Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:15:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinova teorija evolucije?  (Pročitano 74392 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
costa... ne bih rekla da bi ti svoj zivot menjao sa starcem iz gudura...
ako kazes da bi, nista te ne sprecava...  Smile
potrosacko drustvo, 'vako drustvo, 'nako drustvo... i dalje ne znaci da je pre par hiljada god. bilo bolje, i ljudima, a ni sami ljudi da su bili bolji.
steta sto ne postoji vremeplov...

a tek to za bolestine nije tacno... seti se podataka o kugi...koleri...gubi...koliko je miliona i milijardi zivota zbrisano?!
mislim da je ustanovljeno i da rak i kojesta postoji ne od juce...
i taaako...

da ti pricam o dekedenciji pojedinih civilizacija? posle kojih je dosao ili ne krah iste? ili bar nova religija...
ne mogu i necu...

problem sa ljudima nije da su losiji,
svaka nova generacija misli da je otkrila tocak... dok se ne obavesti.
svaki covek misli to isto... dok se ne obavesti.
znam za pojedine umetnike da ne zele da proucavaju dela drugih, da bi ono sto stvore bilo 'originalno'
a sama ta rec znaci 'poreklo'...
pa se umetnik iznenadi kad cuje da je njegova ideja ili rad nesto vec vidjeno

ako mislimo da smo pali s neba, i bogom dani, i da je sve ovo oko nas samo nas radi,

nije ni cudo sto nam ne treba 'vera u poreklo'...
nije ni cudo sto smo sve losiji, kako kaze costa
... jer nemamo postovanja... prema svetu oko sebe,
na sve gledamo s visine i kao konzumenti

poreklo je veoma vazno, costa! i to ovo zemaljsko.

Da danas ima ljudi koji su zadovoljni, ima. A da ih nema, da ih ima vise koji nisu zadovoljni i to jejos sigurnije. Eto ti tipican primer sa samoubistivima. Ne znam tacno podatel, ali je procenjeno da se u svetu desava samoubistvo svakih nekoliko sekundi ili minuia, ako se nevaram To ti je primer degradacije drustva.

No ti starci su se zivotom zatekli u toj guduri, i oni su svoj zivot proveli zadovoljno, za razliku od danasnjeg coveka koji kuka i radi najmanje sitnice.
U guduru necu otici, jer nisam zatecen takvim zivotom, a i bilo bi to bezanje od sveta. A da cu uradit nesto drugo, to da mozda, vreme ce pokazati.

Sto se tice bolesti, bolesti tipa kuga, i kolera su bile privremenog tipa, i izbijale su u pandemijama. Danas je rak uobicajena pojava, kao i tuberkoloza, kao i razna oboljena na nervnoj bazi, kao i infarkti i sl i to po celom svetu, 90% od takvih bolesti umiru ljudi u razvijenom delu svetu. Jedino siroti Afrikanci umiru zbog gladi i bolesti, ali za to su krvi Anglo-americki eksploatatori.

Kvalitet zivota se ogleda i u tome koliko jedno drustvo gaji kulturu. Pogledaj evopsku danasnju civlizaciju i americku. Nema vise pisaca poput Igoa, Dostojevskog, Zole...niti muzicara kao Mocarta, Betovena,....sve je podleglo tehnickom progresu i hedonistickom stilu zivota i samo je to vazno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
geneticari, dakle ... mogu da ocene i kako cu ja da izgledam za 20god, a to me zaista zanima...  Smile
i na koga licim i na koga ce moja deca da lice...
i kako da potrefim momenat da budu lepa i pametna na mene, a snalazljiva i spretna i blagoglagoljiva na tatu?!  Smile

Okvirno bi mogla to da saznas i kako bi ti izgledala, i kako bi izgledalo tvoje dete uporedjivanjem tvog DNK i muzevljevog. No da si Paris Hilton, realno mogla bi i to da saznas. Izdvojis koje milionce za takvo istrazvanje i mirna backa. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile ih da mi je milionce...

... joj bre, jel citas ti to sto napises?! prethodni post
sebi skaces u stomak...
sve u cilju da odbranis taj svoj pesimizam i smak sveta u koji verujes...

kuga, kolera... su bolesti koje su bile 'privremenog' tipa, jedno brdo vekova, ako ne i duze, a iskorenjene u skorije doba... zahvaljujuci medicini...

a verujem da ce slicno biti i sa rakom i drugim bolestima... ranije su ljude lecili molitvama, danas kombinuju pristupe  Smile

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
@ iljushin

ono sto sam ja napisao nema veze sa mozgalicom

da utvrdimo:

Tvrdis:

-pakao postoji

-pakao nije stvorio Bog

Dakle postoje stvari koje Bog nije stvorio...

Zasto si siguran da zivot nije jedna od tih stvari koje postoje a nije ih bog stvorio?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65

izvini a sta su teolozi nasli od Isusa pa znaju ne samo kakve su mu bili obrve,vec i sta je rekao i sta je jeo i kako je ubijen i kako vaskrsao

zar teologija ne zastupa stav da je bog stvorio apsolutno sve i da se bog nalazi svuda?tako da njegovo odsustvo nije moguce ni u paklu i bice po tome da ga je ipak on stvorio

a ako nesto postoji a da ga bog nije stvorio (pakao) kao sto kazes,zasto onda i druge stvari ne mogu da postoje a da i h nije stvorio Bog? na primer zivot????????????????????????????

O tome sta je Hristos jeo, i pio, i kako se odevao, predaje se od apostola s kolena na koleno i to predanje cuva Crkva. No niko nije ostavio predanje kao svedok evolucije koja se desavala navodno milionima godina.

Bog nije stvorio pakao, jer pakao ne postoji kao entiet, no to ne znaci da je pakao nezavisan sam po sebi. Mucenje u paklu nije od Boga, nego od sopstvenih greha.

Ali vec sam ti jednom rekao. Neverujes u cuda, kao i evolucionisti, a vece bi cudo bilo da zivot sam od sebe nasaje nego sto ga je Bog stvorio.

A pitas opet kako Bog postoji. Postoji od vecnosti i sam je sebi uzrok. I opet vece je cudo da nista ne postoji od vecnosti, nego Bog sto postoji sam od sebe od vecnosti.

Kako god okrenes ateisticke misli su apstraktne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
ovamo bozja promisao, koju treba da prihvatis i da ne pitas kojesta jer i onako to ne mozes da razumes...
Pa ja sam o tome i pricao.To je to shvatanje-ti si glup,a ja sam Bog,i ja cu ti reci sta da radis...
Neee,upravo suprotno,On te "tera" na delanje,na dijalog sa njim,na otkrivanje premudro stvorenih zakonitosti koje vladaju svetom koji se jos drzi u "komadu" uprkos ljudskoj teznji ka haosu...To sto mi jos uvek ne razumemo velicinu ustrojstva sveta i njegovog stvaranja,to je zbog nas samih,zbog nasih briga o bespotrebnim stvarima.Deci se prvo daje tecna hrana pa kad stasaju,cvrsta.Tako i mi moramo prvo da otvorimo srce za Boga pa ce stici i ljubav i znanje i radost postojanja...
@arlekin
Costa me pretece...
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 16:34:40 od iljushin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
... mogu ja , mogu ja? da kazem?  Smile

zato sto mi ne mozemo dokuciti bozju promisao, i ovo je ljudska logika sto ti govoris arle,a ne bozja...!!!!

eto, naucila ki pesmicu... Smile

bozje namere se ne mogu dokuciti, ni njegovi putevi...
 Smile kako li onda znamo ovo sto znamo o njegovim namerama i putevima
a da, pise u svetom pismu, ako ne verujes, procitaj. ako ne znas kako, idi pitaj kako se to tumaci...
u stvari, najbolje da ne pitas mnogo, jos bolje nista ne pitaj...

Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Covece ovde je kao na chatu  Smile

@ iljushin

ono sto sam ja napisao nema veze sa mozgalicom

da utvrdimo:

Tvrdis:

-pakao postoji

-pakao nije stvorio Bog

Dakle postoje stvari koje Bog nije stvorio...

Zasto si siguran da zivot nije jedna od tih stvari koje postoje a nije ih bog stvorio?

Ovo se zove tautolosko razmisljanje. A ono je slicno ovome:

Bog je bezgresan, znaci Bog ne moze da pogresi, aha znaci ipak Bog nije svemoguc jer ne moze da pogresi.

Dakle pakao nepostoji, nije ga stvorio Bog, i nema nista sto postoji, a da je nezavisno od Boga. Pakao je stanje duse, i Bog samo odgurne od raja one koji su u srcu zatamnili. Ali oni su i dalje okruzeni Bozijom ljubavlju, i to je razlog mucenja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
opet isto...usput,verovanje u smak sveta nije pesimizam nego,ako tako mogu da kazem,kvintesencija optimizma  Smile!
verovanje u evoluciju je u stvari vera u uzasnu neumitnost bez obzira kako ti proziveo na zemlji...
u stvari, najbolje da ne pitas mnogo, jos bolje nista ne pitaj...
jer ziveces,umreti,istruliti i to je to...
tuzno i beznadno,da ne kazem pesimisticno...
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 16:43:38 od iljushin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
O tome sta je Hristos jeo, i pio, i kako se odevao, predaje se od apostola s kolena na koleno i to predanje cuva Crkva. No niko nije ostavio predanje kao svedok evolucije koja se desavala navodno milionima godina.

dakle smatras da je igra gluvih telefona merodavnija od iskopanih kostiju

Citat
A pitas opet kako Bog postoji. Postoji od vecnosti i sam je sebi uzrok. I opet vece je cudo da nista ne postoji od vecnosti, nego Bog sto postoji sam od sebe od vecnosti.

stvarno mi nije jasno kako dolazis do takvih zakljucaka

@iljusin

ocigledno nemas adekvatan odgovor  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 18:15:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.