Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли сте прочитали Кур'ан часни?  (Pročitano 29238 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Mislio sam da ne pisem nista vise na ovoj temi ako neznalice budu pisale,ali eto ti znas nesto.Ako si dobro razumio sam Allah s.w.t je ostavio kaznu za nevjernike "Mi smo za nevjernike okove i sindđire i oganj razbuktali pripremili." znaci ON je spremio kaznu za njih a ne mogu ljudi kaznjavati na ovom svijetu.A pod nevjernike se u razvoju muslimana smatralo arapska plemena koja su vjerovala u vise bogova i cinili velike nepravde muslimanima.Vidices da dok budes dalje citao Kur'an da ON ne naziva Krscane i Jevreje nevjernicima nego sljedbenicima knjige...Znaci i oni slijede knjigu koja je objavljena od Boga ali narod je izmienio i prilagodio sebi.A Kur'an cim je dolazila objava poslaniku s.a.w.s on diktirao svojim pismnim drugovima i ona je zapisivana nekoliko trenutaka nakon dolaska objave zato je Kur'an ostao iskren tacno od Boga.NJegove rijeci su netaknute u toj Knjizi casnoj.

Vidis samo kako Ameri skrnave vjeru i ne postuju svog poslanika razne crtane prave u njemu i zbijaju salu sa Isusom..Gledao si sigurno South Park..A muslimani nakon samo jedne karikature koju je napravio krscan koji ne postuje njihovu svetinju su napravili proteste po tome vidis koliko vise cijene...A ne diraju tudje niti ce dirati jer Isus je i njihov poslanik i to jedan od najboljih.Vidjeces isto u Kur'anu da ce kad bude Sudnji dan na svijet doci covjek koji ce govoriti da je bog i sta god on kaze tako ce biti..Nek pada kisa,kisa ce padati.Ko bude isao za njim  pokrsice to da Bog nije u ljudskom liku i obliku i ici ce u Dzehenem odnosno Pakao...A sa druge strane ce doci pazite ne Muhamed a.s nego Isa a.s (Isus) i ko za njim bude isao Allah s.w.t ce ga uvesti u dzennet...Svaka vjera je dobra samo se treba pridrzavati i Krscani pravi su dobri i Jevreji pravi su dobri,ali ipak najsavrsenija vjera je Islam...

Sto se tice unistavanja nevjernika na zemlji nije tacno..To je navikano sa strane Amerike i medija..iI za to su krivi oni "muslimani" koji se ubijaju da bi ubili neduzne..Ali ameri su ih na to natjerali jer su vrsili agresiju na njihvu zemlju samo radi nafte radi ulja...Pa zar je nafta vrijedna zivota male djece.. Smile..

« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 14:14:14 od respons »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Whatever ne moze se pricati sa neupucenim osobama...Procitaj malo ne hlupaj ko maksim po diviziji...Trebao si vidjeti stvari oko porasta muslimana u svijetu...Evo saznao sam i da je igrac Anelka presao na islam...Proguglajte ako ne vjerujete....I nadji malo u google sta pretpostavljaju naucnici kakva ce biti religijska struktura u svijetu 2035 ako se islam nastavi sirit ovakvom stopom....

i sa ovim bi zavrsio:

Kul: Ja ejjuhe-l-kafirun.La ea'budu ma ta'budun.Ve la entum abidune ma ea'bud.Ve-la ene abidun ma abedtum.Ve-la entum abidune ma ea'bud.Lekum dinukum ve-lije din.

(Reci: O nevjernici, ja se necu klanjati onima kojima se vi klanjate,a vi se necete klanjati ONOM kome se ja klanjam ; ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,a vi se niste klanjali ONOME kome se ja klanjam,VAMA VASA VJERA,A MENI MOJA.)

Edit: Eto ti slika mjesta u indoneziji nakon onog najveceg tsunamija prije 3 godine...Vdi sta je sve bilo prije tsunamija a sta poslije...Sve je poruseno jedino dzamija ostala netaknuta i ljudi koji su dosli klanjati....I O tome se informisi...

Ja sam zavrsio sa ovom temom.....

Neko ima natalitet, neko kapital kao ideju vodilju... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
znaci ON je spremio kaznu za njih a ne mogu ljudi kaznjavati na ovom svijetu.
Vidiš,ti govoriš kako bi trebalo da bude,i kako piše Kuran,a u praksi je sasvim drugačije.Mnogi Muslimanski vernici uzimaju za pravo da se svete i da kažnjavaju nedužne iz osvete.Ako jedan takav Musliman protivreči pismu Kurana i Alahu,zar to nije vređanje vaše svete knjige Kurana,i vređanje Alaha?Zar takvo vređanje nema istu težinu kao vređanje proroka MUhameda.Kako nisu preduzete mere protiv takvih Muslimana.Ja sam video oproštajni snimak jednog Muslimanskog vernika takozvanog spavača Islamskih fundamentalista u Londonu.On je bio uzoran građanin,poštovan među prijateljima,dobar vernik,dobar radnik,i dobar otac u porodici.Kada je stigao nalog od Islamskih findamentalista,napravio video snimak kako se oprašta od svog šestogodišnjeg deteta,i još naglašava da to što treba da čini,čini u ime Alaha.Zatim ode i raznese sebe u autobusu sa mnogim drugim nedužnim civilnim žrtvama.Zar to nije hula na Boga,i najveći greh?Zar to nije vređanje pisma Kurana i Boga Alaha?Zašto ceo Islamski svet se ne podigne na noge i zbriše tu organizaciju koji kalja ime Boga i pismo Kurana.To jeste da Amerikanci Ismejavaju Isusa,kao što to čine preko onog crtanog filma South Park.I ja sam gledao taj deo,i to je veoma žalosno za jednu takvu Hrišćansku zemlju.Po tome se vidi da Isusove reči iz Jevanđelja tačni kada je rekao da njega samo usnama  poštuju,ali im srce daleko stoji od njega.Ali isti slučaj i u Islamskoj veri.Najveći broj vernika je spreman da pogazi reči Kurana,i da uzme oružije u ruku kako bi se svetio nad nedužnim ljudima,protivno pismu Kurana i volji Alaha.Što znači i oni Kuran i Boga Alaha poštuju samo usnama,dok delima rade protiv Boga.
Citat
Vidjeces isto u Kur'anu da ce kad bude Sudnji dan na svijet doci covjek koji ce govoriti da je bog i sta god on kaze tako ce biti..Nek pada kisa,kisa ce padati.Ko bude isao za njim  pokrsice to da Bog nije u ljudskom liku i obliku i ici ce u Dzehenem odnosno Pakao...A sa druge strane ce doci pazite ne Muhamed a.s nego Isa a.s (Isus) i ko za njim bude isao Allah s.w.t ce ga uvesti u dzennet...Svaka vjera je dobra samo se treba pridrzavati i Krscani pravi su dobri i Jevreji pravi su dobri,ali ipak najsavrsenija vjera je Islam..
Da,tu si u pravu.Sudnji dan gotovo identično opisan i u Jevanđelju,i u Kuranu.I tu si u pravu kada kažeš da je svaka vera dobra,samo se treba pridržavati.Zato ja mislim da savršenost vere nije u poruci koju sveta knjiga nosi,jer uglavnom iste pozitivne poruke nose sve svete knjige.Savršenost vere se nalazi u ostvarivanju zapovesti u životima vernika koju knjiga nosi.A svedoci smo da danas jedva da iko ispunjava zapovesti svetih knjiga,bilo koja religija da je u pitanju.Kako kažež,Alah je jedino zadužen za spremanje Dzehenema odnosno Pakla.A danas sigurno jedno 90% Muslimanskih vernika bi se suprostavio volji Alaha,i sami bi se prihvatili oružja i napravili Dzehenem za svog bližnjeg bilo gde u svetu,i tu već vernik pada pred Alahom.

Citat
Sto se tice unistavanja nevjernika na zemlji nije tacno..To je navikano sa strane Amerike i medija..iI za to su krivi oni "muslimani" koji se ubijaju da bi ubili neduzne..Ali ameri su ih na to natjerali jer su vrsili agresiju na njihvu zemlju samo radi nafte radi ulja...Pa zar je nafta vrijedna zivota male djece..
Evo,o ovome pričam.Znači Amerikanci su krivi da bi ovi Muslimanski vernici takozvani spavači pogaze reč Kurana i Alaha.Sa osvetom nebi trebalo da se pravda gaženje reči Kurana i volja Alaha.Ništa nebi trebalo da opravdava protivrečenje Alaha,i tu mi pokazujemo,u tim iskušenjima koliko smo jaki i verni  Bogu Alahu i rečima pisma.Ako jedan Amerikanac provokacijom nas natera da pogazimo reči Kurana i Alaha,tu ozbiljno treba da preispitamo našu veru i u Kuran i U Boga Alaha.Zar ne?
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 21:57:39 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
."A danas sigurno jedno 90% Muslimanskih vernika bi se suprostavio volji Alaha,i sami bi se prihvatili oružja i napravili Dzehenem za svog bližnjeg bilo gde u svetu,i tu već vernik pada pred Alahom." ovo u potpunosti nisi u pravu pazi muslimana na svijetu ima 1,6 milijarde,ja mislim da ti ne bi trebao to da govoris i da trebas da se preispitas da li i na tebe djeluje onaj americki uticaj....I zar se ne cine veca nedjela nad muslimanima nego sto muslimani cine prema drugima....Tako je u Afganistanu (prvo su ih Rusi napadali ,ali nisu uspjeli da poraze ljude za koje su smatrali nepismenima onda Amerika ih napada",Irak (na njega se vrsi agresija isto od strane amerike),Palestina (krscanske zemlje koje su ucinile velike nepravde prema jevrejima,daju njima zemlju koju oduzimaju od muslimana koji im nisu ni krivi ni duzni.Pa mogli su im dati drzavu u njemckoj i austriji ako vec osjecaju nesta po tom pitanju),Bosna (vrsi se agresija ubija se veliki broj civila.Pravi se masakr koji je nezapamcen nakon drugog svejtskog rata).....Pa dokle vise!!!!!!!

Nekoliko ljudi koji vise nisu mogli izdrzati da gledaju kako amerikanci ubijaju sve sto hoda,nisu mogli vise izdrazti strasna bombardovanja...Ne mogu im nista normalnim putem posto znamo svi koliko je jaka amerika...Ti ljudi bespmocni sta vise da urade da se nekako osvete uzmu oko sebe dinamit i raznesu se...Ali to ih ipak ne opravdava.....

Je li se ovo desavalo prije nego sto je amerika napala irak,afganistan,nakon sto rusi ne daju ceceniji njihovu drzavu,prije nego sto su jevreji se poceli izivljavati na muslimanima u palestini...Je li bilo ovih kako oni kazu "terorista"....Nije i to je istina........

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Islamski svijet je u onom stanju u kakvom je apadna civilizacija bila u srednjem vijeku. Zap. civ. se otarasila svoje "knjige", na svu srecu...
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Smile Smile kako si samo pametan  Smile Smile Smile Smile  evo ti cvijece kad si takav biser  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Islamski svijet je u onom stanju u kakvom je apadna civilizacija bila u srednjem vijeku. Zap. civ. se otarasila svoje "knjige", na svu srecu...

no comment Smile
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Istok je uvijek bio napredniji od zapada u Kulturi i tako ce uvijek ostati...Ja ne govorim samo za arape negi i kineze,japance,indijce uvijek su bili kulturniji od evropljana mada sam i ja u evropi ali to je istina....A ovom se frajeru valjda spavalo pa nije zznao sta pise...Mozda je i napusen sta znas....Ali 100 % je neinformisan o mnogim stvarima....ali sta ces....Pomogao bi ja njemu ali nema spasa....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Prijatelju,nisam ja pod uticaj Američke propagande,ni ja im ne odobravam da izigravaju Boga.Njima u Svetim knjigama jasno zacrtan propast,stoga to treba prepustiti Bogu, da on donese sud nad njima, a ne mi,niti naš gnjev da im sudi niti naša osveta.Nego je stvar u tome ako oni prave grešku jer su grešnici,zašto i mi moramo da sledimo njihov primer da pravimo istu grešku i da se spustimo na njihov nivo da budemo grešnici.Ako isto radimo što i oni,po čemu ćemo mi biti bolji od njih.A u tim procentima Muslimana govorim jer vidim da čitave države i svi ljudi u tim Muslimanskim državama zveckaju sa oružijem uz jasan znak želje za osvetom.Koliko je to Muslimana u procentu?Dali i jedan od vernika pozivao masu na suzdržavanje u osveti.U pravu si za vaš gnjev prema Amerikancima kada je Afganistan,Čečenija i Irak u pitanju.Ali nisu civili krivi za rat,nisu deca i žena u Americi krivi za bombardovanje u Afganistan.Zar nebi trebali da vodite rat sa vojnicima,a ne sa civilima ženama i decama.Zašto ti bombaši samoubice ne odu u afganistan i dignu sebe u vazduh među vojnicima koji su krivi za opsadu te države,zašto se dižu u vazduh obični nevini ljudi? Mislim da gnjev i osveta uperena na pogrešnu stranu na pogrešne ljude.
Jesi ti ikada čuo za Gandija.Jeli znaš da je njegova Zemlja bila okupirana od daleko nadmoćnije Britanske sile.I šta misliš kako pobedio tu nadmoćniju silu bez oružja,i sa minimalnim brojem žrtava?Tako što je ispunjavao zapovesti Svete knjige.Kada su ga udarili po obrazu,on je okrenuo drugu stranu obraza.On se nije pozivao na osvetu i na krv.On nije zveckao oružijem,i pobedio.Šta misliš koji vernik je po volji Alahu.Ko se sveti ili onaj ko pušta da mu se udaraju po obrazu kao što narod Gandija puštao.Kome će Bog pomoći,ko živi njegove reči u delima ili ko gazi njegove reči zbog osvete.Ti pravdaš osvetu,pa i Gandi imao razlog za osvetu.Pa morao da prođe kroz patnju i ugnjetavanje da bi mu Bog dao pobedu i mir.Ali kroz osvetu Bog nikada neće dati niti pobedu,niti mir.

Citat
Nekoliko ljudi koji vise nisu mogli izdrzati da gledaju kako amerikanci ubijaju sve sto hoda,nisu mogli vise izdrazti strasna bombardovanja...Ne mogu im nista normalnim putem posto znamo svi koliko je jaka amerika...Ti ljudi bespmocni sta vise da urade da se nekako osvete uzmu oko sebe dinamit i raznesu se...Ali to ih ipak ne opravdava.....
Prijatelju,šta ako su bili slabi u veri a jaki u osveti.Da mu je bilo krivo što su bombardovali Afganistan,mogao lepo da ode u Afganistan i da se bori tamo, ili da pomogne tamošnjem narodu.Ovako niti je pomagao Afganistanskom narodu,niti je naudio okupatorskoj vojsci.
I dalje mislim da strategija Gandija najjača strategija za pobedu protiv nadmoćnijeg neprijatelja.

Citat
Je li se ovo desavalo prije nego sto je amerika napala irak,afganistan,nakon sto rusi ne daju ceceniji njihovu drzavu,prije nego sto su jevreji se poceli izivljavati na muslimanima u palestini...Je li bilo ovih kako oni kazu "terorista"....Nije i to je istina.......
Znaš šta je problem u bliskom istoku.To što su Muslimanske zemlje razjedinjeni.Kuvait posluje sa Amerikom,niko neradi svi su bogati.Pakistan isto niti je sa Amerikom niti je protiv.Dosta Arabskih zemalja su saveznici Amerikanaca.Sve zbog nafte.Tako nemože.Ako je vera u pitanju,lepo se složite,nema više prodaje nafte Amerikancima.Sve Muslimanske zemlje udare sankcije Amerikancima,ne da će oni pobeći iz Iraka i Afganistana,već će čitava Američka ekonomija survati u propast.I sadašnje  probleme ekonomske što imaju jesu zbog nafte.I tako niti moraju da ginu civili,niti Muslimani moraju sebe da dižu u vazdu.Ujedinjeni i pametno biste mnogo više postigli nego nasiljem.
« Poslednja izmena: 21. Jul 2008, 00:42:08 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1366
Zastava south of heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Smile Smile kako si samo pametan Smile Smile Smile Smile evo ti cvijece kad si takav biser Smile Smile
ja sam to govorio mnogo pre njegovog posta  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.