Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 03:12:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li su adventisti sekta ili ne?  (Pročitano 20033 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Tebi zaista nije lako  :ballbounce:
IP sačuvana
social share


"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
ИСПОВЕСТ БИВШЕГ АДВЕНТИСТЕ

   
Ништа од наведеног нећете званично чути,

али је у пракси то што је наведено најчешћи случај -

част изузецима

 
Адвентисти сматрају да је баш њима поверена најтачнија и највећа истина о Богу, па у складу с тим они и наступају. То што су од скора за њих не представља никакав хендикеп, пошто сматрају да је Јелена Вајт баш та изабраница и пророк преко кога је Бог објавио своје последње истине и упутства за човечанство. У складу са овим ставом они не признају више ниједног "пророка" после ње. На основу њених списа је конструисана целокупна "теологија" која се углавном врти око светковања суботе као главне споредне ствари (ако је то уопште за њих споредна ствар), поред веровања у оправдање Христовом жртвом на крсту.

Поред тога, они себе сматрају авангарднима и у домену здраве исхране коју називају "здравствена реформа" и без које не проповедају ни једну "библијску истину". Врло се често дешава да многе из нулте групе (групе неупућених, који први пут долазе у додир са адвентизмом), заинтересују управо причом о здравој храни, а да човек уопште није ни свестан да се "иза брда нешто ваља". Паралелно са тим наступају људи који тако заинтересоване особе систематски настављају да обрађују, и то у неколико праваца, у зависности од интересовања и степена образовања. Особе из нулте групе изразито научнички оријентисане бивају привучене и путем креационистичких предавања. (Креационизам, насупрот еволуционизму, пропагира да иза савршеног реда у природи стоји Бог и то покушава да научно потврди.) Предавања која се у ту сврху праве најчешће су организована на познатим јавним местима, а као организатор се практично никад не декларише адвентистичка црква, већ "Библиотека Логос", "Дописна Библијска школа", "Духовни и културни центар", и слично. Иде се на такав наступ због наводних предрасуда људи према сектама, па они користе ове скривалице да би им се лакше приближили. Неки пут управо због тога, њихови плакати изгледају врло "православно".

На предавања о здравој храни (као и на сва њихова предавања), долазе најчешће људи од 18 до 40 године, средње и високе стручне спреме. После тих предавања, авај, сви мисле да су много паметнији, јер тако нешто никад нису чули (наравно да им никад није пало на памет да питају православне монахе како се они хране.) Адвентисти "здравствену реторику" пропагирају као свој сопствени патент, и многи чак постају адвентисти зато што у то поверују. Из искуства знам да би адвентиста било много мање када би се разбила њихова фама о "спасењу кроз желудац". Они су речи из Мојсијевих књига где су неке врсте животињске хране проглашене нечистом схватили пре свега као здравствену заповест, а мање церемонијалну.

Али ту тек сада почиње заплет! Они сад проналазе научно објашњење како би то доказали и онда се јављају неки смешни "докази". На пример, свиња је нечиста животиња не само због телесних особина (не прежива као крава или овца), него зато што је сваштојед. А зна се да сваштојед попут свиње понеки пут воли да "презалогаји" и свој измет. Кокошка је, с друге стране, "чиста" животиња, али нико не спомиње да и она често то исто ради (да барем само то једе!) Овако се може "доказивати" унедоглед.

Што се креационистичких предавања тиче, ту је ствар мало јаснија у старту. Ту се одмах види да покушавају да вас "натерају" у веру тиме што ће (још мало па) доказати да Бог постоји путем неких аналогија и филозофских доказа из прошлих столећа (рецимо, онтолошки доказ.) Метод није сасвим лош, баш због тога што се неке баријере ипак на тај начин сруше, али, у крајњој линији, ако човек није склон да верује да Бог постоји, то му ништа неће значити.

У групу један (поред тек "утераних" креациониста и заступника здраве хране) спадају, на пример, особе које су релативно лак плен због тога што су, ако иоле сматрају да је Библија од Бога дана, склони да прихвате објашњења негативности које су пропратне појаве бављења окултизмом (врачање, астрологија, магија, итд.) Да будем јаснији: један спиритиста добије врло јасан одговор из Библије из кога му је јасно да му сам Бог (а не неки човек) забрањује бављење таквом работом. После овог сазнања он се лако нађе у тешкој дилеми: "Бог постоји, послао ми је ове људе који ми дају просветљење; могу да бирам вечну смрт или да им се придружим. Да је у православљу истина до сада би ми они ко зна колико пута то објаснили..." Ако ово одбациш, одбациће те Бог! Наравно, ово вам нико не каже тим речима, али из јавног наступа се управо то закључује.

На овај начин је неко из групе један већ добро зашао у групу два. Са оваквим људима ствар је већ напола завршена. Такви само треба да усвоје светковање суботе, да не пију кафу, алкохол и једу нечисто месо, па је тиме праг "подобности" пређен, и ето, нови адвентиста је рођен! Наравно, да бисте све ово дубоко усвојили, идете на курсеве "библијских истина", где кроз стотине систематски одабраних стихова ваше уверење да сте на правом путу постаје чврсто као камен. Нажалост, ретки су они који снагом аргумената и претходног познавања Библије могу да се супротставе таквом убеђивању. На овом месту почиње процес "испирања мозга". Постепено одбацујете дотадашње схватање, а пошто су вас убедили да Библија "много боље зна" онда ви прихватате без неке нарочите провере информације које вам се сервирају. Да бисте остали и опстали у таквом окружењу (које чак има и своју терминологију, нетипичну за "спољни" свет), морате и да мислите као они. Ако показујете знаке отпора оваквој агресији, у том случају ће остати фини према вама, али ће вас или изоловати или постати још насртљивије љубазни не би ли вас једног дана укњижили као верника. Ако до краја курса не покажете знаке противљења ономе што вам се сервира, брзо долазите до "крштења". У противном ће вас казнити тиме што вас неће "крстити", па ћете се као напола печен, а недопечен, у том окружењу веома лоше осећати.

Други метод прилаза нултој и првој групи је путем предавања (маратонских) која се обавезно баве пророчанствима: ту се тежи да се ваша знатижеља будућности са гледања у шољу, звезде, пасуљ, карте, длан, усмери према регуларном "гатању у Библију". То је метод који увек даје резултате у смислу штанцовања нових надобудних суботара и јеховиста, али који има погубне ефекте кад је у питању религиозна пракса таквих особа. Сви знају за "фаце" које вам звоне на врата, па, кад отворите, незадрживо почињу да причају о смаку света. Нека се нико не заварава да су то усамљени и неорганизовани појединци. Иза тога стоји војнички организована братија која зна шта ради. Сваки од тих "проповедника" (кад су "Јеховини сведоци" у питању) подноси недељни извештај шта је и колико урадио и на основу тога се оцењује његова ревност. Шта он даље од тога има, ствар је "локалне имплементације". Интензивним инсистирањем на причи о "смаку света" код потенцијалне жртве буди се страх за сопствено спасење (што није увек контрапродуктивно), али са назнаком: "Спасење је само код нас! Што вам православци ово не проповедају кад знају шта пише у Библији? Наравно да не проповедају кад се клањају сликама по црквама и моле се свецима уместо Богу!"... И све тако, у том стилу. Необавештени православац, без икаквих дубљих корена, брзо ће стати на њихову страну уз опаске: "Па јесте, стварно је тако... Види само оне попове како "деру" људе за крштење, а ми ништа не разумемо шта то мрмљају кад се моле"... Ту наступа њихових пет минута и све што су одувек хтели да кажу против Православља (и римокатолицизма, наравно - њима је то ионако све исто) избаце као из топа. Многи чак ни не чекају вашу опаску, него вас одмах, при првом сусрету, спопадну оваквим опањкавањима. Они то раде без икаквог стида, јер сматрају да им Бог одобрава што тако раде за Њега! Нажалост, не боре се баш тако срчано за чистоту вере кад је њихова секта у питању, јер, "ето, сви смо ми грешни, сатана нас искушава". Изгледа да само њима Бог толерише грехове и да само њима опрашта, пошто једино они "знају" шта је "право покајање". У овакву прелест се упада тек кад имате стажа у групи три, групи потпуно преданих следбеника секте. Нажалост, за добар део њих тад је касно, јер је мозак већ "опран" и сви механизми самокритике су атрофирали. Због тога у редовима адвентиста и може да има подршку организација каква је АДРА, која је само на папиру искључиво хуманитарна организација, а у стварности има изражену, али прикривену прозелитску делатност. Да је то тако потврђује и чињеница да се вође из АДРЕ увек жале да су, ето, поделили толико и толико хране и пакета, а да се крстило само толико и толико (изгледа да су очекивали да је наш народ толико неправославан да ће после првог залогаја из њихове "помоћи" да промени веру.) Ако се догоди да у некој средини има доста људи за пакете, а мало за "крштење", они настављају да хране само оне који су се "крстили", или се спремају да то учине. За остале нема! И све је то у складу са Библијом (има и стихова на које се тада нису позвали.)

Њихов велики адут је била блокада Сарајева када је једино АДРА, поред УНПРОФОР-а, могла да уђе у град. А како је то она улазила? Па лепо, давали су по десетак хиљада марака да се пропусти конвој, а и део терета је уступан. Све за рекламу: АДРА једина пролази (наравно, кад је Бог "на нашој страни!") Верници који у Србији и по свету слушају ове приче и не слуте о каквим се малверзацијама ради. Питам се којим ли су то парама подмазивали за време хиперинфлације када адвентистичке цркве у Београду од прилога верника нису могле ни за струју да скупе? Тада су плате проповедника биле по 150 марака (стизало из иностранства), док су верници од својих 1-2 марке давали десетак на име плата за те исте проповеднике. Или од којих ли је све пара купљен Адвентистички теолошки факултет на Бановом брду (цена 1,5 милиона марака) и луксузно реновиран и опремљен (300.000 марака "непознатог" порекла.) А већина верника мисли: "Бог нам се смиловао!"

Да све "смрди", види се и кад верник (читај - ја) почне да поставља "незгодна" теолошка питања. Ту почиње ментална тортура. Прво се искрено забрину за вас због "девијације", покушавају да вас убеде у супротно, а ако то не успеју "меким" начином, онда се приступа много ефикаснијем методу: у вама буде страх да се нећете спасити ако одступите од важеће доктрине, пошто сте, сазнавши за такву "светлост", одговорни пред Господом и у том случају ће Он одбацити и вас. Паралелно са овим убеђивањем, они подижу и заштитну ограду према вама, јер се и сами плаше од "заразе" таквим идејама провере "проверених библијских истина", па на крају сами брзо схватите да вас они третирају као менталног болесника коме треба везати лудачку кошуљу и затворити га у неку мрачну ћелију да не би никога узнемиравао. Сви они који су икад покушавали да разговарају са класичним секташем (а и ја сам био такав) наилазе на самоодбрану. Жеља за неразмишљањем и уљуљкивањем је тако јака да човека у таквим срединама претвори у најобичнију биљку која једва да даје знаке менталног живота. Зато ви званично никад не можете оптужити неку секту типа адвентиста за тортуру својих чланова, пошто ти чланови, у крајњој линији, уз њихову помоћ, сами себи "исперу мозак".

Када су адвентисти у питању, ту се јавља и параноидни страх од гоњења (ваљда ће јадне адвентисте сви једног дана гонити што неће да једу свињетину и зато што упорно светкују суботу.) Та манија се подгрева чак и њиховом "теологијом", пошто је Јелена Вајт прорекла да ће се то догодити. Тако имамо пуно комичних ситуација са браћом суботарима: довољно је да их негде неко негативно помене или, не дај Боже, оптужи (основано или неосновано), и они одмах почињу да између себе шапућу о томе како се крај света приближио, јер, ево, ту су први знаци "прогонства" (то је баш њихов званичан термин.) Ако то учини неки православни свештеник, температура међу њима толико порасте да одмах организују молитвене састанке.

Уколико се догоди да их ипак напустите, онда се најчешће примењује метод ненаметљиве, али практично непробојне изолације од бивших чланова. После тога, ако се и деси да са неким разговарате, немате утисак да и он разговара са вама, него да он несвесно почиње да вас убеђује како много пропуштате што нисте у секти.

На крају, морам да кажем да сам јако ожалошћен због много мојих, сад већ бивших пријатеља који су због невероватног страха за најтврђу конзервираност свог мишљења одбацили понуђену руку пријатељства. Најтужнија чињеница је да таквим особама може помоћи једино Господ и наша молитва. Било каква прича и убеђивање доводе до још дубљег повлачења у своју "кућицу" од челика сопствене заблуде.

Адвентисти сматрају да ће их највише прогонити они који су некад били њихови чланови. Не желим да изгубим мени драге људе за вечност тако што ћу им потхрањивати једну такву заблуду. Онима који још нису загризли ни у једну секту треба говорити о лепоти Православља, а остало ће доћи на своје место.


Из књиге "Библија без Бога, Хришћанство без Цркве"
« Poslednja izmena: 15. Jan 2007, 02:04:07 od producnenad »
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
 :shock: PA sad nam je sve jasno  :chuckel: E pa bas ti hvala za tako mudre reci prosvetljenja ....
IP sačuvana
social share


"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
:shock: PA sad nam je sve jasno  :chuckel: E pa bas ti hvala za tako mudre reci prosvetljenja ....


Свака горчина и гњев и љутина и вика и хула за сваком злобом, нека су далеко од вас. А будите међу собом благи, милостиви праштајући један друго ме, као што је и Бог у Христу опростио вама...""

                                                                                                               Ефесцима посл. 4:31, 32


"Благосилјајте они гоји вас гоне, а не куните..."

                                                                                                                Јеванђеље по Матеју


"Никоме не узврађајте зло за зло; настојте добро чинити свима..."

   
                                                                                                            Римљанима посл. 21:17


Бићу понешем оваквим поукама како ти не бих изновао давао повода за неисцрпно богохуљење чиме те сталном доводим у позицију острашћеног и оглашеног уз концентровану дозу сабласности...


Буди ти нама свакако жив и здрав и нек се дела твоја, ма како их ти звао, бавила окрепљењем а не тамничењем душе твоје...

Срдачан поздрав уз духувну радост Христа рођеног
« Poslednja izmena: 15. Jan 2007, 14:46:59 od producnenad »
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
А сад да наставимо директно предање у коме се свакако најављује разноликост култова којима се жели разводнити и расцепкати смисао пута господњег


"Јер ће многи доћи у моје име говориће: Ја сам, и многе ће преварити"

                                                                                         Јеванђеље по Марку 13:6


"Као што смо већ рекли, и сада опет велим, ако вам неко проповеда Јеванђеље друкчије него што, анатема да буде"

                                                                                         Галатима посл-1:9


"Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити, него ће својим жељама окупити себи учитеље, да их чешу по ушима; и одвратиће уши од истине, а окренути се бајкама"

                                                                                          Друга посланица Тимотеју 4:3, 4"Тада ако вам ко рече: Ево, овдје је Христос или ондје, невјерујте. Јер ће се појавити лажни христоси и лажни пророци, показаће знаке велике и чудеса, да би преварили, ако буде могуће, и изабране. Ето, вам казах унапријед, ако вам дакле кажу: "Ево га у пустињи!!!" не излазите; "Ево га у собама!!!" не вјерујте

                                                                                           Јеванђеље по Матеју 24:23-26


"Јер су такви љажни апостоли, лукави посленици, који се претварају да су апостоли Христови. И какво чудо: јер се сама сатана претвара у анђела светлости"

                                                                                             Друга посланица Корићанима11:13,14
« Poslednja izmena: 15. Jan 2007, 15:18:31 od producnenad »
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Зоран Јовановић

Јел си ово ти?

Када се на почетку или на крају текста постави нечије име и презиме подразумева се да је поставлјен текст преузет управо од те поменуте личности...сувишног ли питања  (најблаже речено)

Чисто да те обавестим да је ово ДИСКУСИОНИ ФОРУМ на коме се износи ЛИЧНО МИШЉЕЊЕ ЧЛАНОВА, а не копирање текстова са других сајтова и форума - свако ко иоле зна да користи рачунар са лакоћом ће наћи текстове које га интересују, стога заиста нема потребе да нас на овај начин "просветљујеш".

Поздрав.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
E moj Reloader pokusavam ja to velikim hriscanskim jurisnicima pravdnosti i pravovernosti da objasnim vec mesecima ali sve za DZ. Moj zakljucak je bio i ostao da oni nemaju svoje misljenje i cak sta vishe, ne smeju da ga imaju jer su uplaseni od greha. Dobar hriscanin samo slusa ono sto mu kazu i ponavlja ono sto je chuo od dgugoga. On je zivotinja mase i stada, on je ovca kome treba pastir i/ili ovan predvodnik. Zato se plasi, mrzi i prezire druge jedinke ove planete koje ne osecaju potrebu da budu vodjene nego su dovoljno hrabre da rukovode svojim zivotom i snose posledice za svoje odluke. Mada ono sto me kod njih fascinira je uvek neverovatna potreba da se gazi i pljuje po drugim slicnim stadima i hordama ovaca slicnih njima. To valjda rade ne bili sami sebi dali bar neku vrednost jer su je se potpuno odrekli kada su postali hriscani.

Oni tako pljuju na crne i sarene ovce, primecuju i najmanju razliku u boji vune koja ih cini pravovernima. Ono sto je zanimljivo je da vukovi samotnjaci ne vide nikakvu razliku medju ovcama - one su uvek samo meso za klanje bez obzira koje im je boje vuna.  8)
IP sačuvana
social share


"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
E moj Reloader pokusavam ja to velikim hriscanskim jurisnicima pravdnosti i pravovernosti da objasnim vec mesecima ali sve za DZ. Moj zakljucak je bio i ostao da oni nemaju svoje misljenje i cak sta vishe, ne smeju da ga imaju jer su uplaseni od greha. Dobar hriscanin samo slusa ono sto mu kazu i ponavlja ono sto je chuo od dgugoga. On je zivotinja mase i stada, on je ovca kome treba pastir i/ili ovan predvodnik. Zato se plasi, mrzi i prezire druge jedinke ove planete koje ne osecaju potrebu da budu vodjene nego su dovoljno hrabre da rukovode svojim zivotom i snose posledice za svoje odluke. Mada ono sto me kod njih fascinira je uvekneverovatna potreba da se gazi i pljuje po drugim slicnim stadima i hordama ovaca slicnih njima. To valjda rade ne bili sami sebi dali bar neku vrednost jer su je se potpuno odrekli kada su postali hriscani.

Oni tako pljuju na crne i sarene ovce, primecuju i najmanju razliku u boji vune koja ih cini pravovernima. Ono sto je zanimljivo je da vukovi samotnjaci ne vide nikakvu razliku medju ovcama - one su uvek samo meso za klanje bez obzira koje im je boje vuna.  8)

јадне ли и патетичне изјаве...
па управо се разноликим тумачењима и убјашњењима људи раздвајају и у самоћи и неслози срозавају и своју душу и ум свој... тобоже "разноликошћу" надарени. а оно плитка филозофија и безобзирна реторика којом би само желели остварити неку слободу а и само нису свесну са којом се намером њиховим умом и душом манипукише... и могу се сложити да неки фундаментални вероисповедници, ма које вере били, својим ставом и погрешном интерпретацијом своје вере управо имају контрадикторан утицај

Зоран Јовановић

Јел си ово ти?

Када се на почетку или на крају текста постави нечије име и презиме подразумева се да је поставлјен текст преузет управо од те поменуте личности...сувишног ли питања  (најблаже речено)

Чисто да те обавестим да је ово ДИСКУСИОНИ ФОРУМ на коме се износи ЛИЧНО МИШЉЕЊЕ ЧЛАНОВА, а не копирање текстова са других сајтова и форума - свако ко иоле зна да користи рачунар са лакоћом ће наћи текстове које га интересују, стога заиста нема потребе да нас на овај начин "просветљујеш".

Поздрав.


а теби брате само да разјасним неке ствари: не цитирам ја не знам какве умове који су својим мишљењем и теолошким излагањем тумачили оно што ја и својом вољом и вером заступам (најпре вером а онда и делом) него наводим делове светог извора, недодирљивог Јеванђеља у коме се наводе детаљи и чињеници како је и сам Исус знао каквом се требамо времену припремати и шта нас ту све очекује...саме речи су и више него очигледне и потпуно је бесмислено додавати неко своје тумачење, лични став или субјективну свеопшту филозофију- или верујеш или неверујеш - то је све...а оваквим силним паметовањем разноликих плитких умова се манипулише људским слабостима којима се муте умови и преусмерава ка странпутици којом се свакако до спасења не може доћи...а ако се не тежи том путу онда га вала заобиђи и не отежавај онима који њиме ходе
И не кажем ја да се то не може сазнати на неким другим страницама сваштоликог нета, већ и складу са самом темом износим потврде и неку врсту сведочења зашто и како се овога треба чувати, баш зато што је Христовим светим речима то одавно речено и предсказано...онај кога то занима наравно да ће га потражити на неком месту које се конкретно и суштински бави овим (најпре православљем наравно), али има више оних неопредељених или недовољно заинтересованих да о томе више сазнају и то са правих извора, него се успут овим задовоље, ту и тамо налупетају се свим и свачим и наставе даље не схватајући уствари да у свему томе лежи срж великог броја несугласица и сукобљавања широких размера...а можда се баш они сутра сретну са тим проблемом

И баталите обојица да (не бирајући начин вашег издавачког концепта) богохулите и доводите и себе и своје неистомишљенике у незавидан положај...својим темама (по хиљадити пут то напомињем) наставите да износите своје ставове и аргументоване чињенице зашто се са нечим не слажете, али осуђивањем и омаловажавањем на разноврстан, или боље речемно чиничан начин, вам свакако неће уродити плодом, ма о каквом се опредељењу радило...

"Сачувај Боже све оне који због тебе и вере православне гоне незнабошци, безбожници и јеретици. Опомени их се, посети, укрепи, утеши и силом Својом подај им ускоро избављење и слободу..."

"Спаси господе и помилуј све оне који нас мрзе вређају и праве нам сметње и не остави их да пропадну због нас грешника..."

"Просвети светлошћу Твога познања оне који, заслепљени убиственим јересима, одступише од православне вере, и приведи их Твојој светој апостолској Цркви. Амин"


Одломак из јутарње милитве Филарета, Митрополита Московског 
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
не цитирам ја не знам какве умове који су својим мишљењем и теолошким излагањем тумачили оно што ја и својом вољом и вером заступам (најпре вером а онда и делом) него наводим делове светог извора, недодирљивог Јеванђеља у коме се наводе детаљи и чињеници како је и сам Исус знао каквом се требамо времену припремати и шта нас ту све очекује...

Као што видиш, ово није чисто православни форум - има верника различитих вероисповести, па нису свима јеванђеље и остали "свети" списи "недодирљиви".

А ценим да би просечном вернику много више значиле пријатне речи из ТВОГ ума а не неки шећерни безлични текстови ткз. "светаца".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia 
Као што видиш, ово није чисто православни форум - има верника различитих вероисповести, па нису свима јеванђеље и остали "свети" списи "недодирљиви".

А ценим да би просечном вернику много више значиле пријатне речи из ТВОГ ума а не неки шећерни безлични текстови ткз. "светаца". =D>  Хвала ти брате...након оваквог јаловог коментара мислим да је свака моја теби упућена сувишна и губљење времена...сам си себи откопао рупу и у њу скочио  ](*,)...само је питање кад ћеш је закопати...шта ћу ти ја...теби на вољу...нек ти Дабог, Мокор, Морана и остатак друштва њиховог буду на помоћ...они нису измишљени, они су прави...не знам само којим се то делима они и данас доказују да су оно за шта их ти сматраш  :[5]:

А када је у питању изјашњавање о овој теми наравно ћу да се служим Јеванђељем и Библијом, јер се тиме служе и сами секташи о коме је овде реч, али њима се не служе на исправан начин, тј. изврћу га и тумаче га потпуно извитоперено а поготову га у пракси не примењују онако како се самом Божијом поруком то проповеда...и иди брате лечи комплексе у некој другој клиници, овде се не бавимо тако тешкооболелим душевним проблемима  [-X...жао ми је  8-[
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Nov 2020, 03:12:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.