Dopusti mi da udisem dugo, dugo, miris tvojih kosa, da uronim u njih svoje lice kao sto zedan uranja glavu u vodu izvora i da masem njima kao mirisljavom maramicom istresajuci iz njih uspomene. Kad bi samo mogla znati sta sve vidim sta sve osecam sta sve cujem u tvojim kosama moja dusa lebdi na mirisima kao sto dusa drugih lebdi na muzici. Tvoje kose kriju ceo jedan svet pun jedara i jarbola, u njima leze velika mora ciji me monsuni nose prema blazenim podnebljima gde je prostor plavetniji i dublji gde je vazduh mirisljav od plodova lisca i ljudske puti U okeanu tvojih kosa nazirem luku punu tuznih pesama krepkih ljudi svih nacija ladja svih oblika koje ocrtavaju svoju tananu slozenu arhitekturu na beskrajnom nebu gde pociva vecna toplota. U milovanju tvojih kosa ponovo nalazim malaksalu tugu dugih casova provedenih na divanu u kabini neke lepe ladje koju jedva primetno ljulja zanjihana voda bure izmedju saksija sa cvecem i praznih posuda iz kojih struji svezina u toplom domu tvojih kosa udisem miris duvana izmesan s' opijumom, secerom u noci tvojih kosa vidim blistavo plavetnilo tropskog neba. U maljavim pribezjima tvojih kosa opijam se mirisima sacinjenim od sumske smole, mosusa i kokosovog ulja. Dopusti mi da ujedam tvoje crne teske pletenice, Kada grickam tvoje gipke i nepokorne kose cini mi se da jedem uspomene...
--------------------
Lepota
Ko san kamen, smrtni! Ja sam puna čari, A grudi, što svakog zanose na svetu, Stvorene su da bi nadahle poetu Ljubavlju večnijom i nemljom od tvari U plaveti vladam kao sfinks neshvaćen; S labudom belinom snežno srce mi je; Mrzim pokret koji pomera linije, Nikad se ne smejem i nikad ne plačem Pesnici, uz moje oblike goleme, Što ih podsećaju na kipove gorde, U učenju strogom izgubiće vreme; Jer imam, da sludim ljubavnike bodre, Ogledala čista gde sve lepše dajem: Oči, krupne sa večitim sjajem!
------------------------
« Poslednja izmena: 14. Apr 2006, 23:57:56 od Pahuljica »
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.