Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: deca od 16 godina slatki ili ozbiljni problemi  (Pročitano 11190 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ne bi se njemu kockice poklopile da nije imao normalan odnos sa roditeljima, znaci isto ti ga dodje.

A naravno da neces ovisnika izleciti razgovorom, tad je prekasno. Ali ga sigurno neces izleciti tako sto ces ga zakljucavati u sobu i 'kaznjavati'. Kao da nije dovoljno kaznjen ..
pa ja ih znam puno koji imaju savrsen odnos sa roditeljima pa opet koriste droge ti isti roditelji su im kupili sve ucinili im sve razgovarali sa njima alioni opet koriste droge...
i ja ne pricam o zavisniku nego detetu koje je tek probalo travu, ekser ili neku slicnu glupost
@bambina  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
kao prvo ja i ti ocigledno ne pricamo o istim stvarima ja ovde pricam sta da se radi ako roditelj sumnja da se dete drogira i nacin kako da dodje do neke svoje jasne slike Smile to se samo razgovorom ne moze postici ma sta ti rekao Smile
to sto ti nisi nikad uzimao narkotike ne znaci da je to zato sto su tvoji roditelji vodili "normalne" razgovore sa tobom nego zato sto su se sve kockice poklopile i to ne znaci da mozda nekad neces probati Smile
mozda si ti ziveo u idealnoj porodici ali to je ne moguce u stvarnom zivotu Smile

Cek da se ustinem...

Jao.

Ne, ipak sam prilicno realan.

Elem, ja savetujem razgovor a ti instaliranje mikrocipa pod kozu.
Ako se utvrdi nesto tim razgovorom da dete ima problem (kapiram da iole razuman roditelj poznaje svoje dete bar toliko, a ako to nije onda dzabe i ova prica..)  to vec povlaci neke druga pitanja, no za sada ne povlaci nista..
... ne verujem da ce se to desiti ali to nije ni bitno... a tim kontrolama .. kod tinejdzera to obicno izaziva Inat (kaoSrpskiBrend) i postizes kontra-efekat.

To da li je neko dobar roditelj, i kako je vaspitao dete je glupo raspredati.. to se cesto ne vidi ocima trecih lica cak ni kada porodice deluju idealno... no za mene sa takvim 'problemom' to ne mogu biti.

Toliko od mene, sa slucajno poklopljenim kockama.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 01:34:57 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
evo ti primer moj rodjeni rodjak nikad nije probao alkohol nikad nije probao drogu trenira kosarku trebao je da ide da igra u FMP..... covek nikad ali nikad nije pricao sa roditeljima o tome  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Da je lako biti roditelj i da postoji prirucnik, onda verujem da bi nasa mala planeta bila kudikamo lepse mesto za zivot. Ovako, dosta smo razglabali o ovome.
Biti uspesan roditelj ne znaci dati detetu i zvezdu sa neba, odnosno cuvati ga od udara lopte ili sta sve ne. Mnogo je kompleksnije od toga, a i malo je glupo da ja pricam o tome sa svojih devetnaest g.
Ostajem pri svome, a to je da sve nosimo iz kuce odnosno iz odnosa sa roditeljima. Di end.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
evo ti primer moj rodjeni rodjak nikad nije probao alkohol nikad nije probao drogu trenira kosarku trebao je da ide da igra u FMP..... covek nikad ali nikad nije pricao sa roditeljima o tome  Smile

Bas me cudi.. mora da su mu proveravali saksije kad je tako normalan...

U stvari najbolje je kad pomisle da si gej, nabace ti neku iz poslovne pratnje da ti proveri dzepove i super.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 01:40:18 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ces  Smile Smile i ja necu vishe nabicemo zeni komlekse Smile

Bas me cudi.. mora da su mu proveravali saksije kad je tako normalan...

U stvari najbolje je kad pomisle da si gej, nabace ti neku iz poslovne pratnje da ti proveri dzepove i super.
pa nisu ni samnom nikad pricali o tome Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A ti imas staz sa opijatima pa si izuzetak ?

Gubim nit ovde ... ti i dalje tvrdis da treba da cepRka detetu po torbi ?
To sam prezreo kad mi je keva prala ranac cak u prvom osnovne.

Ako se dete vrati u 6 ujutru, i ne zna gde mu je soba a gde ulazna vrata.. sadrzaj njegove pregrade sa carapama ce biti sigurno pravi pokazatelj ...
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 01:48:39 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
e ne mogu stvarno vishe ubija me u pojam rasprava preko neta ne mogu da dodjem do poente moje price Smile

ali da rezimiram ako neko sumnja da je dete pocelo da se drogira najbolji nacin je da suptilno pogleda oko sebe ne da pretura nego da suptilno pogleda ima li kakva rizla ili nesto slicno+ neki lezeran razgovor bi mogao da doprinese da dete prestane to da radi jer nece videti smisao u tome Smile kod narkomana u odmakloj fazi nije potrebno nista do pogleda u njih i odmah ce te da shvatite da je narkoman Smile
ja ne volim da pricam o idealnim porodicama posto one ne postoje i ljudi pogotovu preko foruma idealizuju neke stvari tako da to nije pravi pokazatelj stvari...
ovo je moj zanji odgovor na ovoj temi  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
Pazi, citiracu Argentinskog psihologa Passa koji kaze "Koliko god se trudili da vaspitate svoju decu, uvek ih na kraju vaspitaju druga deca", sto znaci ako vrsnjacka grupa u kojoj obitava do juce normalan i zdravorazuman 16ogodisnji tinejdzer prihvati neki oblik narkotika kao normu, sto nije nista novo, on sasvim sigurno nece imati dilemu da li da proba, kako bi mozda u repozicioniranju vrsnjacke grupe u koju je tek dospeo dobio bolje mesto na lestvici. Problem na tezini dobija jer postoji diskontinuitet na relaciji  otac - majka, mada to samo po sebi ne uslovljava destruktivno ponasanje.

E sad, decko je u pubertetu, lose ocene i bezanje sa casova su koliko toliko normalna pojava izazvana promenama za koje treba vreme da bi ih prihvatio, mozda je nesiguran, ima neke dileme, radoznao je, i tu fazu formiranja licnosti prolazi jako tesko, i to nisu pouzdani pokazatelji na osnovu kojih nestrucno lice moze dete da profilise kao narkomana.

Sa druge strane, a vezano za saznanje da  se dete drogira, rasplet problema treba traziti na nekoliko strana.
Prvo, preturanje po stvarima je guranje prsta u oko problemu, i potencijalno guranje deteta jos vise od sebe, stvaranje niti nepoverenja, a ako komunikaciju uslovimo poverenjem cisto sumnjam da ce dete pristati da razgovara sa roditeljom koji mu pretura po stvarima, i time ga indirektno sumnjici da koristi neku vrstu droga. Neka diskretnija provera skolske torbe i fioka u stolu je Ok, i to mogu da opravdam cinjenicom da roditelj ima opravdanu sumnju da dete koristi psihoaktivne supstance, zeli da se uveri u to kako bi mu pomogao pre nego sto u tome ode jos dalje.
Druga opcija, po mom misljenju mnogo efektnija jeste pracenje njegovih navika i aktivnosti, upoznavanje sa strukturom vrsnjacke grupe, obrada vanskolskih aktivnosti i interesovanja, tumacenje odnosa u porodici po opciji poverenja ( primer,  da li ste nekada razgovarali sa detetom o psihoaktivnim supstancama, i da li vam je poznat njegov stav o uzivanju istih), da li se iznenada javila potreba za vecim dzeparcem i na sta ga trosi, itd...
U konkretnom slucaju, cak i da uziva drogu, sumnjam da bi to otvoreno priznao jednom od roditelja, i zatrazio savet ili pomoc u vezi svog problema, ali predlazem razgovor, jer pomaze, razgovor bez prebacivanja krivice na njega i preuzimanje krivice na sebe, bez otezavanja situacije teskim recima, i smatram da vase dete niko ne poznaje bolje sem vas, i da ste za 16 godina naucili da prepoznate kada laze.
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia N97
Ovde neki kao da zhive u Disneyland-u, a neki u Detroitu. Neko reche kako je pola grada na drogama. Slazhem se ako je Bromazepam droga. Onda je 85% grada na drogama.
U svakom sluchaju Dare je otprilike rekao ono shto bih i ja.
Najbolja stvar je preventiva. Zatrpati dete obavezama u smislu sporta, jezika, umetnosti i tako mu stvoriti okruzhenje gde nece biti upucen samo na jadnu ekipu ljudi. Dakle imace vishe alternativa, i sigurno ce odabrati onu najprijatniju. Detetu treba biti prijatelj, ali stariji prijatelj, ako me razumete.
Ako postoji sumnja da se dete drogira treba mu okrenuti sobu upside down and inside out i otvoreno mu staviti to do znanja. Sumnju ce svakako izazvati detetove navike kao i izgled i ponashanje. I nemojte molim vas da me citirate i pishete mi neke hippie gluposti, jer nemate pojma koliko bi dece bilo spasheno da roditelji nisu bili u fazonu "ja svom detetu verujem".
Znam ljude koji su tako verovali svom detetu, a sad ga leche ali ne od zavisnosti vec od shizofrenije. Dovidjenja i prijatno.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.