Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 23:37:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kompjuter ekstremno usporio...  (Pročitano 852 puta)
13. Dec 2013, 23:42:52
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 355
Zastava
Browser
Chrome 31.0.1650.63

Već nekih 50 sati kompjuter mi radi veoma usporeno, manje više svaka operacija je
problematična, kačenje brauzera (Google Chrome, Mozilla Firefox i Internet Explorer)
na izabrane adrese ide jedva nekako, čak ni Outlook Express nema onu pravu brzinu...
otvaranje pojedinačnih fajlova je otežano (najgori je Word)... otvaranje foldera je relativno
OK, ali jedan sa oko 10GB sadržaja nikako ne može da se otvori i da pokaže listu foldera
i fajlova koji su u njemu... ispisivanje teksta je ponekad sa zadrškom...

Moj kompjuter je desktop... evo nekih karakteristika:  MS Windows XP Professional
SP3...  32-bitni, AMD Processor model unknown, 1,9GB RAM, VIA-S3G UniChrome Pro IGP...

Ovaj Service Pack 3 sam instalirao pre nekoliko dana... sve je sasvim dobro funkcionisalo i
bez njega (sa "običnim" XP ili kako da to nazovem...), ali kada sam instalirao Photoshop CS6
on nije hteo da se pokrene, zbog toga sam dobio savet i na PC klinici i od jednog poznanika
da preuzmem taj SP3 i tako sam i uradio... 

Kada sam konstatovao ovaj ekstremno usporeni rad kompjutera, naravno, najpre sam
pomislio na kojekakve viruse i slično. Imam Spybot – Search & Destroy, on je uradio pregled
i našao sledeće: 1ClickDownload (2 entries), Babylon.Toolbar (16 entries), Banyan.eSafe
(1 entries), CasaleMedia (1 entries), DealPly (1 entries), Delta.Toolbar (8 entries), DoubleClick
(1 entries), myPCBackup (2 entries), Right Media (1 entries), Win32.2UrFace.bho (1 entries)
i Win32.Downloader.gen (3 entries). Kada je trebalo da ih obrišem, to brisanje je prošlo za
sve osim za Babylon.Toolbar i Right Media. Dobio sam komentar: " Some problems couldn`t
be fixed;  the reason could be that the associated files are still in use (in memory). This could
be fixed after a restart. May Spybot-S&D run out your next system startup?"
U ponovljenom pokušaju je obrisana i Right Media, ali ne i Babyon.Toolbar (opet sam dobio
prethodni komentar). A moj PC se posle ovog pročišćavanja ponaša potpuno isto.

Nisam baš neki znalac kompjutera, ali čini mi se da ovde problem nisu virusi, već veoma
puno nakupljene keš memorije!? Imam i CCleaner, pretpostavljam da bi se sa njim moglo
nešto uraditi po tom pitanju, ali kada odem tamo i vidim one silne liste i već predložene
(čekirane) stavke, poplašim se – nije mi baš najjasnije šta smem da brišem, a šta ne...   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63
CCleaner-alatke-deinstalacija,sve sto nosi naziv toolbar,i neki programi za koje si siguran da ih nisi instalirao,ili ih ne koristis.Pa zatim opcija pokretanje programa odaberes klikom pa onemoguci,u sustini tu ti treba samo graficka,zvucna i antivirus,eventualno odredjeni program koji zelis da se podigne zajedno sa win pri ukljucivanju.Sto je veci broj programa windows sve sporije radi,npr kod mene je 4 njih.Zatim opcija registrator-pronadji probleme-resi probleme,izaci ce obavestenje sa da,ne i cansel,odaberi ne,pa zatim klikni na resi sve probleme,pa na zatvori.zatim klikni na stavku ciscenje i na pokreni ciscenje.Takodje preporucujem u my computer da odradis ciscenje diska i defragmentaciju.I skeniranje sa malverbytes.pozzzz
« Poslednja izmena: 14. Dec 2013, 03:23:45 od dzigi1979 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 355
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 31.0.1650.63

Primenio sam samo deo ovih saveta (ostalo nisam stigao) i i izgleda da je moj kompjuter prodisao!
Brauzeri rade pravom brzinom, nemam nikakvih problema sa fajlovima i folderima...
ali vidim da je potrebno jedno zaista veliko, detaljno spremanje.
Time ću moći da se pozabavim za desetak dana, pa ću tada verovatno imati i dodatnih pitanja.

Za sada najlepše hvala za izbavljenje od muka i od stresa...      Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 23:37:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.128 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.