Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 22:43:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li su vrednosti izopacene ?  (Pročitano 4222 puta)
21. Avg 2013, 00:27:32
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
Browser
Opera 12.16
Da li su vrednosti u ljudskom drustvu vise izopacene sada nego sto su to bile pre napr. 100 god ?

U kojim zemljama/drzavama su pozitivne ljudske vrednosti jos uvek sacuvane , a iz kojih drzava kojih treba pobeci ?

U koju zemlju biste vi otisli , ja sam se napr. skoro cuo sa prijateljem koji sada zivi u Kanadi , Montrealu (francuski deo Kanade). I on mi kaze da ako se odlucim da pobegnem iz Srbije dobro razmislim o Montrealu jer je razlika u kulturi ljudi i kvalitetu zivota je velika , i da cu mnogo bolje ziveti.

Ja sam patriota , uvek sam bio , tako da me ne napadnu recima tipa , ma idi gorece svetlo i posle tebe , ali   zivot ovde postaje opasan po zdravlje
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 00:30:03 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Da li su vrednosti u ljudskom drustvu vise izopacene sada nego sto su to bile pre napr. 100 god ?

U kojim zemljama/drzavama su pozitivne ljudske vrednosti jos uvek sacuvane , a iz kojih drzava kojih treba pobeci ?

U koju zemlju biste vi otisli , ja sam se napr. skoro cuo sa prijateljem koji sada zivi u Kanadi , Montrealu (francuski deo Kanade). I on mi kaze da ako se odlucim da pobegnem iz Srbije dobro razmislim o Montrealu jer je razlika u kulturi ljudi i kvalitetu zivota je velika , i da cu mnogo bolje ziveti.

Ja sam patriota , uvek sam bio , tako da me ne napadnu recima tipa , ma idi gorece svetlo i posle tebe , ali   zivot ovde postaje opasan po zdravlje
Dobra tema.
Pa mi nemamo vise vrednosti, kolektivno. Svaka vrednost nema nikakvu vrednost, i sve je zamenjeno povrsnom zivotu, i plitkosti, to jest obsesijom za materijalno, perverzno i dekadentno.

Ja ne verujem da postoji ijedna drzava da je ostala nedodirnuta ovim stvarima. Verovatno najsiromasnije zemlje, i neka plemena su jedina koja su ostala nedotaknuta ovakvim ponasanjem i mentalitetom, koja cene ljudskost i chashu vode vise od nekih tamo kola, zlata i tih gluposti.

Pravo da ti kazem Sovo, gde god da odes, nece to biti Srbija, niti ce to biti ono sto ti iskreno volis i zelis.  Ja zivim u Americi, i mogu ti reci da ovde nema nicega toliko vrednog i dobrog. Za Montreal ne znam, ali mislim da ces da se razocaras ako odlucis da odes, jer nas nacin zivota NIKO nema.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat

Nisu se vrednosti izopačile. Izopačila su se tumačenja istih i ljudi koji su prihvatili nakaradne promene.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Не знам...кажу да су најбоље државе за живот скандинавске...имају неку златну средину у менталитету као и ситем који није ни капиталистички ни потпуно социјалистички...

Рекао бих те скандинавске државе - Шведска, Норвешка, Данска, Финска, Исланд...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Citat

Nisu se vrednosti izopačile. Izopačila su se tumačenja istih i ljudi koji su prihvatili nakaradne promene.
Vrednosti su mrtve, o cemu ti pricas. Ne postoje tumacenja necega sto vise ne postoji.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Nekada je drusto bilo vise okrenuto nekim pozitvnim vrednostima. I bilo je vise okrenuto samoj porodici kao osnovnoj celiji drustva i nekom drustvenom dobru u celini. Danas je taj akcenat vise na pojedincu i njegovim interesima. Vise je nekako sebicnosti, sto rece Raven, povrsnosti. I to je neka sustinska razlika.

A "taloga" je bilo tada kao i sada. Nijedno drustvo u ljudskoj civilizaciji nije nesto izuzeto od istog. Samo sto je sada taj "talog" veci jer sve vise ljudi gleda samo sebe pa i po cenu da bilo kome "zabije noz u ledja". Bilo je toga i pre itekako, samo nekako manje nego sada. Postovali su se ljudi nekako vise...

A "taloga" danas imas svugde. Da odes na Antarktik naci ces ga. Tako da je najbolje da umes da "odaberes" i da se okruzis dobrim ljudima a ne tim talogom. Gde god da si...

Ako mislis da bolje mozes da "sredis" svoj zivot tamo(nadjes neki pristojan posao od koga ces moci fino da zivis a da npr. ovde to ne mozes) onda idi. Ali nemoj se zavaravati da ces te neke vrednosti koje trazis dobiti samo zato sto si promenio zemlju u kojoj zivis. Dobices mozda bolje uslove zivota u smislu novca i bolje organizovanosti nekih stvari ali  neke bolje ljudske vrednosti malo teze...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ma nema spasenja nigde, svuda je neki bedak i neko sranje. 
Sve je puklo. 
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
А које су то позитивне а које негативне вредности? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Ma ja sam poceo da gubim nerve i pravim neke gluposti koje stvarno nisu na mestu. Nije da mi se to desavalo od juce , ali sad je i zesce i jace. A to znam , da je dobro promeniti sredinu u slucaju kad se covek stvarno ne oseca dobro.

A vrednosti koje bih zeleo da nadjem su pre svega spontanost , prirodnost  i sve sto ide uz to. Mislim da sam izgubio spontanost , ne ja nego i drugi , i onda kad naletim na nekoga ovde to situacija sto bio rekao Dzoni Stulic samo se pravi da je sve ok i ne pokazi da si ufitiljio. Ovde moras da razmisljas citav dan o tome sta je neko hteo da kaze. Sve je postalo nekako usiljeno......neka gluma....

Inace slazem se Raven-om kad kaze da je sve otislo dodjavola ne samo kod nas........ , kod nas znamo kako je , slabo ima pozitivne energije a sve vise energetskih vampira medju ljudima. Coveku treba neka pozitivna vibracija da bi imao inspiraciju za bilo sta.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2013, 02:52:38 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ma ja sam poceo da gubim nerve i pravim neke gluposti koje stvarno nisu na mestu. Nije da mi se to desavalo od juce , ali sad je i zesce i jace. A to znam , da je dobro promeniti sredinu u slucaju kad se covek stvarno ne oseca dobro.

A vrednosti koje bih zeleo da nadjem su pre svega spontanost , prirodnost  i sve sto ide uz to. Mislim da sam izgubio spontanost , ne ja nego i drugi , i onda kad naletim na nekoga ovde to situacija sto bio rekao Dzoni Stulic samo se pravi da je sve ok i ne pokazi da si ufitiljio. Ovde moras da razmisljas citav dan o tome sta je neko hteo da kaze. Sve je postalo nekako usiljeno......neka gluma....

Inace slazem se Raven-om kad kaze da je sve otislo dodjavola ne samo kod nas........ , kod nas znamo kako je , slabo ima pozitivne energije a sve vise energetskih vampira medju ljudima. Coveku treba neka pozitivna vibracija da bi imao inspiraciju za bilo sta.
Pozitivnost je gotovo iscezla, ovo je sve ostalo samo pretvaranje.  Covek se zapita koliko je ljudi u stvari srecno, a koliko glumi neku srecu?
Istinitost i prirodnost ces sve manje nalaziti, jer Zapad odavno servira izvestacene nakaze kao neku normalu, a pri tome seje kukolj beskrupuloznosti po celom svetu.  Srbija je naravno preuzela taj tok, i tako imamo izrode koje vidjamo svaki dan na TV-u kao neke predvodnike onoga sto je popularno.
Mislim, mi smo uvek pratili sta Evropa radi, i nismo profitirali od toga, a od ovoga sigurno necemo jos gore.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 22:43:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.