Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li su ljudi "stvarni" vladari na planeti zemlji!  (Pročitano 11882 puta)
23. Jun 2006, 18:07:31
Svakodnevni prolaznik

dobro je danas,sutra će biti gore

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 222
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia TamoNeki
-Uvaženi prijatelji sa "bureka",ime koje sam dao ovoj temi,samo je delić razmišljanja koje sam hteo da podelim sa svima vama koji budete zainteresovani da mi pomognete da pokušamo da odgovorimo na temu  pojma "mi "ljudi" na planeti zemlji" -da li je priroda i okruženje zaslužno za našu pojavu na planeti ili su tome zaslužne neke druge "pojave,stvari,materije,civilizacije.....bogovi....vanzemaljci...?

-Da li smo mi ljudi  stavrni "vladari" na ovoj planeti!

-Ovu temu bih usko povezao sa jednom zanimljivom "činjenicom" o kojoj razmišljam već skoro deset godina naime radi se o tome da su sva moderna čuda ovoga sveta stvorena u zadnjih 100 godina,stvorili si ih ljudi poput Nikole Tesle,Anštajna,Bendžamina Frenklina.....Bil Gejca...,i onda mi je na pamet pala jedna zanimljiva ideja dakle...........zamislimo 1.000.000.000 (1 milijarda) ljudi na planeti poput naše zemlje,složićete se samnom velika snaga,zamislimo da svih milijardu ljudi poseduju elementarna znanja građana zapadne evrope s kraja 20 veka-znači da znaju da postoje avioni,automobili,dvd plejeri,kompakt diskovi,kompjuteri,mikročipovi,plastika,savremeno oružije........
         -zamislimo zatim da je planeta na kojoj se nalaze ovih milijardu ljudi potpuno očišćena od svih prirodnih neprijatelja koje ljudi imaju,na primer,nema otrovnih zmija,buba,tigrova,lavova,ajkula....,dakle na toj planeti nema ništa čega bi se  ovih milijardu ljudi trebalo da   plaše,  planeta koju sam ja zamislio je pravi ljudski raj 4 godišnja doba,plodne njive,prosečna temperatura,nema ozonskih rupa,kiselih kiša itd. znači zamislimo da na toj planeti vladaju idealni uslovi nama poznati za život ljudi....
          -I sada kada smo zamislili sve gore navede predpostavke zamislimo još jednu,svih milijardu ljudi su potpuno "goli",dakle nemaju odela,nemaju oruđa niti sredstva za rad,poseduju samo elemntarna znanja ljudi s kraja 20 veka iz zapadne evrope,znači imaju idealne uslove za život,idealnu planetu i svo zannje s našega sveta............moje pitanje upućeno svima vama koji budete imali želju da odgovorire na ovu temu je:
                   1.Za koliko godina bi ljudi na "ovoj zamišljenoj planeti" ,sa svim gore navedenim i zamišljenim idealnim uslovima za život i znanjem uspeli da naprave "avion",kompjuter,mikro čip ,i sve one predmete za koje znaju da postoje,kao što su televizor,radioprijemnik,video rekorder,kompakt disk i sl.

-Podsetio bih vas da ljudi danas još uvek nemogu da odgonetnu nastanak "piramida",nestanak "dinosaurusa" i večnu dilemu šta je starije "pile ili jaje"...............

-Moje lično mišljenje i odgovor na ovo pitanje koje sam postavio sebi i vama glasi,nas je na planetu zemlju dovela neka za nas još uvek nepoznata "sila",ta ista sila je očistila planetu od tadašnjih vladara "Dinosaurusa"-npr,jedna atomska bomba i nema ih više,sve što znamo,i sve što posedujemo možemo da budemo zaslužni isključivo toj nama nepoznatoj "sili","toj naprednoj civilizaciji".

-Moj odgovor temeljim na jednoj prostoj činjenici,a praćenoj dešavanjima za zadnjih 30 godina moga života na planeti zemlj, ubeđen sam da kada bi se tih milijardu  ljudi našlo na "zamišljenoj"planeti,vrlo brzo bi se istrebili,započeli ratove,uništenja,pokušali da nametnu svoju kulturu i svoje navike,odmah bi se podelili na crnce,belce,arape,katolike,pravoslavce....i vrlo brzo bi generacije zaboravile svo znanje onih prvih milijardu ljudi "

dakle ko vlada planetom  zemljom   [smilie=frisko51.gif]        *šta mislite VI !
« Poslednja izmena: 23. Jun 2006, 18:23:05 od dzsap »
IP sačuvana
social share
"ko na vreme shvati da život kratko traje,on se samo tuca i za sve mu kurac puca!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Samsung SGH-E630
Citat
Nikole Tesle,Anštajna,Bendžamina Frenklina.....Bil Gejca...
Sramotno je staviti naučnika( i to kakvog naučnika ) kao što je Nikola Tesla u grupu sa mufljuzem kao što je Bil "Gejc".

Što se tiče dinosaurusa, ja mislim da je tu jasno kako su nestali - posle poslednje, 5. katastrofe do koje su vladali od 3. do 5. katastrofe (~150 miliona godina).
Idealnije bi bilo bez ljudi. Oni su ti koji uništavaju planetu Zemlju i koji će verovatno da isčeznu posle sledeće katastrofe - 6. katastrofe ( koju očekujem za nekoliko stotina godina :[115]Smiley
Mislim da ljudi nisu vladari Zemlje i ne treba da budu.
A pošto su (po Bibliji) životinje te koje su došle na Svet pre nas, ljudi su njihovi neprijatelji, a ne  životinje čovekovi.

Toliko od mene...za sada Smile

IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
HTC HD2

-I sada kada smo zamislili sve gore navede predpostavke zamislimo još jednu,svih milijardu ljudi su potpuno "goli",dakle nemaju odela,nemaju oruđa niti sredstva za rad,poseduju samo elemntarna znanja ljudi s kraja 20 veka iz zapadne evrope,znači imaju idealne uslove za život,idealnu planetu i svo zannje s našega sveta............moje pitanje upućeno svima vama koji budete imali želju da odgovorire na ovu temu je:
                   1.Za koliko godina bi ljudi na "ovoj zamišljenoj planeti" ,sa svim gore navedenim i zamišljenim idealnim uslovima za život i znanjem uspeli da naprave "avion",kompjuter,mikro čip ,i sve one predmete za koje znaju da postoje,kao što su televizor,radioprijemnik,video rekorder,kompakt disk i sl.

puno puno vremena , covek je vec dosta vremena izgubio na istrazivanjima , hocu reci pronalascima jer recimo u temi "stvari koje nebi smele da postoje ili" , pomenuto je da je cak pre 2000 godina izmisljene parna masina , baterija , kompijuter ,beton itd. pa su ti pronalasci zaboravljeni da bi tek posle oko 1700 godina izmislili parnu masinu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Apple 15
Ima Daglas Adams jednu sjajnu teoriju...

gospodari su beli misevi, a Zemlja je super-kompjuter koji sazdan kako bi se dobilo pitanje na odgovor: 42
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 222
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia TamoNeki
                           -teoriju o katastrofi dinosaurusa su izmislili ljudi,da kojim slučajem priroda nije sačuvala kosti izumrlih životinja,pa mi ne bi imali pojma da  su  one postojale!

-sve katastrofe koje ljudska nauka tretira kao činjenice,nemaju utemeljenje niti u jednoj prirodnoj pojavi na planeti zemlji,pa načnici se još uvek svađaju oko majmuna,darvina,evolucionista i kreacionista........a večna dilema "šta je starije pile ili jaje" ostaje misterija, ali su kao uspeli da dokažu katastrofe koje su se dogodile pre milijardu godina,aHa.malo sutra !

-takođe pre par dana krstareći netom pronašao sam informaciju koja je slična sa već navedenim jajetom  i piletom,a odnosi se na nama najbližu zvezdu  sunce , naime neke sonde koje su poslali u blizinu sunca izmerile su da je "korona",ono što isijava oko sunca,ako sam dobro razumeo,ili toplota koju sunce stvara oko sebe  ima veću vrednost u celzijusima i farenhajtima od same površine sunca,naime ako se dobro sećam površina sunca ima od   6-do 12.000 stepeni,dok   "korona" taj omotač oko sunca ima temperaturu od nekoliko miliona stepeni, što bi u prevodu značilo stavite šerpu sa vodom na ringlu,i na primer,ringla električnog šporeta razvije temperaturu od recimo 100 c stepeni,a voda (pod uslovom da ne ispari) dostigne temperaturu od nekoliko hiljada stepeni.................naučnici još uvek neznaju da objasne ovaj fenomen! Smile
« Poslednja izmena: 26. Jun 2006, 00:42:58 od dzsap »
IP sačuvana
social share
"ko na vreme shvati da život kratko traje,on se samo tuca i za sve mu kurac puca!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Vidi ovako- postoje jasni dokazi o nestanku reptila. I naravno da se za njih zna preko ostataka. kako ti nesto mozes a znas ako nemas nista. To je umobolna filozofija.

To sto si nasao u vezi sunca nije nista nelogicno, sve planete blize svojoj zvezdi imaju slicniji sastav nego one dalje.

A sto se ticer sta je starije pile ili jaje... procitaj prosecnog filozofa i videces da se sve njihovo sastoji od pitanja pitanja poitanja dok naucnici traze resenja i odgovore. Kad si bolestan jel ides kod filozofa ili kod lekara? A sta je starije- jaje i to jedna pravrsta koju filozof nije poznavao i zato je i postavio pitanje.

Najlakse je sumnjati a najteze dati odgovore.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6483
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
HTC HD2
postoji vise teorija o tome kako su dinosaurusi izumruli , da je nestalo hrane , da je doslo do kataklizme , udar asteroida ...
ali nisu svi izumruli imamo ptice ,aligatore, gustere koji su uspeli da prezive.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 222
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia TamoNeki
Vidi ovako- postoje jasni dokazi o nestanku reptila. I naravno da se za njih zna preko ostataka. kako ti nesto mozes a znas ako nemas nista. To je umobolna filozofija.

To sto si nasao u vezi sunca nije nista nelogicno, sve planete blize svojoj zvezdi imaju slicniji sastav nego one dalje.

A sto se ticer sta je starije pile ili jaje... procitaj prosecnog filozofa i videces da se sve njihovo sastoji od pitanja pitanja poitanja dok naucnici traze resenja i odgovore. Kad si bolestan jel ides kod filozofa ili kod lekara? A sta je starije- jaje i to jedna pravrsta koju filozof nije poznavao i zato je i postavio pitanje.

Najlakse je sumnjati a najteze dati odgovore.

-misliš da je logično da temperatutura "sunca" bude veća van njega,oko njega...,nego na samom izvoru/suncu ?
                   - nisi me razumeo "korona" nije planeta,zvezda,već   toplota  koja se širi od sunca,i obasjava,svemir!

evo našao sam šta je korona-naučno-Korona je spoljašnji deo Sunčeve atmosfere

-Razlog rasta temperature u koroni još nije sa sigurnošću poznat. Ponašanje gasa u atmosferi Sunca je u suprotnosti sa zdravorazumski poznatim ponašanjem gasa – sa udaljavanjem od izvora toplote temperatura treba da se smanjuje, a ne da raste. Da bi ovakvo ponašanje temperature gasa bilo moguće korona mora da ima neki dodatni izvor toplote. Astronomi danas veruju da su poremećaji magnetnog polja u fotosferi, nalik na spikule ali mnogo većih razmera, bezuslovno odgovorni za zagrevanje korone.

p.s pilot-šta misliš koliko bi vremena trebalo da 1.000.000.000 ljudi koje ima znanje kao ti o avionima,uspe da napravi "jedan" avion,npr. f16 ili mig 31, na onoj mojoj zamišljenoj planeti iz uvodnog teksta na ovu temu?

« Poslednja izmena: 26. Jun 2006, 00:41:07 od dzsap »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Sto se tice samog stanja unutar sunca u pitanju je fuzija. Prilikom eksapnzije i udaljavanja od jezgra dolazi do spontanog oslobadjanja energije i to je normalno za skok tempereature. U okviru toga se javljaju i protuberance.

Kolko je ljudi potrebno da naoravi avion? Kolko treba- jedan covek moze da umesi hleb ali avion ima gume, instalacije za topove, instalaciije sedista, instalacije goruiva, instalacije stajnog trapa... i sve je to prilicno razlicito da za svaku oblast treba poseban strucnjak.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1279
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
- Na tu planetu bi se verovatno iselili ljudi razlicitih struka. Svako bi svoju struku usavrsavao i prenosio dalje na potomke. Ja bi pre reko da bi ova nova civilizacija bila uspesnija od ove ovde. Ako su preneli znanje iz 20. veka, znaci da su preneli osnovni deo znanja, jer se nauka do tada najvise razvijala. Sve sto se razvilo u 21. v. je na osnovu znanja i tehnologije 20. veka i ranije. Po meni je licno Aristotel, Arhimed, Galileo i naucnici iz davne proslosti bili mnogo veci umovi od Tesle i kompanije. Naravno sve pohvale i njima, ali da li mislis da bi neko od njih gledajuci u mesec mogao da zakljuci da je zemlja okrugla, kako su nekada do tog zakljucka dolazili veliki naucnici i filozofi. Tako da ja definitivno mislim da bi "nova civilizacija" bila mnogo savrsenija, cistija, i koja bi se razvijala u boljem pravcu od ovdasnje. Kad kazem boljem pravcu, mislim da bi imali priliku da pripaze na posledice koje bi im nauka mogla doneti.
-Ovo za piramide i njihov nastanak bi objasnilo moju teoriju da su nekada davno na zemlji ziveli mnogo veci umovi nego danas, i da je to upravo njihovo delo.
-Nestanak dinosaurusa je vrlo cesto postavljeno pitanje, tako da se do sada o tome razvilo hiljade teorija. I verovatno je da je svaka po malo tacna. No, oni sigurno nisu nestali preko noci, jer imamo i dokaze za to, tj. razliciti periodi iz kojih datiraju njihovi ostaci. Uopste nije ne moguce da nestane cela vrsta. To bi mogla da bude posledica udara poveceg meteora u zemlju, a nisu iskljucene ni nagle klimatske promene. U ostalom i nama preti sudnji dan, pa pronadjite neke teorije o tome. Te teorije se ne razlikuju od onih koje su unistile prazivotinje, sem one teorije o samoubistvu covecanstva. Ta je posebna, i moguca je samo u danasnjim uslovima.
-Sto se pileta i jajeta tice, i to pitanje je vrlo zagonetno. Najverovtnije je posledica evolucije. Pitanje je da li je pile nastalo od kokoske i jajeta ili od neke druge vrste zivog organizma. Biologija i evolucija mi je slabija strana pa o tome necu davati komentare.
Ovo pitanje se pomalo i odnosi na dilemu kad je svet nastao i kako. To je pitanje na koje ne postoji konkretan odgovor, vec samo predpostavka. Po jednima ga je stvorio Bog, po drugima veliki prasak i tako slicno.
U stvari tu treba naci kad je sve pocelo da se desava, kad je pocelo da kuca vreme. E sad, mi znamo da je vreme prikazano kao beskonacna prava, ali sa pocetnom tackom od koje sve krece pa u beskraj. Ali ako je vec beskraj zasto bi onda imalo i pocetak?! To je jedini moguci odgovor, ali problem je sto je beskraj tesko zamisliv za ljudski um. Sto je i logicno posto je covek navikao da sve sto ima pocetak ima i kraj, ali u svemiru je to definitivno drugacije. Iza necega uvek imas nesto a iza toga jos nesto i tako u beskraj...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.