Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 23:22:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darvinizam i raziam  (Pročitano 40090 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Кад следећи пут будеш имао овакве идеје, прст у уста па у WC, а не на форум. (decky®  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
E, svasta... ovde bas mozes da naidjes na svakakve ideje... Joco, mi ne bismo stupili u rat da Engleska tajna sluzba nije organizovala demonstracije 27. marta i naprzila narod. to je uradjeno kako bi odvukli koncentrisane Nemacke snage koje su napadale Britaniju. to je istorijska cinjenica. A da smo usli u trojni pakt, bar 10 miliona Srba ne bi poginulo uzalud, ne bi bilo titoisticke diktature i svakako bi danas bili daleko snazniji nego sto jesmo (i brojniji)
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Reloader pocecu da naplacujem copyright OVDI bre!  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Bog ne postoji.Kratko i jasno!Da li bi bilo Hitlera i svakakvih ostalih nesreca i tragedija da bog postoji?

eto,vrlo jednostavno...
Nijedan rat ili nesreca se nisu desili slucajno, Mnoge vece civilizacije su sravnjene sa zemljom zbog toga sto us se uzoholili
ili gresili.
Ova tvoja stavka moze samo potvrditi postojanje Boga i njegove kazne (za neke iskusenja) na zemlji.

Morate da shvatite da se SVE desava Bozijim odredjenjem, i dobro i lose. Nemojte se cuditi kada Vas zadesi
neka nesreca vec preispitajte malo svoj zivot...
« Poslednja izmena: 21. Feb 2007, 09:05:13 od ifet4u »
IP sačuvana
social share
Nemam nikakvo resenje, ali se iskreno divim problemu!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Morate da shvatite da se SVE desava Bozijim odredjenjem, i dobro i lose. Nemojte se cuditi kada Vas zadesi
neka nesreca vec preispitajte malo svoj zivot...
Bas sve.  Smile SmileSmile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
znake su joj tebi poznate CRVENA ZASTAVA i Kukasti Krst. Isto ti je poznato da tada nastaje jos jedna ali ovog puta CRVENA ZASTAVA sa SRPOM i CEKICEM u nama bratskoj i prijateljskoj Rusiji.

Нетачно, Хитлер је ступио у Радничку партију Немачке (1918.), а зна се да је он тек касније осмислио њену знаменитост тј. заставу. У то време, комунисти - бољшевици су већ преузели власт у Русији, носећи црвену заставу са собом.

I vidi dusebriznici za radnicka prava potepase sve sto im se suprostavi jedan gurnu naciju u rat drugi napravi i Sibirske logore sve u ime vladavine radnicke partije.U jednoj je diktator kancelar Hitler a u drugoj je diktator radnicka klasa.

И један и други су тоталитаристички режими, то стоји. Али и даље не видим исти корен настанка.

I jednima i drugima je delo poreklo vrste uzor .

Одакле ти само ова глупост?

Ali opet ponavljam bitno je vratiti se na jednu lose protumacenu biolosku ideju O POREKLU VRSTA koja je u startu bila samo ideja i nista vise za sta postoje dokazi

А да чујемо шта је то лоше протумачено...

A sad ako nemozemo svi da zivimo necemo valjda da se istrebimo

Па ако једни другима сметамо...

Sto se tice odgovornost on i nije sigurno mogao biti direktni izvrsioc ni u kom slucaju

Нисам на то ни мислио, већ на одговорност осталих светских лидера тог доба, као и појединих народа...

takve ideologije nisu svojstvene srpskom narodu.

Зато ћемо и бити сведени на БГ пашалук...

Ponavljam ti da je Nacional Socijalizam filozofija smrti sto si potvrdio u vise navrata to ni u kom slucaju nije filozofija zivota!!!

Апсолутно нетачно.

Kako vidim delo Darvina Poreklo vrsta ti nije poznato a ono je inspirator isvih filozofija smrti pa evo par napomena cisto za neobavestene.
Stvarni temelj materijalisticke filozofije koja je bila inspirator i Darvila nesretnog i Hitlera i Marksa i Engelsa i ……dozivljava svoj procvat upravo u XIX. Veku ,veku radjanja jos jedne pogresne ideje, ideje  dijalektike koja na sebi svojstven nacin iznose velikani radnickog pokreta Marks i Engels tvrdeci  da se razvoji u univerzumu dogadjaju iskljucivo iz sukoba cime komentarisu celu svetsku istoriju..
Iz toga izvlace zakljucak da ce neminovno doci do sukoba radnika i kapitalista.Sigurno ti je poznato da su ova dvojica ogorceni protivnici religije i zelje da se ona unisti. “RELIGIJA JE OPIJUM ZA NAROD”
U svom delu Poreklo vrsta Darvin negira religiska ubedjenjai iznosi tezu da se kroz dijalekticki sukob razvujaju organizmi sto ce iskoristiti ova dvojica
Postoji interesantna prepiska izmedju Marksa i Engelsa u kome Engels pise Marksu pa kaze:
Darvin ciju knjigu citam je sjajna.
Marks mu odgovara:
Ovo je knjiga koja sadrzi prirodno istoriske osnove za nase stavove.
Engels ce u znak zahvalnosti napisati knjigu PRIRODNA DIJALEKTIKA.
Ceo ovaj projekat pocinje prvi da realizuje Lenjin.
Ovo je pocetak dragi moj Reloader-u Staljin ce na racun ove teorije pobiti 20 miliona ljudi , Mao Ce ,Crveni Kmeri, i ovo je stvarno filozofija zivota tako te molim da za neke stavove dok posebno ne proveris ne tvrdis da su glupost!!!!
Za ove i ovakve ideje pogodno je drustvo koje podleze raznim zabludama i raznim oblicima degenerisanja.Na zalost na kraju tog i takvog puta srece se neminovno sa bolom ,strahom i katastrofom za sta je istorija nedvosmisleni ucitelj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Kako vidim delo Darvina Poreklo vrsta ti nije poznato a ono je inspirator isvih filozofija smrti pa evo par napomena cisto za neobavestene.

Лоше видиш.

Ако је Дарвинов "Origin of the Species" филозофија смрти, онда је и целокупни живот филозофија смрти. А то већ представља реалност.

velikani radnickog pokreta Marks i Engels tvrdeci  da se razvoji u univerzumu dogadjaju iskljucivo iz sukoba cime komentarisu celu svetsku istoriju.Iz toga izvlace zakljucak da ce neminovno doci do sukoba radnika i kapitalista.Sigurno ti je poznato da su ova dvojica ogorceni protivnici religije i zelje da se ona unisti. “RELIGIJA JE OPIJUM ZA NAROD”.

Тачно, али непотпуно. Маркс своју филозофију базира на само и једино сукобу класа, не на било каквом "сукобу". Како каже "кроз читаву историју пролази мотив сукоба класа", не само кроз будућност.

U svom delu Poreklo vrsta Darvin negira religiska ubedjenjai iznosi tezu da se kroz dijalekticki sukob razvujaju organizmi sto ce iskoristiti ova dvojica

И, у чему је ту Дарвин погрешио? Религијска убеђења немају никакве везе са чињеничним стањем, пријатељу. Само што понекад истина боли понеког.

Ceo ovaj projekat pocinje prvi da realizuje Lenjin.

Само ми објасни какве везе имају сукоби класа (дакле сукоби унутар једне врсте) са сукобима различитих врста, као и њиховим опстанком и еволуцијом?

Ovo je pocetak dragi moj Reloader-u Staljin ce na racun ove teorije pobiti 20 miliona ljudi , Mao Ce ,Crveni Kmeri, i ovo je stvarno filozofija zivota tako te molim da za neke stavove dok posebno ne proveris ne tvrdis da su glupost!!!!

Добро се зна зашто је и како Стаљин побио 20 милиона људи, и ко је стајао иза тога, не мешај тезе и не пребацуј одговорност на другога...

Брига је било Стаљина за било какве теорије, њему је само моћ била у глави и ништа више...

Za ove i ovakve ideje pogodno je drustvo koje podleze raznim zabludama i raznim oblicima degenerisanja

А да чујемо тебе мудрог и твоју теорију која обара Дарвинову...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Ne bih rekao celokupan zivot vec eto recimo prosli vek je po broju zrtava vidis nadmasio sve ostale vekove.Dovoljno je samo dva svetska rata, pa komunisti sa njihovom dikataturom.
Ocito neces ili nezelis da vidis da se ideja evolucije provlaci kroz sve pogresne ideologije ,ja ih nazivam ideologijama smrti kakav je fasizam,nacizam komunizam i svi materijalisticki  -izmi.
Ja bih stvarno zeleo da znam ko je stajao iza Staljina nije mi poznato ali njegova ideologija mi je vidis poznata. Ja verujem da su svi bolesni umovi krenuli sa nekom pogresnom ideologijom koja se kasnije tesko kontrolise ali kraj tog puta kako sam ti vec napomenuo isuvise je bolan i deprimirajuci.
Ja neobaram Darvila  ali jedino ova teorija nema svoju antitezu i to mi je cudno ,iaoko se recimo raspadanje i degeneracija nemogu nazvati evolucijom. Mi stalno tvrdimo da imamo napredak ali ja taj napredak nesto nevidim  a ti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ne bih rekao celokupan zivot vec eto recimo prosli vek je po broju zrtava vidis nadmasio sve ostale vekove.Dovoljno je samo dva svetska rata, pa komunisti sa njihovom dikataturom.

Прво местоо по броју држава припада прошлим веку из простог разлога јер је оружје било пуно развијеније и усмереније на масовно уништење него прошлих векова. Рат је рат, па водили га комунисти, национал-социјалисти или демократе. Узима животе у сваком случају.

Ocito neces ili nezelis da vidis da se ideja evolucije provlaci kroz sve pogresne ideologije ,ja ih nazivam ideologijama smrti kakav je fasizam,nacizam komunizam i svi materijalisticki  -izmi.

А која то државна идеологија није материјалистичка? Баш ме интересује.

Идеја еволуције се провлачи кроз национал-социјализам, то никад нисам спорио, баш зато што је НС форсирао генетику, антропологију, биологију и остале науке да би извео што јаснију слику о РАСИ и њеној еволуцији, као и разликама међу расама.

Док за комунизам то уопште не важи. Прочитао сам цео Марксов "Капитал" и ни на једном месту нисам нашао чак ни помињање врсте, расе, еволуције или тако нечег. Зато заиста не видим на основу чега извлачиш тако препотентне закључке.

Ja bih stvarno zeleo da znam ko je stajao iza Staljina nije mi poznato ali njegova ideologija mi je vidis poznata.

Иза стаљина су стајали ЈЕВРЕЈИ а колико ти је позната његова идеологија видим овде...

Ja verujem da su svi bolesni umovi krenuli sa nekom pogresnom ideologijom koja se kasnije tesko kontrolise ali kraj tog puta kako sam ti vec napomenuo isuvise je bolan i deprimirajuci.

А ти си психолог па одређујеш ко је болестан а ко није?  Smile

Ja neobaram Darvila  ali jedino ova teorija nema svoju antitezu i to mi je cudno ,iaoko se recimo raspadanje i degeneracija nemogu nazvati evolucijom.

У ком смислу анти-тезу?

Mi stalno tvrdimo da imamo napredak ali ja taj napredak nesto nevidim  a ti?

Зависи какав напредак желиш да видиш? Национал-Социјализам је напредак. А ја тврдим да смо тренутно у паду.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Koji ste vi dokonjaci...alo bre na ulicu i trazite neke zenske,neki provod, ne tu brljate o nekim teorijama zavere i slicnim glupostima.

Zivite zivot dok ste mladi
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 23:22:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.