Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 23:42:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: dete pokusava da izbegne plivanje  (Pročitano 4466 puta)
05. Jun 2008, 09:28:44
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Moj sin ima 6 godina. Upisali smo ga na plivanje. Od samog pocetka je pravio problem. Kad je prvi put otisao nije hteo da slusa trenera,plakao je govorio je da mu je voda hladna,jednom recju pokusao je da izbegne plivanje.  Suprug ga je kaznio kad smo dosli kuci  bilo je tu i povisenog tona,normalno bez batina. Sutra ide na plivanje sa malo suza ali plivao je. Pola meseca je bio u malom bazenu. Trener ga prebacuje u veliki bazen sa misljenjem da ima odlicnu koordinaciju pokreta i da lepo napreduje. Sad opet ista prica nece u velik bazen hladna mu je voda,nikoga ne poznaje. . . Trener kaze da je razmazen vec gubi strpljenje za njega. Tako to traje 2 meseca u velikom bazenu. Ako primeti da ga mi gledamo kad pliva,on pliva normalno ako nas ne vidi on jednostavno stane pored bazena i ne pliva. Svaki put kad idemo na plivanje moram da mu obecavam sladoled,slicice itd. . . On nema strah od vode.  Svake godine idemo na more. Ima stariju sestru koja ide na plivanje vec 3 godine. Decko mora da ide na plivanje iz zdravstvenih razloga. Malo teze se uklapa u novo drustvo. Kad se uklopi u drustvo onda je to super.  Ne znam sta da radim i kako da postupim.  Inace bez sestre nece nigde da ide da spava,sad bi kao voleo da bude sa njom u grupi za plivanje. .  MOLIM ZA SAVET!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5330
Zastava Srbija, Beograd, Barajevo
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung Z400
aman ljudi pa upisite ga na nesto drugo, ako toliko mrzi plivanje...  a ako mora iz zdravstvenih razloga, objasnite mu o cemu se radi... nije on toliko mali... na kraju, mozda ne mora da se bavi aktivno, odredite npr. ponedeljak, sredu i petak, pa zajedno idite na bazen... sto mora aktivno da trenira... probajte drugi klub..... pricajte sa njim...
IP sačuvana
social share
  Нек му је вечна слава и хвала!
�аааааааа, хоћу стару екипу, роштиљницу, добре пријатеље на окупу!!!!!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Ima stvari koje se moraju i onih koje se ne moraju. Ako mora na plivanje onda je taj prvi nastup sa dranjem bio najgora moguća ideja. Umesto da se od plivanja načini uživanje nastala je obaveza koju mrzi. Tata i mama ga kažnjavaju plivanjem. Mislim da ste napravili pedagošku grešku tipičnu za nestrpljive roditelje i da sad samo stropljenjem možete da je popravite.

Ako se dete žali da mu je hladna voda možda i jeste. Da li si pomislila na to da ne laže. Telo deteta je mnogo manje nego odraslog i brže se prehladi, elementarna fizika. Proveri koja je temperatura vode u tom bazenu, pokušaj da ga prebaciš u bazen koji ima topliju vodu i prijatnijeg trenera. Umesto da se i trener i vi derete na dete pokušaj da mu ulepšaš te vežbe.

A ja se sećam da je za kičmu postojala i gimnastika u sali (pretpostavljam da je dete izraslo i da mu treba jačanje kičmene muskulature). Znači potraži alternative. Potrudi se da mu pomogneš da nađe prijatelja na bazenu, da to plivanje bude zabavno. I iznad svega zaboravite na dranje i stanite na stranu svog deteta, zaboga sve što radite treba da bude dobro za njega. Šta vredi jaka muskulatura ako bude povren u duši od roditelja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Strasno.

Derete se kolektivno na njega kao da je debil. Slazem se sa Simijon u svemu, promjenite tog trenera, a i vi biste trebali da budete obzirniji prema njemu jer kaznjavanjem postizete samo suprotan efekat, dijete ce zamrziti plivanje ( ako vec i nije ).
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Dakle kao neko ko je bio spasilac dugo godina mogu reci ovo.
Odmah da ste prestali sa tim teranjem da dete pliva
Prvo i prvo dete mora da voli da pliva a ne to sto to vi i vas suprug volite.
Drugo iskreno ko jebe drustvo, moze da se igra sa drugom decom van vode i van bazena.
Trece otkud vi znate da dete ima ili nema strah. Ja koji sam bio spasalac sam se bojao duboke vode, ostali spasioci isto. Ako nisi izvezban dovoljno ne upustaj se u takve gluposti.
Klinac od 6 godina nema 20 godina da razume neke stvari. Dete je dete i deca su razlicita i tacka.
Mene da su terali da plivam znaci bilo bi svasta.
Ovako cete detetu stvoriti traume. A traume se ne lece lako.
Ako hocete dete kao ja sto sam, besan na sve zivo samo izvolite lepo cete se provesti kada dete odraste.
Ima drugih sportova, plivanje se uci polako i postepeno. A tom treneru bih razbio glavu  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

samo me gledajte

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 885
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Osim pomenutog problema jacanja muskulature, postoji mogucnost da su u pitanju problemi sa disanjem, a ako je to, definitivno ne postoji nista bolje od plivanja. Znaci, u tom slucaju dete mora na plivanje. Stvar je u tome sto on ima 6 godina i ne shvata da mora. On to treba da zeli. Znam da je tesko, ako niste u Beogradu verovatno ne postoji mogucnost da tako lako promenite bazen i trenera. Moj savet je da se u sve to lepo umesao starija seka. Posto on nju voli a seka voli plivanje, mislim da ce moci da utice na njega. jedino nemojte dete forsirati. Ako ide zbog zdravlja a ne zbog sportskih rezultata, mozda postoji mogucnost da vam trener izadje u susret pa da ide sa sestrom u njenu grupu. Sa srecom!
« Poslednja izmena: 05. Jun 2008, 11:12:03 od čistačica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Po mom misljenju to je trebalo da bude njegova i tatina stvar da njih dvojica zajedno odlaze na plivanje zezanje ispocetka pa kad to bude super a kako drugaciej moze da bude plivanje i zezanje u bazenu
Zanci ako ti njemu kazes ti moras sad da plivas 10 puta tamo amo od tog nema nista jer to nije uzivaje
Niste trebali odmah sa trenerom da ga ostavite vec lagano polako on je jos mali
Igra je njegov nacin shvatanja stvari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
HTC Wildfire S
Ja mislim da bi trebali da mu vezete kamen oko noge i da ga frljnete u skakachki!
 Smile

Smile
Dobro aj salim se...

E razumem malog, ozbiljno, isti sluchaj samnom, mene su moji naterali na plivanje sa 6 godina.
Vojvodjanin, a kod nas se samo nosi i iznosi, do sheste sam pojeo kamion pavlake i pun kurac kokoshijih jaja i kilometarskih redova slanine i prshute, znash li ti kol'ko je to holesterola rodjache, eej!  Smile
i shta da vam kazem bio sam mali i debeo ( pluskvamperfekat, hvala Bogu  Smile )
Morao sam neki sport da izaberem. Naterali su me!  Smile Reko aj plivanje. ( Nikad nisam voleo fudbal i uvek mi je bio glup )
Dosao na bazen a ono puno, puno nepoznate dece, na jedvite jade usao u vodu, stegla guza gaćice, gledam oko sebe svi piche ko ludi a samo ja glumim epilepsiju i neartikulisano mlataram rukama.
Posle nekog vremena sam malo usao u formu al dzabe neodgovara mi, jednostavno sam imao osecaj da ja tu nepripadam.
I kol'ko se secam vechito sam se zalio matorcima na hladnu vodu ( jel vas podseca to na nekoga  Smile ) @Simijon-e nema to veze sa velichinom tela dogod je ista proporcija, elementarna matematika.
Svakome je hladno dok se ne zagreje. I starom i mladom, i mrshavom i debelom...
To je trajalo mozda godinu dana i dobro sam napredovao, hteo je trener da me prebaci na vaterpolo jer sam presao sve grupe.
Ja to nisam hteo i da ne oduzujem vishe odustao sam od plivanja.
Sve dok nisam malo porastao, i malo pocheo da se interesujem za devojchice, i malo pocheo da se interesujem za svoj izgled
ubrzo sam shvatio kako plivanje utiche na telo i pomalo mishiće i kolko je superiorniji sport u odnosu na sve ostale, i sve tako
malo pomalo... pa ... mozete sami izvedete zakljuchak ako bacite oko na moj potpis, ( Ovo ispod Chole )  Smile

@pavelamako U sluchaju da te mrzelo da chitash ovo moje piskranje da ti izdvojim poentu.
Stidljiv je, nije razmazen kako tvrdi njegov trener, ovo bi trebalo da mu objasnite a u krajnjem sluchaju promenite trenera ako nastavi da se ponasha kao budala jer ipak ga vi plaćate za taj njegov trud. I on je tu da ga uchi da pliva a ne da ga vaspitava.
A sto se tiche klinca, stidljivost ce se verovatno promeniti sama vremenom ako ste strpljivi ( i to rizikujete da postane nevidjeni narcis )
a ako niste strpljivi... hmm  Smile ... jbg nemam dete da bih mogao pravilno i mudro da vas posavetujem   Smile Ja bi ga verovatno skinuo golog i izbacio na ulicu. Klin se klinom izbija!   Smile

---

Ovako cete detetu stvoriti traume. A traume se ne lece lako.
Ako hocete dete kao ja sto sam, besan na sve zivo samo izvolite lepo cete se provesti kada dete odraste.

Smile Smile Kochio sam se od smeha.
E Gavrane to je dakle recept za pravljenje isparanoisanog i besnog metalca?  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Sve ili nista!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4436
Zastava MunZe
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Samsung D830
RavenDark je u pravu nemojte ga terati ako nece
IP sačuvana
social share
Sve ili nista!
 Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
WhiteGoa
nije
potrebno je mnogo batina, palica, krvi, otrova, pljuvanja...
paranoja dolazi kad ti se otvore oci i kazes sebi jebote sto ovi lazu
bolje biti paranok nego skeptik Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 23:42:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.