Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O "beogradizaciji" drustva pravo iz Nis  (Pročitano 1023 puta)
29. Sep 2016, 15:53:23
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
RAFAL PROFESORA IZ NIŠA: Beograd nam siluje govor, kulturu, vremensku prognozu...

Prilikom najave “Noći istraživača 2016” u Nišu, profesor Gajić osvrnuo se i na nedavne ocene da, je kvalitet obrazovanja u Srbiji relativno nizak, izuzimajući Beogradski univerzitet koji je na Šangajskoj listi najboljih univerziteta u svetu.

- Došli smo u takvu situaciju da se iz samog političkog vrha kaže da osim beogradskog univerziteta svi ostali univerziteti ne vrede ništa. Pa, niški univerzitet je, verovatno, najprofitabilnije preduzeće u ovom gradu. Hiljade studenata studira sa strane u ovom gradu, donose pare ovom gradu, ovde se hrane, ovde žive... Prosto je nedopustivo da se kaže da osim beogradskog univerziteta ostali univerziteti u Srbiji ne vrede ništa - rekao je profesor Gajić pre dva dana.

Govoreći o “beogradizaciji društva”, on se naročito pozabavio izveštavanjem medija, upitavši kada je iko posledni put mogao da čuje ili pročita neku vest o predstavi ili koncertu koji su održani u Nišu. Potkačio je čak i vremensku prognozu gde se, kako kaže, samo na par sekundi vidi gde je Niš, a ljudi često ne stignu ni da vide ni da čuju kakvo će vreme da bude u ovom gradu.

- Skandalozno je da jedna gospođica pre nekog vremena, najavljivajući vremensku prognozu kaže: “U Beogradu već dva dana pada kiša, ali srećom će se oblaci za dva sata pomeriti ka istoku.” To je skandal. Pravi skandal – rekao je profesor Gajić i dodao: “Oduzeli su nam Radio Niš i mi smo jednostavno prinuđeni da slušamo koja ulica u Beogradu ima koju rupu. Svedoci smo da se naš književni zvanični govor siluje da bi se prilagodio beogradskom izgovoru. To je u meni probudilo inat.”

On nije precizirao u na šta misli pod terminom „beogradizacija“, ali je ocenio da je rukovodstvo zaboravilo na Niš.

- Ne mislim samo na ovo poslednje rukovodsto, već na ova ostala poslednjih decenija, čini mi se da se uopšte ne interesuju kako ovaj grad živi. On je devastiran. Jednostavno oni su zaboravili na Niš. Ako neke pozitivne stvari kao što je „Noć istraživača“ ne mogu da se emituju na nacionalnim frekvencijama, onda mi moramo da podignemo glas – rekao je Gajić koji inače rukovodi i Astronomskim društvom „Alfa“.

"Svi Srbi pod jedno drvo"

Pozvali smo uvaženog profesora Gajića da nam malo detaljnije objasni šta je hteo da kaže.

- Na kraju će se obistiniti ona Tarabićeva „Svi Srbi pod jedno drvo", a to drvo će biti Beograd. Godinama unazad ljudi odlaze, mladi odlaze, prosečna plata nije kao u Beogradu, jeste da dolaze investitori, ali pitanje je da li oni uopšte poštuju prava radnika i šta radnik može sa tom platom koju dobije, ne može ni samog sebe da izdržava, a kamoli porodicu, dok se u Beogradu lakše dolazi do posla - kaže Gajić.

Profesor je naveo i da država mora da povede računa o ravnomernom razvoju, inače „svi pod jednu krušku".

- Pa ako se država prema drugom ili trećem gradu po veličini ponaša ovako, pa šta da očekuje onaj u Trgovištu, recimo? Ono što mogu da kažem je da Niš ovo nikako ne zaslužuje - zaključuje Gajić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows
Browser
Chrome 53.0.2785.116
ja bih se sad namerno preselio u beograd, da sam na njegovom mestu i izbacio pola ovih zgubidana odavle... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.12
Browser
Safari 602.1.50
mob
Apple 15
Ja bih sad namerno glasala protiv izbora koleginog malog za mesto asistenta na katedri.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
Citat
Svedoci smo da se naš književni zvanični govor siluje da bi se prilagodio beogradskom izgovoru. To je u meni probudilo inat.”
Откад то постоји званичан говор?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
Citat
Pa, niški univerzitet je, verovatno, najprofitabilnije preduzeće

Smile Smile

Lepo ja kažem, ne kukaju akademici na privatne fakseve samo zbog kriterijuma nego što im odvlače studente i pare.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 53.0.2785.124
mob
Nokia krntija
Beograd vs ostatak Srbije

Round 56325889654497523685

FIGHT!
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.122
FIGHT!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.