Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 02:32:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Demografska slika nacije  (Pročitano 22815 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
LG 4X HD
Da, ja sam smetnuo sa uma da mi u stvari lagano upadamo u prvu trecinu celokupne ljudske populacije po standardu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Citat
Da nije bilo ratova, danas bi nas bilo 20 miliona
I vise...
U 14 veku bio je priblizno isti broj Srba i Engleza...a danas
Mnogo je uticalo na ovakav razvoj dogadjaja.
Ratovi,bolesti,selidbe a izdvaja se i jedan fenomen gotovo nepoznat kod drugih naroda.
Ko je Srbin taj mora biti pravoslavac.
Mnogo je Srba uzelo katolicku i islamsku veru i trajno se odvojilo od srpskog korpusa.
Skoro je bio podatak da u Turskoj zivi 9 miliona Srba.
Ta brojka mi deluje nestvarno ali ih u svakom slucaju ima mnogo.
Danasnje vreme nosi mnoge probleme tipa nezaposlenost,besparica i slicno i mnogi svesno ostaju bez poroda.
Na nama je da sprecimo ovaj katastroficni scenario.
Okrenimo se sebi ,pomozimo jedni drugima....nisu ona cetiri S na grbu bez razloga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
 natalitet i prosperitet nisu direktno povezani kako na prvi pogled izgleda . bilo je , a i danas ima bogatih zemalja gde je natalitet dosta visok ( saudijska arabija je dobar primer  Smile ) ,a s druge strane ima zemalja gde vlada prilichno siromashtvo pa je natalitet nizak (pored srbije ,tu su i bugarska ,pa i rumunija ako izuzmemo rome ,moldavija i.t.d.)

natalitet pre svega zavisi od kulture koje prozima odredjenu drushtvenu grupu :

-  kakav standard ljudi ochekuju za sebe

-  kakav standard prizeljkuju za svoju decu

- da li su spremni da zrtvuju kvalitet radi kvantiteta (vishe dece - manje izdataka po detetu)

- kolikoi im je sopstvena udobnost vazna ?

------------------------------------

beli narodi su po svom bioloshkom opredeljenju skloniji da biraju kvalitet u odnosu na kvantitet . chak i istorijski gledano ,belci su uvek imali manje dece nego arapi ili kinezi ,ali je i mortalitet dece uvek bio manji ,pa je procentualno bilo vishe belaca nego danas .
    ovaj fenomen se lako moze primetiti i kod nas , pa chak ide do tog ekstrema da se roditelji chesto odrichu nuznih stvari samo da bi im se deca lepo provela .  Smile

ono shto je medjutim kritichno u poslednje vreme je upravo ta 4. tachka ,odnosno masovno sirenje egoizma podstaknuto judeo-liberalnom kulturom . upravo to donosi taj krajnji pad nataliteta zbog koga mnoge zemlje ,pa i srbija , imaju negativan prirodni prirashtaj .
   u sushtini gledano ,bili ljudi dobrostojeci ili siromashniji , oni znaju da rodjenjem deteta gube vreme koje su dosada troshili na sebe . roditeljstvo zato ne predstavlja toliki trosak u novcu ,vec troshak u vremenu za zabavu i lichno uzivanje - troshak koji se ne moze nadoknaditi za razliku od novcanog gubitka.
  u tom smislu , za nekog ko je odgajan u duhu i "vrednostima" judeo-liberalnog kapitalizma ,radjanje deteta predstavlja ili nepotreban luksuz ili tezak i neprijatan zadatak koji treba ili odloziti ili ponavljati shto redje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15

ovo je bez kosmeta? posto vidim da se ona prva procena odnosi na Srbiju sa kosmetom, pa mi nije bas najjasnije.

@necudavamkazem

pa znas kako engleze nisu osvajali Turci niti bilo koji narod sa kojima nas ti poredis. Jednostavno moras shvatiti da su Turci prinudno asimilirali ljude u njihov korpus ( i zato kad bukne turska ima da bude veselo Smile ) pa se pravila prirodna selekcija odnosno oni koji nisu prihvatali prinudno asimiliranje su odbijali da neko ko jeste bude u njihovom nacionalnom korpusu. Sto je po meni potpuno normalno i ocekivano. Da je istorija bila malo drugacija i da nasa vlastela nije poklekla pred izazovom danas bi Srbi bili jedan od velikih evropskih naroda ali glupo je pricati o tome sta bi bilo kad bi bilo.

Mi treba da razmisljamo o onome sto imamo danas a to je sve vise cigana, sve vise siptara i sve vise poturica a sve manje Srba i Madjara u nasoj drzavi (svi ostali su beznacajni po broju).... Drzava treba da donese zakon kojim ce podsticati Srbe i iskljucivo Srbe na veci natalitet posto je ovo ipak nasa drzava. Treba da se vrsi pozitivna propaganda i da se daju novcana sredstva i povlastice majkama i vrlo brzo ce se stvari popraviti. Treba da se donese nacionalna strategija kojom ce tacno da se odrede neke stvari. Ali naravno prioritet je EU pa cemo mi zajedno sa svim ostalim evropskim narodima izumreti Smile

Ima mnogo naroda koji su se u poslednje vreme odrodili od srpskog nacionalnog korpusa a to je deo crnogoraca i makedonci.... treba da se uradi nesto povodom tog pitanja da se ne bi desilo ono sto se desilo sa poturicama... Sa crnogorcima jos i imamo velike sanse sa makedoncima i ne ali nije zgoreg probati Smile

Eto malo sam se raspisao vise nego sto je uobicajno u poslednje vreme ali ova tema je jako interesantna Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Kad se Hrvatica uda za neHrvata sanse da djete bude krsteno u katolickoj crkvi i da se izjasnjava kao Hrvat su ogromne.
Kada Hrvat ozeni neHrvaticu podrazumjeva se da je zena ta koja ce se prilagoditi.
To djete ce se u velikoj vecini slucajeva osjecati i izjasnjavati kao Hrvat. Za koju generaciju niko se nece ni sjecati da u njegovom porjeklu ima sumnjivih.

Kod Srba kontra, ako ti i otac i majka i djed i baba nisu Srbi - nisi ni ti. Ako ti i otac i majka jesu Srbi, a ti odlucis da promjenis vjeru - ti opet nisi Srbin. Srbi su jedini narod na svjetu, pored mozda jos Jevreja, gdje se nacija i vjera mjesaju i poistovjecuju. Ako ja kao neko kome su preci Srbi odlucim da se krstim u katolickoj crkvi necu biti Srpkinja katolicke vjeroispovjesti nego cu naprasno postati Hrvatica - gdje je tu logika?
I onda se pitamo sto nas nema vise. Mi sami iz naseg nacionalnog korpusa otpisujemo automatski svu djecu iz mjesanih brakova + sve one koji nisu rodjeni na srpskim zemljama - svi znaju da su Srbi iz Madjarske vise Madjari nego Srbi, a Srbi sa Kosova vise Albanci nego Srbi  i  iako to niko bas ne vice naglas svi mi znamo da su oni i cudni i sumnjivi i da se ne treba sa njima mjesati.

Druga stvar koja utice na rodjenje djece je standard. Niko ne zeli da mu djete zivi losije nego sto je on zivio. Generacije rodjene 70-tih i 80-tih mogu sebi da priuste eventualno jedno djete, ako zele da mu daju onakav zivot kakav smo mi imali kad smo bili mali. Radjati djecu kad ne znas kako ti se drzava zove (koliko smo ono puta mjenjali ime zadnjih 20 godina), koje su joj granice, da li ce sutra da postoji, da li ce opet biti rata, da li ces sutra imati posao, da li ces podizati djete sam ili sa muzem/zenom (stopa razvoda od najmanje 25%) ...
Kriminalna drzavna politika koja direktno udara na trudnice, bebe i stara lica, ocajno zdravstvo, skolstvo i penzioni sistem, takodje ne ulivaju povjerenje ljudima da se odvaze na stvaranje brojnijeg potomstva

Ljudi se u startu odlucuju da ispune sebi zelju i imaju jedno djete, a drugo ako bude prilike, a posto se prvo djete radja sa 30 onda za ono drugo ili trece obicno nema vremena, ako i ima zelje, prilike, sredstava ...

IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Citat
Jednostavno moras shvatiti da su Turci prinudno asimilirali ljude u njihov korpus
Shvatam ...nisam ni mali ni malouman.
A ti prihvati cinjenicu da su u nasim krajevima ljudi dobrovoljno primali islam zbog privilegija.
Citat
oni koji nisu prihvatali prinudno asimiliranje su odbijali da neko ko jeste bude u njihovom nacionalnom korpusu.
Nazalost ovo je jedan od korena nasih problema... iliti zavadi pa vladaj
Citat
Drzava treba da donese zakon kojim ce podsticati Srbe i iskljucivo Srbe na veci natalitet posto je ovo ipak nasa drzava.
Puste zelje , pusti snovi.
Mozemo mi pojedinacno ili u uskim krugovima prizeljkivati takav zakon ali on nece biti donesen.
Odmah bi nas napali za diskriminaciju .

Nemoj pogresno da me shvatis ...nije mi namera da se svadjam i raspravljam sa tobom ili bilo kim .
Samo iznosim svoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
A ti prihvati cinjenicu da su u nasim krajevima ljudi dobrovoljno primali islam zbog privilegija.
dobrovoljno u prevodu znaci kada ti uradis nesto iz svoje zelje a ne zato sto te neko uslovljava pa makar i privilegijama na to.

Citat
Nazalost ovo je jedan od korena nasih problema... iliti zavadi pa vladaj

Ne slazem se da je to problem. Sto kaze drugarica Anea samo prirodna selekcija. Moj cukun cukun deda je digao ustanak u hercegovini zato sto su hteli da mu siluju zenu... covek nije video drugi nacin da odbrani svoju i cast pradjedovsku.  Smile

Sa ovim poslednjim se potpuno slazem i zato nas ceka ista sudbina kao i sve evropske narode. Naravno pod uslovom da ovaki standardi ostanu a vrlo je moguce da tako ne bude! Smile

@patak dugoprugas pa znas kako ja ne znam ni jednog, brojevima (0), Srbina koji uzima u obzir da ozeni nekad hrvaticu ili neku drugu a da mu deca ne budu krstena u pravoslavnoj crkvi.

Moj komsija je ozenio holandjanku sa bas dugackom lozom pravih holandjana prva je ona koja se udala za ne holandjanina... plava kosa, plave oci, beo ten znas kakva je arijevka Smiley rodila mu je dete koje se zove Radovan i koje je krsteno u Ostrogu.

Istina jeste da odbacujemo one koji su odbacili nasu veru pa samim tim i nas i istina je da smo mi i jevreji jedini ali mi je drago da smo u takvom elitnom drustvu Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Srbi su se umorili...postali su generalno apaticni i obeshrabreni.

nigdje nisam vise upoznala jedinaca i samaca u ozbiljnim godinama kao ovdje.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
Citat
dobrovoljno u prevodu znaci kada ti uradis nesto iz svoje zelje a ne zato sto te neko uslovljava pa makar i privilegijama na to.
Odgovaras mi definicijom.
Nemoguce je znati sta se pojedinacno desavalo u glavi svakog od njih.
Naravno da je bilo pritisaka ali i racionalnog razmisljanja za to vreme.
Kakogod bilo to se desavalo a posledice smo videli.
Nasa generacija devedesetih a oni pre nas svako u svoje vreme.

Kazes da se ne slazes da je jedan od korena nasih problema u tome sto oni koji nisu prihvatili prinudno asimiliranje su odbijali da neko ko jeste bude u njihovom nacionalnom korpusu.
Ja ti kazem da razmislis jos jednom.
Ostavi sad pricu o prirodnoj selekciji...to nema veze sa ovim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Nisam od onih koji kazu bolje 5 pari farmerki sa buvljaka nego jedne serdjo takini, vec sam od onih koji razmisljaju potpuno obrnuto. Ako je neko napustio tradiciju i kulturu koja je negovana 500 godina pre dolaska turaka da bi njegovoj guzici bilo bolje onda taj covek ne zasluzuje da ja zelim njega medju svojima. Posledice svega toga da Srba ima mnogo manje ali da su oni pravi ostali. Isto kao u zivotu imas pravog druga imas onog ko trci za tobom zato sto ce svi da znaju da se on druzi sa tobom to je neka moja analogija.... Bolji mi je jedan onaj koji me voli nego 10 koji trce za mnom.

Nas Srba zbog toga mozda ima manje ali smo zato bili najhrabriji narod i narod koji je doneo prevagu u prvom svetskom ratu, narod koji se borio do zadnjeg u drugom. Pedeset godina su nam unistavali nasu svest ali ako nisu turci uspeli za 350 nece ni ovi za 50 Smile

Ja ti kazem to je prirodna selekcija zato sto su oni slabi otpali oni slabi su postali poturice a koliko su slabi vidi se po njima samima dovoljno je otici malo ulevo preko drine  Smile

Moramo da shvatimo da imamo nesto sto je vredno, imamo naciju koja je vredna, narod koji je vredan.... Moramo da uvecamo broj tih preostalih Srba da ne bi ostali samo mitovi o njima.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 02:32:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.