Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Да ли сте прочитали Кур'ан часни?  (Pročitano 27454 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0

Талмуд никада није у целости преведен на српски. Еуген Вербер је превео само делове, а то су само парчићи од целог Талмуда.
Из којих се малтене стиче утисак да је то само приручник за свакодневни живот, а не верска књига.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15

Талмуд никада није у целости преведен на српски. Еуген Вербер је превео само делове, а то су само парчићи од целог Талмуда.
Из којих се малтене стиче утисак да је то само приручник за свакодневни живот, а не верска књига.
To i jeste, upute Jevrejima, kodeks za sve..
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Набавио сам текст Кур'ана у електронском облику, а једном ћу купити и у корицама. Почео сам нешто да читам, али ме много не занимају текстови монотеистичких религија. Стварно, кад читаш Веде или Тао Те Кинг све некако делује занимљивије.
Кур'ан је као и Библија (вероватно и Талмуд) као текст оптерећен метафорама, исувише заповеднички. Са друге стране, нема спекулативне мисли, дозвољавања шта-ако.
Ипак има занимљивих делова, ово ће ми рецимо бити у роману:
1.   Reci: "On, Allah, je Jedan!
2. Allah je Apsolutni!112:2
3. Ne rađa i nije rođen!,
4. I ravan Mu nije niko!"

Наравно, не треба ставити име Божије, већ само Бог. Најзад, ко је стварно монотеиста, овако гледа на ствари. Све остало може да се ближи апостази.

Саме ове речи сам пронашао слушајући блуз посвећен Американцу који се борио на страни талибана.

John Walker's Blues:
A shadu la ilaha illa Allah
There is no God but God
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Islam nije religija kod koje je dozvoleno da se siri vjera nasiljem..."Borite se u ime Allaha s.w.t kada se borite,ali ne napadajte prvi jer Allah s.w.t uistinu ne voli agrresore".....Ubijes li jednog neduznog covjeka znaci starca,zenu ili dijete izasao si iz vjere i pocinio si najveci grijeh u islamu.

Allah dž.š. je rekao, "Ko god ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijeli svijet! Ko god spasi jednog čovjeka, kao da je spasio citav svijet"...Allah je stvarno milostiv i on prasta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Islam nije religija kod koje je dozvoleno da se siri vjera nasiljem..."Borite se u ime Allaha s.w.t kada se borite,ali ne napadajte prvi jer Allah s.w.t uistinu ne voli agrresore".....Ubijes li jednog neduznog covjeka znaci starca,zenu ili dijete izasao si iz vjere i pocinio si najveci grijeh u islamu.
Allah dž.š. je rekao, "Ko god ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijeli svijet! Ko god spasi jednog čovjeka, kao da je spasio citav svijet"...Allah je stvarno milostiv i on prasta...
A zašto onda vernici Islamske veroispovesti ubijaju nevine ljude širom sveta samo zato što su druge vere?
Zašto u Kuranu naglašeno da nevernike u Islam treba uništiti.Zar to nije širenje vere nasiljem?
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Zato sto ih boli za Kuran, citaju ono sto godi njihovim usima, ili jos bolje receno, pojedinci koriste one dijelove Kurana koji opravdavaju njihove ciljeve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Je li se muslimane ubija ili oni ubijaju...Musliamane ubiajju u Izraela,Iraku,Afganistanu,Somaliji ne ubijaju oni...Na njih su izvrsene agresije....Sagledaj malo covjece....A onaj koji se raznese u Iraku i ubije neduzne ljude uopste nije musliman....jer covjek nema pravo oduzimati sam sebi zivot za to je zaduzan bog....I samo da kazem da u Islamu Krscani i Jevreji nisu nevjernici...Oni su vjernici samo slijede drugog poslanika i knjigu....Svi ti poslanici i Musa a.s (Mojsije) kod jevreja i Isa a.s (Isus) kod krscana su priznati i njihove knjige....Znaci biblija je priznata samo je puno izmijenjena zato sto nije zapisivana odmah kad je dolazila objava nego se kasnije pojavilo 1000 ljudi koji su bili uz Isusa pa prenese sta je on govorio....A crkva ko crkva je izuzela ono sto im je najbolje godilo kod te vjere....A Kur'an je cim dodje objava zapisivan i to mu je prednost....

procitajte na wikipedia http://bs.wikipedia.org/wiki/Islam  mozda malo bolje shvatite a evo samo isjecak iz tog teksta.....

Godišnja stopa porasta broja muslimana je 6,40% što je zaista mnogo, a radi poređenja, kršćani imaju stopu porasta 1,46%. Prema ovome u 1997. godini muslimana je bilo 1.577.483.000, a procjena za 1998. je 1.678.442.000. Možda je najbolji pokazatelj velikog porasta broja muslimana podatak da se u posljednjih pedeset godina taj broj povećao za nevjerovatnih 500% dok se broj kršćana za isto vrijeme povećao za samo 47%, hindusa za 117% i budista za 63%. Svakako da je najveći uzrok ovome izrazito veliki natalitet kod muslimana, ali je sigurno da ovom broju značajno doprinosi i primanje islama od strane nemuslimana što svjedoče podaci o velikom porastu broja muslimana na Zapadu.

U periodu od 1989. do 1998. broj muslimana u Evropi se povećao za 142,35%, u Sjevernoj Americi za 25% i Australiji za 257,07%, međutim što se Australije tiče, ovaj procenat i nije toliko značajan s obzirom da tamo do prije dvadeset godina gotovo da i nije bilo muslimana. Bitno je još napomenuti da su muslimani u najjačim zapadnim zemljama (SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj) druga najveća vjerska skupina....

Pozdrav svima!!!

Edit:"Zašto u Kuranu naglašeno da nevernike u Islam treba uništiti" daj dokaz cinjenicu jer islam se zasniva na dokazima....
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 11:10:51 od respons »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37273
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ko sto i sam rekao, zasad unistavaju vas, i to veoma efikasno u Avganistanu, Iraku, uskoro u Iranu, Siriji... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 378
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Whatever ne moze se pricati sa neupucenim osobama...Procitaj malo ne hlupaj ko maksim po diviziji...Trebao si vidjeti stvari oko porasta muslimana u svijetu...Evo saznao sam i da je igrac Anelka presao na islam...Proguglajte ako ne vjerujete....I nadji malo u google sta pretpostavljaju naucnici kakva ce biti religijska struktura u svijetu 2035 ako se islam nastavi sirit ovakvom stopom....

i sa ovim bi zavrsio:

Kul: Ja ejjuhe-l-kafirun.La ea'budu ma ta'budun.Ve la entum abidune ma ea'bud.Ve-la ene abidun ma abedtum.Ve-la entum abidune ma ea'bud.Lekum dinukum ve-lije din.

(Reci: O nevjernici, ja se necu klanjati onima kojima se vi klanjate,a vi se necete klanjati ONOM kome se ja klanjam ; ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali,a vi se niste klanjali ONOME kome se ja klanjam,VAMA VASA VJERA,A MENI MOJA.)

Edit: Eto ti slika mjesta u indoneziji nakon onog najveceg tsunamija prije 3 godine...Vdi sta je sve bilo prije tsunamija a sta poslije...Sve je poruseno jedino dzamija ostala netaknuta i ljudi koji su dosli klanjati....I O tome se informisi...

Ja sam zavrsio sa ovom temom.....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

tsunami-mosque-spangleddron.jpg
(58.93 KB, 375x500)
banda_aceh_grandmosque_june23_2004_dg.jpg
(441.83 KB, 1577x964)
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 12:41:48 od respons »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
Citat
A onaj koji se raznese u Iraku i ubije neduzne ljude uopste nije musliman...
Prijatelju,upravo se oni izjašnjavaju da su pravi Muslimani i da u ime Alaha ubijaju sebe i ostale oko sebe.

Citat
Edit:"Zašto u Kuranu naglašeno da nevernike u Islam treba uništiti" daj dokaz cinjenicu jer islam se zasniva na dokazima....
Od prilike pola Kurana koliko sam pročitao, našao sam ove stihove,znači mogu da nađem još toliko stihova do kraja knjige.

Al-Mursalat (77) - Poslani
Mekka – 50 ajeta

16. Zar Mi nismo drevne narode uništili

17. i poslije njih i one koji su za njima dolazili?!

18. Isto tako ćemo sa svim grešnicima postupati!

Ad-Dahr (76) - Vrijeme
Medina – 31 ajet

3. Mi mu na pravi put ukazujemo, a njegovo je da li će zahvalan ili nezahvalan biti;

4. Mi smo za nevjernike okove i sindđire i oganj razbuktali pripremili.

Nuh (71) - Nuh
Mekka – 28 ajeta

26. I Nuh reče: "Gospodaru moj, ne ostavi na Zemlji nijednog nevjernika,

27. jer, ako ih ostaviš, oni će robove Tvoje u zabludu zavoditi i samo će grešnika i nevjernika rađati!

28. Gospodaru moj, oprosti meni, i roditeljima mojim, i onome koji kao vjernik u dom moj uđe, i vjernicima i vjernicama, a nevjernicima samo propast povećaj!"

Po nekim tekstovima u Kuranu samo Bog Alah može pripremiti i osuditi čoveka u džehennem.Pa otkuda pravo bilo kom Muslimanu da radi protivno Alahu? Inače koliko sam upoznat Muslimanskom verniku,i vernike u drugu religiju i nevernike smatraju grešnicima koji treba uništiti na Zemlji.
« Poslednja izmena: 20. Jul 2008, 13:19:02 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.