Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 02:30:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koji kabli mi je potreban?  (Pročitano 1785 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Батаљуј то све.

Треба ти овакав кабал

Ово лево ти је HDMI а десно DVI крај. Тај шири иде овде

а ужи у ТВ.
Начи један крај је HDMI а други DVI. Нисам сигуран ал кошта негде око 700 кинти.

E сад имам и ај питање. Кад овако повежем комп са ТВом слика је кул, ал нема звука. Како да добијем факинг звук?!?!

Начи пробао сам да у Control panel/Sound одрадим нешто и нисам успео. Појавио ми се тамо још S/PDIF Digital device (то би требало да је од DVIa) и цепнем га да буде дифолтни ал џаба. И он региструје звук, очитава га на оној зеленој скали ал се ништа не чује. Онда сам кликно ту на звучнике десним кликом па левим на Show disabled devices у нади да ће се нешто још показати ал ништа.

Не знам више шта да радим.
« Poslednja izmena: 30. Dec 2011, 19:22:49 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S Advance
Nemam takav uzani ulaz za tv, ali sam se snashao ovako:

Uzeo sam ovaj moj opisani kabli (tri rachvice, zelena, plava i crvena), ubacio video izlaz u zeleni, i povezao sa tv-om (zuti kablici na slici u prvom postu), posto nije hteo da prepozna tv dok je monitor ukjlucen, prvo sam prikachio tv, pa onda monitor (to je manje-vise nebitno, posto mi je bilo bitno samo tv da radi, ali ispostavilo se korisnim iz razloga koje cu tek da navdem), onda sam primenio neke korake iz ove teme:

http://forum.burek.com/kako-povezati-i-podesiti-komp-i-tv-t116628.html

(ima tu i dosta pitanja/odgovora za vishe problema)

Dobio sam sliku na tv-u koja je crno-bela, kasnije sam ostavio video izlaz na pola utiknut (izgleda da je kontakt u pitanju) i tako mi pokazuje sliku u koloru, ali jbg, rezolucija je takva da nista ne moze da se procita na tv-u od naziva folder, word dokumenta i slichno.

Tu dolazi dobra strana kompjuterskog monitora. Tako da sam oznachio "extend windows desktop", i sada umesto da mi se duplira slika sa monitora, tv mi dodje kao produzeni deo monitora (nova radna povrshina) i tu youtube i filmovi rade odlicno (pustim na jedan, gledam na drugi). Tako da sam mozda vise improvizao nego resio problem, ali zavrsice za ono za sta sam inace i trazio ovo povezivanje  Smile

Sto se zvuka tice, ja sam povezao zvuchnike odmah na izlaz kucista jer mi je komp u istoj sobi gde i taj tv (samo mi je tv monitor dosta veci). A mislim da bi taj problem mogao reshiti primenom audio rachvice (najobicnija plastikarija sa dva ulaza) koja ide direktno na kuciste. Pa odatle sprovedesh ili u zvucnike ili u tv (posto tv kabli ima po tri racvice na obe strane kabla)

I za kraj, definitivno mislim da se najbolji efekat ostvaruje skartom...

Ako neko nadje nova reshenja (bilo prava ili improvizovana) neka javi, bilo za zvuk (emtyclip-u) ili za bolju oshrinu slova (meni)  Smile

Josh jednom, hvala svima koji su mi pomogli ovde, stvarno nisam imao pojma ni da vec imam te kablove, a kamo li kako bih ih nabavio bez naziva i boljeg opisa  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
Nokia N97 Mini
A mozda da probas preko ovog kabla

ako imas scart ulaz na TV-u?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
Сконтао сам да ми ТВ нема улаз за чинчове Smile

Пробао сам онда са каблом који на оба краја има онај 3,5мм џек ал не вреди. Онда сам баталио стари комп, ставио нови, повезао на исти принцип, начи дви-хдми кабал и овај за звук и опет ништа. Додуше сад ми се тамо у контрол панелу у подешавањима за звук појавио и ТВ ал је not plugged in и то не могу да решим никако.

Попиздео сам.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia E71
Ovo ti je najbolja varijntai najjeftinija ubodeš ovo u tv imaš i za S video i za činč.Ja ga koristimgodinama odlično radi.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

scart.jpg
(22.18 KB, 400x400)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 02:30:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: all potreban kabli

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.161 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.