Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 17:10:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da zvoni kad stigne novi e-mail  (Pročitano 8799 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
то није тема, ја ево нпр користим Оперу, и кад се лепо подеси најбржа је... такође, на peacekeeper benchmarku има неупоредиво боље резултате од Мозиле, као и на свим другим икад виђеним и невиђеним benchmark тестовима : V8, kraken, sunspider итд...

И после ће ми неко рећи да је нормалан овај свет у коме Мозила има 35% тржишта, а Опера 4%...  Smile

Po peacekeeper benchmarku je pravo cudo sto neko uopste koristi mozilu i operu, jer ih chrome kida kako oces.
Ja sam sada izveo test sa modovanom mozillom, obicnom operom i obicnim chromeom:

Mozilla:
RESULTS (means and 95% confidence intervals)
--------------------------------------------
Total:                 438.2ms +/- 1.7%

Opera:
Total:                 1088.3ms +/- 1.5%

Chrome:
============================================
Total:                  838.2ms +/- 4.0%

Pri tome, mozilla mi je instalirana pre godinu dana, sa zadnjim podizanjem sistema, 10 addona, bar 3-4 update-a, a operu i chrome sam malocas instalirao. A opet, uzmi bilo koji browser odmah nakon paljenja kompa i testiraj ga sunspiderom, zatim ga drndaj dva sata, otvori 20 tabova, odigraj par miniclip igrica, pa pogasi sve tabove i pokreni opet test, spreman sam u opkladu da ce opera da pokaze najgore rezultate, ako nije modovana, naravno. Fora je u tome sto se sve moze modovati i prilagoditi za korisnika onako kako njemu odgovara. Procenat zastupljenosti browsera ne pokazuje ama bas nista, jer ako se po tome gleda, ispada da je IE najbolji.

Enivej, vezano za temu:

Instaliraj Gmail Notifier;
Idi u Control Panel;
Udji u Sounds and Audio Devices;
Idi  na Sounds tab;
Za New Mail Notification izaberi neki drugi zvuk ako ti se ponudjeni ne svidja(meni je najbolji od Austina Powersa "yeah baby, yeah!");
KLikni OK i to je to.

Posto Gmail Notifier koristi new mail event notifikaciju, zvuk koji si odabrao za gmail ce se cuti i ako posta dodje na outlook. Ovo ti je ujedno i neko najbolje resenje za tvoj problem, stabilno i radi.

P.S.
Evo ti ovaj wav od Austin-a, razara kako je dobar: Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

« Poslednja izmena: 27. Dec 2010, 01:29:45 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Јбг, онда мора да је мало другачије на Линуксу, јер мени су резултати као што их приказах тамо...  Smile

Морам да одем у Win 7 časkom, čisto da odradim sunspider  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Dalibore, klikni me.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia C5-00
Ekstra je Zvuk  Smile

Inače, pišem sa 7-ice, što se i vidi...

Mislim Jovo, dsa ti rezultati nisu merodavni, iz prostog razloga što sam sada Obrisao Komplet foldere i Opere i Mozille iz application data - resetovalo ih na difolt, proverio, oba su na poslednjim verzijama...
Firefox 3.6.13
Opera 11 final

Windows 7 ultimate X86 OEM

slike govore više nego hiljadu reči  Smile

Dakle brisanje foldera , i čisto pokretanje, nikakva podešavanja  Smile  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Firefox.png
(135.09 KB, 1280x1024)
Opera11.png
(179.4 KB, 1280x1024)
« Poslednja izmena: 27. Dec 2010, 01:47:42 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Aj se sad vrati gore pa procitaj moj post gde sam citirao tebe. Drugu recenicu ispod citata, Dalibore.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Aj se sad vrati gore pa procitaj moj post gde sam citirao tebe. Drugu recenicu ispod citata, Dalibore.

Па знам, али то је и била моја поента...
ТО је исто као да си рекао да си стави на црту три аутомобила који су исте кубикаже и приблично истих коњских снага, али си оном првом убацио јачи мотор, шире гуме, ојачање каросерије, турбо, чип тјунинг и још милион кураца-палаца  Smile

Моја поента су резултати чистих претраживача... 500+ милисекунди вс 1800+ милисекунди, колико је то, 1,5/2/3   Smile пута боље, па стварно су безобразни ови из Опера тима да имају јаваскрипт енџин три пута бржи, то је срамота  Smile  Smile

Иначе, ако питаш оног ко је направио неки претраживач : Он ће ти рећи да не користиш те модификације, јер његов претраживач ради најоптималније на подешавањима која је он предложио, у супротном би та подешавања била другачија по дифолту ( што је нараво глупост  Smile ).

Али увек кад се нешто пореди, пореди се на "фабричкој" бази, са тим у вези нађи било који тест на нету, у којем ће Клот Фајерфокс дати бољи резултат... па немогуће да Опера све њих плати, укључујући и моју штоперицу  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Dec 2010, 01:59:17 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
ја ево нпр користим Оперу, и кад се лепо подеси најбржа је...

Nelogicno mi bilo da sve vratis na difolt pa da testiras.

Моја поента су резултати чистих претраживача... 500+ милисекунди вс 1800+ милисекунди, колико је то, 1,5/2/3   Smile пута боље, па стварно су безобразни ови из Опера тима да имају јаваскрипт енџин три пута бржи, то је срамота  Smile  Smile

Nadji 4 racunara istih karakteristika, instaliraj na svaki identican OS, instaliraj po jedan od browsera na svaki: mozilla, opera, chrome, safari, obezbedi svakome garantovanu brzinu interneta bez mogucnosti oscilacije protka/pinga, itd, pa onda radi test o kojem pricas. Svaki test koji nije radjen u idealnim uslovima, nije pouzdan, otkriva sve, a ne pokazuje nista.

Иначе, ако питаш оног ко је направио неки претраживач : Он ће ти рећи да не користиш те модификације, јер његов претраживач ради најоптималније на подешавањима која је он предложио, у супротном би та подешавања била другачија по дифолту ( што је нараво глупост  Smile ).

Netacno. Mozilla je open source browser koji mozes menjati kako ti se digne, dok ostali browseri to nisu. Dalje, mozilla i savetuje da se menjaju i budze stvari i da se potom objavljuju u cilju poboljsanja samog browsera. Iz kog razloga je opera browser zatvorenog koda? Taj sto drzi zatvoren kod savetuje da se nista ne drnda...

Али увек кад се нешто пореди, пореди се на "фабричкој" бази, са тим у вези нађи било који тест на нету, у којем ће Клот Фајерфокс дати бољи резултат... па немогуће да Опера све њих плати, укључујући и моју штоперицу  Smile Smile Smile

Nema potrebe to da trazim, dovoljno mi je licno iskustvo. Meni je opera uzasno los browser ne zbog brzine, vec milion i jedne jebade, te ovde mail client, ovde torrent, ovde ovo, onde ono. To sve kad koristis i kad otvoris nekoliko tabova, posle nekoliko sati system usage oce da eksplodira kod mene. Neretko mi se desavalo da mi opera jednostavno pukne, pogotovo na linuxu. Desava se i mozili ali u mom slucaju, neuporedivo manje. Po odredjenim istrazivanjima chrome sije mozilu i operu zajedno ali meni licno ni on ne odgovara. Namestio sam mozilu bas onako kako meni odgovara i to radi gotovo savrseno. Jedva cekam da kmeleon izbaci najnoviji browser, a onda i firefox ide u kantu.

Odmakli smo se mnogo od teme, otvori novu temu i testiraj par browsera, glupo je ovde puskarati se bezveze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
У праву си, нећу настављати, али једна ствар ми није јасна, па би само да ми објасниш:

Citat
Nadji 4 racunara istih karakteristika, instaliraj na svaki identican OS, instaliraj po jedan od browsera na svaki: mozilla, opera, chrome, safari, obezbedi svakome garantovanu brzinu interneta bez mogucnosti oscilacije protka/pinga, itd, pa onda radi test o kojem pricas. Svaki test koji nije radjen u idealnim uslovima, nije pouzdan, otkriva sve, a ne pokazuje nista.

Ако ја урадим један тест као пример горе изнад у више претраживача, и добијем овако нпр :
Први пут : Опера 580мс - Фајерфокс 1820мс
Други пут Опера 600мс  - Фајерфокс 1760мс
Трећи пут : Опера 596мс - Фајерфокс 1835мс
Четврти пут : Опера 566мс - Фајерфокс 1735мс
Трећи пут : Опера 696мс - Фајерфокс 1935мс
Трећи пут : Опера 591мс - Фајерфокс 1837мс

Да ли то значи да увек, баш у тренутцима када ја тестирам Фајерфокс, конекција осцилира, и добијам 3 пута лошије резултате - уз варијацију од 10 %, пошто су веће шансе да ми са неба падне печена кокошка, и теглица руске салате на главу, од те теорије....  Smile

На страну, стварно престајем, и извињавам се  Smile
ЈА ово не капирам као пушкарање, и стварно не капирам следеће :
1. Рецимо на Филму, скроз је ок отворити тему где ће људи расправљати који је глумац бољи, постављати линкове са јутјуба ( у којима тај глумац бриљира/ или је очајан) коментарисати то, блабла... Исто то и на музици итд...

Док технички део форума : Не дај Боже да отворимо по једну тему за појмове конкурентних програма, било ког типа, дал је то претраживач, или музички плејер небино је, и тотално је небитно што те информације немају директну корист, али колико ја знам форуми нису само информативно-едукативног карактера, већ се мали проценат употребних категорија форума своди и на дискусије ( тај мали проценат је иначе бар 70%  Smile )

Тема где ће Пера/Мика/Жика дискутовати о разликама између претраживача, и упоређивати њихове врлине и мане кроз неке своје критеријуме  Smile

То што је било милион тема рецимо АМД вс Интел можда значи, само можда, да таква тема и треба да постоји, и да ко год пита тако нешто буде упућен на ту тему  Smile

Дакле, ја ово нисам уопште доживео као пушкарање, ми једноставно дискутујемо на тему Интернет Претраживача, њихове брзине, функционалности, и немамо адекватну тему у којој би ту дискусију водили, јер она не припада нити Опериној, нити Фајерфоксовој, ни Хромовој теми, јер се не тиче ниједног посебно, већ свих њих заједно  Smile

Тестови су мање више да човек обрише дупе, и слажемо се, највише рецимо то видим по томе што ми Фајерфокс 4 бета 9, има доста боље резултате на свим тестовима, него Фајерфокс 3.6.13, а мени се 3.6.13 у сваком погледу понаша брже и боље, са потпуно истим подешавањима, али идентичним...

Уосталом, некоме ће радити стабилније један, некоме други, да сам на Вину, користио бих К-мелеон дефинитивно, и лепа је вест да стиже нова верзија  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
u pravu si krovze chrome je ultra brz,nego malo off nece das mi ucita sve slike i ikonice sa strane to se desava od skora,za mozzilu mi je objasnio davno filip ili enab sta da pobrisem,sta ciniti u chromu da se zavrsi taj poso
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Тако нешто обично значи да претраживач покушава да оствари превише конекција ка серверу, или да је "http connection keep-alive" време кратко, или тако нешто, пробај да искључиш..

Мени се такве ствари дешавају кад претерам са бројем конекција у фајерфоксу, па рецимо "max persistent connections per server" дигнем изнад 16... у принципу већ изнад 10 се збуњује, али шта знам... ја оно мало Хрома што сам видео, видео сам да укупно имаш 6-10 опција, и то је све  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 17:10:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.