Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bajford: Umreću od birokratije  (Pročitano 1102 puta)
22. Apr 2013, 12:38:30
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Beograd -- Timoti Džon Bajford, autor brojnih televizijskih serija za decu koji živi u Beogradu, na svom Fejsbuk profilu objavio da neće umreti od raka već od birokratije.

Ako povremeno čujete vrisak sa Zvezdare, moguće je da sam to ja, jer zavisim od određenog leka protiv bola kojeg više nema u apotekama. Znam da nisam sam, ali voleo bih da čujem za bilo kog političara koji je ostao bez leka od koga zavisi, napisao je on, a prenosi beogradski list Blic.

Bajford (72) je autor najboljih srpskih televizijskih serija za decu, "naš omiljeni Englez" kojeg smo sa ljubavlju usvojili, a koji se već osam godina bori sa kancerom, podseća Blic. Lek koji njemu n edostaje je flaster protiv bolova "durožestik".

"To je lek bez koga apsolutno ne mogu. On mi ublažava veoma jake bolove i pomaže da spavam. Moja supruga se juče rastrčala i kupila poslednje dve kutije u jednoj apoteci na Novom Beogradu. To mi je dovoljno za narednih mesec dana, a posle toga ne znam šta će biti", izjavio je Bajford za "Blic".

Autor kultnih serija "Neven", "Poletarac", "Babino unuče", "Metla bez drške”"...u Srbiji je pola veka, a više od 40 godina živeo je i radio "kao turista", bez državljanstva, dok tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić nije to pročitao u novinama i dodelio mu srpsko državljanstvo. Početkom prošle godine Bajford je konačno dobio i nacionalnu penziju od Srbije, čiju je kulturu toliko zadužio.

Sa teškom bolešću bori se poslednjih osam godina. U početku je išao na hemoterapije. Od pre tri-četiri godine ne može bez leka koji sadrži morfijum, "durožestik" neophodan pacijentima koji imaju jake bolove.

"Krenuo sam sa 25 mikrograma na sat pre tri-četiri godine, da bi mi sad bilo potrebno sto mikrograma. Jedna kutija tog leka može da mi traje 15 dana, znači potrebne su mi dve mesečno. Do sada sam lekove nabavljao na recept u apoteci i nije bilo nestašica. Međutim, sada je nestašica nastala, kako nam je objašnjeno, zbog nekog zakona koji se čeka. Za ovih osam godina, koliko sam bolestan, rak mi je bio najmanji problem. Mnogo veći je birokratija, njihovo stalno insistiranje da se donesu neki papiri, pa zakoni, dokazi... Često znam da kažem - neću umreti od raka već od birokratije", kaže Bajford.

Snažno motivisan, iako teško bolestan, Bajford kaže da se na Fejsbuku oglasio prvenstveno zbog toga što problem nije samo njegov već stotina ljudi koji se suočavaju sa ovom vrstom bolova i za koje država mora da obezbedi bar lekove.

izvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Nista cudno. Od njega se zahteva samo da umre.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
mob
Alcatel One Touch
Nista cudno. Od njega se zahteva samo da umre.

Sto,ti neces? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.3
Browser
Safari 536.29.13
mob
Apple 15
Prvi zakon termodinamike kaze da necu. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
не дај се тимоти Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 

Није ни први но последњи који ће умрети.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Ваљда има неку родбину у Енглеској да му пошаљу лек?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
povraca mi se vise od ovoga, neka mi bog oprosti
koliki ljudi umiru u mukama, a samo se poznatima daje medijski prostor da pricaju o svom problemu

zasto neko ne napise clanak o tome da u srbiji vise ne mozes da se lecis od malo ozbiljnijih hemoroida, zato sto je jugoremedija jedina na svetu proizvodila cepice sa antibiotikom, a nikome nije prodala licencu niti je to drzava uradila

zasto niko ne pise o tome da su hormoni za odrzavanje trudnoce na negativnoj listi i njihova proizvodnja je u srbiji obustavljena, a uvoz nije regulisan zakonom, NEMA IH. Moras da ih narucujes iz inostranstva preko apoteka koje to rade. Tako se drzava bori protiv bele kuge.

muka mi je vise od poznatih licnosti i njihovih zdravstvenih problema na naslovnim stranama
« Poslednja izmena: 22. Apr 2013, 22:19:56 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Гледај то са друге стране: бар се о проблему јавно проговорило...

Иначе, све те хуманитарне акције се своде на то ко има среће да се омили јавности... Мала Тијана је, ето, имала. Многи други нису.
« Poslednja izmena: 25. Apr 2013, 09:09:40 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 26.0.1410.64
правда за тимотија Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.137 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.