Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 10:51:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li verujete u vradzbine???  (Pročitano 284993 puta)
Zvezda u usponu

----- Whiro -----

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1848
Zastava Šabac, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
pa mosh da bidne da one nisu dobro ispekle zanat kod baba stanije iz borche Smile Smile ali opet, one su tvrdile da njihove vradzbine deluju kad ih bace na neke druge (komshiluk,bivshe ljubavi i.t.d. Smile Smile) zato ja i pokushavam da nadjem nekog ko se razume u magiju da mi objasni to...

Pa mogu ja da ti pokazem - samo moje vrachke su mnogo opasnije nego od tih tvojih sojki. A i zmerio si mi se na onom pederskom forumu  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
Svi vi koji kazete da vradzbine ne postoje mozda bi mogli da se zapitate ako ste vernici kako je hrist to lecio bolesne i radio druge slicne stvari? Da nisu specijalni efekti? Svasta je moguce, sujeverje je bilo na vrhuncu u tim vremenima i svedoci su svedoci samo na papiru sa nesavrsenim ocima jednako kao i danas kad ne mogu da uvate pokret nekog iluzioniste.Samo malo;svedocanstva su pisana i mnogo ih je? Jeste,uvek je bilo onih koji duvaju u jedra a i hartija podnosi svasta...jeste ja sam heretik ako ce da se etiketisemo al to mi pomaze da trezno sagledam neke stvari.Mozda bi neko mogo da definise rec 'vradzbine' jer je ovako bespredmetno da se iznose stajalista kad svako gleda na to iz drugog aspekta a niko ne zna o cemu se vodi diskusija. Licno ja-   верујем Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
pa mosh da bidne da one nisu dobro ispekle zanat kod baba stanije iz borche Smile Smile ali opet, one su tvrdile da njihove vradzbine deluju kad ih bace na neke druge (komshiluk,bivshe ljubavi i.t.d. Smile Smile) zato ja i pokushavam da nadjem nekog ko se razume u magiju da mi objasni to...

Pa mogu ja da ti pokazem - samo moje vrachke su mnogo opasnije nego od tih tvojih sojki. A i zmerio si mi se na onom pederskom forumu  Smile Smile Smile
pa ja nekako ne verujum ni malo u tu gay magiju,jer mislim da bi oni prvo uvrachali neshto sebi ,da ne budu vishe gay  Smile  zato samo raspali   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Не верујем.

Постоји неколико ситуација, за које знам, да су враџбине биле јако близу истини.

Ваљда се, у овој маси враџбина, случајно потрефило тако.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

свако је друкчије луд , рече ђаво и седе у коприве

Zodijak
Pol
Poruke 33607
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
верујемо Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Inače ...ja se prof. bavim ezoterijom i sličnim ne samo astrologijom i mogu vam reći što drugo nego da je to istina.

Evo nekoliko astro indikacija koje pokazuju da ste osjetljivi na magiju.

Sunce ili Mjesec u 12. polju
Znak Riba na vrhu 8. polju.
Vladar 7 u 12.

Ima bezbroj varijanta pa neću sve nabrojati nego astrološki gledano želim istaknuti sljedeće: ugroženost 8. i 12. kuće govori da možete biti na udaru magije. Pluton, Saturn i Mars ako se nađu u njima to pojačavaju. Ako još rade koji kvadrat ili opoziciju na Sunce ili Mjesec eto vam vradžbine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vracare, gatare, proroci
Sa pojavom magije u ljudskom drustvu formira se odredena grupa ljudi koja smatra da je obdarena da stupa u vezu sa natprirodnim silama, da utice na njih ili da predvida sta ce se dogoditi, odnosno da pogodi sta se nekome nekada i negde vec desilo. Vracari su, najjednostavnije receno, ljudi koji se bave vradzbinama, odnosno razlicitim vrstama magije. Postoje u vecem broju kod primitivnih plemena i naroda na nizem stepenu razvoja (to su tzv. vracevi, koji vrse ulogu zreca, gatara i lekara u odredenom plemenu), a u nesto manjem broju i u razvijenijim drustvima (vracari i vracare). Nije redak slucaj ni kod nas da se, recimo, bolesna deca, umesto kod lekara, odvode kod vracara da im ove nesto “baju protiv uroka”, da se skidaju navodno vec bacene cini, da im spreme raznorazne meleme, daju savete i sl. (= nadrilekarstvo). Brizni i uplaseni roditelji, naravno, “spasioce” njihovog deteta uvek novcano nagraduju, mada su i te kako cesti slucajevi da se zdravstveno stanje pogorsa, za sta se redovno iznade drugi krivac. Za iste stvari odlaze kod vracara i odrasli, ali i zato da se na nekog bace kletve ili da se nanese drugom kakvo zlo, sto izravno spada u podrucje tzv. crne magije. Ima i takvih vracara koji (ili: koje) savetuju ljudima da obidu crkve i manastire, cesto i vise njih u odredenom danu na prilicnoj medusobnoj udaljenosti, da bi tako resili neki licni problem. Kao da su crkve odredene tacke na mapi koje treba obici za samo jedan dan da bi se problem uspesno resio, poput neke sportske discipline. Dakle, zaboravlja se da je crkva dom molitve i obitavaliste Duha Svetog, pa joj se daje uloga nekog elementa u magijskoj radnji. Ocigledno je da iza ovakvih ljudi ne stoji Bog, nego demonske sile.

Sa ovim vracarima i vracarama nemaju apsolutno nikakve veze sv. bezsrebrenici Kozma i Damjan, u narodu poznati kao sv. Vracevi, koji su bili lekari revnosni u hriscanskoj veri, i koji za ucinjene usluge bolesnicima nisu trazili ili primali bilo kakvu nagradu; narod ih naziva sv. Vracevi (= sv. Lekari) zato sto imenica “vrac” na crkvenoslovenskom i ruskom jeziku upravo i znaci: lekar.

Gatare (gataoci) su osobe koje “pogadaju” sta se nekome u proslosti desilo ili sta ce se u buducnosti desiti, a cesto “otkrivaju” i karakter odredene licnosti. Pri tom koriste odgovarajuca pomocna sredstva – nekada su se sluzili kostima ubijene ili zrtvovane zivotinje, predmetom koji pripada nekoj osobi, kristalnim kuglama, zvezdama (astrolozi), rasporedom crta na dlanu ruke (hiromantija), kartama, i tome slicno; u novije vreme siroko je rasprostranjeno tzv. “gledanje u solju”, kao i mnoge od vec pomenutih metoda. Doduse, pojedini gatari se ne sluze pomocnim sredstvima, vec na osnovu razgovora licem u lice, telefonskog razgovora ili napisanog pisma vrse svoja “pogadanja”. Odmah treba reci da su i ovde u pitanju obmane, slicne ili istovetne onim magijskim, dakle – “Davoljih ruku delo”.

Iz ove grupe treba izdvojiti oblast parapsihologije, koja je jos uvek nedovoljno naucno ispitana, a osobe koje poseduju stvarne parapsihicke sposobnosti su tako malobrojne u odnosu na samozvane vidovnjake, da to jos vise otezava njihovo razlikovanje i proucavanje.

Biblijski proroci bili su od Boga izabrani ljudi koji su svom narodu objavljivali Boziju volju, kao i ono sta ce ih snaci u buducnosti, ili sta ih moze snaci ako se ne odreknu bezboznistva i idolopoklonstva. Neki od njih su prorekli dolazak i misiju Gospoda Isusa Hrista kao obecanog Spasitelja. Medutim, to su sve bili ljudi u Bozijoj milosti koji nisu odstupali od prave vere, koji se nisu klanjali idolima i koji se nisu koristili magijom ni bilo kakvim demonskim obmanama. Takvi ljudi su postojali i posle delatnosti, smrti, vaskrsenja i vaznesenja Gospoda Isusa Hrista – kao svetitelji Boziji u Crkvi Njegovoj, nadahnuti Duhom Svetim. Takvi ljudi postoje i danas, ali ne izvan Crkve, jer tamo gde nema blagodatnog rukovodenja Duhom Svetim – nema ni istine.

Medutim, u stvarnosti nam se desava da smo upravo pretrpani kvazi-prorocima, vracarama, gatarama, vidovnjacima, ekstrasensima i ko zna cime jos (sekte i “duhovne pokrete” da i ne pominjemo). Opste neznanje i duhovna nezrelost drustva uzimaju svoj danak. Sve vise je ljudi na putu koji ne vodi nikuda – osim u propast. Proroci nude svoja lazna prorostva i drze nas u neizvesnosti i neodlucnosti, stvarajuci tako nesposobnost da ucinimo nesto korisno za sebe. Njihove “vizije” su tako uopstene i nejasne, da i kada bude ocigledno da su pogresili, lako nalaze opravdanje u nekim opstim svetskim zbivanjima, i sve se nastavlja po starom. Narod koji se odrekao Boga lako ih proglasava svojim idolima, padajuci toliko pod njihov uticaj da im cesto otkaze i logika zdravog razuma. Sve se to posle lako iskoristi za sticanje profita bez muke.

Ali, da bi davo jos vise likovao, pronalaze se novi nacini da se pristupi sirokim masama. u vremenu kada se mnogo govori o vracanju naseg naroda Pravoslavlju, odjednom dobijamo mnostvo “pravoslavnih” proroka koji nastoje da svoje demonske radnje sakriju iza Crkve; sve vise njih pominje svetitelje i samog Gospoda Isusa Hrista, kao i napaceni srpski narod, ne bi li time pridobili one koji su slabi u veri. A cinjenica je da isti ti “proroci” ne dolaze u Crkvu (ako i dodu – to je samo maska zbog naroda), ne povinuju se Bozijim i crkvenim naredbama, govore (direktno ili indirektno) protiv hriscanske vere time sto Boga prikazuju onakvim kakav On nije, svetitelje takode, govore protiv svestenika, protiv bogosluzenja – ukratko, kvare i ruse sve ono sto cini temelj i ustrojstvo Crkve. Pojedini u obmanama idu jos dalje, tako da imamo one koji tvrde da posedujemo neispravne biblijske tekstove (da se pravi nalaze u Vatikanu i da ih treba silom osvojiti i uzeti – deda-Miloje), zatim da postoji ili da treba da se ostvari “treci zavet”, da pravoslavno hriscanstvo treba “prevazici” Pa sa kime ovo moze imati veze osim sa starim opadacem i obmanjivacem ljudskog roda – davolom?

Izvor:lazna duhovnost sadasnjice
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Sve ili nista!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4436
Zastava MunZe
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung D830
Ma daaaaaaaaaaaaaj Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sve ili nista!
 Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

za mene ti je ljubav zabranjeni grad

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 12827
Zastava podgorica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Samsung versus
i da i ne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 10:51:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.106 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.