Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 20:30:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dešavanja u Bosni i Xercegovini  (Pročitano 23511 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
evo malo pesimistickix vijesti za stanovnike manje bx entiteta.... Smile Smile Smile Smile Smile

BOLJI BH. ENTITET
Republika Srpska na pragu ekonomskog kolapsa

BANKROT DODIKOVOG „PRIVREDNOG ČUDA“
Ekonomski optimizam, koji, potpuno neosnovano, sve vrijeme svog mandata „raspiruje“ premijer Republike Srpske MILORAD DODIK, mogao bi se već krajem ove budžetske godine rasprsnuti poput mjehura od sapunice; statistika neumoljivo svjedoči da je ove godine punjenje entitetskog budžeta manje za 30 do 40 posto od planiranog, što se ne može opravdati globalnom ekonomskom recesijom, nego krivicu treba tražiti i u potpunoj uzurpaciji najvažnijih finansijskih i privrednih poluga od strane Dodika i njegovih saradnika
Za funkcionisanje RS-a u ovoj godini nedostajalo blizu pola milijarde maraka, naredne godina polovinom budžeta vraćati će se prispjeli krediti!

Bolji bh. entitet premijera RS-a Milorada Dodika dotaknuo je ekonomsko dno. Umjesto pompezno najavljivanih stranih investicija, višemilionskih privatizacija, zapošljavanja novih radnika, pokretanja proizvodnje i izgradnje infrastrukture, ova budžetska godina završiće se kao jedna od najgorih u istoriji ovog entiteta, sa procentom nezaposlenosti manjim samo u usporedbi sa ratnim godinama.
Prema izvorima Slobodne Bosne, a koje potvrđuju i statistički podaci entitetskih ustanova, punjenje budžeta manje je za 30 posto od planiranog.
Nezavisni ekonomski eksperti kao što je Svetlana Cenić, ali i predstavnici opozicije, tvrde da je ovaj procenat čak i viši te da se penje do nevjerovatnih 40 posto!
Tome nije samo pogodovala svjetska ekonomska kriza, na šta se „vade“ domaći političari, već i loše vođenje poreske i fiskalne politike, čiji je zvanični rezultat 26 hiljada nezaposlenih od početka godine, što je za deset hiljada otpuštenih radnika više nego u Federaciji BiH, sa kojom se premijer RS-a voli porediti.
„Umjesto 200 miliona maraka prihoda, dugo najavljivana fiskalizacija donijela je samo veći broj nezaposlenih i zatvaranje manjih samostalnih radnji koje nisu mogle plaćati tolike namete“, pojašnjava Cenićeva.
Ono malo preduzeća u RS-u koja posluju sa prihodima, tvrdi naša sagovornica, pod kontrolom su vladajuće SNSD-ove elite, ali uz to, pitanje je kakve i kolike poreze plaćaju.
„Kompletna privreda u RS-u je u potpunom kolapsu, osim firmi koje su bliske Dodiku. Ipak, ma koliko se premijer trudio da to pojasni ili opravda, ne može samo Stanković ili Ćubić biti jedini proizvodni motor koji puni kasu. Javna je tajna da su druga preduzeća na rubu stečaja, te da niko ko nije apsolutno lojalan vlasti ne može dobiti nikakav posao“, naglašava Cenićeva.
Dodatna otežavajuća okolnost jeste i činjenica da je cijela država BiH pala na ljestvici zemalja pogodnih za ulaganje, pa ni stranih investicija,osim kredita koje je sve teže dobiti, nema u RS-u.
U prilog tome ide i činjenica da najavljivani projekat izgradnje mreže autoputeva sa austrijskim Strabagom, potpisan još prije dvije godine, nije donio nijedan novosagrađeni metar.
Navodno, čak 40 evropskih banaka odbilo je dati kredit austrijskom koncernu, zbog „nesigurnosti ulaganja“, a kao dodatno obrazloženje ističe se i činjenica da „Štrabag“ nije dobio ugovor na tenderu, već direktnom pogodbom.

OTIMANJE OD SIROTINJE
Uprkos svemu navedenom, Republika Srpska je tokom ove godine izvršila samo jednu reviziju budžeta, a iako se bliži kraj kalendarske godine, pred poslanike Skupštine RS još nije stigla Odluka o izvršenju budžeta koja je na dnevnom redu trebala biti krajem septembra.
Usporedbe radi, susjedna nam Hrvatska imala je tri revizije budžeta i svakim je skresala javnu potrošnju.
Entitetska vlada, s druge strane, u junu je obavila taj nezahvalni posao, a umjesto planiranog budžeta od 1, 7 milijardi, isplaniran je novi umanjen za 140 miliona, u koji je uračunata i tranša kredita od Međunarodnog monetarnog fonda od 230 miliona maraka.
Rebalansom su plaće državnih službenika umanjene za deset posto, a prema nacrtu novog budžeta za 2010. godinu, radnici zaposleni u javnim službama ostaće uskraćeni za još deset posto plaće.
Na udaru su se ove godine našle i socijalne kategorije stanovništva.
U obračun sa borcima i invalidima upustio se predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz, dok će se Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata, postarati da radnicima objasni da im novac i ne treba.
I ne kaže se džaba da su njih dvoje Dodikovi najbolji ministri.

NIJE LOŠE, BIT ĆE JOŠ GORE

Predstavnici opozicije napominju da je situacija dobra, kakva će biti u naredne dvije godine.
Lazo Marić, poslanik SDS-a, koji je u svojoj partiji zadužen za ekonomiju, tvrdi da će 2012. godina biti kobna za stanovnike RS-a.
„Ukoliko nam MMF da traženi kredit, u toj godini moraćemo vratiti 750 miliona maraka u osam mjesečnih rata. Apsolutno je nerealno očekivati toliki rast budžeta, jer samo da ostanemo na ovom standardu, budžet bi nam trebao da bude 2, 5 milijardi maraka. Ne vidim načina kako da RS nađe te pare“, kaže Marić.

BANKROT RS-a NA VIDIKU

Pitanje je samo zašto se premijer RS-a odlučuje na ovakvo ekonomsko i političko samoubistvo u izbornoj godini?
Prema zajedničkoj ocjeni naših sagovornika, ukoliko ne dobije kredit od MMF-a, pitanje je da li će RS uopšte moći finansijski opstati.
Bez novčane injekcije MMF od 400 miliona maraka, Vlada RS-a moraće ponovo zavući ruku u Investiciono-razvojnu banku RS, „zlatnu koku“ dobijenu prodajom Telekoma Srpske. Samo, pitanje na koje niko u RS ne zna odgovor je da li tamo i koliko ima novca.
„Dosadilo mi je da pet posljednjih godina ponavljam istu priču. RS je pred bankrotom, a ja stvarno ne vidim izlaz iz ove situacije“, zaključuje Cenićeva.
Jedini prozor kroz koji se RS može provući sada kada su sva vrata zatvorena jeste pokretanje privrede. Koliko i kome je u interesu stvaranje preduzeća koja nisu pod kontrolom aktuelne vlasti, već je ispričana priča. Do tada, nadati se da će barem onih pet preduzeća pod Dodikovom kontrolom nastaviti da rade, jer je sada vidljivo da su oni jedini „nosioci razvoja RS-a“.
Dragan Čavić, lider demokratske partije

„SA RAČUNA ZA POSEBNE NAMJENE VLADA RS-A UZELA JE 340 MILIONA MARAKA U POSLJEDNJE DVIJE GODINE“
„Nemamo načina da vratimo novac koji moramo vratiti naredne godine, dakle više od 750 miliona maraka! Uzimati takav kredit bilo je pogubno ne samo za RS, već i za Federaciju“, upozorava Dragan Čavić, predsjednik Demokratske partije.
On napominje da se u „boljem bh. entitetu“, zvanom Republika Srpska, pare troše kako ko hoće, a računi se polažu kasnije.
„Samo sa računa za posebne namjene Vlada RS-a uzela je 340 miliona maraka u posljednje dvije godine. Dvjesto trideset miliona potrošeno je od MMF-a, a ne zna se ni gdje je 60 miliona maraka uzetih od sukcesije početkom godine. Prema mojoj računici, 460 miliona maraka ušlo je neplanirano u budžet i potrošeno, što znači da je za funkcionisanje RS-a u ovoj godini nedostajalo blizu pola milijarde maraka“, naglašava Čavić za naš list.
Kako se čini, prema nacrtu budžeta za 2010. godinu, iduća godina biće još gora.
Prema Čaviševim procjenama, budžet će biti isti kao i ove godine, a osim deset posto radnicima, tri posto prihoda skinuće se i penzionerima, prosvjeti i zdravstvu po pet posto, a revizija boračkih dodataka i primanja ostaviće Dodiku još novca od socijalnih kategorija.

(slobodna bosna)
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 16:41:41 od inzko80 »
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Obavezno štivo: Knjiga Carla Bildta u kojoj švedski diplomata sam svjedoči o svojim podlim namjerama      
27.11.2009. 00:00

Inicijator i autor Butmirskog paketa ustavnih promjena Karl Bilt je najzaslužniji što je Bosni i Hercegovini u Dejtonu navučena- „luđačka košulja". U njegovoj knjizi „Misija mir", kojoj bi bio prikladniji naziv- Kako sam lagao i varao da legaliziram Republiku Srpsku i postanem prvi visoki predstavnik u BiH, objavljenom prije 12 godina, eksplicite navodi kako je prevario Aliju Izetbegovića da ne odustane od pregovora, od kojih su, inače, i Amerikanci već odustali proglasivši ih - neuspješnim. Bilt piše kako je Izetbegović računao da će se uskoro organizirati neka druga mirovna konferencija u Evropi te se nadao da će se ukinuti embargo na uvoz oružja „jer Izetbegoviću nije bilo do mira, on je htio osvetu". Pa je Bilt preuzeo inicijativu u beznadnom Dejtonu.

Image-„Iz Brisela me oko ručka naziva španski politički šef Horhe Deskalar i prenosi mi poruku ministara Evropske unije da bi sada bilo pogrešno i opasno prekinuti pregovore. Odlučio sam da iskoristim ovu poruku iz Brisela. U Dejtonu vlada predanost i umor i svaki oblik nove inicijative sada može biti od značaja. Tražim da se odmah sastanem sa trojicom predsjednika, i to sa svakim odvojeno, i da im prenesem poruku Evropske unije , što mi je u roku nekoliko minuta i omogućeno.Najprije se sastajem s Izetbegovićem. Dobro pretjerujući u tumačenju kratkog telefonskog razgovora s Briselom , objašnjavam mu da su svi ministri spoljnih poslova Evropske unije razmatrali situaciju i da su sasvim jasno poručili da se pregovori moraju nastaviti sve dok se ne postigne dogovor. Rekao sam, osim toga, ne držeći se baš istine i pretjerujući i dalje u tumačenju poruke, da je Evropska unija jednodušnog mišljenja da ako pregovori u Dejtonu ne uspiju, u dogledno vrijeme neće doći do nekih drugih mirovnih pregovora u evropskoj ili nekoj drugoj režiji".

Bildt nastavlja ...

„Posljedice neuspjeha u Dejtonu moraju biti kristalno jasne. Rekao sam da sam ja i dalje mišljenja da se UN-ove trupe trebaju povući čim se za to ukaže prilika i da uopće nije vjerojatno da će Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija donijeti odluku o ukidanju embarga na uvoz oružja. Izetbegović je sjedio šuteći. Nije rekao, ustvari, ništa osim da je primio na znanje moju poruku. Bilo je očigledno da je pažljivo odvagnuo situaciju. Zahvalio mi se što sam došao".

Osim ovog citiranog priznanja prevare, u ključnom trenutku, u Dejtonu knjiga obiluje i brojnim drugim priznanjima prevare i spletkarenja. Biltova „Misija mir" makijavelistički opisuje kako cilj opravdava sredstvo i najbolji je, suvremeni, školski primjer - prljave diplomacije.

O Ustavu donijetom prije 14 godina kaže „kako niko u takvoj zemlji ne bi htio živjeti" , potsmjehuje se sa njim kako sa „nesposobnosti Amerikanaca" a danas ga „nadograđuje" dodatnim oslabljivanjem i podrivanjem države.

Za pročitati Biltove„bosanske memoare" treba imati specijalan želudac, međutim, za zemlju kojoj, nažalost, kapu kroji i danas, to bi bilo obvezno štivo. Barem da, nakon Butmira, ili nekog drugog Butmira, ne čitaju, njegov slavodobitni spjev - kako sam ih prevari po drugi put. To se naravno ne odnosi i na Milorada Dodika, on je unaprijed upoznat s Biltovim planiranim prevarama.

M.B

(Svevijesti.ba)
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Nisam pročitao, a verujmi, ako nisi ti pročitao, niko drugi na ovom frumu neće to uraditi. Smile
Da li je plata stigla , za mesec oktobar?Mislim ona špijunska. Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 17:09:19 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Socijalistička partija Sarajevo: Podrška Zdravku Krsmanoviću za osnivanje nove stranke     
27.11.2009. 16:14

Regionalni odbor Socijalističke partije Sarajevo istupa iz Socijalističke partije (SP) i daje potpunu podršku ranijem potpredsjedniku ove stranke Zdravku Krsmanoviću za osnivanje Inicijativnog odbora i formiranje nove stranke lijeve političke orijentacije.

Ovakvu odluku Regionalni odbor Sarajevo je donio zbog nedemokratske atmosfere i pritiska kojem su bili izloženi delegati nedavnog 5. kongresa SP-a.

Na osnovu nestatutarnog inžinjeringa i potpuno nezakonitog postupka oko određivanja broja delegata pojedinih općinskih organizacija, samo ovom regionalnom odboru ukradeno je osam delegata na koje su imali pravo po izbornom rezultatu, tako da kandidat za predsjednika Socijalističke partije Zdravko Krsmanović nije imao ravnopravnu poziciju u proceduri izbora za predsjednika SP-a, saopćeno je.

U Odboru smatraju da je na samom kongresu stranke, uz medijsku podršku i u ''prljavoj kampanji'' u kojoj je Krzmanović proglašavan ''izdajnikom", bilo jasno da je Đokiću osigurao ponovnu podršku aktuelni premijer RS-a Milorad Dodik.

''Zdravko Krsmanović, načelnik Općine Foča, lider je koji uživa povjerenje svojih građana i brojnih međunarodnih zvaničnika, te zato smatramo da će naš istup iz Socijalističke partije i podrška ideji da formira novu političku stranku lijeve orijentacije biti od ogromne važnosti za sve građane BiH'', poručeno je iz Regionalnog odbora Socijalističke partije Sarajevo.

SP Sarajevo sa žaljenjem konstatuje da je 5. kongres Socijalističke partije bio kongres nedemokratskih tokova, jer nisu ispoštovane osnovne statutarne procedure.

(Svevijesti.ba/Fena)

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Вијести
Бања Лука: ''Певец'' затворен, радници спријечени да уђу

Вијести 27.11.2009 10:47

БАЊА ЛУКА - Радници Агенције "Алфа секјурити" јутрос су затворили тржни центар "Певец" у Бањој Луци по налогу директора и власника компаније Здравка Певеца и спријечили раднике да уђу у центар.

На улазу у "Певец" истакнуто је обавјештење да тржни центар не ради до даљег и да ће радници о свим активностима бити обавијештени.

Пред "Певецом" се тренутно налази стотињак радника, који су требали доћи на посао у прву смјену, а овај тржни центар укупно запошљава око 200 радника.

Радници Агенције "Алфа секјурити" у тржни центар стигли су јутрос у 5.40 часова са налогом директора да у тржни центар не пуштају никога.

Радници "Певеца" који су јуче редовно радили, кажу да не мисле ићи кућама док им се неко званично обрати и објасни о чему је ријечи.

Радници тврде да им претходно није дато никакво обавјештење, нити објашњење, већ да је улаз у "Певец" једноставно блокиран, те да им се нико није званично обратио.

Први продајни центар "Певец" у БиХ отворен је у септембру прошле године у Бањој Луci.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=60&kat=1&vijest=34203

strane investicije, aerodromi, kosmodromi, autoputevi u PC-u...o Boze kako to smesno zvuci  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.3
mob
Alcatel 
Ništa ne razmem? Ti uživaš u tuđoj neslozi?Jjer moguće da si toliki čovekomrzac? Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 17:16:26 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Ništa ne razmem? Ti uživaš u tuđoj neslozi?Jjer moguće da si toliki čovekomrzac? Smile

aman zaman pa ti si iz dubine duse nasladjivao i podsmjexivo i citirao mi ovdje neke vijesti tipa "u budzetu fbix ostalo jos 200 KM"...stvar nije u tome jel ja u ovome uzivam, ja sam znao za ovo i prije, ali vlast rs-a je preveslala svoj narod i svoje birace...i naravno po obicaju kad kola krenu niz brdo odmax su drui krivi...kad se lafo u pc-u desio ekonomski bum kriva federacija sto ix usporava, kad se desava suprotno opet drui krivi...nisu drui krivi , krivi ste vi... Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 17:28:55 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 6300
Ma da, inače kada bi BiH bila centralizovana i imala jednu vlast, sve bi išlo ko podmazano, cvetala bi privreda na sve strane. Pogledaj inzko prvo FBiH gde je svaki kanton država u sebi, ima svoju vladu, svoj parlament, svoju miliciju, pa pogledaj onda administraciju - kantonska - federalna - državna u odnosu na RS gde imaš samo republički administraciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Ma da, inače kada bi BiH bila centralizovana i imala jednu vlast, sve bi išlo ko podmazano, cvetala bi privreda na sve strane. Pogledaj inzko prvo FBiH gde je svaki kanton država u sebi, ima svoju vladu, svoj parlament, svoju miliciju, pa pogledaj onda administraciju - kantonska - federalna - državna u odnosu na RS gde imaš samo republički administraciju.

slazem se ja da je to funkcionalnije oranizovano u pc-u , ali ajde budimo ljudi oranizujmo to na nivou drzave da svi snosimo isti teret i probleme...podjelimo drzavu po srbijanskom receptu...reije...
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 17:41:42 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
Sony 

slazem se ja da je to funkcionalnije oranizovano u pc-u , ali ajde budimo ljudi oranizujmo to na nivou drzave da svi snosimo isti teret...podjelimo drzavu po srbijanskom receptu...reije...
pa BiH je podeljena još davnih dana u Dejtonu....a drugačija podela Bih bi ugrozila Srbe u celoj BiH........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 20:30:09
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.