Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:40:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uključiti partnera u brigu o detetu  (Pročitano 1209 puta)
07. Apr 2007, 07:40:03
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Uključiti partnera u brigu o detetu

Nije retkost da se žene žale da im muškarci ne pomažu oko dece, da se ne angažuju dovoljno oko njih. Taj problem u nekim porodicama zaista postoji, ali nije teško izvesti da do njega uopšte ne dođe, ako se otac od samog početka uključi.

Problem je što često, nakon porođaja, gotovo svu brigu o detetu preuzme majka, i čak i ne pokuša da supruga uključi u to. Ona je na porodiljskom bolovanju, pa ima vremena da se bavi detetom, on radi, pa nema vremena... Često se desi da se muškarac baš i ne otima oko toga da se brine o detetu, jednim delom zato što bude umoran nakon posla, a drugim delom jer se boji da to traži - boji se da bi mogao da povredi bebu, tako sićušnu i bespomoćnu, vidi svoju suprugu kako sve uvežbano obavlja pa neće da je ometa. Rezultat takvog ponašanja mladih roditelja neretko bude da otac, zbog izostanka kontakta s detetom, ne uspe da se za njega nešto posebno veže i da se supružnici udalje jedno od drugog jer se majka vezuje za bebu, a otac ne.

Kao što smo već rekli, postoji veoma jednostavan način da se problem predupredi, a to je da otac od samog starta bude uključen u brigu o detetu. Naravno, ako on radi, a majka je, barem dok joj traje porodiljsko, kod kuće, ona će se više brinuti o detetu, ali otac može uveče da okupa bebu (ako se baš boji da to radi, može majka da je okupa a otac da je obriše), može i on da je drži na rukama, da je uspavljuje... Beba se tako navikava i na očev glas i dodir, ne samo na majčin, pa se i tati raduje jednako kao i mami. Jednom kad beba počne da jede iz flašice, mama može da pripremi hranu, a bočicu može i tata da drži i da hrani bebu, i tako redom.

Na ovaj način od samog starta se stvara bliskost između oca i deteta, bliskost koja se s vremenom razvija i obezbeđuje da cela porodica bude srećna. Plus, partneri ne samo što se ne udaljuju jedno od drugog zbog deteta već ih zajednička briga o bebi dodatno zbližava. Krajnji rezultat? Vesela porodica u kojoj ima puno sreće i smeha, u kojoj se svi vole i svi su međusobno bliski.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Ha ha ha- kazi ti to ovoj mojoj... ja ipak shvatam da dete mora da ima oba roditelja a ja sam se za sada licno tu dobro pokazao. Medjutim sta kad imas drugog partnera koji unapred tebe ponistava kao vaznog u podizanju i vaspitanju deteta  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
Odgajanje deteta je previse odgovoran i zahtevan posao da bi sav teret pao samo na jednog roditelja. Ima zaista pozrtvovanih oceva koji nesebicno dele ovaj "posao"  i treba ih uvek ohrabriti za to. Bice vam zahvalan i on, a kasnije i dete jer se tako razvijaju bliskiji porodicni odnosi.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Tako je druze Livingston Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Da. Kao sto sam rekao skoro jednom dobrom prijatelju, ravnomerna podela posla je veoma bitna stvar u porodici.
Niko se tu ne sme osetiti ugrozenijim i opterecenijim od onog drugog.
Nije lako organizovati se, ali je neophodno. Bez dobre organizacije nastaje haos, u kuci, u porodici, u odnosima...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
zamišljam da ćemo da se otimamo oko pažnje i brige za dijete.

ne radi se tu o tome ko posvećuje više vremena,da li tako treba da bude,
već u saznanju da je to jedino dobro i ispravno za dijete i budućeg čovjeka u koje će da izraste.

a pretpostavljam,kod normalnog oca i majke,to je na listi potreba i prioriteta.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1862
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
bio sam umoran tako da sam se olupao o zidove i glavio u shtokove ali uzivao sam u svakoj sekundi  u kupanjima, menjanju pelena, mazanju guze itd itd itd. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 03:40:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.