Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли су жене грађани другог реда?  (Pročitano 41513 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
sigurna sam da je zivot sa tobom u zajednici prava bajka..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Cudni smo ti mi pingvini!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
SonyEricsson k750i
ne zene nisu gradjani , zene su gradjanke......

negde procitah cim vide uspesnu zenu pitaju ko to jebe!!!???

e pa ja kda vidim devojce od 20-25 god u dzipu od 20-25 k yura nemogu da ne pomislim ko to jebe isto kao sto kada vidim klinca od 20 godina da przi novu mecku ili bembaru pomislim cime se ovaj bavi, mora da je krimos.....

jako malo ljudi uspe posteno- da se posteno obogati i ima pravi luksuz jos manje do svoje 20-25 godine.

sto se tice pret-prethodnog posta ima istine. ja nema nista protiv zena  Smile cak ih i obozavam al da neskrecem sa teme, nije ni meni pravo kada me direktor pita da odradim nesto zato sto koleginica to nemoze znate ona je zensko, naravno da ima izuzetaka ima ih i kod mene te devojke ja stvarno postujem.

al jbg kada dodje roba da se istovara sta mislite ko to radi ja ili one?

ak ce biti ravnopravnosti devojke jebale ste jeza, bar sto se nekih stvari tice eto penzija

koga mrzi da klika...

Pravo na starosnu penziju mogu ostvariti osiguranici u 2012:

Muškarac:

sa 65 godine života i najmanje 15 godina staža osiguranja
    sa 40 godina staža osiguranja i najmanje 53 godine i osam meseci života

Žena:

sa 60 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja
    sa 35 godina staža osiguranja i najmanje 53 godine života

pripadnici oba pola sa 45 godina staža osiguranja, bez obzira na starost.

pa recimo odevanje  Smile

meni uopste nesmeta minic ili haljinica na brtele na devojkama al da ja dodjem na posao u sorcu ili u nekoj bilderskoj majci isutirali bi me napolje.....

samo da ponovim meni sve jedno kako ce da bude dal ce biti jednakosti ili ne al da ga jebes mi nismo jednaki

razlike izmedju muskih i zenskih su ocigledne  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
moja mama oduvek smatra da je emancipacija zene u stvari vapaj zene za podelom posla, a ne vapaj zene za izjednacavanjem u radu i primanjima..

realno, zena je hiljadama godina u nezavidnoj situaciji..

na nju pada briga o svemu.. ona kuva, pere, pegla, vodi brigu o kuci, zdravlju ukucana, gaji decu, provodi vreme sa njima, uci sa njima, vodi brigu o racunima, porezima, datumima, rokovima, balansira na zici u poremecenim odnosima sa svekrvama, planira, organizuje, stedi i raspolaze, razvrstava, sastavlja i zbog svega toga brine i razmislja.. za sve to vreme treba i da se posveti sebi i svom zdravlju, jer je realno gledano - sama. Kada joj umre majka, zena ostaje potpuno sama da nastavi brigu o celom domacinstvu i svim ukucanima.. ona tada gubi jedinu osobu na svetu koja ju je razumela i bezuslovno podrzavala. Ko kaze drugacija, nema pojma o cemu govori.

Muskarac je krozi istoriju lenj. On radi svoj posao, ali smatra da van toga njegov posao prestaje. On je tu da privremeno pomogne, promeni svoj plan zarad necega sto je iskrslo, da preuzme na sebe privremeno neku obavezu, ali njega za sve sto mora da se radi i uradi treba da molis i najcesce da se sa njim posvadjas.. jer je on onda nervozan.. jer ne zna kako da pristupi problemu, kako da ga resi.. tu ponovo nastupa zena, jer ona to sve zna.. samo mozda nema fizicke snage da isti posao uradi..

Zene su vekovima odustale od podele poslova u njenom punom znacenju, jer su vise zivaca i vremena gubile na taj nacin.. pa su shvatile da ako zelis nesto da bude odradjeno kako treba i u normalnom roku - uradices sama. I muskarci su vremenom to prihvatili..

Danas je sramota da muskarac deli poslove sa zenom.. u velikoj vecini slucajeva. Svaka zena ce vam se pre ili kasnije pozaliti da je "sve palo na nju" i one ne preteruju kada to kazu..

I plus od njih se takodje ocekuje i da rade i zarade.. osim sto se od njih ocekuje da vode brigu o svemu ostalom.. kao i da uvek budu raspolozene za seks, zeljne svog partnera, uvek iznova zavodljive i misteriozne.. uvek seksi, uvek zeljne svog muskarca i otvorenog divljenja njemu.

I onda imamo zene od 45 godina koje izgledaju kao istrosene babe, sve vise razvoda jer muskarcima takve zene nisu ni malo zanimljive, ima mnogo onih manje istrosenih koje su zivele lagodno i nisu morale da vode brigu o svemu, jer su mogle da plate da neko drugi vodi brigu o svemu..

zakljucak je da bez podele poslova, saosecanja sa muske strane i dogovora, bez ikakvih balkanskih idiotskih predubedjenja sa muske strane, jedino tako moze da uspe brak.. jedino ako muskarac svakodnevno pomaze zene i ako oboje u tome vide odraz ljubavi i postovanja. Ako su dvoje tim, oni nemaju u zivotu problem koji ne mogu da prevazidju. Ako je sve palo na zenu, tog momenta je zajednica prestala da ima smisao.
« Poslednja izmena: 06. Avg 2012, 22:33:40 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
ja licno nisam gradjanin nikakvog reda..
ja nisam ni gradjanin
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Istorijski fizicki poslovi su dominirali, i tu je zena inferiorna, realno jbg.
To je jedna od osnova istorijske mizoginije. Manje vrijedi zensko dijete itd.

Nova zanimanja XX-XXI  vijeka omogucavaju jednakost pa i prednost zena.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Citat
realno, zena je hiljadama godina u nezavidnoj situaciji..

i realno josh hiljadama godina o tome cemo slushati kukanje i kukanje i kukanje i kukanje......

Citat
I plus od njih se takodje ocekuje i da rade i zarade.. osim sto se od njih ocekuje da vode brigu o svemu ostalom.. kao i da uvek budu raspolozene za seks, zeljne svog partnera, uvek iznova zavodljive i misteriozne.. uvek seksi, uvek zeljne svog muskarca i otvorenog divljenja njemu.

Ne ochekuje se nishta, ne morash da se udajesh, ne morash da radjash decu, ne morash da radish nishta shto ima veze sa mushkarcima...moze da se zivi bez svega toga.

Citat
I onda imamo zene od 45 godina koje izgledaju kao istrosene babe, sve vise razvoda jer muskarcima takve zene nisu ni malo zanimljive, ima mnogo onih manje istrosenih koje su zivele lagodno i nisu morale da vode brigu o svemu, jer su mogle da plate da neko drugi vodi brigu o svemu..

A jbg, na red dolaze one mladje i one hoce da budu nekom lepe.

Citat
zakljucak je da bez podele poslova, saosecanja sa muske strane i dogovora, bez ikakvih balkanskih idiotskih predubedjenja sa muske strane, jedino tako moze da uspe brak.. jedino ako muskarac svakodnevno pomaze zene i ako oboje u tome vide odraz ljubavi i postovanja. Ako su dvoje tim, oni nemaju u zivotu problem koji ne mogu da prevazidju. Ako je sve palo na zenu, tog momenta je zajednica prestala da ima smisao.

Zakljuchak je da sve treba onako kako si ti zamislila i nikako drugachije. Jashta.

Ako cu nekog da poshtujem to sigurno nece biti zena. Zena je tu da uzivash u njoj, da radja decu i da je shtitish i pazish zajedno sa ostatkom porodice.

Ako zena hoce da se ponasha kao mushkarac, onda joj mushkarac ni ne treba.

IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
SonyEricsson k750i

Zene su vekovima odustale od podele poslova u njenom punom znacenju, jer su vise zivaca i vremena gubile na taj nacin.. pa su shvatile da ako zelis nesto da bude odradjeno kako treba i u normalnom roku - uradices sama. I muskarci su vremenom to prihvatili..

cekaj bre.

ovo mi nije jasno! zene su pametnije pa su iskulirale sve ,da bi odjebale retrarde koji ih koce?

na nju pada briga o svemu.. ona kuva, pere, pegla, vodi brigu o kuci, zdravlju ukucana, gaji decu, provodi vreme sa njima, uci sa njima, vodi brigu o racunima, porezima, datumima, rokovima, balansira na zici u poremecenim odnosima sa svekrvama, planira, organizuje, stedi i raspolaze, razvrstava, sastavlja i zbog svega toga brine i razmislja.. za sve to vreme treba i da se posveti sebi i svom zdravlju, jer je realno gledano - sama. Kada joj umre majka, zena ostaje potpuno sama da nastavi brigu o celom domacinstvu i svim ukucanima.. ona tada gubi jedinu osobu na svetu koja ju je razumela i bezuslovno podrzavala. Ko kaze drugacija, nema pojma o cemu govori.

e znas neki ljudi zive sami to su samci  Smile i sve to moraju da rade sami  Smile

sto se tice braka znas valjda u sta ulazis kada se udajes? zar ne? ja recimo necu zenu koja ce se trpati da radi sve to to sto si ti gore napisala. mozda je stvar necijeg vaspitavanja zasto zeli da sve drzi pod kontrolom i sve radi sam.

eto ja volim da kuvam, svoj mali stancic sam sredjivam, e sada rodbina pa ti ako oces da titras rodbini ,svekrvama i kome sve ti to radi al ja nevidim da te neko tera na to, zena mora da stedi i raspolaze e ovo me nasmejalo  Smile jeste  u pravu si

da nije zena mi muski nebi znali dupe da obrisemo.

nego zanima me ozbiljno jel si ovo negde iskopala ili je to licno tvoje msljenje koje si iz glave izbacila?   Smile

ja recimo radim dva posla nekih 15 -16 sati dnevno vikendom  malo manje ( eto dobio sam i odmor pa mogu malo i da komuniciram ) i kako ti gledas na to? mislis li da je lako napraviti lovu koju bi neko stedeo i raspolagao sa njom?  jbg ja niam bio pametan da ucim skolu pa sada za 600 yura radim koliko radim, ajde kazi meni kako da pored ovog posla uspem da uradim jos nesto sto iskrsne.

nekazem ja da zene ne privredjuju i sta ti ja znam al kako mislis podela posla? jebote ako je brak takav kakav ti napisa ja neznam gde sam odrastao jer to kod mene nije bio slucaj, oba roditelja su radila krvnicki da donesu neku kintu a bogami i kada treba nesto da se organizuje nije bilo samo zenske ruke tu,

sada se malo izgubih  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
mob
Nokia 
ja licno nisam gradjanin nikakvog reda..
ja nisam ni gradjanin

ahahahaha   Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Citat
ovo mi nije jasno! zene su pametnije pa su iskulirale sve ,da bi odjebale retrarde koji ih koce?

ne znam, moje iskustvo govori da su se pomirile sa tim da ce najbrze i najbolje uraditi same..

Citat
mozda je stvar necijeg vaspitavanja zasto zeli da sve drzi pod kontrolom i sve radi sam.

nisam pricala o takvima, vec o onima koje su mislile da nece sve spasti na njih, a spalo je.. a takvih je najvise.. tako zlatnih kao sto si ti je malo.. realno. Ja imam  dosta godina i jos uvek nisam imala vezu u kojoj je muskarac voleo ili uopste umeo da kuva. Kad bolje razmislim ,osim mog tate znam jos dvojicu koji kuvaju svojoj deci i zeni i uzivaju u tome.

Citat
jeste  u pravu si

da nije zena mi muski nebi znali dupe da obrisemo.

vidi da ti kazem nesto.. ja pisem uvek iz svog ugla.. moje misljenje nikom ne namecem niti imam neku posebnu porebu da ga opravdavam.. to je moje iskustvo, iz zivota, iz price sa m ojom prijateljima, poznaniima, moje familije i price koje do mene dopiru..

moj tata je mnogo voleo da kaze mojoj mami kako on radi svaki dan skoro 10 sati.. to je voleo da naglasi.. iako je i ona radila.. kao profesor.. ali je zaboravio cinjenicu da je od tih 10 sati udobno sedeo u fotelji oko sedam sati.. a tri sata provodio na pauzama za dorucak, rucak i uzinu.. u restoranu.. sa kolegama.. u zajebanciji..

i on je nekako uvek bio premoren kad dodje kuci.. sem da zasedne u fotelju i gleda boks.. ili ode na pecanj,e jer ga to opusta..

dok je ona radila takodje svaki dan, plus sve ono sto sam gore napisala u prvom svom postu.. plus briga o meni.. a ja sam bila jako bolesljivo dete..

tako da.. ja malo te price "ja radim dva posla" ne fermam.. to kod mene ne prolazi.. jer ja znam kako se u Srbiji radi.. osim ako nisi na gradjevini.. ili u gradskom zelenilu..

I dalje je neverovatno kako tako mala stvar poput "podele posla" izaziva u muskarcima neverovatan bunt i zelju da nekome nesto dokazuju.. e zato je zenama mnogo lepo u brakovima sa vama.. samo ne mogu da vam kazu da ste stoka koja nije vredna ni gace da vam peru.. jer im trebate.. za finansijsku sigurnost njih samih i vase dece.. uostalom zato toliko mnogo zene i dalje trpi batine i maltretiranja, ako cemo iskreno.. nemaju svoj dinar..

a sa svijim prijateljicama uz kafu pricaju kako im je dosta svega, kako nemaju vremena pola sata dnevno da odmore, kako zive pod stresom i oboljevaju od svih oblika kancera, a i kad se razbole nemaju nikakvu podrsku od svojih muzeva jer je saosecajnost davno prestala da postoji u besomucnoj trci za novcem i prezivljavanjem..

Ja se iskreno za sebe ne brinem, jer je za mene podela posla odraz ljubavi i postovanja. Ako nemas pomoc od svog muskarca, lepse je da budes sam. Ako si musko koje ne zeli da preuzme ni jednu obavezu na sebe i njome se bavi kontinuirano, onda ne treba da zivis u zajednici. Ili ti mozes da zivis u zajednici, ali znaj da osoba sa kojom si, nikad nece osecati prema tebi ono sto bi ti zeleo da ona oseca prema tebi.. i sto bi bilo pozeljno i lepo. Sa tobom je iz drgih pobuda.. koje ne ukljucuju emotivnu privrzenost.

Citat
ajde kazi meni kako da pored ovog posla uspem da uradim jos nesto sto iskrsne.

iskrsne? ti pored tog posla treba da imas svoje obaveze u kuci ili sa decom, svakodnevne.. i da ih ispunjavas bez pogovora.. jer je to pomoc tvojoj zeni i velika usluga tvojoj deci.. tako JA gledam na to. A tvoja zena ce mozda na to da gleda sasvim blagonaklono i da uziva u tome sto nikad nisi kod kuce i sto smatras da nemas nikakvu upotrebnu vrednost nakon zavrsenog posla.. za mene licno ti si najobicniji folirant.. lenjivac. Ali opet kazem, to je samo moje misljenje.

A jbg, na red dolaze one mladje i one hoce da budu nekom lepe.

tako je.. kao sto tvojo zeni na red dolaze neki novi prema kojima ne oseca odbojnost i ravnodusnost ..

Ako cu nekog da poshtujem to sigurno nece biti zena.

Danas ima vise zena nego muskaraca i siroka je lepeza karaktera i afiniteta.. nigurna sam da medju njima ima dosta onih koje uzivaju u psihopatama i sociopatama poput tebe.. pa tako verujem da CAK ni ti nikada neces biti sam.. ali ne zaboravi da takve kao ti pronalaze sa sekirom u lobanji.. ujutru.. nakon sto se petao oglasi..  Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2012, 14:42:26 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6178
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0.1
mob
SonyEricsson k750i
pa dobro vidim da si imal neko drugacije iskustvo od mene sto se tice odrastanja, jeste postoje poslovi koje kao sto je tvoj otac radio ne zahtevaju neki fizicki napor al ima nekih koji to zahtevaju.

rece za gradjevinu i zelenilo, ja nisam u tome ( da jesam imao bih vecu platu ) moj posao je u vezi sa kozom-kozna galanterija itd, i ja radim na masinama sa nozevima za obradu iste al da neduzim.....

moj radni dan je od - budjenje u 5:45 i idenje na posao do 15h rucak pa na drugi.... od 16 do 21- 22 23 zavisi od kolicine posla....

nije ovo nikakvo opravdanje ja sam sam odlucio da radim jer mi trebaju pare.

malo je of al eto da reknem  Smile

pare jesu najveci faktor neslaganja i potezanja ravnopravnosti .

ja se sa nekim stvarima koje ti kazes slazem, imam kao sto sam vec rekao par koleginica koje rade isto koliko i ja(zajedno radimo u obe firme)

al nije tacno da su svi muski isti kao sto ni sve zene nisu kao iz tvoje price, mislim da se oko toga mozemo sloziti?

sto se tice samog pitanja dali su zene gradjani drugog reda, ja mislim da nisu.

kada se ozenim i stvorim porodicu necu sigurno pobeci od porodicnih obaveza jer da je takav plan nebih stvarao porodicu vec bi samo menjao zenske.....

lepo se ispricasmo  Smile

valjda ces naci nekoga ko nije kao mi ostali Smile

jbg mislim da ce pitanje ravnopravnosti ostati otvoreno jos dugo . uvek ce biti onih koji misle da su u neravnopravnom polozaju i da zasluzuju bolje. ( bilo da su u pravu ili ne )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.