Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 06:47:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lenovo Y580 Storage problem  (Pročitano 325 puta)
20. Nov 2013, 12:57:37
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol
Poruke 820
Zastava Kotor
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
HTC One X
Pozdrav svima  Smile

Imam Lenovo Y580 laptop, i u zadnje vreme mi se desava krajnje cudan problem. U samom laptopu imamo mSata SSD od 128GB, na kome drzim OS, i 1TB HD koji mi sluzi za storage. Pre nekih 15ak dana sam odlucio bio da se vratim na Linux, pa sam prilikom migracije formatirao 1TB HD, i kreirao GPT partition table. Kada sam se par dana nakon toga vratio na Windows, poceli su problemi. Problem se javlja kada pokusam neku veliku kolicinu podataka da prebacim na HD (npr 50GB). Prvo mi zabode komp, a onda kada proradi u Event logu vidim sledecu gresku:

Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued

, nakon koje slede poruke

A corruption was discovered in the file system structure on volume D: The exact nature of the corruption is unknown.  The file system structures need to be scanned online..

The IO operation at logical block address d040700 for Disk 1 was retried.

Particija na HDD potpuno nestane, i Windows prestaje da mi vidi HDD uopste. Onda dignem live Linux i GParted mi prikazuje da uopste ne postoji particija, i moram ponovo da formatiram HDD. Pokusao sam da vratim MSDOS partition table, ali problem je i dalje tu. Kada skeniram disk sa CHKDSK, ne prijavljuje nikakvu gresku. Kada uradim Error Scan sa HD Tune alatom, na quick scan prodje kroz ceo HDD i prijavi da ima oko 3% damaged blockova, a kada mu stavim full scan, nakon predjenih 110gb, prijavi 89% damaged blockova, i skeniranje prestane jer se ponovo jave greske koje sam prethodno naveo (osim prve). Sumnjao sam na SATA drajvere, i na windows generalno pa sam pokusao da odradim isto i iz Linuxa, ali takodje dobijam gresku (I/O error) i kopiranje prestane.
Sumnjam na ispravnost HDD-a, medjutim ono sto me brine jeste da nije mozda u pitanju Chipset, odnosno AHCI kontroler, posto imam slican problem kada pokusam da prebacim veliku kolicinu podataka sa jednog na drugi externi HDD. Isto mi se desi da se komp zaledi, ali u tom slucaju dobijem gresku samo za trenutni fajl koji se kopira, i kada pritisnem skip, kopiranje se nastavi, i kasnije sve radi OK, s tim sto na pomenutom fajlu dobijam gresku da je damaged ili corrupted, i ne moze biti otvoren.

Sta da radim? Laptop mi je i dalje pod garancijom, i odneo bih ga u servis, ali sam vezan za posao, i ne mogu sebi da priustim da budem bez njega par dana. Da li postoji nesto sto bih jos mogao da uradim??
Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
BU!
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 06:47:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Lenovo Storage

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.122 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.