Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Depresija - ni lekovi ne pomazhu, molim pomoc  (Pročitano 38100 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
pa primetio sam da stalno projektujesh neke hipotetichke situacije - grip -> preshao na mozak -> smrt , depresija -> ne uzimaju se lekovi -> ko zna shta Smile

koncentrishi se malo na sadashnjost Smile
Mladicu govorim o realnim, vec aktualizovanim situacijama... kod mog bliskog rodjaka za mozak, a kod mene licno za depresiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
ti projektujesh sluchaj tvog rodjaka (bez navodjenja svih medicinskih detalja ) na svaki oblik gripa . shto se tiche tvoje depresije ,nisi dosad to pominjala ,ali morash da shvatish da je kljuch problema&reshenja u tebi .... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
ti projektujesh sluchaj tvog rodjaka (bez navodjenja svih medicinskih detalja ) na svaki oblik gripa . shto se tiche tvoje depresije ,nisi dosad to pominjala ,ali morash da shvatish da je kljuch problema&reshenja u tebi .... Smile
Pa ja ne trzim pomoc na forumu, vec znam resenje i imam resenje, ali  sam kompetentna da dajem savete za depresiju..Sto se tice gripa, ne projektujem na svaki oblik gripa slucaj svog rodjaka, vec isticem da ako se ne leci, moze doci do komplikacija kao kod njega.
Sledeci put kad nemas nesto 'pametno' da mi kazes da bi opovrgao moju tezu, nemoj nista da mi govoris, a ne tako ociglednu logicku gresku da pravis izjavom da sam 'vec bolesna'
« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 23:10:53 od sofijaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 Smile niki ovde ne zeli da te vredja  Smile,ali to shto si depresivna pa to kontrolishesh lekovima nije da tako kazemo prirodno stanje - prirodno stanje bi bilo da nisi depresivna a da ne morash da uzimash bilo kakve lekove . dakle ne mozesh da kazesh da znash metod za lechenje depresije ...

inache ,znao sam ja jednog tipa koji je ishao ulicom pa mu pao crep na glavu i razbio mu istu . zakljuchak :uvek kad idesh ulicom nosi shlem  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5

Ne to uopste ne sledi...
Opet pravis logicku gresku zamene teze..
Ne znam odakle ti sintagma 'prirodno stanje' sada? Sto se tice metoda za lecenje depresije, ja nisam rekla da ga znam, vec sam rekla da mogu da dajem savete.I molim te lepo citaj sta pisem, da se ne ponavljam kao manijak..
Takodje stanje u kome sam sada, a kakva sam bila pre 5 god, mozda bi i moglo da mi dozvoli da pricam o adekvatnom metodu za lecenje depresije..
« Poslednja izmena: 20. Jul 2007, 23:32:53 od sofijaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
svako moze da daje savete ,to je bar lako Smile tvoj savet se uglavnom svodi na : izaberi prave lekove i redovno ih uzimaj . medjutim , nije prirodno stanje da chovek mora da uzima lekove celog zivota da bi bio zdrav .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
svako moze da daje savete ,to je bar lako Smile tvoj savet se uglavnom svodi na : izaberi prave lekove i redovno ih uzimaj . medjutim , nije prirodno stanje da chovek mora da uzima lekove celog zivota da bi bio zdrav .
da si lepo citao video bi da to uopste ne pise!!!!!! Smile
Moj savet se svodi na izbor dobrog psihijatra, i to bihevijoristicki orjentisanog i pridrzavanja onog sta ti on kaze, redovna terapija...Prave savete sam dala pokretacu teme na pp, jer o njima zaista zbog takvih kao sto si ti, koji nisu naucili da tumace kako treba necije recenice,nisam htela javno da objavim.
Depresija moze da se izleci, ali postoje oblici koji ne mogu i koji zahtevaju da se citav zivot bude na lekovima.
I pre nego pristupis na teme poput ove, lepo bi bilo da iscitas neku literaturu a ne da dajes savete pseudo-medicine.
Stvarno me smara da se raspravljam sa tobom jer vidim da prosto ne kapiras neke stvari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
shto se mene tiche ,ostani slobodno celog zivota na lekovima ako tako hocesh .tvoj zivot - tvoja stvar  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Sad smo temu preneli na jos jedan novi nivo...
A kako bih se ukljucio u usijan i napet razgovor o depresiji, odagnacu vam sumnje, i objasniti pojam tok i lecenje sto prostije budem mogao...
Depresija je teshko dushevno stanje koje se odlikuje osecaanjima krivice, beznadja, sete, odbachenosti i opšte bezvrednosti života. Isto tako može da dođe do oštećenja mentalnih i fizičkih funkcija, kao što su želja za jelom, san, rad  pa bilo je sluchajeva i smanjenja polnog nagona.
Uzrok depresije :

Josh uvek se ne zna tachan uzrok depresije. Da vas ne bi davio mogucim kombinacijama, postoje neki poznati faktori, koji doprinose ukupnom razvoj opakog depresivnog stanja

1. Genetski faktori
2. Izrazito tesko detinjstvo
3. Iznenadni gubitci
4. Lekovi
5. Droge..sve vrste ulicnih narko proizvoda
6. Depresija je chesca  kod onih sa malim prihodima, kod nezaposlenih, neudatih/neozhenjenih ili razvedenih
7. Samoca
8. Alkohol
9. Stanja u porodici, i zivotu, koja cine da se osobe osecaju psihicki nestabilnije, sto ih cini podloznijim depresiji.
10. Zanimljivo je i to da zene obolevaju skoro duplo vise od depresije nego muskarci.

Iako mislimo da je medicina napredovala do znacajnih granica, u ovom momentu nemamo laboratorijske testove koji bi mogli da utvrde da li neko boluje od depresije ili ne. Kada se obracate psihologu, i psihijatru, ocekujte da ce vas pitati za simptome..tipa kako se osecate, da li imate promena u ponasanju, spavanju, kako funkcionisete porodicno i poslovno, pitace vas o hobijima, seksualnim apetitima i slicno, i to je za sada jedini nacin dijagnostifikovanja depresivnog stanja!

Lecenje depresivnih stanja:

U derapiji depresije zastupljene su mnoge metode, a ja bih izdvojio par koje preporucujem kolegama sa foruma

1. Farmako preparati

Postoje mnoge različite vrste antidepresiva i stabilizatora raspoloženja za koje je utvrđeno da efikasno utiču na tretman bolesti. Psihijatri  zajedno sa vama radimo na odabiranju leka za koji je najverovatnije da će odstraniti vaše simptome. Ponekad je potrebno više pokušaja da bi se pronašla terapija lekovima koja je najefkasnija za vaš slučaj.

Obichno su potrebne dve do shest nedelja da bi se osetile pozitivne promene, kada lek dostigne svoj terapijski nivo. Citao sam neka istrazhvanja koja pokazuju  pokazuju da neprestano uzimanje lekova 4-9 meseci poshto se depresija potpuno povukla smanjuje rizik od ponovne pojave bolesti u budućnosti. Za osobe kod kojih je bilo više epizoda depresije preporuchio bihi neprestano uzimanje lekova da bi se preventivno zaštitile od ponovnog izbijanja bolesti.

2. Kognitivno-bihejvioralna terapija

Kognitivno-bihejvioralna terapija je specificna, i sa mog aspekta zanimljiva  terapija kroz razgovor, koja vam pomaže da razumete kako vaše misli utiču na vaša osećanja i kako vaša osećanja utiču na vashe ponashanje. Ova vrstu obicno u praksi ne koristimo nakon prve epizode.

3. Hospitalizacija i lecenje u ustanovi specijalizovanoj sa pomoc dusevno obolelim licima

Verujem da je cesto  potrebno otići na lečenje u bolnicu, naročito kad osećanja ili misli o samoubistvu prete da predju u u akciju, kada postoje komplikovani medicinski preduslovi za lechenje, kada nemate podrsku kod kuce itd itd...

Kao strucno lice, dao bih nekoliko prakticnih saveta obolelima od depresije...

Pridruzite se terapijskim grupama sa istim ili slicnim problemima...za one u glavnom gradu predlazem Institut za mentalno zdravlje u Palmoticevoj ulici
Nadjite hobi...pecanje deluje antistresno
Dnevno unosite dosta tecnosti
Hranite se normalno
Vezbajte svakodnevno...fizicka aktivnost umnogome utice na psihu coveka
Izbegavajte unosenje alkohola, cigareta, narkotika
Ispunjavajte dnevne obaveze
Budite poslovno aktivni
Ne zapadajte u socijalnu fobiju...uspostavljajte nove kontakte, to pomaze coveku da vrati samopoudanje
Vodite dnevnik
Setajte uz reku
Slusajte klasicnu muziku
Plivajte
Trudite se da ne ulazite u rasprave koje vam mogu naskoditi, i iznervirati vas
Vodite dnevnik
Kupite kucnog ljubimca
Gajite sobno cvece

Depresija cini da zivite i funkcionisete ispod svojih sposobnosti, i ako prepoznajete neki od simptoma iste, nuzno je obratiti se strucnim licima koji ce sa uvazavanjem ispratiti tokove vase bolesti i pomoci vam u prevazilazenju iste.

« Poslednja izmena: 21. Jul 2007, 01:10:51 od dare_ »
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
 Smile Lep post  Smile
Ja sebe uhvatim u obezvredjivanu svega i mislima o opštem besmislu.Gledam dublje  u stvari-koliko mogu i kad vidim u suštini ima mnogo više stvari koje bacaju u depresiju nego lepih koje izazivaju osećaj smirenosti.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.