Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Дан захвалности Холандији  (Pročitano 7041 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Postoji jedno pitanje nad svim drugim pitanjima. Da napišeš bilten od 10 strana afirmativnog teksta slikama o Srbima i našim problemima, prevedeš to na Engleski, Ruski, Arapski, Kineski, Hindu, štampaš i pošalješ nekoliko ljudu da to dele po svetu na gradskim trgovima postigao bi afirmativan efekat. Što se toga niko nije setio. Naročito ako imamo u vidu da postoje brojna naša udruženja koja bi se rado uključila u akciju afirmativnog karaktera i distribuirala taj materijal.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
@Настасја

Sve tvoje duple poruke su obrisane. Upozorila sam te jos na pocetku, rekla si da nisi upoznata sa radom foruma i da ces to izbegavati.
Ocigledno je da se neke stare navike tesko menjaju.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Da napišeš bilten od 10 strana afirmativnog teksta slikama o Srbima i našim problemima, prevedeš to na Engleski, Ruski, Arapski, Kineski, Hindu, štampaš i pošalješ nekoliko ljudu da to dele po svetu na gradskim trgovima postigao bi afirmativan efekat.

Најтеже је скотовима дати празан папир да нешто створе... Само копирање и дорађивање, само то умеју!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Дан захвалности Холандији

Српски народни покрет 1389 и Удружење „Наши“ из Аранђеловца данас у 12 сати ће уручити амбасади Краљевине Холандије захвалницу за помоћ при ослобађању Сребренице и заустављање геноцида над Србима у Подрињу током рата у Босни и Херцеговини. Амбасада се налази у Симиној улици број 29.

У захвалници се, између остаог, подсећа и на заслуге Краљевине Холандије у спречавању Србије на путу ка „амбису званом Европска Унија“. Због тих заслуга, ова два удружења покренуће иницијативу да се 11. јул у Србији прогласи даном захвалности Краљевини Холандији.

Имајући у виду злонамерност појединих медија у извештавањима о нашим ранијим акцијама посебно истичемо, да циљ данашње акције није: негирање, величање или слављење догађаја који су евентуално наступили после особађања Сребренице већ подсећање на хиљаде српских жртава које су убили сребренички и жепски Муслимани током рата у Босни и Херцеговини.

Информативна служба СНП 1389

Е сад да није злонамерно...
Мада и ја се грохотом смејем, а не би требало... ипак Smile
Свејдно, добар пример народне мудрости Smile

Citat
btw, genetska istrazivanja pokazuju da srbi imaju vise slicnosti sa evropljanima, dok su razlike sa ruskim genetskim kodom ogromne.

Јес да не може да ми одговори (што ми није жао) али ћу изнети податак да генетска истраживања говоре обрнуто - имамо највише "словенске крви", као и Руси, Белоруси и Украјини и (можда неочекивано) Мађари и Румуни. Пољаци и Чеси ту већ не спадају, па чак ни "бивша браћа", мада са њима имамо додирних тачака.
Иначе, мени је битнија сличност језика, религије и историјског искуства, а ту смо факат сличнији Русима него рецимо Немцима...
« Poslednja izmena: 13. Jul 2009, 12:29:10 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije loša ideja SNP-a. Samo im je pogrešan motiv. Treba im zahvaliti što nas drže podalje od Evropske unije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung 
Имаш то једно генетско истраживање, имаш и неке друге.

Углавном испада да су најчистији Словени Белоруси и Пољаци.

Што се историјских искустава тиче, не видим шта ту имамо заједничко са Русима.

Комунизам који су нам они наметнули можда? Smile

Буди бре озбиљан, поредиш једну земљу која осваја већ вековима и ради шта јој се прохте, са другом која има далеко мање становнима и коју јебе ко стигне. Прилично неутемељено поређење. Smile

Да си нас бар са Пољацима на мерење ставио, мада су и они сила били и остали за нас, имало би неког смисла.

Совачка и Украјина су ти такође боље примери.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2009, 14:15:24 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Што се историјских искустава тиче, не видим шта ту имамо заједничко са Русима.

Пробај са ратови против муслимана и католика.
Унапред се ограђујем од приче о "праведности" ратова, односно да ли су били ослободилачки или не. Околни народи мисле да су ратови које је Србија водила били "освајачки" и што се мене тиче они имају право на своју истину. А ми на своју.

Citat
Словачка и Украјина су ти такође боље примери.

Украјина ми је некако као Дукља, или Мило-гора... не знам некако повлачим паралелу.
О Словачкој све најбоље, али њихова историја тешко може да се пореди са српском. Нису побеђивали царства као ми Smile

Толико о томе што се мене тиче, Русија није овде тема.
А Европе се искрено гадим. Све што имају углавном су на пљачки постигли. Шта су урадили када су "ослободили" Кордобу - порушили сва купатила Smile
Е зато ће сад лепо да их туже Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung 
Ајде кад већ покушаваш да ме навучаш на свој терен, где изврћеш чињенице на начин који теби одговара. Пристајем. Smile

Ти ратови, па чак ни декларативно, нису били верски нити су имали било какве везе са вером.

Русија је била као и друге велике европске земље колонијална сила. Узимали су силом. Нападали су. Кавказ није руска земља. Сибир није руска земља. Сахалин није руска земља. Карелија није руска земља. Источна Прусија није руска земља. Литваније, Естонија и Летонија нису биле руске земље. Да ли ти је сад јасна разлика? Нема ту уопште дилеме, да ли је праведно или није. То је отимачина, баш као и оно што су Британци радили у Индији, Французи у Африци, а Шпанци по Средњој и Јужној Америци.

С друге стране, опет кад већ инсистираш на историјској завађености са западом, Срби су углавном ратовали против својих комшија Православне вероисповести. Немањићи су имали боље односе са Папом, него са Цариградом. Обреновићи су се сасвим добро снашли у тадашњем хаосу и уживали су велику подршку са запада. Заправо осим одређених чарки са Мађарима у средњем веку (до рата никад није дошло), ми и нисмо све до Првог светског рата имали сукобе са неком католичком земљом. Чак смо и крсташе гостили и то наш Свети Симеон. Smile

Citat
Словачка и Украјина су ти такође боље примери.
Украјина ми је некако као Дукља, или Мило-гора... не знам некако повлачим паралелу.

Па и није баш. Украјинци имају свој језик, који се јасно разликује од руског, али им је историја међусобно испреплетана.

Такође и русификација је оставила трага. То је била политика за време царске Русије. Направити Русе од те масе која није руског порекла, али је и без развијене сопствене националне свести.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2009, 14:59:36 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Направити Русе од те масе која није руског порекла, али је и без развијене сопствене националне свести.

Јеси чуо за Кијевску Рус?!
Према томе, Украјина је много више руска него што је Црна Гора српска (историјски)!

Citat
Сибир није руска земља.

Чија је? Кинеска?!
Па немам ништа против. Ајд' нек онда зауставе Кину
Знам неке овде који их се много плаше Smile

Citat
Ти ратови, па чак ни декларативно, нису били верски нити су имали било какве везе са вером.

Козаци су ратовали у име одбране православне вере. Чак се и Стаљин сетио праволсавља кад је било стани-пани.

Но, и да није тако.
Мени је доста да смо ратовали против Турака и Немаца, и по једном отворено против Енглеза који нас иначе захебавају већи део нове историје. Распитај се одакле комунизам...

Или како рече песник:
Mog su dedu jurili Turci, a vaseg Austrija
Ja sam bjezo od ustaskog noza, od tada sam sjed
Opet je vrijeme da se Srpstvo brani puskom
Stante djeco u red

Забрањено Пушење
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Русија је била као и друге велике европске земље колонијална сила. Узимали су силом. Нападали су. Кавказ није руска земља. Сибир није руска земља. Сахалин није руска земља. Карелија није руска земља. Источна Прусија није руска земља. Литваније, Естонија и Летонија нису биле руске земље. Да ли ти је сад јасна разлика? Нема ту уопште дилеме, да ли је праведно или није. То је отимачина, баш као и оно што су Британци радили у Индији, Французи у Африци, а Шпанци по Средњој и Јужној Америци.
ma,da,Rusi su trebali da sede lepo skrstenih ruku,i da cekaju da Mongoli i drugi narodi poosvajaju celu Severnu Aziju,i onda tek da krenu u ratovanje i osvajanje zemlje.
a ako cemo po toj tvojoj logici,koja jeste nemoguca,al aj,neka je,onda ni jedno pola svetskih drzavnih teritorija u stvari ne treba da budu pod kontrolom drzave pod kojom su sada.zato ne lupaj.
a sto se tice pri-Baltickih cobana,kao sto rekoh,ni mene,ni Ruse,ni mnoge sa ovog foruma ne boli ona stvar za njih.i ne moras konstantno da ponavljas te iste cobane kao primer,jer vec su oni odavno u americkom zagrljaju,a i Rusi su sami videli da od takvih nema neke koristi,tako da mozes mirno da spavas znajuci da se jos neko vreme Rusi tamo nece vracati(u vidu okupatora).
« Poslednja izmena: 13. Jul 2009, 16:32:01 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.