Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Deca se ubijaju zbog siledžija iz školskih klupa  (Pročitano 8559 puta)
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
BEOGRAD 17. 10. 2011

PRESS

NAJMRAČNIJA TAJNA SRPSKIH ŠKOLA - ispovest gimnazijalke kojoj su Školske drugarice napravile pakao od Života - „Ti si vazduh" najbrutalnije deČje maltretiranje do sada
Bila sam 'vazduh' za sve drugarice

Maltretiranje - B. S., razmažena ćerka bogatih advokata, okrenula je ceo razred protiv mene. Niko me nije pozdravljao, niko me ništa nije pitao, držali su se za nos kad sam prolazila. Mislila sam da ću da poludim. Na kraju sam morala da se ispišem iz škole

Svaki odlazak u školu za mene je bio mučenje jer su me drugarice mesecima maltretirale! Prolazile su pored mene kao da ne postojim, govorile da sam ružna, prljava... Od tada je prošlo pola godine, a i dalje sanjam isti san: ja sam vazduh, a drugi đaci prolaze kroz mene glasno se smejući.

Ovako svoju šokantnu ispovest za Press počinje Ana M. (16), učenica elitne beogradske gimnazije, koju je vršnjačko nasilje umalo koštalo zdravlja. Na kraju su je roditelji prebacili u drugu školu. Ipak, posledice psihološkog terora pamtiće dok je živa.

Ana se našem listu javila posle dogovora sa roditeljima, nakon što su u nedeljnom izdanju Pressa pročitali tekst o dečaku iz Niša koji se pre nekoliko meseci ubio jer su ga vršnjaci maltretirali.
Od raja do pakla

Agonija kroz koju je ova devojčica prošla počela je samo mesec dana od polaska u prvi razred srednje škole.
Milivojević: Tiho nasilje najgore

Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da takozvano tiho nasilje može da ima mnogo veće posledice od fizičkog maltretiranja.

- Nevidljivo psihološko nasilje može dugo da traje, jer je dete najčešće sramota da o njemu govori. Deca su u procesu socijalizacije, što znači da funkcionišu kao čopor u kom najjači za sebe uzimaju veća prava. Socijalizacija podrazumeva da decu učimo da nije važno ko je jači, već šta je fer, ko je u pravu. U svemu tome škola je važna, ali uloga roditelja je presudna. Oni, međutim, očekuju da im škola vaspitava decu - ističe Milivojević.

- U gimnaziju sam se upisala kao đak generacije, nikada do tada nisam imala problema sa vršnjacima. Radovala sam se početku godine, novoj školi, drugarima. Nisam ni slutila da ću proći kroz pakao iz kog ću morati da pobegnem glavom bez obzira. Ni sada ne znam zbog čega sam se zamerila jednoj devojčici iz mog odeljenja. Možda zato jer sam bila bolji đak od nje - pita se Ana.

Devojčica B. S., razmaženo dete beogradskih advokata, potrudila se da Ani zagorča život, okrenuvši ceo razred protiv nje.

- Govorila je drugim devojčicama da sam prljava, da smrdim, da sam odvratna, ružna, da me dečaci mrze... Najstrašnije mi je bilo kada su svi u odeljenju počeli da me ignorišu, praveći se da ne postojim. Niko me nije pozdravljao, niko me ništa nije pitao. Držali su se za nos kad sam prolazila pored njih.
Oblici maltretiranja
- Verbalno nasilje (vređanje, davanje pogrdnih imena, ismevanje...)
- Laganje (širenje laži da bi odvratili druge od druženja sa žrtvom)
- Fizičko nasilje (šutiranje, guranje, gađanje, zatvaranje i zaključavanje)
- Otimanje novca i drugih stvari, uništavanje imovine
- Pretnje i zastrašivanje
- Prisiljavanje da žrtva čini ono što ne želi

Brojke
44 odsto učenika je tokom školovanja bilo izloženo vršnjačkom nasilju
65 odsto učenika u Srbiji bilo je bar jednom izloženo nekom obliku nasilnog ponašanja tokom tri meseca
25 odsto đaka trpelo je nasilje više puta u periodu od tri meseca
23 odsto đaka izjavilo je da su jednom ili više puta u poslednja tri meseca doživeli da ih nastavnik uvredi, ismeje ili udari
* Izvor UNICEF

Mislila sam da ću da poludim. Pred gotovo svaki polazak u školu počinjala bi da me boli glava, povraćalo mi se, imala sam proliv. Noćima nisam spavala. Jednom sam pokušala da se požalim razrednoj, ali mi je ona rekla: „Ana, potrudi se malo više da te ostali prihvate." Prstom nije mrdnula. Njen tata je dao donaciju za školu i svi su se pravili da ne vide šta ona radi - priča ova srednjoškolka

Violeta Nedeljković, Beograd

Press
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Alcatel One Touch
Citat
B. S., razmažena ćerka bogatih advokata, okrenula je ceo razred protiv mene.
Citat
Njen tata je dao donaciju za školu i svi su se pravili da ne vide šta ona radi - priča ova srednjoškolka.
Lepo sam ja rekao.

Reset, pa lepo ispočetka. Nema druge opcije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
Meni je najtužnije u cijeloj priči što se djeca u tim situacijama osjećaju prepuštenim samim sebi.
Oni ne vide da bi skretanje pažnje na ono što im se dešava urodilo ikakvim plodom.
I najtužnije od svega - djeca su u pravu.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
E vidis ...tu srednjoskolku bi ja poducila da saceka povoljan momenat za tu razmazenu bogatasicu i da je u skolskom wcJu nazvali od batina.....
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
jeeebote zondra al si nasilna od jutros. Ti tako mala i nabucana odmah batine i te fore, a - sigurno nisi iz Zemuna? :[115]

Deder kontempliraj malo nad ovim umesto jutarnje kave:

Romans 12:19-21

19 Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano: Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod.
5 Moj. 32:35

20 Ako je, dakle, gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga; ako je žedan, napoj ga; jer čineći to ugljevlje ognjeno skupljaš na glavu njegovu.
1 Sam. 24:17, Priče 25:21

21 Ne daj se zlu nadvladati, nego nadvladaj zlo dobrim.
1 Pet. 2:21

A i ne moras.... Smile

Sve su to katalizatori za rast duse. Danas skolska drugarica, sutra sefica ili muz...
« Poslednja izmena: 17. Okt 2011, 10:51:47 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
sandra

ja sam visok, imam kao i sto sam uvek imao, duge noge, duge ruke i malo srca.
nije lako navatati djukelu, veruj mi. a kazne nisu ni malo najvne.
bio sam toga svestan i tada kao mali.
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia 
Citat
Meni je najtužnije u cijeloj priči što se djeca u tim situacijama osjećaju prepuštenim samim sebi.
Где су им родитељи, старија браћа? ''Соц. радница'' и њој слични џабалебарошки олош? Где су п***е ''просветни радници''? И на крају, шта раде криминалци у униформама? Smile

Citat
Meni je,na primer,jedan od istinskih pravoslavaca uvek bio i ostao pokojni Pavle,kao najbolji primer kako pravi pravoslavac treba da se ponasa i zivi.
Не знам са којим ти правом судиш ко је православац а ко не?

Децо за наук, ако хоћете да будете ''православци'' као што је био Паја пустите да вас свакојаки олош малтретира, јер то је ''хришћански''!!! Smile
« Poslednja izmena: 17. Okt 2011, 21:28:06 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Не знам са којим ти правом судиш ко је православац а ко не?

Децо за наук, ако хоћете да будете ''православци'' као што је био Паја пустите да вас свакојаки олош малтретира, јер то је ''хришћански''!!! Smile

A,dobro,onda...   Smile Izvini.  Smile

Ovim si sve reko i pokazao sta si.  Smile Obican iskompleksirani licemer i prevarant.  Smile

Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2011, 00:25:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.