Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:44:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74215 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
kad malo razmislim...mnogo je bre taj Bog strog...mislim...zbog jedne jabuke izbaci ljude....a jel ih primio nazad kad su umrli...pod uslovom da su se pokajali.A ta zmija...ima puno ljudi koji se boje zmija....zamisli...odu u raj...a tamo zmija...nudi jabuke...zajebato Smile
Nije bila jabuka u pitanju. Znam da nije ni jagoda jer se pominje (ako se sećam) 'plod sa drveta'.

Naravno da ih je Bog primio nazad po vaskrsenju Hristovom. Otac naš Nebeski, toliko voli ljude da
... ma, kao da samo traži razlog, 'izgovor', da Mu se deca pridruže!
Čak i svoga Duha Svetoga ne daje na meru!

Baš sam juče iskopao tekst - šta su govorili oni koje je Isus Hristos vaskrsao i koji su otišli
u Jerusalim kao svedoci Njegovog Vaskrenja. Šta su lično doživeli i kako su reagovali ljudi na njihove reči.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
Nije bila jabuka u pitanju. Znam da nije ni jagoda jer se pominje (ako se sećam) 'plod sa drveta'.

whatever

Citat
Naravno da ih je Bog primio nazad po vaskrsenju Hristovom. Otac naš Nebeski, toliko voli ljude da
... ma, kao da samo traži razlog, 'izgovor', da Mu se deca pridruže!

sto ih je izbacivo onda?uostalom iz one price o stvaranju sveta za 6 dana da se pretpostaviti da ih  je stvorio za zemlju  a ne za raj

Citat
26. Потом рече Бог: Да начинимо човека по свом обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од целе земље и од свих животиња што се мичу по земљи.

27. И створи Бог човека по обличју свом, по обличју Божјем створи га; мушко и женско створи их.

28. И благослови их Бог, и рече им Бог: Рађајте се и множите се, и напуните земљу, и владајте њом, и будите господари од риба морских и од птица небеских и од свих звери што се миче по земљи.

29. И још рече Бог: Ево, дао сам вам све биље што носи семе по свој земљи, и сва дрвета родна која носе семе; то ће вам бити за храну.

Znaci Bog je stvorio ljude da vladaju Zemljom,otkud oni u raju uopste?I da nisu pojeli "plod" ostali bi u raju zauvek?kako bi onda vladali zemljo?to mi se nesto ne slaze sa ovom pricom o nastanku sveta.I jos ih zajebala zmija,a oni treba da budu njeni gospodari  Smile.da ne govorimo o tome da ljudi ni izdaleka nisu gospodari zivotinja

A kad im je podario svo bilje i sva drveta rodna...itd. sto se tolko naljuti zbog jedne vocke

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
@machakz

Najveca apstrakcija stvarno je neverovati u Boga koji je i dan danas ovde prisutan. To vam je isto kao biti i slep.

Kazes samo da ti se ne natura, a kada ce te vi priznat da se vera ne natura nego ljudske ideologije, kao sto je evolucija??

Zasto ja u osnovnoj skoli, ili srednjoj iz biologije moram uciti bajke da je covek evoluirao od nekog reptila, a u geografiji moram uciti kako je zemlja stara 4 milijarde godina ili kako je sve nastalo iz nekog apstraktnog velikog praska, koji se sam od sebe pojavio ili iz geologije moram uciti o starosti nekih stena o toboze 250 miliona godina??

Ne govori Biblija o nasim zeljama, niti potrebama niti strahovima. Nije Biblija neki psiholoski prirucnik, nego ziva rec Bozija, koja ima autore u starozavetnim prorocima i apostolima Hristovim nadahnutim Svetim Duhom. Biblija je ziva rec, jer svaki vernik dozivljava licno ono sto je opisano u Bibliji, za razliku od evolucije i drugih ljudskih mastarija, gde su ljudi samo nemi posmatraci, svakavih izmisljotina koje sa plasiraju preko TV i knjiga.
« Poslednja izmena: 20. Apr 2006, 11:26:09 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ucis to sto ucis ili si ucio u skoli- cinjenice... ako se iz tih cinjenica stvaraju pretpostavke, naglasi se da su pretpostavke...

uostalom vraca se veronauka u skolstvo, a samim tim sto se vraca, znaci da je vec bila i ranije, mozda je na par decenija 'zanemarena' u skolskom vaspitavanju dece... kao sto svi znamo

a biblija upravo govori o nasim strahovima i potrebama i verovanjima, zato je svako i shvata licno,
ako je uopste i shvata.
kako bi je ljudi inace i osetili i razumeli i doziveli?!
ti mozes tvrditi da je ziva rec bozja... ja tvrdim da je bajka

arlekin, stvaranje sveta od strane boga je komplet puno takvih nedoslednosti- tako je uostalom sa svakom bajkom, u kojoj je sve moguce i samo se divis ili ne masti pisca... zavisi koliko je mastovit, jel'te.
mislim, ja verujem u macka u cizmama, cik nek' mi neko kaze da je to nemoguce?!
... treba da budes stvarno posvecen 'ideji' da bi to sto citas shvatio i prihvatio za ozbiljno...  Smile
« Poslednja izmena: 20. Apr 2006, 11:45:09 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
o da Machakz,mada ima i lepih pricha biblijskih,moja omiljena je o jednom slepom psihotichnom sadisti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile

jeeel?! ko zna s cim se ljudi sve ne poistovecuju dok citaju bibliju... neki pomisle i da su bozja stvorenja i kao takvi bolji od drugih... ljudi su straaasno povodljiva stvorenja... a iznad svega sebicna... kakav spoj  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
Citat
a iznad svega sebicna

pa stvorena su po bozjem liku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
@tecna zmija
Nisam shvatio s kim se to svadjas,dal' sa babom ili...Ali nije ni vazno,samo dve ispravke:Adam i Eva su stvorenja a ne bica i nisu prvi,nego poslednji stvoreni jer je sve vec bilo pripremljeno za njih,odnosno za Adama koji je u prvo vreme bio jedini covek...
@machakz,arlekin i ostalim zrtvama agresivnog nepravoslavnog brainwashinga od strane zapadnih verskih preduzeca...
izvod iz knjige "Pravoslavna crkva rimokatolicizam"
poglavlje Eshatologija
tekst Aleksandra Kalomirosa pod nazivom Ognjena reka

Inkvizitorska dosetka
"O uvredi Bozijeg dostojanstva"

Zapadni hriscani cesto govore,kao uzrecicu,"Blagi Bog","Dobri Bog".Medjutim,Zapadna Evropa i Amerika kao da jos nikako ne veruju da takav Dobar Bog postoji.Izgleda da su oni zvali Boga dobrim kao sto su Grci nazivali prokletu bolest boginja"evlogija"-t.j. blagoslov,da bi tim bajanjem i ulagivanjem odagnali tu bolest.U dubini zapadne duse,Bog je ostao zastrasujuci sudija,koji nikad ne zaboravlja uvrede njemu nanesene.U shvatanje Bozije pravde zapadni teolozi su uneli svoje ljudske strasti,pa kao sto su se srednjevekovni plemici Zapada svetili za "uvredu casti",sve do ubistva na dvoboju,tako su oni zamisljali da i Bog vrsi osvetu.I jos gore.Oni su zamisljali da Bog sprovodi krvnu osvetu(vendetta)i protiv rodjaka i potomaka okrivljenog.A da bi stvar bila uzasnija,zapadni teolozi su izvalili necuvenu,inkvizitorsku dosetku da se "uvreda Bozijeg dostojanstva"ne bi mogla zagladiti ni unistenjem citavog Adamovog potomstva;jer,navodno,Bozije"uvredjeno dostojanstvo"moze biti zadovoljeno iskljucivo zrtvom istog dostojanstva kao On.Zato je,po laznom ucenju zapadnih teologa,za umilostivljenje"uvredjenog"Boga i za spasenje covecanstva bilo neophodno Vaplocenje Sina Bozijeg,da bi On kao Bogocovek,jednake casti sa Ocem,Svojom smrcu na krstu platio za "uvredu casti" nanesenu Bogu.Takvo pagansko shvatanje casti i pravicnosti,projektovano u Boga,napravilo je od Boga strasilo.Po tom shvatanju,Bog cak ne bi bio pravican,jer kaznjava neduzne i trazi zadovoljenje za uvredu cak i od potomaka koji nemaju nikakve veze sa grehom svojih predaka.Ni Hristova ljubav,ni Njegovo Zrtvovanje na Krstu ne mogu da prikriju lice tog zapadnog"shizoidnog"Boga"",koji ubija Boga da bi zadovolio Boziju pravicnost.
Da li takvo poimanje pravicnosti ima ikakve veze sa Pravdom Bozijom i Pravednoscu Njegovom?Kakav smisao ima u Starom i Novom Zavetu izraz "Pravda Bozija"?
Mozda poresno tumacenje ove biblijske reci pravda,(=pravicnost)pocinje jos sa grckim prevodom jevrejske reci cedaka kao dikeosini.Ta rec,udrevnoj,paganskoj,antropocentricnoj,helenskoj kulturi,bese opterecena usko ljudskim sadrzajem.
Za stare Helene rec dikeosini pre svega ima smisao raspodele dobara svima jednako.Zato je boginja pravde predstavljena sa vagom.Po istom shvatanju,dobri ljudi su nagradjivani a zli kaznjavani.Tako ide po ljudskoj pravdi i pravicnosti.
..................................................................................................................
ovo je samo jedna stranica iz pomenute knjige,ali,verujte mi da se ni ostale ne razlikuju po sustini od ove.Oni zaista i dalje gledaju na Boga kao na nekog ko je strasan i uvredjen,mada mi se cini da su u stvari oni uvredjeni jer se Bog,iako se spustivsi na zemlju,nije spustio na njihov nivo,vec na nivo prvorodnog coveka,a pre greha,da bi pokazao svetu da covek nije coveku vuk,vec brat rodjeni.
Namerno sam stavio ono zrtvama nepravoslavnog...po cenu da zvuci gordo,ali u svrhu da jasno stavim svoju misao pred one koji Boga ne vole(i one koji ga se plase)i koji ga zamisljaju bas ovako kao je napisano u navedenom tesktu...
Mi smo ovde razgovarali o Darvinovoj teoriji evolucije suprotstavivsi joj cvrstu veru u Boga,a kroz neke naucne cinjenice da bi i oni koji su da kazem-racionalni-mogli da vide razlicite poglede na istu temu,a to su dokazi.
Obe strane zastupaju istu stvar-da je kod ove suprotne u pitanju vera,da je ona ta koja donosi odluku o sagledavanju cinjenica.Licno,od toga ne bezim.Verujem u to da je Bog-stvoritelj,i samim tim izrazavam sumnju kada neko kaze da je nasao neki dokaz da On to nije.Isto je i sa onima koji u Njega ne veruju.Ako se ova tema nastavi,odnosno,ako interesovanje za ucestvovanje u njoj ne splasne,ja cu se i dalje truditi da postujem nesto sto bi bilo zanimljivo i jednima i drugima.Konkretno mislim na neke tekstove o "nelogicnostima" koje evolucionisti ne umeju da objasne(nista copy-paste,vec izvodi iz knjiga)a u svrhu postavljanja stvari na "naucnu"osnovu.Pisem pod navodnicima jer nisam naucnik,ali mislim da bi to bilo "vise odgovarajuce"za sagovornika racionalistickog shvatanja koji zeli "dokaze".Ovo sve,i tekst i moje smusene misli su potreba da se iskaze bol koji ostavlja saznanje sta je,odnosno koliku stetu je,ucinila zapadna masinerija za pravljenje instant ljudi i instant shvatanja,uz nadu da ce,buduci nepravoslavna,pa ako hocete i nesrpska,odnosno strana srpskom duhu,ta stetna ideologija izbledeti i ostaviti prostora za upliv predackih teznji,za zov  praotaca koji svoju veru opravdase,a zivote u temelje srpstva i pravoslavlja ugradise,radujuci se sada kao stanovnici Novog Jerusalima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile nemoj sreco, rasplakaces me... e jesi prava slovenska dusa, da znas!
a tek sto viri iz tebe onaj slovenski paganin koji voli svoje pleme i svoj plemenski totem vise nego ista drugo  Smile
lepo je to sto ti pises, ali ovako medju nama receno- nista nisi  pravu da je sve to zapadno maslo... verovatno su oni najzapadniji, preko bare, naj krivi za sve  Smile
... a takav nacin razmisljanja i trazenje zrtvenog jarca je tako sladak, tako paganski... tako ljudski  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
ajde pojasni mi nasledne bolesti kao Bozje delo  ako mozes,zasto postoje mtrvorodjenchad,zasto se radjaju slepi,sa deformacijama...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:44:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.