Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Darko Vujić spriječio masakr  (Pročitano 1895 puta)
04. Avg 2007, 08:31:46
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Darko Vujić spriječio masakr

SRBAC - Miloš Šikman (18) iz srbačkog sela Sitneši ubio je u noći između četvrtka i petka iz automatske puške rođaka Miodraga Vučića (28), a ranio maloljetnog Ranka Blaščanina (16) iz tog sela.

Poslije ubistva Šikman je pobjegao, ali se juče ujutro predao policiji koja ga je saslušala i predala u dalju nadležnost Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Povrijeđeni Blaščanin nalazi se u Kliničkom centru Banjaluka i nije u životnoj opasnosti. Ranjen je u ruku, noge i stomak.

Porodice Vučić i Blaščanin, šokirane ovim događajem, kažu da ne znaju povod niti razlog Šikmanove pucnjave. U nevjerici su i mještani Sitneša, koji tvrde da niko od njih nije slutio da će se tako nešto desiti.

Kažu da su u četvrtak uveče svi bili na igralištu kod Osnovne škole "Vuk Karadžić" u selu Sitneši, gdje se održava noćni turnir u malom fudbalu. Stariji su otišli kući nešto prije ponoći, a omladina je ostala da se druži. Sa njima je bio i Miloš, koji je nešto iza ponoći otišao kući i uzeo automatsku pušku. Vratio se na igralište i počeo da puca.

Porodice Vučić i Blaščanin kažu da bi tragedija bila još veća da mještanin Darko Vujić nije skočio na Miloša i uhvatio cijev puške, te ga oborio na zemlju i tako spriječio masakr. Miloš je potom pobjegao, a Darko je u svoj kombi ubacio Miodraga, koji je još davao znakove života te ga povezao u Hitnu pomoć u Srpcu. Istovremeno ranjenog Blaščanina su u Hitnu pomoć odvezli njegov brat Marko i rođak Branislav Malbašić.

"Miodrag mi je umro u krilu na putu do Srpca", kazao je kroz suze Darko Vujić. Kaže da je Miodrag bio pogođen sa više od pet hitaca. Davao je još znakove života, zbog čega ga je unio u svoj kombi i položio mu glavu u krilo te krenuo prema Hitnoj pomoći. Miodrag, međutim, nije izdržao, umro je na putu do Srpca.

Vujić ističe da se sve odigralo veoma brzo i da ne zna šta je bio motiv pucnjave. Kaže da je omladina stajala pored improvizovanih šankova postavljenih kod igrališta. Nije primijetio da su se Miloš i Miodrag svađali. Čuo je, kaže, da je Miodrag nekoliko puta rekao Milošu da ga ostavi na miru kako bi popio piće.

"Malo kasnije Miloš je stajao na drugoj strani šanka i dobacio pobiću vas ja, samo dok popijem pivo. Nisam ga shvatio ozbiljno. Mislio sam da se šali", priča Vujić. Kaže da je još bilo dosta omladine i da su se družili, te da niko nije obraćao pažnju na Miloša, koji je u međuvremenu nestao.

"Došao mi je sleđa i počo pucati. Bio je sa moje desne strane i skočio sam na njega. Uhvatio sam cijev puške i iznio ga od šanka, a potom oborio na zemlju. Oteo sam mu pušku i čuo vrisak iza sebe i ljude da govore da je Miodrag mrtav. Ustao sam, a Miloš je pobjegao", priča Vujić.

Rankov rođak Branislav Malbašić kaže da ni on ne zna šta se tačno desilo između Miloša i Miodraga. Kaže da se njih dvojica nisu ranije svađali, niti je neko nekome prijetio.

"Tu noć su se nešto pokoškali, ali ne znam o čemu se radi. Čuli smo da se spominju neka drva i tužba, ali nismo obraćali pažnju. Miloš je otišao na drugu stranu šanka, a potom je meni rekao da će otići i uzeti pušku, a spominjao je i da će nekog ubiti. Mislio sam da se šali", kaže Malbašić.

Rankov brat Čedomir Blaščanin kaže da je Miloš nestao i da niko nije vidio gdje je otišao. Vratio se poslije 20 minuta, ali ga on nije vidio jer je bio okrenut leđima.

"Čuo sam da je glasno rekao Miodrag Vučić. Miodrag se potom okrenuo prema njemu i on je počeo da puca. Moj brat je stajao pored Miodraga. Svi su polijegali na zemlju, a ovaj je pucao. Miodrag je pao, a on je u njega još dva puta ispucao. Tada je kum Darko skočio na njega", kaže Čedomir.

Rankov brat Marko kaže da je vidio Miloša kako im prilazi s puškom i da je uspio samo da kaže bježite, poslije čega je počela pucnjava.

Dragoljub Vučić: Miloš nam je rođak

Dragoljub Vučić, otac ubijenog Miodraga, kaže da je sina posljednji put vidio živog u četvrtak uveče. Otišao je na školsko igralište gdje se održava noćni turnir u malom fudbalu. Tri časa iza ponoći u kuću im je došao brat Dragoljubove supruge i kazao da im je sin ubijen.

"Ne znam šta se tamo desilo. Niko mi nije još ništa rekao. Miloš Šikman nam je rođak, ne mogu da vjerujem da mi je ubio sina. Nikada nisam čuo da su se nešto svađali i da je bilo nekih razmirica među njima", kaže kroz suze Dragoljub Vučić.

Izvor:   Nezavisne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ranjeni maloljetnik uspješno se oporavlja

BANJALUKA - Okružno tužilaštvo Banjaluka proslijedilo je Sudu prijedlog za određivanje pritvora Milošu Šikmanu (18) iz srbačkog sela Sitneši, koji je u noći između četvrtka i petka automatskom puškom ubio rođaka Miodraga Vučića (28), a ranio maloljetnog Ranka Blaščanina (16) iz istog sela.

Prema riječima Tanje Mrđan, dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva, prijedlog za određivanje Šikmanovog pritvora Tužilaštvo je Okružnom sudu proslijedilo u petak naveče.

"S obzirom na to da je u toku vikend, ne znamo da li je u Okružnom sudu održana rasprava po pitanju određivanja pritvora. U slučaju da je rasprava održana, rješenje o određivanju pritvora bi nam trebalo doći u ponedjeljak ili utorak", kazala je juče Mrđa.

Navela je da nisu poznati konkretni razlozi ubistva, te da se prema prvim informacijama radi o sitnoj svađi.

Povrijeđeni maloljetni Ranko Blaščanin nalazi se u Kliničko-bolničkom centru Banjaluka i, prema riječima doktora, van je životne opasnosti.

"Dječakovo stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Povrede koje je prilikom ranjavanja zadobio na rukama i stomaku se saniraju i za desetak do petnaest dana bi mogao biti pušten kući", kazao je Ozren Kordić, dežurni doktor na Opštoj i abdominalnoj hirurgiji KBC-a.

Ubistvo i ranjavanje se desilo u četvrtak uveče na igralištu kod Osnovne škole "Vuk Karadžić" u selu Sitneši, gdje se održava noćni turnir u malom fudbalu. Stariji su otišli kući nešto prije ponoći, a omladina je ostala da se druži. S njima je bio i Miloš Šikman, koji je nešto iza ponoći otišao kući i uzeo automatsku pušku. Vratio se na igralište i počeo da puca.

Poslije ubistva Šikman je pobjegao, ali se u petak ujutro predao policiji koja ga je saslušala i predala u dalju nadležnost Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Zbog svađe u vezi s prodajom drva usmrtio prijatelja

Pred Okružnim sudom u Banjoj Luci jučer je počelo suđenje Milošu Šikmanu (18) iz Srpca, koji se tereti da je u noći 3. avgusta ispred zgrade Osnovne škole u mjestu Sitneši kod Srpca iz automatske puške ubio Miodraga Vučića (28), a teško ranio Ranka Blaščanina (16).

Neraščišćeni računi

U optužnici se navodi da su se Šikman i Vučić pola sata poslije ponoći posvađali na igralištu osnovne škole u Sitnešima, gdje je te večeri održan turnir u malom fudbalu. Nakon rasprave zbog neraščišćenih računa u vezi s prodajom drva, Šikman je otišao kući i uzeo automatsku pušku. Vratio se na mjesto događaja i ispalio rafal od šest metaka, od kojih je pet bilo smrtonosno za Vučića, dok je jedan ranio Blaščanina u stomak.

U pretresu njegove porodične kuće pronađeni su puškomitraljez i dvije ručne bombe. Pred sudskim vijećem, kojim predsjedava Danijela Milovanović, svjedočio je i tada ranjeni Blaščanin koji je na početku zatražio da Šikman dobije doživotnu kaznu zbog svega što je uradio.

On je objasnio da je Šikman nakon svađe s Vučićem zaprijetio da će, čim popije piće, otići kući po pušku i ubiti ga, nakon čega je napustio okupljeno društvo.

Oteo mu oružje

- Vratio se nakon 15 do 20 minuta s automatskom puškom, prozvao Miodraga i ispalio rafal - dodao je Blaščanin.

Veću tragediju te noći spriječio je Darko Vujić, koji je također svjedočio i objasnio da je rukom podigao cijev puške, iz koje je Šikman i dalje pucao, oborio ga i otrgnuo mu oružje.

Među svjedocima su bili i očevi optuženog i ubijenog. Šikmanov otac je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo i ispričao šta se kobne večeri dešavalo u njihovoj kući, dok je otac ubijenog tražio maksimalnu kaznu za optuženog.

Izvor:   Dnevni avaz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Za ubistvo iz bijesa 14 i po godina zatvora

BANJALUKA - Miloš Šikman (18), iz Sitneša kod Srpca, osuđen je juče pred Okružnim sudom u Banjaluci na 14 i po godina zatvora zbog ubistva rođaka Miodraga Vučića (28).

Tragedija, u kojoj je Šikman hicima iz automatske puške ubio Vučića, dogodila se 3. avgusta ove godine na fudbalskom igralištu Osnovne škole "Vuk Karadžić", a povod za ubistvo bila je svađa.

Šikman je tokom proslave, koja je organizovana povodom tradicionalnog turnira u malom fudbalu, želio svom rođaku da dokaže da on nije osoba koja je Vučića nekoliko mjeseci ranije prijavila zbog krađe šume.

Ali Vučić nije želio uopšte da razgovara sa Šikmanom, a međusobno naguravanje je na kraju kod optuženog izazvalo izliv bijesa, te je zaprijetio okupljenima da će ih pobiti "samo da popije pivo".

Nakon što je popio piće, Šikman je otišao do kuće, udaljene oko 500 metara od igrališta, te ispod kreveta u svojoj sobi izvadio automatsku pušku i vratio se na mjesto tragedije.

Vidjevši rođaka kako stoji sa društvom uz montažni šank, Šikman je povikao da izađe, a nakon toga ispalio rafal u Vučića.

Pet hitaca je pogodilo Vučića u vitalne dijelove tijela, a jedan je pogodio u stomak maloljetnog Ranka Blaščanina (16), koji je stajao neposredno uz Vučića.

Masakr je izbjegnut zahvaljujući reakciji Darka Vujića, koji je nakon prvog rafala zgrabio Šikmana za pušku i bacio ga na zemlju.

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je optuženi prilikom ubistva bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, izazvane patološkim afektom. Šikman je, prema nalazu psihijatara, krivično odgovoran, ali i osoba čija se ličnost nije normalno razvijala zbog porodičnih problema.

Iako je branilac Nenad Balaban tražio da optuženog proglase krivim zbog ubistva na mah, Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, ipak, je prihvatilo optužnicu banjalučkog tužilaštva u cjelosti i proglasilo Šikmana krivim za teško ubistvo.

"Optuženom je, s obzirom na to da se radi o mlađem punoljetnom licu, mogla biti izrečena maksimalna kazna do 20 godina zatvora, ali Vijeće je uzelo u obzir olakšavajuće okolnosti, među kojima i raniju neosuđivanost optuženog", zaključila je Daniela Milovanović, predsjednik Sudskog vijeća banjalučkog Okružnog suda.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.