Svi jure složno ka cilju svom, kuda god produ – prasak i lom! Pristigli ježa, glede: on stade kraj neke stare bukove klade. Pod kladom rupa, tamna i gluha, prostirka u njoj od lišca suha. Tu Ježic ude, pliva u sreci, šušti i pipa gdje li ce leci. Namjesti krevet, od pedlja duži, zijevnu, pa leže i noge pruži. Sav blažen, sretan, niže bez broja: - Kucico draga, slobodo moja! Palato divna, drvenog svoda, kolijevko meka, lisnatog poda, uvijek cu vjeran ostati tebi, nizašto ja te mijenjao ne bi'! U tebi živim bez brige, straha i branit cu te do zadnjega daha!
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Ježic se diže, njuškicu briše. -Ja moram kuci, dosta je više. Dobro je bilo, na stranu šala, lisice draga, e, baš ti hvala. -Moja je kuca cvrsta k'o grad, prenoci u njoj – Kuda ceš sad? Tako ga lija na konak sladi a jež se brani, šta da se radi: -Zahvaljujem se pozivu tvom, al' mi je draži moj skromni dom! -Ostani kume, lija sve guce, moli ga, zove, za ruku vuce. Al' jež tvrdoglav, osta pri svom - Draži je meni moj skromni dom! Šušte i šumom jež mjeri put, kroz granje mjesec svijetli mu put. Ide jež, gunda, dok zvijezde sjaju: - Kucico moja, najljepši raju!
Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!!
Po šumi, širom, bez staze, puta Ježurka Ježic povazdan luta. Lovom se bavi cesto ga vide, s trista kopalja na juriš ide. I vuk i medo, pa cak i – ovca, poznaju ježa, slavnoga lovca. Jastreb ga štuje, vuk mu se sklanja, zmija ga šarka po svu noc sanja. Pred njim dan hoda, širi se strava, njegovim tragom putuje slava.
Medvjed i svinja i s njima vuja grmnuše gromko prava oluja: - Budalo ježu, bodljivi soju, zar tako cijeniš stracaru svoju?! Koliba tvoja prava je baba, krov ti je truo, prostirka slaba. Štenara to je, tijesna i gluha, sigurno u njoj imaš i buha! Kucicu takvu, hvališo mali, za rucak dobar svakom bi dali! Rekoše tako, njih troje, ljuti, dok mudra lija po strani šuti.
Požuri lija, necujna sjena, paperje meko noga je njena. Dok juri tako uz grobni muk, pred njom na stazi, stvori se vuk. -Grrr, kuda žuriš, kaži-der lovcu; možda si negdje pronašla ovcu? - Idem da doznam – lija sve duva - zašto jež kucu toliko cuva. -Eh, kuca, trice! – veli vuk zao. -Ta ja bih svoju za jagnje dao! Poci cu s tobom jer volim šalu, hocu da vidim ježa – budalu!
ala je lep Ovaj svet, Onde potok, Ovde cvet; Tamo njiva, Ovde sad, Eno sunce, Evo hlad! Tamo Dunav, Zlata pun, Onde trava, Ovde zbun, Slavuj pesmom Ljulja lug. Ja ga slusam I moj drug. Jovan Jovanovic Zmaj, a peva Dragan Lakovic
Jednog dana resio moj tata za rodjendan da mi kupi brata. Pitao je u ducanu gde prodaju suvu hranu i kupus iz Srema, ali rekli su mu: "Nema." Jednog dana resio moj tata za rodjendan da mi kupi brata. Pitao je u Banatu, trazio u internatu isao do Srema, ali rekli su mu: "Nema." Onda jednog lepog dana dodje mama nasmejana pravo iz porodilista kao da to nije nista i rece sa vrata: "Donosim ti brata." A tata? A tata k'o tata A tata zbori opet: "Dosta je bilo bajke. Bracu ne donose rode vec ih radjaju majke.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.