Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:47:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li život ima svrhu?  (Pročitano 57148 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Frizider
Nisam siguran da je tako...

Pa nisam ni ja, u tome citav jebeni problem Smile

Zato u vecini slucajeva izbegavam ovakve zajebancije i teme jer ne postoji razmena znanja vec ubedjivanje radi konsenzusa oko necega sto je nepojmljivo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Zanimljiva je ta tvoja tolerancija u iskljucivosti... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52

U nekom kosmickom smislu licno ne verujem da tvoja aminokiselina ima vecu vrednost nego ona u macki, psu ili kolibriju. Smile

Управо тако... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
ti znas da zivot ne postoji izvan reci, znaci neko razuman mora da posvedoci da se nesto desava, inace se ne desava   Smile
Kada neko dokaze postojanje ziv bez reci onda ce znanje svih ljudi ( a ne samo ja ) da zivot ne postoji izvan reci
postati neznanje.
Da li znas da se nesto desilo bez necije svesti o tom desavanju ?
Citat
da, smesan mi je svaki nihilista, ali se ne upirem iz petnih zila i ne silujem ljude kako su samo moji stavovi ispravni..
Koliko sam primetio i YuWarez je rekao da za njega nista nema svrhu a ne da je to " ispravan stav ".
Dokle god i ti samo verujes u " zivot posle smrti " niko ne bi trebalo da te proziva.
Citat
recima koje predstavljaju realnost tvrdim da ne mozemo smatrati realnoscu nesto sa cim nikada nismo imali iskustvo, ne mozemo to isto ni odbaciti, jednostavno to je nepoznata u jednacini
Sve sto se predstavlja recima a o cemu nikada nismo imali iskustvo je izvan realnosti i tu nema niceg nepoznatog.
Citat: vanyo
To je ona prica, ako padne drvo u sumi a nikoga nema okolo da li je proizvelo zvuk?
Zar ima genija koji se bave dokazivanjem postojanja zvuka koji covek ne cuje i ne zna nista o toj frekvenciji ?
Citat
Poenta jeste da mi realno pojma nemamo o mnogo cemu
Poenta je da normalni ljudi sasvim lepo zive bez razmisljanja o mnogo toga sto znaju.
Citat: vanyo
Pa nije jbt, kako? Imas rezon koji je potkrepljen rezonima 300 generacija pre tebe, da se rodis sam u sumi negde sa majmunima jeo bi banane i ceskao se celi jebeni zivot, eventualno bi smislio stap za pecanje i to je to.

Znaci nisam ja izveo zakljucak jer imam svest, vec iz skupine sveti koje su mi ostavile njihova razmsljanja u amanet. A to je opet prema ljudskom poimanju problema i u granicana koje nas intelekt moze koliko toliko da svari.
Pa tako lepo, dokazi da nesto postoji bez svesti o tom postojanju, pa se onda vrati sa " rezonom " o nekoj imaginarnoj nebuloznoj situaciji.
" Zakljucak " koji ti izvodis definitivno nije argument svesti.
Citat
Zato u vecini slucajeva izbegavam ovakve zajebancije i teme jer ne postoji razmena znanja vec ubedjivanje radi konsenzusa oko necega sto je nepojmljivo.
Ovde je znanje objasnilo da je svrha subjektivno misljenje i niko nikoga ne ubedjuje.
Nije ti hrdjava ideja o izbegavanju tema gde se vodi normalna diskusija izmedju clanova posto se uzbudjujes bez
povoda i potrebe.

« Poslednja izmena: 24. Jun 2013, 17:51:08 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52
Само да вас исправим. Ја нисам рекао да је чињеница да нема сврхе итд., већ да је чињеница да људи себе заваравају разним причама како би створили сврху јер је не могу спознати...
Слична ствар као са религијом, нико на свету не зна да ли бог постоји али се људи заваравају разним Исусима, Јехвама и Аласима...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Nije to poredjenje bas na mestu...ovo je malo veci bog... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia Luvmya 520
Само да вас исправим. Ја нисам рекао да је чињеница да нема сврхе итд., већ да је чињеница да људи себе заваравају разним причама како би створили сврху јер је не могу спознати...
Слична ствар као са религијом, нико на свету не зна да ли бог постоји али се људи заваравају разним Исусима, Јехвама и Аласима...
Svrha je subjektivno misljenje do kojeg ljudi dolaze spoznajom, ako neko ima misljenje da njegov\njen zivot ima ovu ili onu svrhu onda je to njegova/njena stvar, a ne tvoja.
Isto je i sa religijom, ako neko vidi svrhu svog zivota u podredjivanju imaginarnim bogovima i imaginarnim ciljevima
to je njegova/njena stvar, a ne tvoja.
Ti si rekao : "  Као на пример ја, ја мислим да са неког већег гледишта немам сврху али ме то не спречава да радим оно што волим, што ме чини срећним и што желим. Сазнање да иза тих активности не постоји никаква сврха за мене не преставља проблем.. "
i to je tvoja stvar.....
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.52
Svrha je subjektivno misljenje do kojeg ljudi dolaze spoznajom, ako neko ima misljenje da njegov\njen zivot ima ovu ili onu svrhu onda je to njegova/njena stvar, a ne tvoja.
Isto je i sa religijom, ako neko vidi svrhu svog zivota u podredjivanju imaginarnim bogovima i imaginarnim ciljevima
to je njegova/njena stvar, a ne tvoja.
Ti si rekao : "  Као на пример ја, ја мислим да са неког већег гледишта немам сврху али ме то не спречава да радим оно што волим, што ме чини срећним и што желим. Сазнање да иза тих активности не постоји никаква сврха за мене не преставља проблем.. "
i to je tvoja stvar.....

Ствар је у томе да не знамо да ли је сврха субјективно мишљење до којих људи долазе спознајом јер онда по тој теорији ствари/људска бића која немају способност спознаје немају сврху?
Ја говорим о некаквој универзалној и објективној сврси а не то да ли је неком смисао живота фудбал, новац, каријера....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
a da li ti znas da se nije desilo ako nema svesti o tom desavanju?  Smile

Citat
sve sto se predstavlja recima a o cemu nikada nismo imali iskustvo je izvan realnosti

ne verujem sta sam procitala, pogotovo sto mi ni ne znamo sta je realnost zapravo .. al to je druga tema sasvim

Zar ima genija koji se bave dokazivanjem postojanja zvuka koji covek ne cuje i ne zna nista o toj frekvenciji ?

nikako, tako je unapredjeno samo otprilike pola modernih nauka  Smile

већ да је чињеница да људи себе заваравају разним причама како би створили сврху јер је не могу спознати...

opet isto.. kakva cinjenica , tvoja?  Smile

otkud ti znas da neko ne spoznaje svrhu bilo cega? zato sto si ti odredio sta je svrha? to je nesto toliko apstraktno i neobjasnjivo i nepojmljivo ljudskom mozgu?

sve subjektivno pises, razgovor je otiso u besmisleno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8
Browser
Safari 536.25
mob
I-mate 30 Pro
Pa sta znaci to...postoji i desilo se... Smile

Tek kroz interakciju sa necim dolazi do tog desavanja.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 00:47:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.684 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.