2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desavanja iz sveta kosarke: Transferi, povrede i jos ponesto..  (Pročitano 67863 puta)
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC 
Vujošević: Osvojićemo šestu titulu zaredom

Trofejni trener Duško Vujošević nedavno je sa Partizanom osvojio prvi trofej u Jadranskoj ligi, ali uprkos tome on naglašava da su svi skoncentrisani na domaću titulu, koja donosi prolaz u Evroligu. Crno-beli, prema Vujoševićevom mišljenu, u potpunosti su spremni da se šesti put zaredom okite šampionskim peharom.

"Znamo sa kim imamo posla, pametniji smo, vredno radimo i zato verujem u novi trofej", istakao je Vujošević u intervjuu za "Sport".

On je dodao da veruje u svoju ekipu.

"To su momci koji imaju sjajnu perspektivu, koji mogu da bude oslonac nove reprezentacije. Lepo ih je videti na jednom mestu. Mi ne prodajemo igrače na prvu loptu, ne menjamo tokom sezone po petoricu stranaca... Neko mora da se bori i za napredak srpske košarke", rekao je strateg Partitana i dodao da ni za čim ne žali ove sezone, kao i da će analizu o učinku praviti kada se završi domaće takmičenje.
"U ovom momentu sam zadovoljan, ali tek nas očekuju dueli posle kojih moćemo da kažemo da li je sezona bila uspešna ili ne".

On je dodao da ne zna tačno kakva je budućnost Partizana.
"Ukoliko se ne prepozna od grada i države, može da dodje do toga da se ova sjajna ekipa olako izgubi".

Na pitanje da li mu je tokom sezone zapao neki od igrača za oko, kao iz topa je rekao da je to Zoran Erceg, prvotimac ekipe FMP.
"Erceg iz FMP mi se izuzetno dopada, ogroman je potencijal. Ima još igrača, ali njega izdvajam".

Kapičić - kohezivni faktor za poboljšanje stanja

Bivši selektor osvrnuo se i na izbor Dragana Kapičića za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

"Svima je jasno da odavno ne postoji jedinstvo u KS Srbije i Stručnom savetu. Do letos smo imali mandatarski sistem rukovodjenja, iako formalno nije bilo tako. To je zakulisna vlast. Sigurno da bi Kaponja svojom jakom i neuprljanom ličnošću, benignošću, mogao da bude kohezivan faktor da se nešto dobro napravi i pokuša da se košarka vrati na staze uspeha. Medjutim, neće imati snagu da sam izazove uspeh, ali neće ni biti smetnja za tendencije ukoliko postoje. I u Pešićevo vreme, pogotovu posle, bilo je onih koji se raduju neuspesima reprezentacije. U takvom okruženju ne može da se uspe. Prisutne su suviše jake sujete, koje su u velikoj meri doprinele da i igrači izgube posećaj pripadnosti nacionalnoj selekciji".

On je rekao da Kapičić neće biti moneta za potkusurivanje.

"To o njemu može da misli samo onaj koji ga ne poznaje. Ima čvrstu ličnost. Sigurno neće dozvoliti da radi ko šta hoće, jer je i on svestan da ne možeš da se kupaš u prljavštini i ostaneš čist. To je pozicija na kojoj se stvaraju i neprijatelji. Ono što je sigurno to je da Kapičić neće da stvara neregularnost. Pametan je čovek, ali i država treba da obezbedi sistem funkcionisanja. Ljudi koji budu u Upravnom odboru moraju da veslaju sa Kaponjom u istom smeru, a da Stručni savet čine osobe koje su sposobne da ličnu sujetu stave u drugi plan. Neophodno je i strpljenje, ono pametno strpljenje, koje će za cilj imati stvaranje nove reprezentacije, novih igrača...", dodao je Vujošević.

Neophodna analiza Šakotinog rada

Vujošević je prokomentarisao i stari problem nacionalnog tima - neodazivanja igrača.

"Ranije niko nije postao veliki igrač, a da nije bio član A reprezentacije. Čak su svi, osim Dražena Praje Dalipagića, prošli i mladje kategorije. Osećala se obaveza prema nacionalnom timu. Verovatno su i sankcije uticale na dodatnu motivaciju. Još pre EP u Švedskoj pričao sam da igrači ne otkazuju Duletu Vujoševiću, već reprezentaciji Srbije i Crne Gore. Normalna je stvar da se igra za reprezentaciju. Izgubljen je i taj identitet. U životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje i poštovanja i odavde mora da se izazove odnos. Reprezentacija treba da se stvara, da bude ognjište i obaveza za igrače. Moramo i da shvatimo da više nemamo tim za vrhunske domete, ali jednog dana ponovo možemo da budemo moćni. U nacionalnom timu treba du budu oni koji žele da igraju svom snagom, a ne oni koji smatraju da nas svojim prisustvom čašćavaju.

On je dodao da će i Evropski šampionat u Španiji za nacionalni tim Srbije biti veliki ulog.

"Uvek je veliki ulog. Baš zato moraju da se rade velike stvari. Kada sam bio selektor u ugovoru je stajalo da Savez može jednostrano da prekine saradnju ukoliko ne osvojimo medalju. To govori o strategiji. Dakle, nisam imao nikakvu alternative", rekao je Vujošević i dodao da o nastavku saradnje sa Draganom Šakotom treba razgovarati posle analize dosadašnjeg rada.

"Ne bi bilo u mom stilu da direktno odgovorim na to pitanje. Mora prvo da se vidi da li Šakota želi da nastavi da radi. Nemamo više nijedan dan za gubljenje. Neki su mislili da će kradjom vremena nešto da dobiju, ali strašno smo izgubili", istakao je Vujošević.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Vrbica Stefanov nastavlja karijeru u Italiji

Samo nekoliko dana pošto mu se trener Olimpijakosa Pini Geršon zahvalio na saradnji, Vrbica Stefanov pronašao je novi angažman.

Makedonski reprezentativac, koji je sezonu započeo u Crvenoj zvezdi, a zatim neočekivano napustio klub posle samo jednog odigranog meča, do kraja sezone biće član Sijene.

Tridesetčetvorogodišnji Stefanov tako se vratio u klub za koji je već igrao od 2001. do 2005. godine i osvojio titulu prvaka države, odnosno Kup Saporta 2002. godine.

Čelnici italijanskog tima poverili su iskusnom makedonskom plejmejkeru organizaciju igre uoči starta pleja-ofa, u koji će Sijena ući kao prvoplasirani tim na tabeli.

Stefanov je karijeru počeo u ekipi MZT iz Skoplja, a igrao je i za Rabotnički, AEK i turske ekipe Karšijaka i Ulker.

Ljubiteljima košarke u Srbiji Makedonac je ostao u sećanju po "epizodi" u Crvenoj zvezdi, koju je iznenada napustio uz objašnjenje da želi da okonča karijeru, a onda je posle nekoliko dana potpisao ugovor sa Olimpijakosom.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.01
mob
HTC 
Paspalj: Promeniti pristup reprezentaciji

Legenda srpske i jugoslovenske košarke Žarko Paspalj izjavio je da reprezentacija više nema potreban kvalitet i drskost kao nekada, zbog čega su izostali rezultati proteklih godina, ali da ima nade za povratak na staze stare slave ukoliko se promeni koncepcija rada.

"Čini mi se da sada postoji nezadovoljstvo naroda, da su svi razočarani u košarku, što u vreme moje generacije nije bio slučaj. Ipak, pad je bio neminovnost. Odavno pričam da moramo da se naviknemo da nam je mesto u prosečnoj Evropi. Samo se postavljalo pitanje kada ćemo da skliznemo sa trona. Uostalom ovo nije ona velika Jugoslavija i evidentno je da stvari treba da se postave na drugi način", rekao je Paspalj u intervjuu za "Sport".

Paspalj je dodao da će se stvari u nacionalnom timu srediti tek kada igrači promene pristup i odnos prema reprezentativnom dresu.

"Kvalitet igrača nikada nije bio sporan. Tehnički, oni pripadaju samom vrhu, ali njihov pristup i odnos je nešto na čemu smo mi gradili rezultat. To sada ne postoji. Problem je što lični i kolektivni kvalitet ne mogu da pretoče u dobrobit tima. Imamo dobre igrače, ali još nešto je potrebno za uspeh. Reprezentacija se voli. Nikakvo pravilo ne postoji, samo je potrebno da u nacionalnom dresu daš maksimum", naglasio je nekadašnji as plavih.

Bivši igrač Partizana, Olimpijakosa, Panatinaikosa i San Antonija istakao je da su i u njegovo vreme igrači u reprezentaciji dozvoljavali sebi da izlaze do kasno, ali da su sve to pokrivali dobrim rezultatima, za razliku od "lumperajki" poslednjih godina koje su nanele štetu reprezentaciji.

"Dobri rezultati su uvek bili prekrivač. Svi pričaju o famoznim izlascima i provodu pred Evropsko prvenstvo u Beogradu, kada su naši završili takmičenje u osmini finala, ali moram da naglasim i da su terevenke moje generacije bile izuzetno poznate. U čemu je razlika? Razlika je što smo mi znali kada i kako se to radi. Lično, volim da vidim igrače kako zajedno sede, piju kafu ili pričaju, medjutim u tome mora da se ima i mera. To što rade ne sme da se sutradan oseti na treningu ili utakmici".

"Nisam optimista po pitanju Kapičića"

Paspalj se osvrnuo i na izbor Dragana Kapičića za predsednika KSS, rekavši da nije preterani optimista da taj stručnjak može bilo šta da promeni u sprskoj košarci.

"Njegov rad ne treba da se vezuje za rezultate reprezentacije, jer ćemo onda predsednika morati da biramo svake godine. Kapičić ima veliko ime i prezime, medjutim nisam preterani optimista. Voleo bih da nisam u pravu...".

Osvajač svetskog zlata, tri evropske titule i dva olimpijska srebra sa reprezentacijom, za koju je nastupao 131 put, istakao je da je njegov život u košarkaškim vodama završen.

"Neću se vraćati košarci. Proveo sam dve godine kao direktor reprezentacije, ali da sam znao šta će se desiti ne bih prihvatiuo poziv selektora Željka Obradovića. Osećao sam obavezu da pomognem, jer mi je košarka mnogo pružila. Verovao sam u dobar ishod, ali sam se prevario. Ipak, taj period mi je pomogao da rešim neke stvari u svojoj glavi i definišem problem. Posle svega rekao sam sebi da da to više nije za mene. Košarku sam uvek voleo, ali je zdravlje bilo u pitanju", istakao je Paspalj, koji se posle 15 godina života i rada u Grčkoj nedavno sa porodicom preselio u Beograd.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1079
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Dankan i Boven predvode odbrambenu petorku

Tim Dankan, Brus Boven, Markus Kembi, Kobi Brajant i Radža Bel, članovi su najbolje odbrambene petorke NBA lige.

Dankanu, krilnom centru San Antonija, ovo je deseti uzastopni put da je izabran u najbolju odbrambenu petorku, a njegovom saigraču Bovenu, sedmi.

Centar Denvera Markus Kembi, najbolji odbrambeni igrač godine, izabran je treći put, bek LA Lejkersa Kobi Brajant sedmi, a takodje bek, Radža Bel iz Feniksa, prvu put je član najbolje odbrambene petorke.

Boven i Dankan, koji su izabrani sa najviše glasova - 42, odnosno 36, zaustavili su protivnike na prosečno 90,1 poena po utakmici, što Sparse čini timom sa najmanje primljenih koševa u ligi.

Kembi je prvi u NBA po blokadama - 3,3 po utakmici, a četvrti po skokovima - 11,7. Brajant je prosečno oduzimao 1,44 lopte po utakmici (17. u ligi), dok je Radža često bio bolji od najboljeg ofanzivnog igrača protivnika.

U drugoj najboljoj odbrambenoj petorci su Džejson Kid iz Nju Džersija, Ben Valas i Kirk Hajnrih iz Čikaga, Tajšon Prins iz Detroita i Kevin Garnet iz Minesote.

Za izbor najboljih odbrambenih igrača glasalo je 30 glavnih trenera, koji, medjutim, nisu imali pravo da glasaju za igrače svojih timova.

(Beta)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC 

Kapičić vraća asove u reprezentaciju

Predsednik KSS Dragan Kapičić obavio je nedavno prve kontakte sa asovima srpske košarke iz evropskih i NBA klubova, ali kako kaže, nije sa njima direktno razgovarao o nastupu za reprezentaciju!

Kapičić je pričao telefonom sa Igorom Rakočevićem, Milošem Vujanićem, Nenadom Krstićem i sa potencijalno najvećom zvezdom reprezentacije Srbije Predragom Stojakovićem. Upravo se košarkaš Nju Orleans Hornetsa, koji je zbog operacije ledja propustio drugi deo sezone u NBA ligi, najviše žalio na lošu komunikaciju sa savezom.

"Pedja mi je dao podršku za ono što nameravam da uradim. Dobro je, oporavlja se, kao i Krstić koji veoma disciplinovano radi na oporavku od operacije kolena. Ne znam da li će njih dvojica igrati na EP u Španiji. Nisam ih zbog toga ni zvao. Jednostavno sam hteo da sada sa funkcije predsednika saveza uspostavim kontakt sa potencijalnim reprezentativcima. Da ih pitam za zdravlje, za povrede, status u klubovima..." rekao je Kapičić za "Press".

I dok nastup Rakočevića i Vujanića u reprezentaciji nikada nije bio sporan, situacija sa Krstićem i Stojakovićem se dodatno iskomplikovala zbog teških povreda koje su zaradili tokom sezone. Kapičić tvrdi da u razgovoru sa njima nije želeo da pokreće to pitanje već da to ostavlja selektoru, ma ko to bio.

"Neću ništa da prejudiciram. Prvo zbog povreda, a drugo, može sutra stručni savet i selektor da kažu da na EP idemo sa podmladjenom selekcijom. Šta sam onda uradio? Zvao sam ih, a selektor ne računa na njih. Mada, mislim da Stojaković lako može da se uklopi i u tu koncepciju. A koliko bi nam on i Krstić značili, o tome ne treba trošiti reči", dodao je Kapičić.

On je izjavio da još nije uspeo da uspostavi kontakt sa Darkom Miličićem i Sašom Pavlovićem, igračima koji bi trebalo da predvode mladi talas u reprezentaciji Srbije.

Kapičić je naglasio da će biti dosta primedbi na dosadašnji rad Dragana Šakote na mestu selektora A reprezentacije.

"Biće primedbi sto odsto, i već ih ima, doduše samo nezvanično. Na SP u Japanu bilo je zacrtano da udjemo u prvih osam. Nismo uspeli, i tu je kraj priče. Ipak, konačna odluka o tome hoće li Šakota ostati na mestu selektora je na stručnom savetu. Ako oni prihvate njegov izveštaj i razloge zašto je napravljen slabiji rezultat od očekivanog, Šakota će ostati selektor. Ja ne želim da kažem moje mišljenje, jer bi to bilo lobiranje i mešanje u rad stručnog saveta, koji treba da ostane autonoman".

Predsednik KSS je rekao da je ideja Bore Stankovića da se raspiše konkurs za mesto generalnog sekretara dobra, ali da nema uporište u Statutu.

"Rekao sam Bori da je to dobra ideja. Ali, ako se ja pitam neće biti konkursa. Prvo, nemam obavezu po Statutu da raspisujem konkurs, a drugo, nemamo mnogo vremena. Dok se jave kandidati, pa dok se neko izabere, proći će još najmanje meseca dana. Ja ću, kao što Statut propisuje, predložiti Upravnom odboru svog kandidata, a to je Predrag Bojić. Ako UO bude stava da je bolje raspisati konkurs, nemam ništa protiv. Konkurs je dobra stvar, ali ne znam zašto statut nije predvideo takvu mogućnost", dodao je Kapičić.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Hoću još da igram

Član zlatne generacije srpskih košarkaša koja je do pre nekoliko godina vladala svetom Željko Rebrača boravio je nekoliko dana u rodnoj zemlji. Snažni centar je raskinuo ugovor sa NBA ligašom Los Anđeles Klipersima i spreman je za povratak u evropsku košarku.

Željko Rebrača ne razmišlja o povratku u Partizan, poput svog prethodnika i bivšeg saigrača Predraga Drobnjaka, ali je zato izuzetno zagrejan da sa punih 35 godina zaigra u Italiji ili Španiji.

Zašto ste napustili LA Kliperse?
- U NBA ligi je zlatno pravilo da samo spremni košarkaši imaju pravo da igraju. Pošto sam bio povređen i nespreman za plej-of uprava LA Klipersa odlučila je da raskinemo ugovor, kako bi oslobodili mesto za zdravog igrača. Naravno, Amerikanci su ispali super korektni jer će ispoštovati sve obaveze iz ugovora. Žao mi je što nisu uspeli da se plasiraju u plej-of – istakao je Željko Rebrača.

Znači li to da se ne vraćate u Ameriku?
- U Ameriku se sigurno vraćam, jer moram da dovršim neke poslove, dok je karijera što se tiče NBA lige, gotovo 90 odsto okončana. Veoma sam zadovoljan onim što sam učinio u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Bilo mi je stvarno super u Detroit Pistonsima, mada mi nije bilo loše ni u LA Klipersima. Žao mi je samo što sam godinu ipo proveo po ambulantama i klinikama lečeći se.

Hoćete li okončati karijeru, jer imate punih 35 godina?
- Imam veliku želju i volju da još kvalitetno igram košarku. Sigurno naredne dve godine neće reći košarco zbogom. Bilo je nekih kontakata sa klubovima iz Španije i Italije, ali ne bih o imenima. Bitno je to da sam spreman da igram, a to je priznaćete najvažnije.

Da nećete možda u Partizanu da okončate karijeru?
- Neću sigurno. Volim Partizan, ali mislim da je bolje po mene da igram u kvalitetnijem prvenstvu, nego što je naše domaće. Moja porodica i ja planiramo da se skrasimo u Evropi i sigurno je da će i oni biti konsultovano, kada budem donosio odluku o budućem klubu. Drago mi je što je Partizan osvojio titulu u Regionalnoj ligi i voleo bih da to isto ponovi u šampionatu Srbije.

Šta ćete da radite po okončanju karijere?
- Znam da je većina mojih saigrača otišla u trenere, ili se prihvatilo nekih funkcija u klubovima. O tome još ne razmišljam, pošto hoću da igram. Ima vremena za odleo, ili fotelju. Posle karijere hoću dobro da se odmorim, da se posvetim supruzi i svojoj deci. Isto tako, obožavam reku, pa će moja destinacija u budućnosti biti rodni Apatin i Dunav, gde imam sportsko-rekreativni centar. Imam dosta iskustava iz Amerike koje želim da podelim sa svojim narodom – zaključio je Željko Rebrača.

Dušan Danilović
04.05.2007.

Izvor: Na dlanu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung X 680
KSS suspendovao Burksa i Tomasa
Disciplinska komisija KSS kaznila je dvojicu bivših košarkaša Crvene zvezde, Amerikance Tomasa i Burksa, sa po godinu dana neigranja. Kazna je prosleđena Evropskoj košarkaškoj federaciji (FIBA), a kada istekne rok za žalbe, postaće izvršna. Tomas i Burks otišli su samovoljno iz beogradskog kluba, a kada FIBA kaznu ozvaniči, neće moći da igraju ni u jednoj od 213 zemalja članica FIBA, kao ni u NBA ligi.

Disciplinska komisija, na osnovu prijave Crvene zvezde, posle pregledane dokumentacije kaznila je Amerikance sa godinu dana zabrane igranja i plaćanjem materijalne odštete klubu sa Kalemegdana koji su napustili. 'Crveno-beli' su odluku i zvanično dobili iz Saveza.

Prema redovnoj proceduri, kazna je prosleđena u kancelariju FIBA Evropa u Minhenu i FIBA svet u Ženevi i stupiće na snagu u svih 213 zemalja članica FIBA, kao i u NBA koja ima ugovor sa svetskom kućom košarke oko priznavanja kazni.

"Pošto odluka Disciplinske komisije KSS postane pravosnažna, igrači imaju rok za žalbu od osam dana. Kada on istekne, ostalo je, maltene, formalnost. Onda je na potezu FIBA, koja bi trebalo da verifikuje kazne jer uvek poštuje odluke nacionalnih saveza," rekao je za 'Sport' advokat Nebojša Mihajlović, pravni zastupnik KSS i član pravne komisije FIBA Evropa.

Dakle, Burks i Tomas neće moći da nastave karijeru, osim u nekoj američkoj ligi koja ne priznaje odluke FIBA. A i kada im istekne kazna, ako budu hteli da potpišu za neki klub, Zvezda treba da im da ispisnicu.

U klubu sa Malog Kalemegdana su potvrdili da su dobili odluku Disciplinske komisije KSS i zadovoljni su što je Savez stao iza kluba.

Materijalni deo kazne određuju nadležni organi FIBA kada istekne vremenska kazna, pošto će 'crveno-beli' podneti tužbu zbog kršenja ugovornih obaveza. Amerikanci će najverovatnije morati da vrate sve pare koje su dobili po ugovoru, plus izgubljenu dobit Zvezde. Pošto je, prema nezvaničnim informacijama, Burks već dobio oko 150.000 i do kraja sezone trebalo je da primi još 90.000 dolara, verovatno će sav taj novac morati da uplati na račun Crvene zvezde, piše 'Sport'.

Za američkog beka Bilija Tomasa nedavno je bila zainteresovana španska Pamesa, međutim, Zvezda je na ime obeštećenja tražila 300.000 dolara, što tim iz Valensije nije hteo da plati.

Izvor:B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1079
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
KAPIČIĆ ZOVE ĐORĐEVIĆA

basket-sasa-djordjevicSale nacionale, nezvanično, kandidat broj
jedan za novog selektora A reprezentacije
Sa Sašom sam obavio dug i veoma ozbiljan razgovor,
bilo je sve što je juče potvrdio predsednik Saveza

Čovek od incijative i svežih ideja, predsednik KSS, Dragan Kapičić, radi punom parom na revitalizaciji naše košarke. Po hitnom postupku traže se rešenja u vezi članstva u Stručnom savetu, imenovanja generalnog sekretara Saveza, a po svoj prilici... i selektora.

U tom cilju, juče je u Kući košarke održan sastanak, kako Kapičić kaže neformalnog tipa, radi obavljanja neophodnih priprema za predstojeću sednicu UO, koja će se održati najverovatnije početkom naredne nedelje.

Predlažu se imena, a kako nezvanično saznajemo, košarkaška čaršija je već ustoličila Aleksandra Sašu Đorđevića na funkciji prvog stručnjaka seniorske reprezentacije umesto aktuelnog Dragana Šakote, čiji rad i učinak će se, kako je najavljeno, preispitati ovih dana.

- Lično imam tri, četiri varijante za selektora, ali ne bih da otkrivam, jer bi to bilo lobiranje i vršenje uticaja na UO, čiji sam predsednik, ali pre svega ravnopravan član po Statutu. Sa Đorđevićem sam obavio veoma ozbiljan i dug razgovor, kao i uostalom, sa svima ostalima potencijalnim kandidatima za razne funkcije, sa kojima sam kontaktirao otkako sam u ovoj ulozi - kaže Kapičić.

Bez prejudiciranja stvari, ne možemo da se otmemo utisku da bi Đorđević bio pravo rešenje za osveženje, jer radi se o asu svetskog formata, talentovanom i znanjem potkovanom stručnjaku, sjajnom lideru i čoveku sa harizmom. Pretpostavka je da Kapičić sigurno sa njim nije razgovarao o mogućem članstvu u Stručnom savetu, u kojem bi po prirodi stvari trebalo da budu stariji vrhunski stručnjaci. Onda nije teško naslutiti o čemu su predsednik KSS i Sale Nacionale dugo i ozbiljno razgovarali...

- U stalnom sam kontaktu sa mogućim članovima Stručnog saveta, ali UO je na potezu da ozvaniči taj ili drugačiji sastav - ponavlja Kapičić da je sve u duhu delegatskog, demokratskog sistema upravljanja.

Juče u Sazonovoj se razgovaralo o raznim tekućim, bitnim stvarima.

- Dogovorili smo se da nekolicina nas prisustvuje Skupštini regiona Leskovac, da posetimo i Niš, kako bi pomogli jačanje tih košarkaških centara- dodao je Kapičić.

GENERALNI SEKRETAR

BOJIĆ FAVORIT

Jedna od gorućih tema je svakako izbor generalnog sekretara. Nije tajna da je Kapičićev favorit za tu poziciju Predrag Bojić, dosadašnji direktor Saveza, a po Statutu predsednik predlaže UO ime generalnog sekretara.

- Predsednik predlaže, ali UO aminuje, ili ne, taj predlog. To se ne odnosi samo na izbor generalnog sekretara, nego i za sve ostalo- jasan je Kapičić.

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

KAPONjA ZNA POSAO

Trener Armani Džinsa, Aleksandar Đorđević nije bio pričiljiv na temu selektora, odnosno razgovora sa predsednikom KSS, Dragana Kapičića.

- Dragan Kapičić zna šta radi - kratko je prokomentarisao Aleksandar Đorđević.

Obzirom da je prethodnih meseci bilo mnogo polemike, ne samo po pitanju selektora, već i sveuku pne situacije u našem basketu, te da mnogo stvari najavljenih u medijima, ne samo da se nije ostvarilo, nego uopšte i nije bilo na „dnevnom redu, onda ne čudi što proslavljeni srpski košarkaš i jedan od najtalentovanijih evropskih stručnjaka, za sada ne želi da komentariše.

Izvor: SportNovosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Budi dobar, ne budi grobar!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 151
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N73
Grčka policija uhapsila je rano jutros 29 navijača Panatinaikosa, koji su u Atini divljali nakon pobede grčkog šampiona u finalu Evrolige. Navijači atinske ekipe su, posle pobede Panatinaikosa nad moskovskim CSKA 93:91, zapalili dva automobila i dva kamiona.

Pre utakmice je, zbog pokušaja da u dvoranu u kojoj se igrala utakmica uđu bez ulaznica, uhapšena još 181 osoba. Još devet navijača je uhapšeno pošto su pokušavali da u dvoranu uđu sa falsifikovanim ulaznicama i propusnicama za medije.

Završni turnir Evrolige je obezbeđivalo oko 5.000 policajaca kojima je to bila "generalna proba" pred finale fudbalske Lige šampiona u kojem će se 23. maja u Atini sastati italijanski Milan i engleski Liverpul.

Izvor: B92 Sport
IP sačuvana
social share

Pune tribine ludih navijaca
i baklje svetle, ceo sever gori, bubnjevi tutnje i pesma se ori
jedite govna mi smo sampioni
ale, ale...

Edit by SerbianFighter: Potpis uklonjen zbog duzine!
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Edit by SerbianFighter: Imas najjaci potpis na forumu!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Minefield 3.0a5pr
mob
HTC 

Svetislav Pešić podržava Šakotu

Trener španske Djirone i nekadašnji selektor Jugoslavije Svetislav Pešić ostaće možda i jedini član Stručnog saveta Košarkaškog saveza Srbije u krugu naših proslavljenih stručnjaka koji rade u inostranim klubovima.

Pešić je u razgovoru za dnevni list "Sport" istakao da za njega nema dileme ko bi trebalo da bude selektor Srbije - to je aktuelni šef struke Dragan Šakota!

"Ne pada mi na pamet da postavljam i smenjujem selektora, jer to nije uloga Stručnog saveta. Šakota ima važeći ugovor sa Savezom i on je selektor. To je funkcija o kojoj odlučuje Upravni odbor, a Stručni savet za 24 ili 25 godina postojanja nikada nije birao selektora, nego je samo imao savetodavnu ulogu", kaže Pešić.

Na primedbu da vrhovno savetodavno telo ipak može da daje sugestije i personalne predloge, evropski prvak iz Istanbula i svetski šampion iz Indijanapolisa ostao je nepokolebljiv.

"Ako sam dobro upoznat, Šakota je podneo izveštaj, koji je prihvaćen, kao i plan priprema za Evropsko prvenstvo. Naše je da pomognemo koliko možemo, i to ne samo selektoru seniorske selekcije, kojoj je cilj plasman na Olimpijadu u Pekingu, nego i trenerima mladjih kategorija".

Pešić je podsetio da je 2003. godine zauzeo identičan stav, kada se u nemilosti našao tadašnji selektor Duško Vujošević. Prema njegovim rečima, Šakota ispunjava i ključni uslov za obavljanje tog posla, jer nije angažovan ni u jednom klubu, pa može da se nacionalnom timu posveti kao profesionalac.

"Reprezentacija nije klub, pa da se trener bira svaki čas", dodao je strateg Djirone.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.