Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li Srbija zaslužuje izlaz na more ?  (Pročitano 18315 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung 
Srbija ima izlaz na more...
Panonsko Smile

Dobra Smile  Smile Ali samo neke činjenice; Zna se da su se stari Dubrovčani smatrali Srbima no pošto su se kroz protekla 2. stoljeća narodi balkana opredjeljivali prema vjeri tako su se i oni zbog katoličkog ispovjedanja proglasili Hrvatima mada su se sami dosta puta bunili u prošlosti bunili zbog toga ali s vremenom se to jednostavno izgubilo  Smile . Tu je po povijesnom "pravu" bilo srpsko more no u 90-ima se tu jednostavno na skoro etnički čistom hrvatskom području nije imalo što tražiti tako da je trenutno jedini mogući izlaz tada bilo u sjevernoj Dalmaciji na Karinskom moru i Novigradskom zaljevu no i to se izjalovilo pa je ostala Crna Gora pa je i to otišlo i ostalo se samo na ovom gore navedenom  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sledimo duh naših predaka... 1389 

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Srbija ima izlaz na more...
Panonsko Smile

Dobra Smile  Smile Ali samo neke činjenice; Zna se da su se stari Dubrovčani smatrali Srbima no pošto su se kroz protekla 2. stoljeća narodi balkana opredjeljivali prema vjeri tako su se i oni zbog katoličkog ispovjedanja proglasili Hrvatima mada su se sami dosta puta bunili u prošlosti bunili zbog toga ali s vremenom se to jednostavno izgubilo  Smile . Tu je po povijesnom "pravu" bilo srpsko more no u 90-ima se tu jednostavno na skoro etnički čistom hrvatskom području nije imalo što tražiti tako da je trenutno jedini mogući izlaz tada bilo u sjevernoj Dalmaciji na Karinskom moru i Novigradskom zaljevu no i to se izjalovilo pa je ostala Crna Gora pa je i to otišlo i ostalo se samo na ovom gore navedenom  Smile Smile

Hahahahahahahaha ajde malo sljedeci puta me bolje nasmiji...Dubrovcani se smatrali Srbima...da ali mozda neki Dubrovnik na Mjesecu....

Dubrovnik je u početku bio u sastavu Dalmatinskog temata i priznaje vlast Bizanta. Prvi se puta u ispravama spominje 850. g. Oko 992. g. spalio ga je car Samuilo. Krajem 10. st. osniva se dubrovačka nadbiskupija i metropolija. Tada postaje crkveno neovisan od Splita. Od 1205. g. Mletačka Republika, koristeći križarski pohod, vlada Dubrovnikom, što traje do 1358. g. U vrijeme mletačke vlasti Dubrovčani dižu tri bune, ali se nisu mogli osloboditi mletačkog gospodstva.

Iako je priznavao mletačku vlast, Dubrovnik je uspio sačuvati autonomiju jer je birao Malo i Veliko vijeće, Senat, te ostale organe gradske samouprave. Komuna je 1272. g. dobila statut. U Dubrovniku se vrlo rano razvija trgovina, posebno sa zaleđem i to ponajprije s Bosnom u doba Kulina bana.

U vrijeme uspona Raške uspješno se branio od njenih napadaja. U 13. st. vlast Dubrovnika raste na šire gradsko područje i susjedne teritorije. Tako se Lastovo dobrovoljno priključuje Dubrovniku, a od 1333. g. u sastavu Dubrovačke Republike je i Stonski rat tj. Pelješac sa Stonom. 1345. g. i Mljet ulazi u sastav Republike.

Ston je imao veliko strateško značenje za Dubrovnik jer je tako mogao kontrolirati plovidbu oko ušća Neretve i u Mljetskom kanalu. Prostor od Stona do Zatona Dubrovnik je osigurao kada je krajem 14. st. od Bosne kupio Konavle. Tada su utvrđene granice Republike koju od kraja 14. st. priznaju svi dubrovački susjedi.

Zadarskim mirom 1358. g. Mletačka Republika se odrekla svih posjeda na istočnoj obali Jadrana u korist Hrvatsko-Ugarske Monarhije. Dubrovnik je, u uspješnom diplomatskom potezu, prihvatio simboličnu vrhovnu vlast kralja (Ludovik I.), koja nije Hrvatsko-Ugarskoj davala doslovno nikakav utjecaj nad komunom i plaćao danak od 500 dukata, čime se osigurao i od nasrtaja Venecije.

Od tog vremena Dubrovnik sve više izgrađuje svoju samostalnost i neovisnost. Kneza biraju sami Dubrovčani, a nakon smrti Ludovika I. 1380. g. razvija se u samostalnu i priznatu Republiku.
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50186
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
granice na balkanu se mjenjaju svakih 10-50 godina, tako da će vrjeme pokazati kako će biti...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Mislim da u buduce vrijeme ce se samo jos granice mijenjati u Srbiji radi Kosova a onda mislim da dugo dugo nicega nece biti u vezi granica osim da ce se Europska Unija siriti preko HR...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
šta će vam nove granice mastere - kad su vam carinici najveća mafija u državi , sam bi oni od nje imali koristi ......  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50186
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
šta će vam nove granice mastere - kad su vam carinici najveća mafija u državi , sam bi oni od nje imali koristi ...... Smile

ne treba meni granica, već način kako da ljetujem u svojoj državi. Mislim, hrvatske cjene su bukvalno nemoguća misija za naše siromašne standarde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
šta će vam nove granice mastere - kad su vam carinici najveća mafija u državi , sam bi oni od nje imali koristi ...... Smile

ne treba meni granica, već način kako da ljetujem u svojoj državi. Mislim, hrvatske cjene su bukvalno nemoguća misija za naše siromašne standarde.
Nisu prijatelju...evo ja sam jednom tako mislio i nakupovao se u Srbiji i kada sam dosao u Hrvatsku vidio sam da su cijene minimalno vece znaci uopce nije neka razlika,a bio sam u Crnoj gori i mogu samo da kazem da su cijene po meni kako sam vidio skuplje nego u HR pogotovo ako se uzme u obzir da se zeli nesto jesti iz mora...to je definitivno bilo skuplje u Crnoj Gori...u Dubrovniku jedna kila dagnje je kostalo 6,95 kuna sto po meni je veoma jeftino...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50186
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
jeftina je i pica u hrvatskoj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob

pica ili pizza? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Palermo stajl bebe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1282
Zastava Transilvanija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.