Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 23:12:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da Vinčijev kod  (Pročitano 22760 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Samsung Galaxy S2
Elem, i ja sam odgledao film i evo mojih prvih utisaka (još su nesređeni jer sam ga malopre gledao):

Film nije razočarao, ali nije ni ništa posebno tj. spektakularno kao što se očekivalo zbog tolikog dizanja prašine.
Primetno je da je Ron Hauard "pucao na sigurno" jer nije bilo mnogo velikih promena u odnosu na knjigu. Promena nije bilo, ali je dosta toga iz knjige isečeno (pretpostavljam zbog dužine filma). Ima nekoliko dobro režiranih kadrova, ali i nekih promašaja. Gluma nije spektakularna, čak je na nivou proseka. Ono što je najočiglednije jeste zbrzavanje radnje. Pošto je knjiga sama po sebi "brza", film je izgledao munjevit i neke stvari su se izdešavale nekako "usput"... To ostavlje prilično loš utisak (bar na mene) zato što izgleda kao traljavo odrađen tj. nedovršen posao.
Zaključak: Vredno gledanja, solidan triler.
Preporuka: Latite se knjige.
« Poslednja izmena: 20. Maj 2006, 01:38:21 od 3EBC »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.22
Ne volim ni knjigu, a film sam sinoc gledao i ... naravno da nije nista posebno. Ocigledno je da su ljudi mnogo ocekivali.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Cao svima

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 596
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Nokia 6230
Idem danas ili sutra da ga gledam,valjda me nece razocarati Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK750i R1L
mob
Samsung Galaxy S2
Kazem, film nije razocarao. Ali, nervira me jedna stvar: sve se desava nekako ocekivano. Nije da sam ocekivao da izmisle nov zaplet ali inventivnija rezija bi verovatno film ucinila zanimljivijim. Isao sam u bioskop sa nekima koji nisu procitali knjigu i sa nekima koji jesu i cini mi se da su se vise zabavili ovi koji nisu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ne gledaj u moje oci

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Siemens s60
super zato sam i cekala da prvo vidim film. iz iskustva znam da je gledanje film posle knjige uzas sve je vec odkrivenotako tako da iznenadjenja ne postoje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK750i R1L
mob
Samsung Galaxy S2
Ali ja ipak vise volim da prvo procitam knjigu pa da svoja resenja poredim sa rediteljevim. Ipak knjiga moze da pruzi nesto drugo u odnosu na film. To su jednostavno dve razlicite dimenzije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Rekord Da Vinčijevog koda u Italiji

Film "Da Vinčijev kod" oborio je rekorde gledanosti u katoličkoj Italiji, uprkos pozivima Vatikana na bojkot ostvarenja reditelja Rona Hauarda.

Filmska adaptacija bestselera Dena Brauna zaradila je dva miliona dolara samo od premijernog prikazivanja, što je gotovo dvostruko veća suma od dosadašnjeg najuspešnijeg filma - "Život je lep", oskarovca Roberta Beninjija iz 1997.

Italijanski mediji preneli su da su gledaoci čekali u redovima da bi pogledali filmsku adaptaciju knjige koja je izazvala gnev Vatikana zato što navodi da je Isus Hrist imao dete s Marijom Magdalenom, a da je Rimokatolička crkva to zataškala.

Film je ove nedelje premijerno prikazan na Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Mnogi hrišćani širom sveta tvrde da teorije iz filma spadaju u bogohuljenje, a Vatikan je pokrenuo napade na knjigu i na film, i pozvao na bojkot.

Neke hrišćanske grupe pevale su u blizini rimskih bioskopa: "Dene Braune ne zaboravi da će Hrist i tebi suditi".

Italijani, medjutim, ignorišu pozive na bojkot i masovno kupuju Braunov roman. Specijalne posete organizovane su u milanskoj crkvi u kojoj se nalazi "Tajna večera" Leonarda da Vinčija . Ta slika ima ključni značaj u knjizi Dena Brauna.

U Firenci, gde je Da Vinči živeo, traju mnoge izložbe posvećene slikama i crtežima Da Vinčija.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1912
Zastava Kotor
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia E71
mene je knjiga skroz odusevila i sad moram da odgledam film i da probam igricu samo mislim da ce me igrica razocarati kao i svaka igria na temu nekog filma...
IP sačuvana
social share

Cowards die a thousand deaths, while heroes die but once...unless they are playing video games in which case the heroes die a lot too.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Rekordna zarada Da Vinčijevog koda

Film “Da Vinčijev Kod“ za tri dana zaradio je 224 miliona dolara širom sveta, a kod nas je prevazišao sva očekivanja.

Nakon poprilično razočaravajućeg stanja na prošlonedeljnoj box office listi, stvari su se ovog vikenda drastično popravile zahvaljujući Ron Hauardovoj adaptaciji Den Braunovog svetskog bestselera „Da Vinčijev Kod“. ž

Nakon što je roman prodat u skoro 60 miliona primeraka, film je zaradio gotovo 30 miliona u prvom danu prikazivanja, što je i rezultiralo sjajnim prvim vikendom i zaradom od oko 77 miliona dolara u SAD.

U ostatku sveta za tri dana, zaradio je rekordnih 147 miliona dolara i time nadmašio svojevremeni uspeh filma „Ratovi zvezda III: Osveta Sita“ (145 miliona dolara).

Za prva tri dana prikazivanja na svetskom nivou zaradio je 224 milona dolara, što je ujedno, drugo najveće otvaranje u istoriji.

„Ratovi zvezda III: Osveta Sita“ zaradili su svojevremeno u prvom vikendu, za dlaku više, tj.253 miliona dolara.

Impozantni su i domaći rezultati "Da Vinčijevog koda" koji je proteklog vikenda videlo oko 39.000 gledalaca.

Film je time inkasirao oko 9.000 000 dinara, čime je za samo tri dana ostvario 50 % od ukupnih očekivanja.

Na stabilnom petom mestu smestila se porodična komedija „RV“ sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi, sa 5.1 miliona dolara zarade za vikend, i ukupnoj dosadašnjoj od 50 miliona dolara.

Domaća premijera filma "RV" zakazana je za 1. jun.

Izvor: B92-Kultura
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ne gledaj u moje oci

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Siemens s60
Kazem, film nije razocarao. Ali, nervira me jedna stvar: sve se desava nekako ocekivano. Nije da sam ocekivao da izmisle nov zaplet ali inventivnija rezija bi verovatno film ucinila zanimljivijim. Isao sam u bioskop sa nekima koji nisu procitali knjigu i sa nekima koji jesu i cini mi se da su se vise zabavili ovi koji nisu...
ovde je sve receno zabava je veca ako neznas nista a razocarenje manje.
knjigu sam nabavila obavezno cu je procitati posle filma Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 23:12:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.