Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 108 109 111 112 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desavanja iz Sveta fudbala - transferi, pregovori, povrede  (Pročitano 143527 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1079
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
PSV-u titula u triler završnici

U dramatičnom raspletu fudbalskog prvenstva Holandije najviše sreće imao je PSV Ajndhoven koji je osvojio šampionsku titulu zahvaljujući za jedan pogodak boljoj gol razlici od Ajksa, dok je AZ Alkmar izgubio "već viđeno" prvo mesto, pošto je neočekivano poražen od Ekscelziora.

U poslednje kolo Alkmar je ušao sa najboljim šansama, jer je imao neuoporedivo bolju gol razliku od PSV i Ajaksa i za osvajanje titule bila mu je dovoljna pobeda i sa jednim golom razlike. Ekscelzior je, međutim, dva puta vodio, ali je AZ uspevao da izjednači.

Kada je Kovermans u 70. minutu postigao drugi gol za Alkmar, činilo se da će biti izbegnuto iznenađenje. Gosti su u poslednjih 20 minuta jurišali na gol domaćina i sa desetoricim igrača, ali je šok za njih usledio u zaustavnom vremenu kada su iz kontre primili  treći pogodak.

Neočekivani poklon iskoristio je PSV koji je pobedio Vitese sa 5:1. Do poslednjeg minuta nije se znalo da li će ekipi iz Ajndhovena to biti dovoljno za prvo mesto, jer je Ajaks od 70. minuta vodio protiv Viljem II sa 2:0 i za titulu mu je nedostajao samo još jedan gol. Iako je imao dve idealne šanse, najtrofejniji holandski klub nije postigao treći pogodak, pa je tako titula treću godinu zaredom, a šesti put u poslednjih osam sezona, pripala PSV-u.

Rezultati poslednjeg kola: Ekscelzior - AZ Alkmar 3:2, Groningen - Utreht 0:2, Tvente - NAC Breda 2:1, NEC - Den Hag 3:2, PSV - Viteze 5:1, Roda - Herakles 7:0, Sparta - RKC 1:0, Viljem II - Ajaks 0:2, Herenven - Fejenord 5:1

Tabela:

1  PSV                       34 23 6  5  75:25 75
2  Ajaks                      34 23 6  5  84:35 75
3  AZ Alkmar              34 21 9  4  83:31 72
...

Izvor: B92
« Poslednja izmena: 29. Apr 2007, 18:09:25 od jay_jay_okocha »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1079
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Alardajs podneo ostavku

Menadžer Boltona Sem Alardajs podneo je danas ostavku na to mesto posle osam sezona na klupi tog kluba. Alardajsa koji je jedan od najuspešnijih menadžera u istoriji Boltona, engleski mediji dovode u vezu sa mogućim angažmanom na mestu menadžera Mančester Sitija.

Alardajs je prošle godine bio na udaru medija zbog neregularnih transfera igrača u ekipu Botlona, a svojevremeno je sa Stivom MekLarenom bio i kandidat za selektora Engleske.

Predsednik kluba Fil Gartsajd saopštio je da je Alardajs napustio Bolton zbog privatnih problema.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Vraćam se u Francusku

Srpski fudbalski internacionalac Danijel Ljuboja ima iza sebe sezonu za zaborav. Posle prelaska iz Štutgarta u Hamburger ustalio se u startnoj postavi, ali je posle dolaska holandskog trenera Huba Stevensa izgubio status prvotimca i bio preseljen u amaterski pogon.
Kako sada stvari stoje Danijel Ljuboja će sigurno napustiti HSV na kraju sezone u Bundesligi i vratiti se u Francusku.

Odlazite li iz Hamburgera na kraju sezone?
- Završio sam priču u HSV i ovde sigurno neću ostati. Prvo, ističe mi pozajmica od Štutgarta i drugo, ne vidim nijedan valjan razlog da ostanem na severu Nemačke. Jedva čekam kraj sezone i da se sve ovo završi. Krivo mi je što je sve tako ispalo, ali šta da radim, nije moja krivica – rekao je Danijel Ljuboja.

Vraćate li se u Štutgart?
- Nikada nisam bilo šta lomio preko noći, pa tako neću ni sada. Imam zaista sjajan ugovor sa Štutgartom do 2009. godine. Sa finansijske strane je sve kako se poželeti može i zato neću menjati sredinu, ako dobijem slabije uslove.

Da li postoji varijanta da se vratite u Francusku?
- Nije isključeno i mislim da bi to bilo najbolje. Posedujem francuski pasoš i tamo bih igrao kao domaći igrač. Ne krijem da postoji interes Lansa, Sošoa i Sent Etijena. Trener Lansa Žilo me poznaje još iz mlađih kategorija Sošoa i voleo bi da me vidi u svom novom klubu. Sa druge strane, Sošo je moja matična sredina i tamo su mi vrata uvek otvorena. Njih opet vodi trener Hašek, kojeg znam iz Strazbura. Otkriću vam da je u igri i Atletiko iz Madrida, pa bih mogao da odem i u špansku Primeru.

Možete li da nam otkrijete razloge sukoba sa trenerom HSV Stevensom?
- Ne bih voleo o tome da pričam. Ne znam zašto sam prekomandovan u drugi tim i ne opterećujem se time. Znam koliko vredim, tako da me niko ne može izbaciti iz pobedničkog ritma. Poslednjih mesec dana sam povređen, muče me prepone, pa sam stalno na terapijama i masažama. Verujem da će se sve brzo stabilizovati i da ću ponovo biti fit.

Smeta li vam što ste izgubili status reprezentativca?
- Ne mogu da se ljutim na bilo koga, jer sam povređen i ne igram za svoj klub. Normalno je da za reprezentaciju Srbije igraju uvek najbolji i najspremniji. Žao mi je što više nisam ni na širem spisku za reprezentaciju. Samo da ja brzo pronađem klub i počnem da postižem golove. Poziv selektora Havijera Klementea sigurno neće izostati, pa ću i ja biti od pomoćni nacionalnom timu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – zaključio je Danijel Ljuboja.

Dušan Danilović

Izvor: Nadlanu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Li na klupi Boltona

Za novog trenera engleskog premijerligaša Boltona imenovan je Semi Li, dosadašnji prvi pomoćnik Sema Alardajsa koji je u nedelju podneo ostavku.

- Dovoljna mi je bila sekunda da odgovorim na ponudu kluba i sa nestrpljenjem očekujem da počnem sa poslom, rekao je 48-godišnji trener.

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.01
mob
HTC 
Blater: Ima ko da zameni Južnu Afriku

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da je nekoliko zemalja u mogućnosti da zameni Južnu Afriku u slučaju da ona ne bude spremna da 2010. godine organizuje Svetsko prvenstvo.

Blater je za emisiju "Insajd Sport" na kanalu BBC, rekao da je uveren da će Južna Afrika biti domaćin Mundijala 2010. godine, ali da bi to mogle da budu i SAD, Engleska, Japan, Španija, Meksiko i Australija.

FIFA je 2004. izabrala Južnu Afriku za domaćina Mundijala 2010. godine, prvog na tlu Afrike. Već dugo se, medjutim, spekuliše da Južna Afrika nije sposobna za domaćina tako velikog takmičenja, pre svega iz bezbednosnih razloga, ali i zbog brige o izgradnji potrebnih objekata.

(Beta)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Laudrup ide u Španiju

Legenda danskog fudbala, Mihael Laudrup, potvrdio je da će svoju trenersku karijeru od naredne sezone nastaviti u Španiji.

Bivši igrač Ajaksa i Barselone sedeo je na klupi Brondbija prošle godine, a prema nekim najavama mogao bi od naredne sezone da preuzme Hetafe, mada se čak spominje i njegov odlazak u Real Madrid ukoliko Fabio Kapelo napusti klupu "kraljevskog kluba".

- Odlučio sam se za odlazak u Španiju jer sam dobio desetak ponuda od španskih klubova. Postoji dosta interesantnih ponuda, ali moram dobro da proanaliziram koja je najbolja, rekao je Laudrup.

On je tom prilikom potvrdio da je početkom godine odbio ponudu Selte, kao i sada već trećeligaša sa ostrva Lidsa.

Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Teri: Voleo bih da budem trener Čelsija
Utorak, 1. maj 2007. 11:24

Jedna od ikona engleskog fudbalskog kluba Čelsi, kapiten Džon Teri izjavio je da bi voleo da jednog dana, kada završi karijeru, bude trener londonskih "plavaca" i dodao da je o tome već razgovarao sa čelnicima kluba.

"Svakako da bih voleo da jednog dana budem trener Čelsija. Kada sam sa čelnicima kluba razgovarao o produžetku ugovora, pomenuo sam mogućnost da on bude na devet godina, uz opciju da jednog dana budem trener. To je put kojim želim da idem", rekao je 26-godišnji odbrambeni fudbaler u intervjuu Bi-Bi-Siju (BBC).

Pitanje je, medjutim, da li će mu želja biti ostvarena, jer mu je klub ponudio samo petogodišnji ugovor.

Njegova nedeljna plata je 130.000 funti.

Teri je takodje izjavio i da bi voleo da se Dejvid Bekam vrati u englesku reprezentaciju.

"On je fantastičan igrač. Posao Stiva Meklarena je da zove ili ne zove igrače za nacionalni tim, ali Bekam je i dalje fudbalr svetske klase", rekao je Teri.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Reding pokvario Ovenov povratak na teren
Ponedeljak, 30. april 2007. 23:57

Majkl Oven u ponedeljak je prvi put zaigrao posle više od deset meseci pauze nakon operacije ligamenata kolena, ali ni sa njim u sastavu Njukasl nije uspeo da dodju makar do boda na gostovanju u Redingu.

Domaćin je u poslednjem susretu 36. kola Premijer lige slavio minimalnu pobedu, a gol odluke postigao je Dejv Kitson u 51. minutu.

Korejac Ki Hjeon Seol je prošao po desnom boku, a zatim levom nogom „zavrnuo“ u šesnaesterac. Džon Oster, koji se ubacio iz sredine, propustio je loptu do Kitsona na drugoj stativi, a ovaj je uhvatio volej i pogodio za, ispostavilo se na kraju, konačnih 1:0.

Ovom pobedom Reding je stigao na deobu šestog mesta sa Evertonom. Oba tima imaju po 54 boda, jedan manje od petoplasiranog Boltona i jedan više od Totenhema i Portsmuta, koji su na deobi osmog mesta.

Majkl Oven, koji se povredio u junu prošle godine na Svetskom prvenstvu u duelu protiv Švedske, pružio je sasvim solidnu partiju, pogotovo ako se uzme u obzir da mu je ovo bila prva zvanična utakmica posle duge pauze.

Engleski reprezentativac delovao je sveže, dobro se kretao i na kraju je dočekao poslednji zvižduk sudije na terenu, a to što nije uspeo više da dodje do izražaja krivac je pre svega slab vezni red gostiju, koji je na ovom meču prosledio tek nekoliko upotrebljivih lopti ka svojim napadačima.

Doduše engleski reprezentativac, koji je medju „svrake“ stigao iz madridskog Reala 2005. godine za 16 miliona funti, uspeo je da zatrese mrežu u sedmom minutu nakon proigravanja Obafemi Martinsa, ali je taj gol potpuno opravdano poništen zbog ofsajda.

Inače duel na Medejski stadionu bio je, kako to sportski novinari vole da kažu ili napišu, pravi prvenstveni - borben, ali ne i lep. Prvo poluvreme bilo je veoma „tvrdo“ sa svega par šuteva na gol, dok se u nastavku igralo za nijansu otvorenije.

Najbolju priliku da uveća prednost Reding je imao u 62. minutu posle greške Dajera koji je bukvalno predao loptu u noge Dojlu. Ovaj je centrirao do Kitsona, medjutim, strelac jedinog gola na utakmici ovog puta je za malo bio neprecizan.

Gosti su propustili nekoliko prilika za izjednačenje, najpre Milner u 58. minutu, potom Martins u 82. minutu, da bi poslednju šansu na utakmici „uprskao“ Dajer u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je sa 12 metara potpuno neometan šutirao pravo u golmana.

Osim bez bodova, Njukasl je u Redingu ostao i bez Antoana Sibierskog koji je najverovatnije slomio ruku. Francuski internacionalac je zamenjen u 53. minutu i odmah je prebačen u bolnicu, a kolika ga pauza očekuje još nije poznato.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ševčenko propušta revanš u Liverpulu
Ponedeljak, 30. april 2007. 21:14

Ukrajinac Andrej Ševčenko propustiće revanš utakmici polufinala Lige šampiona u Liverpulu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Čelsija.

Londonski klub je naveo da Ševčenko zbog povrede nije otputovao sa ekipom u Liverpul, medjutim, nije precizirano o kakvoj je povredi reč.

Pored Ukrajinca, duel na "Enfildu“ propustiće i Rikardo Karvaljo zbog povrede kolena, odnosno Mihael Balak, kojem je u petak u Minhenu operisan članak, dok se u tim vraćaju oporavljeni Arjen Roben i Mikael Esjen, koji je odradio suspenziju.

U prvom meču na "Stamford bridžu" Čelsi je slavio sa 1:0.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Bartez napušta Nant
Ponedeljak, 30. april 2007. 15:20

Nekadašnji golman fudbalske reprezentacije Francuske Fabijen Bartez najavio je da će napustiti Nant pošto se više "ne oseća bezbedno" u tom gradu.

"Ne želim više da igram za Nant. Nisam spreman da živim na taj način. U Nantu se više ne osećam sigurno i zato želim da odem", izjavio je Bartez za radion "Frans Info".

Barteza koji je sa francuskom reprezentacijom osvojio titule prvaka sveta i Evrope, posle subotnje utakmice sa Renom, na kojoj je Nant doživeo 16. poraz sezone, sačekala je grupa od nekoliko navijača, a jedan od njih mu je izlupao automobil.

Navijači Nanta su tokom cele utakmice vredjali Barteza, koji je u klub stigao u zimskom prelaznom roku kako bi mu pomogao da sačuva prvoligaški status.

"To nema nikakve veze sa fudbalom ni sa rezultatima. Ono što se dogodilo nije sport. Činjenica je da su mi zviždali celim tokom utakmice. To ne prihvatam. Da nema toga ostao bih do kraja", rekao je Bartez.

Nant je na poslednjem mestu tabele francuske Prve lige sa osam bodova manje od Nice koja se nalazi iznad zone ispadanja.

Do kraja sezone u Francuskoj ostala su još četiri kola.

Prvi golman Nanta prošle sezone je bio Mikael Landro koji je karijeru nastavio u ekipi PSŽ. Landroa je u Nantu zamenio reprezentativac Srbije Vladimir Stojković koji je po dolasku Barteza otišao na pozajmicu u holandski Vitese.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 108 109 111 112 ... 213
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.