Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jun 2025, 02:23:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Decentralizacija Srbije!  (Pročitano 30241 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Žle koliko košta stan od sto kvadrata u Beogradu? A koliko na tu kvadraturu dođu režije? A ne možeš da sadiš paradajz na terasi i gajiš piliće u parku.

Slažem se sa Aleksom da treba smanjiti pritisak na Beograd ali sama decentralizacija to neće postići ako se ne potrude i gradovi iz unutrašnjosti. Kruševac je imao školu glume, sad je nema. Kragujevac je srušio dvor Obrenovića.

Lokalne samouprave misle previše lokalno, suština prosperiteta Bg i NS je odlična saobraćajna povezanost. Ostatak Srbije jednostavno mora da počne da se bavi svojim saobraćajem, svojom infrastruktuirom, svojim turizmom ali na nivou, nije seoski turizam kauč u gostinjskoj sobi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung neki
Simi, ne kazem ja da u Beogradu cvetaju ruze, ali nemoj da brkas uzroke i posledice.
Uzrok - favorizacija Beograda u odnosu na ostatak zemlje.
Posledica - masovna migracija stanovnistva iz ostatka Srbije u Beograd.
I jel ti mislis da sam moju kucu ja posejao pa samo sacekao da nikne i poraste. Nista nije dzabe.
Sto se tice lokalnih samouprava - ti su ljudi vise nego smesni. Pa oni jedva cekaju da im ovi iz centra narede sta da rade jer oni sami ili nemaju pojma ili hoce da se nekome uvuku u dupe.
Zato je i potreban dobar i precizan zakon da bi se neke stvari koje se rade, ako ne prekinule, ono bar da postale protivzakonite.
Sto se tice saobracaja i turizma, ipak verujem da je to stvar koja bi trebala da se resava strategijom na drzavnom nivou. Evo gde smo stigli jer svaka opstina za sebe odlucuje koji ce put da se gradi i koji ce put kako da se odrzava. Pa onda imamo slucajeve da predsednik opstine napravi put do svog salasa negde u vukojebini a regionalni put Pozarevac - Kucevo - Majdanpek - Bor stoji u rupama do kolena.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Pa vidiš tu se negde i slažemo. Lokalne samouprave mogu mnogo više nego što postižu. Bez pritiska na lokalnu samoupravu nema ni kvalitetnog rešavanja problema. Ako opština ne učini ništa da ima neko kulturno-umetničko društvo, da ima klub, da svojim penzionerima koji uglavnom žive u selima obezbedi kućnu negu, dostavu namirnica, cepanje drva, a svojim mladima internet klub u kome će moći da studiraju na daljinu onda je opština pogrešno investirala sredstva, onih 7%. Nije zaposlila dodatne ljude, nije obezbedila ostanak mladih, samo je napravila jednu nepotrebnu i nekorisnu investiciju asvalta do vikensdice predsednika opštine. I niko se ne buni. U takvim uslovima čak i da se sav porez koji se na opštini skupljen da u ruke te opštinske strukture samo će više novca biti uludo straćeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Alcatel 
Možda decentralizacija nije dobra , ali da li je uredu i potpuna, besmislena ,centralizacija. Uplatite taksu u Katastru u Novom Sadu i ta taksa ide direktno u Beograd. Proda se firma u Beočinu i pare odoše u Beograd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung neki
Pa vidiš tu se negde i slažemo. Lokalne samouprave mogu mnogo više nego što postižu. Bez pritiska na lokalnu samoupravu nema ni kvalitetnog rešavanja problema. Ako opština ne učini ništa da ima neko kulturno-umetničko društvo, da ima klub, da svojim penzionerima koji uglavnom žive u selima obezbedi kućnu negu, dostavu namirnica, cepanje drva, a svojim mladima internet klub u kome će moći da studiraju na daljinu onda je opština pogrešno investirala sredstva, onih 7%. Nije zaposlila dodatne ljude, nije obezbedila ostanak mladih, samo je napravila jednu nepotrebnu i nekorisnu investiciju asvalta do vikensdice predsednika opštine. I niko se ne buni. U takvim uslovima čak i da se sav porez koji se na opštini skupljen da u ruke te opštinske strukture samo će više novca biti uludo straćeno.

Opet sa druge strane, da uzmemo primer da negde u Srbiji postoji opstina sa upravom koja hoce i zna da radi svoj posao. Ukoliko nije po ukusu vlade moze samo da tapka u mestu, jer za sve sto hoce da uradi mora da trazi odobrenje i pare od iste. Zato ljudi koji nesto vrede i koji nesto hoce da urade beze od politike kao djavo od krsta.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
I to je takođe tačno. Ima mnogo zakomna i njihove primene tu da se reši. Na žalost neki misle da je donošenje zakona u skladu sa demokratskom idejom suprotno njihovim interesima pa blokiraju rad skupštine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Alcatel 
zille
je potpuno u pravu. Republičke vlasti mogu da blokiraju svaku uspešnu garnituru opštinskih funkcionera , ako se s njima politički ne slažu. To se inače i dešava. Radikali mogu postaviti najpametnije ljude na svetu u opštinsku upravu , republika će ih saseći. Isto je to radio SPS 1997 godine u Beogradu. Sećate se kada je SPO bio na vlasti. To je problem velike centralizacije , uzeću tvoje pare , a ja ću ti vratiti koliko hoću.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
zille
 je potpuno u pravu. Republičke vlasti mogu da blokiraju svaku uspešnu garnituru opštinskih funkcionera , ako se s njima politički ne slažu. To se inače i dešava. Radikali mogu postaviti najpametnije ljude na svetu u opštinsku upravu , republika će ih saseći. Isto je to radio SPS 1997 godine u Beogradu. Sećate se kada je SPO bio na vlasti. To je problem velike centralizacije , uzeću tvoje pare , a ja ću ti vratiti koliko hoću.

Generalno se slažem da je to moguće ali u politici je moguće i ono što radi Palma. Znači biti uspešan i koristan za lokalnu zajednicu i zahvaljujući podršci u lokalu dobiti mesto u vladi. Neki lokalni funkcioneri kao Bidža su takvu moguićnost prokockali.

A što se tiče SPO sećam se dobro te gradske vlade. Prvo je DS napravila spisak neracionalno korištenih zgrada i lokala, onda SPO sa tim spiskom sklopio dil sa Radikalima i SPS, izbacili su DS i podelili su plen u najvećoj pljački Beopgrada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Alcatel 
Simjon, bez želje da branim Vuka , sve je tačno , ali je Vuk prvo sam pokušao . Tek kada su mu presekli sve finansijske izvore iz republičke kase  i kada je vratio onaj famozni porez 3 % , čini mi se, shvatio je da bez republičke vlasti nema šanse da upravlja Beogrado.

U Sremskoj Mitrovici ne možete napraviti ćupriju od vaše kuće do puta ukoliko je taj put regionalni ili ne daj bože magistralni, jer je u nadležnosti JP Putevi Srbije. Tada lepo molbu pa u Beograd. Ovo ne karikiram . A tamo se za takav odgovor čeka pet šest i više meseci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Apsurdno ali umesto pojedinačnog građanina koji aplicira Putevima Srbije većeg efekta bi bilo da građani izvrše pritisak na opštinu i da opštine stanu iza svojih građana u rešavanju tih problema.  Zakonodavstvo je zastarelo i vuče repove iz vremena komunizma kad je sve bilo zabranjeno. To se mora menajti a ne menja se jer je izvor korupcije.
« Poslednja izmena: 28. Feb 2009, 21:13:49 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jun 2025, 02:23:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.