dozira svoju snagu.

Ali, Lav - Devica, ako je slab, obeležen pasivnošcu, gaji preteran ponos koji velica njegov egoizam. Odbijajuci da prizna svoje mane, on zauzima nadmen stav, ponosan do apsurda, tražeci od drugih ono što sam nije u stanju i isticuci pretenzije nespojive sa njegovom osobom...

- Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu vecne mladosti i volite da vodite brigu o drugim ljudima, da im pomognete da se poboljšaju. Imate malo osetljivije nerve nego tipicni Lav i lakše Vas je izbaciti iz ravnoteže. Fine crte, ljubav prema realnosti i manje raskošna, a više tradicionalna, elegantna okolina su takode Vaše karakteristike
Vaše Sunce koje naginje ka dvanaestom polju horoskopa stvara Vam teškoce da se nametnete, postavlja neka pitanja i pojacava strepnje. Potrebno je neko vreme da Lav izade iz kaveza; sa godinama koje ce doci mogli biste postici dobru ravnotežu izmedu duha Lava koji ume da pravi sinteze i analitickog osecaja Device. Neka altruisticka aktivnost bi mogla da Vas pomiri samog sa sobom...

Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilicno rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni, a sredstva kojim ce se oni postici otmena. Idealista, verujete u izvesne vrline kao što su poštenje i pristojnost. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos koji velica Vaš egoizam. Odnosi sa okolinom zbog toga stradaju. Takvo ponašanje bi moglo da Vas vodi u velike greške, narocito na emotivnom planu...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i M a d o n n a. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Devica Devica



U znaku Device, krajem leta, dan i noc traju približno jednako dugo, pa je osoba rodena u ovom znaku obicno obdarena smislom za suprotnosti. "Dvostruka Devica" je esencija reda i preciznosti. Pedantna je, pridaje veliki znacaj racionalnom, cistunac je do manijackih razmera. Odlikuje je duh ravnoteže pracene gvozdenom logikom, borba i savez za osvajanje idealnog sveta u kojem je sve tacnost, metod i sigurnost.

Ovde se vodi uporna borba protiv sveta stvarnosti, jer se ovaj spoj cesto pokazuje lišenim one doze elasticnosti i prilagodljivosti koja cini život lakšim i ublažuje sukobe sa realnošcu. Ovakva osoba cesto opterecuje sebe nepotrebnim detaljima, što joj koci intuiciju i sprecava sinteticki duh. Osecanje nesigurnosti obuzima je kad god oseti da nema logickog razumevanja dogadaja i ljudi. Mora da razume da bi priznala. Tako ona "pravi svoju kartoteku i lepi etikete" da bi sredila svoje utiske. Ali, nijedan intelektualni sistem, ma koliko bio uopšten i precizan, ne može da obuhvati stvarnost. Živi svet nesvodiv je na usku kategorizaciju.

Cista Devica je tako kao Eva koja kuša jabuku saznanja ili naucnik koji pokušava da uhvati svet u formule: što više uci, sfera saznanja koju treba steci širi se, otkrivajuci granice ljudske svesti koja se odrekla intuicije i iskljucila mozak iz cula. Ukoliko ne uspe da pomiri suprotnosti, kod nje ce prevladati nocna ili dnevna strana. Može se sresti i rezervisana, stidljiva, samodisciplinovana Devica, uglavljena u svoje navike; ali i ekspanzivna, razvratna, nemoguca, avanturisticka Devica.

Sve u svemu, smerna ili raspusna, stereotipna i banalna, ili originalna i izuzetna, "dvostruka Devica" je teško kada u stanju da pomiri u sebi te protivrecne težnje i odgovara uvek više jednoj ili drugoj od kategorija po podeli njenih planeta po zodijackom krugu...
Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani. Vaša težnja ka perfekcionizmu cesto Vas može uciniti veoma napornom. Težite samokontroli, metodickom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život, tim pre što Vi ne pokazujete želju da se menjate. Jer, i Vi takode volite život, zadovoljstva, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da sacekate, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajuci ih do maksimuma...

Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad ucini da život prolazi pored Vas, ne doticuci Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka. Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste cvrst drugar na koga se može racunati. Medutim Vaša prevelika rezervisanost ponekad zbunjuje okolinu i izlaže Vas, tokom mladosti, ispadima i obazrivosti. Nevolje Vas cesto ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i to u Vašoj komunikaciji može dovesti do ozbiljnih teškoca. Pokušajte da ublažite svoju kritiku pažnjom i brigom o drugima...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Agatha Christie. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...
IP sačuvana
social share
There is nothing “paranormal” in the Universe, except our limited understanding of Nature.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol
Poruke 302
Vaga Devica



Ascendent "Devica", je u odredenoj suprotnosti sa Vašim znakom Vage. Naime, prava Vaga voli život, zadovoljstva koja on nudi, i to bez velikih obaveza, dok je Devica uvek zabrinuta nad svojom egzistencijom. Zbog podznaka Device, može se reci da se dosta dobro snalazite u životu, bez velike galame i ni nalik na nekoga ko mnogo traži.

- Zavodljivost, strpljenje, mera, simpatija, samokontrola, metodicnost, ravnoteža, sklad, želja za otvaranjem i voljno zatvaranje - sve su to odlike Vaše psihološke kombinacije Vaga - Devica. Ali suprotnost ovih dvaju znakova uocljiva je u svim sferama Vašeg života. To je prouzrokovalo da Vam unutrašnji život bude umotan u zaštitni omot, tako da kontrolišete svoje impulse i uveravate se u dobru zasnovanost svake radnje pre nego je se prihvatite.

Takode, može se uociti i rascepljenost izmedju optimizma i pesimizma, idealizma i realizma, izmedu osecajnosti i preterane kriticnosti. Zbog toga možete biti prilicno komplikovani u svakodnevnom ophodenju sa drugima, cime cete, svakako, cesto nailaziti na nerazumevanje okoline. Vaš podznak Vam daje diskreciju, Vaš šarm deluje tek na drugi pogled, ponekad previše konformista, Vi ipak vodite racuna o tome šta ce drugi reci (iako to možda ne pokazujete), i taj strah moze inhibirati Vašu prirodnu kreativnost. Ni previše voluntarista, a ni obrnuto, Vi volite pre svega efikasnost. Znajuci da izbegnete zebnju sutrašnjice, razvicete sopstveni ukus za konfor i sigurnost za kojima ceznete, jer su, Vam kao osobi neophodni.

Utopije retko iskušavaju Vašu, prilicno razumnu, prirodu, obuzetu stabilnošcu i razumevanjem - ipak, ludi snovi Vas privlace i plaše u isto vreme. Ponekad bi i sami da se promenite, ali, teško se rešavate svojih navika i više volite da kontrolišete tok svog života. Potajno ambiciozna, Vaša priroda cesto ne uspeva da zadovolji svoje prohteve, sprecena blokadama koje sama sebi stvara. Sigurno je, medutim, da je rec o jednoj blagoj prirodi, punoj razumevanja, tako da ostaje humana i otvorena u neophodnoj meri da bi ispoljila ono najbolje u sebi...

Iako naginjete ka ekscentricnom nacinu života, sreca se za Vas, izgleda, krije u jednostavnim stvarima. Ako želite da je pronadete, trudite se da ne podlegnete iskušenju egocentricnosti, koje Vas povremeno zahvata. Ono što sami želite, što Vam se cini ispravno i povoljno, za Vas kao da je jedino merilo vrednosti i ocekujete da se i drugi ravnaju prema tom merilu. Zato Vam treba skrenuti pažnju da iskreno preispitate samu sebe i da pri tom budete što je moguce više objektivniji.

To bi preispitivanje trebalo - uz pretpostavku da bude lišeno uticaja Vaše sugestije - da rezultira i necim od onoga cemu toliko težite i što uvek ne postižete: atmosferom bez kriza (ili bar retke krize) u privatnom životu. Morate, takode, i da prihvatite ocenu da ste u stanju da budete toliko nekriticni prema svojim zamislima, da u Vašim ocima, niko ne može naci milosti ko ne deli Vaša uverenja. Pokušajte da svoje ideale dovedete u sklad sa stvarnošcu i da težite samo onim ciljevima koji Vas nece dovesti u duhovnu izolaciju...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Olivia Newton - John. Ona je, u neku ruku, Vaš "Astrološki blizanac"...


Škorpija Devica



Ova kombinacija znakova, pre svega, pospešuje efikasnost. Duboka energija, koja Vam je vec kao Škorpiji svojstvena, stavlja se pod kontrolu Device koja je ekspert za stvarnost i organizaciju. Zbog toga ste u stanju da koordinirate mnoge protivrecnosti koje su u životu neizbežne, obdareni ste sposobnošcu mirenja suprotnosti solidnom i marljivom dijalektikom koja Vam omogucava korišcenje sinteze "za" i "protiv" radi ostvarenja dugorocnih ciljeva.

Oni su ponekad uzvišeni, ponekad razumni, ali - da bi ih dostigli - Vi u svakom trenutku znate kada morate da budete oprezni, kada je vreme da se strasno angazujete, kao i da odmerite onu neophodnu dozu skromnosti i ambicije, uzdržavanja i nestrpljenja. Imate urodeni smisao da procenite šta je potrebno u odredenoj prilici. Perfekcionista ste, imate oštro oko za detalje, koje posmatra svet oko sebe bez neke prevelike susretljivosti.

Ali ova dvostruka priroda krije za Vas i mnoge zamke. Teranje sebe na rad teško se miri sa instinktivnim ponašanjem i snažnom agresivnošcu impulsa. Bice kao Vi, cija je osecajnost inhibirana i koje je - svojim rodenjem i porodicnom okolinom - programirano za neprekidnu borbu i aktivnost, takvo bice kao da ne prihvata miran život, bez problema. Dovoljan Vam je i jedan mali detalj pa da Vam se raspoloženje naglo promeni i pocinjete da terate inat i sebi i i drugima (njima nešto malo cešce).

Standardi su Vam dosta visoki i kriticki ste nastrojeni prema okolini. Vi ste diskretni, tajanstveni, i slabo popustljivi prema fantazijama ili ekstravagancijama onih koji Vas okružuju. Zato njima možda izgledate kao osoba na distanci, rezervisana i povucena. Vama cesto upravljaju neke skrivene sile, jaki instinkti, neka neobjašnjiva osecanja. Ipak, imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; aktivni ste i snalažljivi, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevžnim stvarima.

Vaša složena priroda mora da nauci da vlada svojom nedisciplinom, da odmeri svoje delirijume, da usmeri svoje izražene tendencije ka rasipanju - na novac se to najmanje odnosi - i da ublažite razorni žar svoje ljubomore. Sukob Vaše dve prirode je neprekidan i cas preovladuju prohtevi mozga, cas cula i osecanja. Samo ogromnom moralnom sposobnošcu možete uravnotežiti ove dve snage... U suprotnom, imacete prilike da sami sebi iskomplikujete život, kao i da upoznate gomile morbidnih aveti i neuroticnu paralizu nezadovoljenih želja. Da bi maskirali svoje slabe tacke možete pribegavati ironiji i sarkazmu...

Treba da znate da imate razornu psihu, jacu nego što je to uobicajeno, i da je ona, i nacin na koji vlada Vama, jedan od najvažnijih uzroka mnogih Vaših životnih problema. Vaša najizrazitija osobina je suzdržanost. Nikad ne dopuštate da se prodre u Vaše najintimnije i najskrivenije sfere i uspešno krijete od drugih svoje slabe tacke. Ono što Vam u mnogim situacijama daje prednost je duboka i snažna intuicija koja Vam omogucuje da lako razlucite istinu od laži, da razdvojite dobro i zlo. Cvrsti i istrajni u svojim odlukama, u stanju ste da koncentrišete sve svoje snage u pravcu ideala kojima težite.

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Bora Djordevic. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Strelac Devica



Veza ova dva Pokretna znaka je prilicno kontradiktorna. Nežna, cerebralna, bogata nijansama: tako se ispoljava borba ove dve prirode primorane da žive u zajednici. S jedne strane je Devica, sa svojom naglašenom ljubavlju za red, detalje i analizu, a sa druge je Strelac, sa svojim nehajem za bilo kakve veze i ustaljene šeme, i za sve ono što je jednostrano; Devica hoce sigurnost, mir, efikasnost i diskreciju. Strelac ima smisla za putovanja, avanturu i neprekidno je u pokretu.

Tako se rada priroda koja vecito traga za unutrašnjom ravnotežom koja bi joj obezbedila neophodnu odlucnost u pravcu licne afirmacije. Ovo razilaženje u duši ipak nije negativno jer može stvoriti licnost koja uspeva da izbegne "gvozdenoj logici" koju nosi znak Device i tako prodre u istinsku suštinu života, ljudi i situacija. Strelac sa svoje strane nudi mogucnost da ovakva osoba otkrije filozofski i ideološki smisao života, što, podržano realizmom Device, doprinosi stvaranju snažne licnosti, sposobne da se uzdigne iznad životnih nedaca i spozna najdublje istine...

U obicnim okolnostima, ovakva osoba poštuje društveno priznate moralne vrednosti i društvene konvencije. Iako je pomalo rezervisana i zabrinuta da ne napravi pogrešan korak, ona je vrlo efikasna, lucidna, organizovana i veliki entuzijasta. Govori i deluje uglavnom kada je sigurna da je u pravu, obuzdava svoj entuzijazam pre nego što dobro organizuje posao i ne stupa u akciju pre nego što se uveri da je teren cist - što baš i ne doprinosi nekoj spontanosti. Unapred i postepeno analizira ono cime je motivisana. Ipak, u trenutku akcije stupa na scenu u velikom stilu i iznenaduje okolinu time što uspeva da ostvari ono što je želela.

Kad Strelac - Devica pokaže idealizam, to je najcešce tako što usvaja neki zajednicki ideal. Vrlo izuzetno ga prilagodava sebi i retko se trudi da na okolinu utice primerom i recju. Ideje koje su aktuelne on obogacuje svojom strogom analizom. To je realizator koji ume da u praksi ostvari ono što su drugi maglovito zamislili. Opskurna uloga koja mu cesto zapada ne bi trebalo da nas odvrati od pomisli na njegovu efikasnost. Bez njega bi mnogi poduhvati ostali nedovršeni ili neuspeli.

Medutim, mnogim ljudima, koji imaju ovakvu sintezu znaka i podznaka i koji svoje potencijale ne uspevaju da usmere na pozitivan nacin, u životu cesto "ne cvetaju ruže". Ovakav karakter može isto tako spreciti da odredene najvažnije i prirodne potrebe licnosti budu zaista proživljene ili u dovoljnoj meri podržane.

- Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu vecne mladosti, a posedujete i sposobnost da uocite slabosti drugih i da od toga izvlacite korist. To cete obicno raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe cesto nisu ni svesne tog Vašeg talenta. Dom, kuca, porodica igraju važnu ulogu u Vašem životu, pozitivnu ili negativnu - u zavisnosti od toga u kojoj meri Sunce okupira cetvrto polje Vašeg horoskopa...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Walt Disney. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Jarac Devica



Evo strpljivog coveka - pauka, koji lagano plete savršenu geometrijsku mrežu svog života. Ova kombinacija rada veoma precizno nastrojen karakter, svestan svojih vrednosti, ali i svojih granica. Traganje, kao sredstvo neprestanog usavršavanja svojeg Ja, kljucna je tacka njegove egzistencije: kriticki je usmereno, ali i veoma konstruktivno traganje. Ne plaši se dužnosti koje zahtevaju revnost, sabranost i samopregor; nepokolebljivo ide svojim putem, nepoverljiv prema culima, pazeci da ne podlegne cudnim iskušenjima koje ga salecu.

Jarac - Devica ume da ostane trezven i da vodi racuna o uticaju iluzija i stvarnosti. Kombinacija ova dva Zemljana znaka oblikuje prirodu u kojoj pre svega preovladuje egocentricnost, i smisao za prakticno. Te dve Zemlje, jedna predjesenja, druga zimska daju pomalo suvoparnu i zatvorenu prirodu. Komplementarnost ova dva znaka Zemlje, jednog kardinalnog, drugog promenljivog, obicno rada jednu pozitivnu, prakticnu, sredenu prirodu, zanesenu stabilnošcu...

Ovo su cudne osobe koje nam se cine nepodnošljivim sve dok ih ne upoznamo, i družeci se sa njima i posmatrajuci ih van njihove spoljašnjosti najzad otkrivamo da su u mnogo cemu izuzetne. Radi se o efikasnim, inteligentnim ljudima koji se ne otkrivaju celom svetu. Kako ne dozvoljavaju pristup, treba ga znati zaslužiti i sresti ih na povoljnom terenu, što za sobom povlaci dodatnu teškocu, buduci da izbegavaju pojavljivanje u javnosti i preziru snobovske manire.

Na poslu i pri stvaranju su genijalni organizatori, i zahtevaju red i metodicnost; dejstvuju strogo i nepopustljivo postižuci izvanredne rezultate. Skloni su, medutim, da se izgube u detaljima, da "popuju" i drže pridike, ali na nama je da im se odupremo. Uostalom, ima li ikoga da je bez mana?...

Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative; uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim stvarima. Vaša težnja ka perfekcionizmu cesto Vas može uciniti veoma napornim. Težite samokontroli, metodickom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život, tim pre što Vi ne pokazujete želju da se menjate. Jer, i Vi takode volite život, zadovoljstva, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da se "saberete", da sacekate, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajuci ih do maksimuma... Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad ucini da život prolazi pored Vas, ne doticuci Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka.

Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste cvrst drugar na koga se može racunati. Medutim Vaša prevelika rezervisanost ponekad zbunjuje okolinu i izlaže Vas, tokom mladosti, teškocama i obazrivosti. Nevolje Vas cesto ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i da izbegavate druge...
Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Marlene Dietrich. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"....


Vodolija Devica



Ovo je interesantan spoj dve instinktivno protivrecne i komplementarne prirode. Introvertnost Device i ekstravertnost Vodolije ovde nalaze neki svoj sklad zahvaljujuci moci realizacije svojstvenoj i jednom i drugom znaku; Vodolija, odredena, entuzijasta i uvek spremna za nove stvari, uspeva da ukloni odredene blokade i odbrambene mehanizme koji isuviše cesto sprecavaju Devicu da ispolji svoje humanitarne i socijalne obdarenosti, vecinom ugušene suviše hladnim i kriticki nastrojenim intelektom.

Tako se rada licnost otvorena ka sopstvenim potrebama, ali i ka potrebama drugih, uvek spremna da svom životu postavi zaista visoke ciljeve, podržana konstruktivnom kritikom u sukobima ne samo sopstvenih namera vec i u spoljnom svetu. A baš taj spoljni svet koji se prikazuje u svim svojim razlicitim pojavama i nijansama, postaje za ovu licnost najvrednije polje akcije.

Ova kombinacija daje oprezne avanturiste, savesne idealiste i iskrene prijatelje. To su gotovo uvek vanserijske i neobicno snažne licnosti, pre svega u intelektualnom pogledu. Obdarene su cudesnom intuicijom i nadprirodnom sposobnošcu za analizu karaktera. Teške situacije ih retko zaticu nespremne, jer umeju da se suoce sa problemima na racionalan i uredan nacin, cuvajuci optimizam i nadu.

Ponašaju se kao da su uvek svesne cinjenice da pripadaju ljudskom rodu. Njihov bratski pristup i društveni entuzijazam ne idu bez izvesne moralne slobode, pod uslovom da je razmena poštena, jer sebi ne dopuštaju slucajne susrete. Mada nisu posebno nepoverljive, ovakve osobe su oprezne da ne bi ispale budale. Više su naklonjene prijateljstvu nego ljubavi, jer se plaše da ne utonu u vrtoglavicu strasti i tamo izgube svoj integritet...

Moglo bi se reci da kod Vas sve prolazi kroz glavu: Vi analizirate, secirate, do te mere da i Vaši cudni planovi postaju razumni. Možete biti izbirljiviji i prefinjeniji nego što ste u suštini. Smisao za kriticnost Vam ne nedostaje, reklo bi se cak da ste skloni preteranoj kriticnosti. Imate smisao za organizaciju i volite da cinite usluge drugima.

Iako naginjete ka ekscentricnom nacinu života, sreca se za Vas, izgleda, krije u jednostavnim stvarima. Ako želite da je pronadete, trudite se da ne podlegnete iskušenju egocentricnosti, koje Vas povremeno zahvata. Ono što sami želite, što Vam se cini ispravno i povoljno, za Vas kao da je jedino merilo vrednosti i ocekujete da se i drugi ravnaju prema tom merilu. Zato Vam treba skrenuti pažnju da iskreno preispitate sami sebe i da pri tom budete što je moguce više objektivniji.

Morate, takode, i da prihvatite ocenu da ste u stanju da budete toliko nekriticni prema svojim zamislima, da u Vašim ocima, niko ne može naci milosti ukoliko ne deli Vaša uverenja... Pokušajte da svoje ideale dovedete u sklad sa stvarnošcu i da težite samo onim ciljevima koji Vas nece dovesti u duhovnu izolaciju. Naucite da izražavate svoja osecanja i svoje emocije i Vaš ce se život u potpunosti promeniti...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Clark Gable. On je, u neku ruku, Vaš "Astrološki blizanac"...

Ribe Devica



Ovo je tip Ribe bogat kontraverzijama i ozbiljnim suprotnostima. S jedne strane, potreba da se sve klasifikuje, racionalno osmotri, veoma konkretan svet, a s druge, potpuno "umetnicka" nejasnost. Ovde su svetlo i tamno, stabilno i pokretno, intuicija i razum, sukobljeni u jednoj meduzavisnosti koja ih tera na saradnju. Kad se unutrašnje jedinstvo postigne, dobijamo jednu vrstu kompletnog ljudskog bica koje u sebi nosi lepote i bedu sveta, koje odražava i razume svoje bližnje. Tako ova dvostruka priroda ima šanse da se psihološki obogati iskustvima i samosaznanjem.

Pasivno išcekivanje "boljih dana", neprestano unutrašnje traganje i neugasivo proucavanje mogucnosti koje nude svakodnevni dogadaji, grade cesto odskocnu dasku za rodene u ovoj kombinaciji. Ponekad, ipak, njihove snage bivaju prigušene bojaznima i kompleksima inferiornosti, više nametnutim nego stvarnim, usvojenim kao odbrana protiv teškoca u životu. Ovakav stav služi im kao utocište gde se osecaju sigurnim, narocito kada se osete neshvacenim ili kad ne uspevaju da shvate uzroke dogadaja.

Jedna polovina ovog bica htela bi da intelektualno i logicki izmiri suprotnosti, a druga pliva u dve vode, provlaceci se izmedu hridi i pušta da je nosi kolektivni tok. Hendikepiran svojom osetljivošcu, racionalista pokušava da kontroliše mistika, dok sanjar pokušava da nade uporište na cvrstoj zemlji.

Ova psihološka dvostrukost razrešava se tek u naizmenicnosti izmedu jednog, preciznog i metodicnog karaktera i jedne tecne, promenljive prirode sa slabo definisanim obrisima. Ukoliko dominira Devica, ovakvo bice se kontroliše samo - a kontroliše i druge istom prilikom. Ako, naprotiv, dominiraju Ribe, imamo posla sa oportunistom, vrednim, velikodušnim, kadrim da sve pruži za dobra dela. On živi jednim posebnim unutrašnjim ritmom. Ovo je cesto nezašticena priroda koja pati baš zbog svoje nesposobnosti da reaguje. U osnovi, pokrecu je osecanja, mada uvek logicna i adekvatna, bez obzira na "originalan" karakter...


Ascendent u Devici istaknuce borbu suprotnosti u Vašem bicu. Devica je, naime, znak prakticnog razuma, koji teži tome da život dovede u krute sklopove logike, a Ribe se nalaze uvek izvan tih sklopova. Oba znaka karakteriše odredena skromnost, što može dovesti do povlacenja u sebe. U odnosu na druge Ribe Vi ste organizovaniji i manje "nebulozni". Zahtevate više od drugih, ali i od sebe tako da se možete potpuno posvetiti svojim radnim zadacima.

Vaša težnja ka perfekcionizmu cesto Vas može uciniti veoma napornim. Imate veliku potrebu za sigurnošcu u ljubavi. Težite samokontroli i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život. Jer, i Vi takode volite život, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajuci ih do maksimuma... Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad ucini da život prolazi pored Vas, ne doticuci Vas se previše, znajte da je za to kriv uticaj Vašeg podznaka...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Ornella Muti. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...
IP sačuvana
social share
There is nothing “paranormal” in the Universe, except our limited understanding of Nature.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Apr 2024, 13:32:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.