Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 13:08:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deja Vu  (Pročitano 25690 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ne, ozbiljno...trebao bi da snimis svoj pogled i okacis ga na youtube...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ne, ozbiljno... nemojte biti ozbiljno neozbiljni, pokusajte da kazete nesto o fenomenu deja vu  Smile
rado cu lokovati temu u suprotnom, posto je bilo vec dosta identicnih  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Mnogo ste vi psihomoderatori fini, dozvoljavate duple teme, spamove, kafanske tuče. Već sam ja to videla negde. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
 Smile
To je vec objasnivo!
Smile
Ja i dalje verujem da je deja vu nesto sto je nasa veza sa snagom koju nosimo u sebi. Neki veruju u prorocice ja verujem u moje sposobnosti kojima se neki rugaju ali neka. Svi se plase onoga sto ne razumeju, ili onoga sto smatraju za nemoguce jer njihov logicki sistem je jos negde u skeptickoj bazi.
Moj najlepsi deja vu je kad mi je prisla jedna devojka i zagrlila me a nikad je nisam upoznao pre. Rekla mi je da "zracim" Ja sam odgovorio da nije mozda od uranijuma  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ima nesto u vezi vec vidjenog a da nema mnogo veze sa para momentima... s godinama ti se sve vise stvari cini vec vidjenim  Smile pa nisi vise siguran je li to matrix ili ko'bajagi  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Da li je fiziološko objašnjenje efekta već viđenog zadovoljavajuće? Po mom mišljenju samo delimično. I ja sam imala sasvim različite osećaje pri nekoliko različitih scena, neki su bili kao usporeni film a neki sasvim drugačiji.

Postoji još jedan fenomen koji se povezuje sa ovim u krugovima sklonim shvatanju da postoji vremenska dimenzija i da deja vu predstavlja neku vrstu kretanja kroz vreme. To su dečija sećanja. Mislim da nismo ni svesni toga ali većina naših dečijih sećanja iz ranog perioda izgledaju kao da sebe gledamo sa strane. Za razliku od toga več preko 5-6 godina naša sećanja su iz prvog lica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Sony xperia
Postoji jedno objasnjenje koje kazuje da je sve to posledica naseg mozga. Naime, tokom dnevnog sakupljanja raznoraznih informacija, koje se slivaju u jedan deo memorije, za privremeno skladistenje, dolazi do pogreske prilikom kasnije raspodele. Tokom sna ili u budnom stanju, se informacije rangiraju po vaznosti, vremenu desvanja, ... u toku slanja u odredjene delove memorije, desi se da neka informacija ode pored svog pravog i na pogresno mesto. Tako umesto da ode u deo "predvidjen" za odredjeno vreme, kopija ode u deo koji je vremenski unazad neko vreme. Tako da informacija iz sadasnjosti zaluta u segment memorije, u kome se pamti nesto od pre nekoliko dana, meseci ili god. Ponovnim aktiviranjem secanja u potrazi za nekom informacijom, i pristupom tom delu memorije, dobijamo pogresnu informaciju o fremenu desavanja, sto se poklopi sa onom koja je u pravilnom delu memorije arhivirana. Tako se dobija utisak da je nesto vec vidjeno. Medjutmto  je samo kopija arhivirana u pogresnom delu naseg secanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
E ovo je već prihvatljivije objašnjenje...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ima neceg vise u Deja Vu. Ne sumnjam da mozak i hemija nisu kljucni ali ima jos nesto pored toga. Da li je to mozda sudbina koja se prelama poput prizme i odasilje svetlost i boje koje mozemo shvatiti. Jer bez prizme ne mozemo videti da je svetlost sastavljena od svih boja.
Ima neka tajna veza
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ne predaj se nikad, osim kad moras!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3385
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia N73 ME
Je*en osecaj. Siguran sam da je Frojd u pravu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 13:08:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.