Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desavanja iz Sveta fudbala - transferi, pregovori, povrede  (Pročitano 142110 puta)
Svedok stvaranja istorije

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Sapatero: Španski zakon jači od FIFA

Premijer Španije Hose Luis Sapatero izjavio je da je Fudbalska federacija Španije dužna da se povinuje zakonima i da predsedničke izbore mora da održi pre Olimpijskih igara u Pekingu.

Takva odluka španskog premijera sigurno će još više povećati tenzije izmedju te države i Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA), čiji je predsednik Sep Blater zapretio da će nacionalni tim Španije isključiti sa predstojećeg prvenstva Evrope ukoliko vlada nastavi da se meša u predsedničke izbore.

"Vlada ima obavezu da radi u skladu sa zakonom i da primora sve ostale da se povinuju zakonima. Naše zakonodavstvo odnosi se na sve podjednako, pa i na sportske federacije koje predstavljaju našu državu u medjunarodnim takmičenjima. Kao i svi ostali i one moraju da se povinuju zakonima", rekao je Sapatero.

Prema odluci španske vlade, sve nacionalne federacije čiji sportisti ne učestvuju na Olimpijskim igrama, moradu da organizuju izbore u prvom kvartalu ove godine. Fudbalska federacija Španije to nije želela da prihvati, ali je sud prošle sedmice odbacio njen zahtev da izbori budu odloženi.

Uprkos tome, predsednik Fudbalsk federacije Španije Anhel Marija Viljar je u četvrtak izjavio da ne prihvata odluku suda i najavio da će izbori biti održani, kako je i bilo planirano, 26. novembra. Na njegovu izjavu je reagovao premijer Sapatero i sada ostaje da se vidi šta će se dešavati.

Blater je prošlog meseca podržao Fudbalsku federaciju Španije i zapretio da će njen nacionalni tim biti isključen za prvenstva Evrope ukoliko vlada na silu sprovede odluku o održavanju predsedničkih izbora.

"Nama je potrebno samo šest sati da sazovemo sastanak i donesemo odluku o isključenju Španije sa EURO 2008. Ista kazna odnosila bi se i na španske klubove, koji bi bili isključeni iz ovogodišnjih takmičenja u Ligi šampiona i Kupu UEFA", rekao je Blater.

Predsednik FIFA dodao je da niko ne treba da sumnja da će oni imati hrabrosti da izreknu takvu kaznu, jer su to već radili kada je isti problem bio u Grčkoj i Portugaliji. Vlade tih država su na kraju odustale od mešanja u rukovodjenje nacionalnim fudbalskim savezima.
Sapatero je, medjutim, rekao da neće prihvatiti ničije ucene kada je u pitanju sprovodjenje zakona.

"Nezamislivo je da nešto što su sportisti iznborili na terenu može da bude poništeno u bilo čijoj kancelariji. Ukoliko se to, ipak, dogodi, preduzećemo sve neophodne mere", rekao je Sapatero.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
Гостовања су кева!!! Инострана гостовања су две кеве!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Murinjo 'razotkrio' Vengera

Iako već poslednjih šest meseci nisu rivali, Žoze Murinjo nije mogao da prekine ‘sukob’ sa trenerom Arsenala Arsenom Vengerom. Iako su Vengera svi kitili lovorikama od Arsenalovog sjajnog nastupa na San Siru, kod Murinja je to jedino izazvalo ljutnju. “Arsenal je jedinstven tim. Njihov trener nije ništa osvojio godinama, ali je ipak ido. U Arsenalu ne postoje pritisci. I nemojte reći da on iz mladih igrača izvlači talenat. Ono što on radi jeste da dovodi dragulje u klub i onda ih polira", rekao je Murinjo.

"To je drugačije. Ima vremena da radi u mirnoj atmosferi i da ostvaruje rezultate”, dodao je portugalski stručnjak.

Sa druge strane, situacija u Čelsiju je, prema Murinju, potpuno suprotna. Iako je u londonskom klubu osvojio pet trofeja za tri sezone, dok je Venger u istom periodu osvojio samo jedan FA Kup, to nije bilo dovoljno da zadovolji vlasnika kluba Romana Abramoviča.

Ipak, Venger je taj koji je dobio podršku Uprave, istu onu za koju Murinjo smatra da mu je bila zakinuta na Stamfordu i Venger je taj koga smatraju za vizionara i slave ga zbog razvijanja igrača kao što je, na primer, Sesk Fabregas.

Uprkos neslavnom odlasku iz Premijer Lige u septembru, Murinjo želi da se jednom vrati u Englesku.

“Moj sledeći potez biće Italija ili Španija”, izjavio je Murinjo koga smatraju za glavnog kandidata da popuni jedno od, verovatno uskoro upražnjenih, mesta na klupama Milana i Barselone, ali gde ni Real Madrid ne zaostaje sa interesovanjem za portugalskog stručnjaka.

Murinjo nije ni krio svoju veliku ljubav prema engleskom fudbalu.

“Posle toga, želim da se vratim u engleski fudbal i da na kraju preuzmem Portugaliju. Ne radim više u Engleskoj, ali moje mišljenje i osećanja nisu promenjeni”.

“Ne moram da krijem da sam bio veoma zaljubljen u engleski fudbal i ne krijem da ću da se vratim. To neće biti moj sledeći korak, ali sigurno želim da se vratim jednog dana”.

“Imam toliko divnih sećanja vezanih za Englesku i čak iako odem, kao što i planiram da odem, u neku drugu fudbalsku zemlju, uvek ću biti zaljubljen u Englesku”
, zaključio je Portugalac.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Krojf kao Bunjevčević

Najbolji igrač u istoriji holandskog fudbala Johan Krojf odlučio je da ne prihvati ponudu da postane sportski direktor Ajaksa iz Amsterdama, saopštila je njegova fondacija.

Prošlog meseca šezdesetogodišnji Krojf je rekao da će se vratiti u klub u kome je stekao igračku slavu i preuzeti poslove vezane za struku. U protekle dve decenije, otkako je 1988. godine dobio otkaz kao trener, Krojf nije održavao gotovo nikakve veze sa klubom koga je vodio do tri uzatopne titule prvaka Evrope.

"Moja odluka nije zasnovana na ličnom sukobu sa bilo kim iz kluba, već je posledica profesionalnog razmimolaženja. Insistirao sam da Ajaks fudbalsku akademiju vrati na nivo na kome je nekada bila i stvarala najbolje igrače Evrope, ali nisam za to dobio podršku", navodi se u saopštenju Krojfa.
Legenda holandskog fudbala smatra da je jedini način da se Ajaks vrati u evropski vrh jačanje omladinske škole.

"Izneo sam jasan dugoročni plan za vraćanje kluba na mesto na kome je bio kada sam ja igrao, ali ljudi koji su u Ajaksu zaduženi da to sprovedu u delo nisu delili moje mišlenje. Zbog toga nema svrhe da preuzimam bilo kakvu funkciju u klubu", izjavio je Krojf.

Za razliku od Krojfa, novi sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević, koji je u četvrtak zvanično promovisan, dobio je podršku svih klupskih struktura za sličan koncept.

“Mi smo svesni da finansijski ne možemo da se nosimo sa najvećim evropskim klubovima. Zato je neophodno da stvaramo igrače koji će u svakoj od naših mladjih kategorija naučiti nešto što je specifično za igru Crvene zvezde. Skautska služba mora biti dobro organizovana kako bi najtalentovaniji igrači u Srbiji, ali i u ostalim zemljama iz regiona dolazili u naš klub gde bi postajali prvotimci...", poručio je Bunjevčević, koji poput slavnog Holandjanina svetlu budućnost svog kluba vidi kroz jačanje omladinske škole.

Ajaks je trenutno drugi u šampionatu Holandije sa 53 boda, šest manje od vodećeg PSV Ajndhovena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zvezda je zivot, ostalo su sitnice !!!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3162
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N70
Klemente veruje u spas Mursije

Novi trener Havijer Klemente samouveren je da će Real Mursiju, pretposlednji tim na tabeli španske Primere uspeti da spasi od ispadanja u drugu diviziju.

„Da nisam verovao da postoji šansa da izvučem Mursiju ne bih dolazio. Razlog za moj optimizam je što će u borbi za opstanak biti više od 2 tima. Mislim čak do 7 ekipa. Mi moramo što pre da shvatimo šta je rađeno pogrešno da bi krenuli napred“, rekao je Klemente.

Mursija je šest bodova od sigurne zone, a izgubila je poslednja četiri utakmice u Primeri bez postignutog gola. Do kraja šampionata ostalo je još 12 mečeva, a osam timova iznad Mursije poređani su u razmaku od samo tri poena.

„Neću raditi sam. Ja sam odgovoran, tim mora da se izvuče i svi u klubu moraju da pomognu“, kaže Klemente.

Klemente, koji je nedavno odbio da trenira Iran zamenio je na klupi Mursije smenjenog trenera Lukasa Alkarasa.

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3162
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N70
Štilike ostaje na klupi Slonovače

Nemački stručnjak Uli Štilike, koji je posle Afričkog kupa nacija podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije Obale Slonovače, ponovo je imenovan na tu funkciju.

Kako piše "Ekspres" iz Kelna, Štilike je ostavku obrazložio željom da više vremena provodi sa svojom porodicom, ali se sa predsednikom Fudbalske federacije Obale Slonovače Žakom Anumom dogovorio da vodi "slonove" do 15. aprila, nakon čega bi bio potpisan novi ugovor.

Štilike će sigurno voditi ekipu na prijateljskoj utakmici protiv Tunisa 26. marta, a tek nakon toga počeće pregovori o novom ugovoru.

Anuma je potvrdio da je postignut dogovor sa Štilikeom i da će on nastaviti da radi sa ekipom, a prema njegovim rečima, pre potpisivanja novog ugovora neophodno je da se razjasne neki nesporazumu do kojih je došlo za vreme prvenstva Afrike.

Štilike je takodje potvrdio da će nastaviti da radi u Obali Slonovače.

"Ne znam o čemu ćemo razgovarazti u vezi sa Afričkim kupom nacija, ali sam srećan zbog toga što sam ponovo dobio priliku da radim sa tim izvanrednim igračima. Što se mene tiče, probni period je u redu i uveren sam da ću nastaviti da radim i posle aprila", rekao je Štilike.

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Štilike ponovo selektor Obale Slonovače

Uli Štilike, koji je neposredno pre Afričkog kupa nacija podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije Obale Slonovače, ponovo je imenovan na tu funkciju.

Štilike, koji se sa kormila "slonova" povukao zbog teške bolesti sina Mihaela koji je početkom februara preminuo, kako piše kelnski "Ekspres" dogovorio je sa predsednikom Fudbalske federacije Obale Slonovače Žakom Anumom da vodi reprezentaciju do 15. aprila, nakon čega bi bio potpisan novi ugovor.

Nemački strčnjak će sigurno voditi ekipu na prijateljskoj utakmici protiv Tunisa 26. marta.

Anuma je potvrdio da je postignut dogovor sa Štilikeom i da će on nastaviti da radi sa ekipom, a prema njegovim rečima, pre potpisivanja novog ugovora neophodno je da se razjasne neki nesporazumu do kojih je došlo za vreme prvenstva Afrike.

Štilike je takodje potvrdio da će nastaviti da radi u Obali Slonovače.

"Ne znam o čemu ćemo razgovarazti u vezi sa Afričkim kupom nacija, ali sam srećan zbog toga što sam ponovo dobio priliku da radim sa tim izvanrednim igračima. Što se mene tiče, probni period je u redu i uveren sam da ću nastaviti da radim i posle aprila", rekao je Štilike.

Pod vodjstvom Francuza Žerara Žila reprezentacija Obale Slonovače je na na nedavno završenom prvenstvu "crnog kontinenta" zauzela četvrtu poziciju

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 3162
Zastava Mladenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N70
Primera: Trka udvoje se nastavlja

U Španiji se u subotu igraju dve, a u nedelju preostale utakmice 27. kola Primere. Kolo otvara Real koji će ugostiti Espanjol, a zatvara Barselona koja dočekuje Viljareal. Real je značajno uzdrman eliminaciojm iz Lige Šampiona. Roma je dva puta bila uspešnija, dok je Barsa u oba meča bila bolja od Seltika. Razlika između dva najljuća rivala, jedinih kandidata za titulu, je pet bodova.

Utakmica u Madridu veoma je bitna i gostujućoj ekipi, koja ima priliku da se plasira u Ligu šampiona. Trenutno su na petom mestu, sa dva boda manje od Atletika. Veoma zanimljivo biće i u Barseloni gde se sastaju ekipe sa druge i treće pozicije. Barselona je u prethodnom kolu doživela težak poraz od Atletika 4:2. Viljareal je ispao iz Kupa Uefa i sada im preostaje borba za plasman u ligu šampiona.

Sevilja, koja još ima teoretsku šansu da ponovo igra Ligu šampiona naredne godine, dočekuje prežaljeni Levante koji ima samo 19 bodova.

Valensija je na pet mečeva u ligi i Kupu ostvarila samo jedan trijumf i čak tri remija. Trenutno su deveti a u goste im dolazi Deportivo, koji je samo bod iznad zone ispadanja.

Raspored mečeva u subotu:

R. Madrid - Espanjol
Saragosa - Atletiko

Nedelja:

Sevilja - Levante
Osasuna - Almerija
Atletik - Valjadolid
Rasing - Betis
Murcia Getafe
Maljorka - Rekreativo
Valensija - Deportivo
Barselona - Viljareal

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
LG L5 II
Било на теми примера  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG L5 II
Kuzan pauzira mesec dana

Centarfor Glazgov Rendžersa Daniel Kuzan pauziraće mesec dana zbog preloma vilice.

Kuzan se povredio tokom duela osmine finala Kupa UEFA, sa Verderom (2:0), pa će propustiti revanš sa nemačkim timom, finale škotskog Liga kupa, duel 5. runde Škotskog kupa sa Hibernijanom, kao i niz utakmica u domaćoj Premijer ligi.

Rendžers se i dalje bori na četiri fronta, a Kuzan je postao jedan od ključnih igrača u ekipi Voltera Smita, iako trener tima sa Ajbroks Parka ima dodatne opcije u napadu.

Izvor: B92
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 15:00:35 od Sub_Zero »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 163 164 166 167 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.