Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 22:35:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Depresija  (Pročitano 19872 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 460
OS
Linux
Browser
Konqueror 3.4
Depresija je bolest kojoj se ne vidi pocetak...
Postoji vise vidova depresije. Hronicna, i bipolarna (raspolozenje se koleba izmedju euforije i loseg raspolozenja).
Depresija postoji kada osecaji nezadovoljstva postanu toliko jaki da otezavaju svakodnevni zivot. Koncentracija je otezana, javlja se gubitak nade za buducnost, smanjeno samopostovanje, gubitak interesa za stvari koje su nam donekad unosile radost u zivot, insomnia, zapostavljanje higijene, umor, migrena... Neke fizioloske osnove su hormonalne promene, uzimanje stimulanata, stresovi...
Ishodi depresije mogu biti povecanje apetita (pokusaj ugusivanja emocije depresije u hrani) ili bulimija.
Depresija izaziva suicidne ideje.
Bla, bla, truc...
Dobra knjiga o depresiji "Prozak nacija" zaboravila sam autora Smile
Negde u knjizi se navodi kao lek protiv depresije- stav da depresiju treba prihvatiti kao zivotnog saputnika, jer ukoliko neko pati od hronicne depresije, nikada nece moci u potpunosti da se izleci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Tuzno je sto jedna predrasuda o depresiji jos uvek opstaje: posto depresija pogadja emocije,
cesto se neosnovano smatra znakom neuspeha u zivotu.
Depresivnim osobama tesko je da odrzavaju veze s ljudima,
posto vape da se sto bolje sakriju od ljudi.
U stvari, povlacenje i udaljavanje od prijatelja i porodice je jedan od  simptoma depresije.

Pitanje diskutanata ovde na forumu  Smile Kako lijeciti ili prventivno djelovati?
Svakako je najteze za osobu koja pati od depresije da bude dobra prema samoj sebi.
Sport i san - to uvek pomaze.
Ako nemate negativan utisak o izgledu svog tela, necete imati ni psiho problema.
Samo ako ste zadovoljni sobom, mozete nastaviti dalje punom parom, a onda za depresiju vise nema mjesta
Pomoc u alkoholu ili drugim opojnim sredstvima da i negovorimo.Moze biti samo kontraproduktivno
Ukratko Rijesite se nezadovoljstva   Smile
« Poslednja izmena: 17. Maj 2006, 13:57:55 od Lafcina »
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sport ,san,malo samo malo alkohola i  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Pa janaa imao sam priliku da saznam koliko to malo [smilie=5.gif] za tebe znaci!
Pa pozdrav nema te 100 godina  Smile
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia the best
jesam bila depresivna,imala iste simptome o kojima pise gertruda.Bilo je jako tesko izboriti se s tim,jos je gore sto nikad nikom nisam pokazala to svoje stanje,o cemu mislim,razlog zbog kog se tako osecam.koga god pitate o meni reci ce  da sam najludja i najsrecnija osoba,cesto su mi govorili kako sam jaka,kako sve to mogu da podnesem.U pocetku sam jedva cekala da padne noc,da budem sama sa svojim mislima,pokusala da nadjem odgovor na pitanja,da l sam ja za nesto kriva.to su bile duge noci bez sna.Depresiju sam pobedila sama,sve je to prestalo kad sam posla na fakultet,promenila grad,otisla od kuce,pocela uspesno davati ispite.shvatila sam da se ne treba zatvarati i patiti zbog stvari na koje ne mogu uticati i koje su ostale u proslosti,te se ne mogu promeniti.danas i u losim periodima zivota pokusavam izvuci nesto korisno,jaca sam nego ranije,svakom problemu prilazim s osmehom.i ne zelim biti u blizini ljudi koji me vuku na dno,pa makar bili i najblizi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Fuck the life, it's going to screw you over anyway

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 2543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
ovo je jedna od retkih tema koje sam pročitala uzduž i popreko od kad sam na bureku. sad kad sam sve pročitala, velim, i ja da lupim svoj lični pečat.
po prirodi sam pesimista. mene u životu ne vadi ono 'biće bolje', nego 'ćuti, može i gore'. u principu, smatram da je to ok. ne spadam u ljude koji beže od tuge i tužnih osećanja. kad sam down, pustim down muziku, isplačem se i sutradan kao nova. i sve bi to bilo fino kad bi se tu završilo. još u srednjoj, negde u 3. godini, sam pala u tako strašan bedak, verujem da je to neka depresija bila, kada sam izgubila interesovanje za apsolutno sve: školu, prijatelje, roditelje, hobije... ma, bilo šta. Bila sam u fazonu 'life sucks' i satima bih sedela u sobi, slušala depresivnu mjuzu i crtala crne grafite na čemu god sam stigla... Da skratim priču, na kraju sam se zaljubila, promenila i to je sve došlo na svoje...
Ali, ne lezi vraže. Evo mene opet u depresiji koja nije baš tipična, ali neki poremećaj definitivno jeste. Ne znam ni kad je počelo, ni zašto, verovatno mi se prikradalo iza leđa, svakim danom pomalo, da sam sad skroz u dark, dark svetu, iz koga, kao što već pročitah, nisam ni sigurna da želim da izađem. Svet u kome su ništavilo, tuga i bes prema svemu jedno. Na ovo stanje nisam obraćala preteranu pažnju, dok mi neko nije ukazao na to pričom da treba da idem da se lečim i sl. Ranije sam na takve priče ludela i vređala se, u stilu 'ti bi mene u loodnicu, a?' ali posle dosta razmišljanja posle tog razgovora, shvatila sam da možda ipak to i ne bi bila toliko loša ideja. Hmmm... onaj ko nije zaspao čitajući ovu moju ispovest se verovatno zapitao šta je uzrok? heh, dobro pitanje. Ljudi kažu da je sreća odsustvo nesreće. Ne slažem se. Čovek može da nema neki poseban razlog da bude nesrećan, ali takođe ni da bude srećan. Mislim, ja ne spadam u one ljude koji mogu da budu srećni samo što su živi. Jea, big deal!  Smile Verujem da mora da postoji nešto, što nas pokreće, što nam daje snagu da nastavimo, da preguramo sve. Verujem da su sva sr*nja kod mene nastala postepeno: tri kevine operacije do moje 12-13 godine, večita besparica, poslovi i sl. Prosto, sve te 'male' stvari koje su se vremenom gomilale u nekoj fijokici mog mozga, potpuno izgurane u stilu 'mogu ja to sve sama da prebrodim' i 'nije to ništa' su vremenom rasle i evo me... Pošto sam dok sam ovo kuckala imala još jedan napad besa (kuckam s posla), izgubih poentu.  Smile A kako ću se iz svega ovoga izvući... videćemo...

P.S. Ima li neko da zna da preporuči dobrog terapeuta?

IP sačuvana
social share
"...Smisao je gorak: covjek treba da se odrece svega sto bi mogao da zavoli, jer su gubitak i razocarenje neizbezni. Moramo se odreci ljubavi, da je ne izgubimo. Moramo unistiti svoju ljubav, da je ne uniste drugi. Moramo se odreci svakog vezivanja, zbog moguceg zaljenja.
Misao je surovo beznadna. Ne mozemo unistiti sve sto volimo; uvijek ce ostati mogucnost da nam to uniste drugi..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@emilliien Pitanje....????
Kakve odnose  s roditeljima imas? Imas li glavobolju?
Kada razmisljas pojavili ti se 100misli pa da li imas osjecaj da nemogu da prodju? Smile
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Fuck the life, it's going to screw you over anyway

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 2543
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@Lafcina
sa roditeljima imam odnos drugarski, nema kenj*anja i tih gluposti, ravnopravno, ako cak i ja nisam superiornija
glavobolje su pretty česta pojava
hmmm... ovo pitanje s razmišljanjem nisam sigurna da kapiram, ali dešava mi se da pomislim na jedno, a tok misli me odvede sasvim levo... i na kraju završim u fazonu 'zivot je shit'
IP sačuvana
social share
"...Smisao je gorak: covjek treba da se odrece svega sto bi mogao da zavoli, jer su gubitak i razocarenje neizbezni. Moramo se odreci ljubavi, da je ne izgubimo. Moramo unistiti svoju ljubav, da je ne uniste drugi. Moramo se odreci svakog vezivanja, zbog moguceg zaljenja.
Misao je surovo beznadna. Ne mozemo unistiti sve sto volimo; uvijek ce ostati mogucnost da nam to uniste drugi..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
javim ti se na privat
Mislim malo na dublje jesu li ovisni o tebi
« Poslednja izmena: 18. Maj 2006, 14:14:21 od Lafcina »
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 22:35:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.