Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Денационализација услов за ЕУ  (Pročitano 11286 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Gambi u Jugoslaviji nije nikada bilo demokratije zapadnog tipa. Kralj je čak i ukidao ustav, zavodio diktaturu, a o komunističkoj demokratiji da i ne pričamo.Ne pokušavam nikoga da rehabilitijujem, ti pokušavaš Dražu da rehabilituje. Ne dam jednostavno na partizanski pokret, jer mnogi ljudi su izgubili život, da bi ih danas pljuvali za nešto što nisu ni doživeli, a kamoli uradili. Svako pljuvanje po partizanima je najobičnija podmetačina i revanšizam. Što se tiče, otimanja zemlje, ekspropijacije, razrezivanje poreza, Golog otoka, ne pada mi na pamet da branim komuniste, niti bilo koga. Svako svoj krst nosi.
Gospodo pročitajte "Isterivanje Boga" , od Mladena Markova, pa će te videti moje mišljenje o komunizmu.Mnogo je gore , nego vaše, ali nije paušalno, histerično i osvetničko.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Gambi u Jugoslaviji nije nikada bilo demokratije zapadnog tipa. Kralj je čak i ukidao ustav, zavodio diktaturu, a o komunističkoj demokratiji da i ne pričamo.Ne pokušavam nikoga da rehabilitijujem, ti pokušavaš Dražu da rehabilituje. Ne dam jednostavno na partizanski pokret, jer mnogi ljudi su izgubili život, da bi ih danas pljuvali za nešto što nisu ni doživeli, a kamoli uradili. Svako pljuvanje po partizanima je najobičnija podmetačina i revanšizam. Što se tiče, otimanja zemlje, ekspropijacije, razrezivanje poreza, Golog otoka, ne pada mi na pamet da branim komuniste, niti bilo koga. Svako svoj krst nosi.
Gospodo pročitajte "Isterivanje Boga" , od Mladena Markova, pa će te videti moje mišljenje o komunizmu.Mnogo je gore , nego vaše, ali nije paušalno, histerično i osvetničko.

Da,ali tada ni evropska demokratija nije bila kao ova danas...Kralj je zeleo demokratsku parlamentarnu manarhiju,ali ubistvo u Skupstini je to okrenulo i on,da bi sacuvao red u drzavi,uvodi diktaturu koja je u pocetku i bila efikasna,ali kasnije je i to propalo,kulminirajuci ubistvom kralja...Kralj je uveo osnovni model demokratije,trzisne privrede i slobodu govora,taj model bi se vremenom usavrsavao,onako kako se usavrsavala demokratija u svetu...
Znas kako,ti to nazivas revansizmom,a ja smatram izlaskom istorijske istine...Sada su partizani i cetnici izjednaceni,ali ne mozemo govoriti o izjednacavanju Draze i Tita,to nikako...Tito ima Kucu Cveca,a Draza? Ne zna se ni grob...
Jbg,psiholozi kazu da kada neko uradi nesto lose coveku ili njegovoj porodici,tada emocije prevladavaju nad racionalizmom,tako da moj stav ima dobru osnovu u tome,ali ga upotpunjujem time sto znam kako je propala ekonomija,arhitektura,kultura,vera i itd. zbog komunista...
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
Perudji, нема ничега српског у комунистичком и партизанском покрету, али у партизанској борби против окупатора и тек како има. Тај ратнички дух, а пре свега пркос (без обзира на цену) је познат још у ранијој историји Срба, а после партизана смо га препознали и 1999. и опет ћемо сутра, јер та колективна особина ће увек бити присутна, јер је то део нашег српског менталитета.

Citat
Ali i jednu stvar moras da se slozis: Srbija bi verovatno usla u Evropsku zajednicu(kao sto je i Jugoslavija trebala krajem '80),tako da bi bila jedna od osnivaca Evropske unije,sto opet znaci da bi uticala na neke zemlje prema svom interesu,kao sto to danas cine Nemacka,Francuska,Italija...
Да Србија би сигурно била део ЕЗ, јер у то време Немачка је и даље била подељена и ми смо уживали статус савезника.
Крајем осамдесетих ЕЗ је прихватила повампирену великонемачку доминацију, Европа је издала нас и уместо одржавања савезничких и вишевековних традиционалних односа са Србијом, Европа се окренула браћи по вероисповести, без обзира што су они били на страни сила које су поражене.

Данас је Србија непријатељ Е.У. и улазак Србије у ЕУ би био равно уласку Ирана у састав С.А.Д.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Perudji, нема ничега српског у комунистичком и партизанском покрету, али у партизанској борби против окупатора и тек како има. Тај ратнички дух, а пре свега пркос (без обзира на цену) је познат још у ранијој историји Срба, а после партизана смо га препознали и 1999. и опет ћемо сутра, јер та колективна особина ће увек бити присутна, јер је то део нашег српског менталитета.

Citat
Ali i jednu stvar moras da se slozis: Srbija bi verovatno usla u Evropsku zajednicu(kao sto je i Jugoslavija trebala krajem '80),tako da bi bila jedna od osnivaca Evropske unije,sto opet znaci da bi uticala na neke zemlje prema svom interesu,kao sto to danas cine Nemacka,Francuska,Italija...
Да Србија би сигурно била део ЕЗ, јер у то време Немачка је и даље била подељена и ми смо уживали статус савезника.
Крајем осамдесетих ЕЗ је прихватила повампирену великонемачку доминацију, Европа је издала нас и уместо одржавања савезничких и вишевековних традиционалних односа са Србијом, Европа се окренула браћи по вероисповести, без обзира што су они били на страни сила које су поражене.

Данас је Србија непријатељ Е.У. и улазак Србије у ЕУ би био равно уласку Ирана у састав С.А.Д.
E tu je ono gde ne razmisljamo isto...Pogledaj malo bolje te poslednje godine '80...Videces rast napetosti izmedju nacija u Jugoslaviji,a tu su najvise krivi upravo politicari...Da su oni tada zajebali svoje veliko-nacionalne interese i gledali interes na globalu,odnosno interes drzave,sve bi bilo drugacije...Jugoslavija bi usla sigurno u EZ,da su to politicari hteli,veruj mi...Nema tu uopste okretanje Nemackoj,niti bilo cega.Stvar je u unutrasnjem sukobu u Jugoslaviji.Da smo svi zajedno cutali uzli bi u EZ,a tada bi se na miran nacin dogovorili o razilazenju...

Kako mozes da kazes da je Srbija neprijatelj Eu,kad je obrnuto: mi Eu smatramo neprijateljom i to zbog nasih gresaka i zbog nase nesposobnosti da se izborimo sa problemima,pa za sve krivimo Eu...Nije Eu kriva sto nam je uslov Zakon o denacionalizaciji uslov,vec mi sto smo istu sprovodili...Tako je i sa ostalim zakonima...Tako je i sa Haskim tribunalom,jer da su ti isti koji su tamo pricali '90 da rat nikako ne sme da se dogodi i da nisu huskali narod,sada ne bi lezali tamo,tako da...
Iran ne mozemo da stavljamo u isti kalup sa nama,to je sasvim druga prica,kao i Sev. Koreja...
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Smile Ал' сте се ви расписали...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Smile Ал' сте се ви расписали...  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Samsung 

Пази кад су Словенци рехабилитовали своје Четнике, одмах након распада СФРЈ, а нама је за то требало више од деценије.

Притом ово не говорим као неко ко је велики присталица Михаиловићевог покрета, али стварно не видим разлог зашто је требало толико дуго чекати на ту одлуку.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

perudji, stvarno me redovno iznenadjujes sa nekim tvojim konstatacijama.
ti zameras monarhiju diktaturu i odsustvo demokratije i iznosis sud a da pri tome o svemu tome govoris kao da se to desilo pre deset petnaest godina, a ne u prvoj polovini 20. veka.
kako je tada evropa izgledala?
ma mi smo bili demokratija koja je bila prosek za evropu, dok posle komunista imamo neki vid demokratije tek od 2001. god. i ona je daleko ispod proseka evrope!
dakle, kome je stalo do demokratije moze da place za nasom monarhijom!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 

perudji, stvarno me redovno iznenadjujes sa nekim tvojim konstatacijama.
ti zameras monarhiju diktaturu i odsustvo demokratije i iznosis sud a da pri tome o svemu tome govoris kao da se to desilo pre deset petnaest godina, a ne u prvoj polovini 20. veka.
kako je tada evropa izgledala?
ma mi smo bili demokratija koja je bila prosek za evropu, dok posle komunista imamo neki vid demokratije tek od 2001. god. i ona je daleko ispod proseka evrope!
dakle, kome je stalo do demokratije moze da place za nasom monarhijom!

Ti Kralju nikada i ništa ne zameraš. Grešiš u to vreme diktatura je postojala u dve države U Jugoslaviji i Nemačkoj.Jugoslavija je bila izuzetno nedemokratska zemlja, sa progonima i zabranama.
Plačeš ti za kraljem iako ti ništa dobro nije doneo. Srbi su u 20 veku imali samo probleme, prvo sa Karađorđevićima , posle sa komunistima, da sve zabiberio Milošević.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
Citat
Kako mozes da kazes da je Srbija neprijatelj Eu,kad je obrnuto: mi Eu smatramo neprijateljom i to zbog nasih gresaka i zbog nase nesposobnosti da se izborimo sa problemima,pa za sve krivimo Eu...Nije Eu kriva sto nam je uslov Zakon o denacionalizaciji uslov,vec mi sto smo istu sprovodili...Tako je i sa ostalim zakonima...Tako je i sa Haskim tribunalom,jer da su ti isti koji su tamo pricali '90 da rat nikako ne sme da se dogodi i da nisu huskali narod,sada ne bi lezali tamo,tako da...
Iran ne mozemo da stavljamo u isti kalup sa nama,to je sasvim druga prica,kao i Sev. Koreja...
ЕУ је крива зато што је радила на разбијању СФРЈ, зато што је бомбардовала положаје Срба у РС, помогла усташку олују и на крају бомбардовала и саму Србију. Више него довољно да не можемо имати пријатељске односе.

Citat
Ti Kralju nikada i ništa ne zameraš. Grešiš u to vreme diktatura je postojala u dve države U Jugoslaviji i Nemačkoj.Jugoslavija je bila izuzetno nedemokratska zemlja, sa progonima i zabranama.
Plačeš ti za kraljem iako ti ništa dobro nije doneo. Srbi su u 20 veku imali samo probleme, prvo sa Karađorđevićima , posle sa komunistima, da sve zabiberio Milošević.
Не може се упоредити Титова диктатура са Александровом, јер много већи обим забрана је био за време усташе, а на крају крајева какава год да је диктатура била та време Аце, он је био Србин, можда није најбоље радио у корсти српске будућности, али није ни радио за Хрвате.
Најбољи пример за Титову диктатуру је његов земљак Павелић, знамо шта бива кад усташе се докопају власти, Срби се боре за голи живот.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.