Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:37:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dassault Mystere IV A - Revell 1:72  (Pročitano 31277 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ma batali to.... jel ti popio i pojeo sve u frizider  Smile

Ajd cekamo fotke, verujem da ce bude presrecan- to mu je prvi rad prskalicom?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
E, jeb, dok sam ja stigo kuci! Smile Posle "aluminizacije" sam isao skroz na drugi kraj (u Marinkovu Baru) - snimali nesto, doso kuci oko 22.00 - moro sam da prezalogajim -popilo se u Marinkovoj Bari.
Evo tek sad stigoh da sredim sve, a bilo je mrak. Prvo sto sam zateko Samuraja u maketashkom kreativnom rasprostirenju po celom stanu - pakuju se makete (o tome ce biti verovatno posebnih tema posle, i to, kao i temu o korisnim stvarcicama za maketarstvo koje se mogu jeftino nabaviti a iz sasvim su drugih oblasti; o snalazenju u vezi dosta toga u maketarstvu, itd), zavrsavaju se radovi i u sred svega toga samo sam jos ja falio. Ali, nas dragi Samuraj77 je pravi drugar i tu je ravan svetskim facama, a takvi uvek pomognu mladjima (sebe u ovome smatram mladjim, jer maketarska kilometraza je u pitanju), a ne da dignu nos i gledaju sa "visine". Ima toga u svim poslovima i momentalno prepoznajem ljude. Dakle nas Samuraj je pravi domacin i majstor - mora da ga hvalim, jer istina je. Smile Smile Smile Smile Smile

A ja kreten sve sam poneo al boju ne - izlapelo bre,matoro Smile

Elem, aluminijuma uvek ima, tako da sam imao vatreno krstenje (probo sam air brush samo jednom pre, ali onako, i nikada ranije nisam bas radio neki zadatak, kao ovo sada. Ispocetka sam malo vise gazio "gas" sto je opasno jer moze biti deblji sloj, pa da se sliva - sve je stvar vezbe. Preostaje mi jedino da kupim tu spravu i da radim - nema druge, jer osecaj je fenomenalan kada vidis kako fino ravnomerno ispada. Kako sam malo corav (mora i to da popravljam-menjam dioptriju, plus,minus...) Samujraj je izvrsio par korekcija.

Eh, zaboravih, i moje smirglanje, za koje sam mislio da je super - nije bilo super. Naucih da mi je bolje da predjem noktom preko spoj trupa da bih osetio da nije ravno. I stvarno, pod prstom ne osecam, a pod noktom osecam razliku, eee... zemljo Indijo! I lepo pored sve guzve covek sede i dosmirgla to. Aluminijum je ko televizija - vidi se svaka bora, svaka greska - a pokazalo se njih jos - videcu dalje kako cu sa njima.

Uglavnom, ja sam prezadovoljan jer nisam "usro motku" (izvinjavam) i cini mi se da to dobro izgleda. Nije lako raditi ovako "cist" avion, i ovo mi je dragoceno iskustvo, a sam maketa tj. rad - sve je to obucavanje.
Ali ponosan sam sto em radim maketu koju mi je poklonio majstor, em mi drugi majstor daje dragocene lekcije.

Jos jednom drugari hvala Smile Smile Smile

Akcija uspela, maketa se vratila u bazu, fotke u procesu postovanja. Raportira maketash, mladji zaludjenik, Papalu.
N.Bgd, 07.dec.2008, loc.time:01:30.
Smile

(P.S: eve ih fotosi, prvo su probe na Me262 koji sluzi za isprobavanje.A posle, nagledacete se moje celenke Smile)
phot by Samuraj77 & Papalu

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

PaAirBrushVezba 1 sm.jpg
(148.76 KB, 900x675)
PaAirBrushVezba 4 sm.jpg
(162.96 KB, 654x900)
MystereAirBrushingPa 01 sm.jpg
(181.74 KB, 1024x768)
MystereAirBrushingPa 02 sm.jpg
(193.09 KB, 1024x768)
MystereAirBrushingPa 03 sm.jpg
(169.18 KB, 1024x768)
MystereAirBrushingPa 04 sm.jpg
(156.29 KB, 1024x768)
MystereAirBrushingPa 05 sm.jpg
(145.5 KB, 660x900)
MystereAirBrushingPa 07 sm.jpg
(165.57 KB, 1024x768)
MystereAirBrushingPa 08 sm.jpg
(153.97 KB, 900x675)
MystereAirBrushPaFinished 1sm.jpg
(200.96 KB, 1024x768)
MystereAirBrushPaFinished 2sm.jpg
(181.83 KB, 768x1024)
MystereAirBrushPaFinished 3sm.jpg
(197.88 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Uuu fino ispade misterija! Poznato mi je to Samurajevo utociste za izgubljene dushe Smile Papalu, svaka cast na trudu da dovedes ovu maketu do kraja... Imam isto cudo "uradjeno" od pre par godina, ali nateraces me da ga preradim Smiley
Bravo! Smile Smile
IP sačuvana
social share
...and sometimes, just sometimes crow can bring that soul back to put the wrong things wright...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Hvala majstore Smile
Najvise me raduje sto se atmosfera lepo zagrejava. Dobijam takvu zelju da radim da je to neverovatno. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
To je opasno... Odrzati se na granici izmedju opsesije i hobija. Tanka je linija... Smile
IP sačuvana
social share
...and sometimes, just sometimes crow can bring that soul back to put the wrong things wright...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Izuo si ga Papalu, mozda se malo vidi spoj trupa blizu zadnjeg dela kabine i to je to.

Sad ne zaboravi da treba da nabavis stone grey da obojis neke panele koje ces maskirati trakom. Potom treba da uradis (ako vec nisi) zatamnjeni deo oko topova koji ne postoji kao panel pa ces morati da lepis odoka.

Proveri da li kabina leze dobro jer mislim da ce s tim biti problema, izmedju vetrobrana i uzvisenja na trupu direktno ispred vetrobrana ima da bude prilicna rupa koju neces moci da gitujes jer si vec prskao avion. Moguce je da ni delovi kabine nece izmedju sebe dobro nalegati a realistican izgled otvorene kabine je na ovoj maketi nemoguce postici. Ja sam ovaj problem resio caletovom macolom, nadam se da ces ti smisliti nesto bolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
To je to- morao da pogine mecboksov Me262 za papluovu maketu... ako neka ga, maketa izgleda odlicno!

Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson C702i
To je to- morao da pogine mecboksov Me262 za papluovu maketu... ako neka ga, maketa izgleda odlicno!

Smile
Nije mecboksov vec Monogram u 1/48  Smile
Taj sluzi za test boje i lakova...Imam jos jedan koji cu tek da pravim...
Papalu je sjajno izveo farbanje...Posto jos nije skockao kabinu nije ni postavljen poklopac kabine na maketu sto bi inace uradili ali eto...
Po meni za coveka koji pravi svoju 2-4 maketu (radi 3 komada odjednom a do sada je zavrsio samo 1) ovo izgleda odlicno Smile Smile Smile
Ono sto je jako lepo i sto ispunjava ljude koji zele da pomognu a samim tim i inspirise je neverovatan Entuzijazam koji Papalu pokazuje prilikom rada na maketama a bogami i prema svakoj novoj maketi koja se postavi u okviru ovih tema...
Papalu druze da te nema trebalo bi te izmisliti Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Dec 2008, 14:01:25 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Zato ja i kazem da je maketarstvo na Bureku posebna liga i nema sanse da se uporedi ni sa jednom drugom maketarskom grupom na nasem internetu. Al sta tek spremamo  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja spremam svasta, al polako videce se. Sada pokusavam da zavrsim nesto od ovoga do 14-og, ali ako i ne uspem, odnecu ih kao makete u radu, pa ako bude mesta nek stoje tamo - bar se druze sa ostalim maketama. Mora maketa i da se malo proseta, ko kuce po parku Smile.

Ceo dan danas petljam oko Bf109 i Fw190, a moram i Mystere-a lakirati. Nego kratko je dnevno svetlo, a vestacko mi je slabo, ufff... Smile
Mora mnogo toga da kupim, ljudi, mnogo...
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 11:37:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.84 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.