Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 06:12:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li postoje pare?  (Pročitano 2111 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Garantujes vrednost novca svojom privredom, vojskom, trgovinom, resursima.... CIme god Smile Odnosno sa svim tim stvarima zajedno.
Ako je tako, onda smo mi u mnogo vecim problemima.

Citat
Kada bi svi vratili pare banci i kada bi banka svima vratila pare bila bi na nuli u idealnom slucaju. U realnom bi opet bila u plusu.
Mi svi dugujemo bankama novac i ako ga vratimo, fizicki necemo imati novac a dugovacemo jos i kamate, e to je tek prevara...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Americki dolar je najjaca valuta zato sto je americka drzava najjaca. Po vojsci, privredi, nauci, trgovini... Oni su u odredjenom trenutku postali svesni da zlatnim standardom nece moci toliko da se uzdignu od ostalih dok u ovim prethodnim stvarima mogu da vladaju svetom. Tako su svoju valutu stavili kao reper moci.

Citat
Mi svi dugujemo bankama novac i ako ga vratimo, fizicki necemo imati novac a dugovacemo jos i kamate, e to je tek prevara...
Ako banka vrati ljudima svu stednju koju drze u banci i ako svi ljudi vrate kredite sa kamatama. Banka ce da bude u plusu za te kamate.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
ok. pozdrav...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Neko pravilo za odredjivanje vrednosti mora postojati, jer ponavljam novac nije vredan sam po sebi on je predstava moci i snage neke drzave ili skupa drzava.
imas ovo mada iz vise razloga nije bas adekvatno

M*V=P*Q

M is the total amount of money in circulation on average in an economy during the period, say a year.
V is the transactions velocity of money, that is the average frequency across all transactions with which a unit of money is spent. This reflects availability of financial institutions, economic variables, and choices made as to how fast people turn over their money.
P is the price level associated with transactions for the economy during the period
Q is an index of the real value of final expenditures.

P*Q je bdp cini mi se

nivo cena, tj. vrednost novca je odredjena nivoom proizvodnje, kolicinom novca i brzinom protoka
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
S'tim sto su agencije za procenu svega i svacega kontrolisane od strane americke vlade. Niko osim sada Briksa(u pokusaju) ne sme da napravi paralelne finansijske institucije zbog americke vojne moci i to bi ti bilo to. Oni kolicinu novca odrzavaju ogromnom potrosnjom i ogromnim platama.

U prevodu stekli su moc privredom i proizvodnjom, odrzavaju je vojnom moci. Naravno ni sada nisu bez privrede ali vojna moc je mnogo bitnija. Da nije Nemacka i Kina bi vladale svetom Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
vrlo moguce, ali zar nije pitanje bilo da li novac postoji i da li je rec o dugu?
sve ekonomske teorije koje znam u sustini poricu da je novac dug

S'tim sto su agencije za procenu svega i svacega kontrolisane od strane americke vlade. Niko osim sada Briksa(u pokusaju) ne sme da napravi paralelne finansijske institucije zbog americke vojne moci i to bi ti bilo to. Oni kolicinu novca odrzavaju ogromnom potrosnjom i ogromnim platama.
takodje, agencije za procenu uticu, ali konkretna trgovina razlicitim monetama ukazuje na njihovu vrednost

trziste novca potoji, mada centralne banke rade na tome da ne bude bas slobodno
« Poslednja izmena: 10. Nov 2015, 16:11:15 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
LG G3
Zaudženje je neminovno kad imaš malo,a treba ti mnogo.Samo treba znati i da se zadužuješ,evo recimo Vučić misli da zna,a u stvari ništa ne radi sem imaginarnog boljitka.

On je smanjenjem plata i penzija rasteretio budžet i to što je "uštedeo" je otišlo u državne rezerve i povećalo depozit u inostranim bankama,samim tim povećanjem nama je skočila kreditna sposobnost i postali smo sigurniji za MMF da nam da novi arnažman.Dakle imamo prividan boljitak kad se tako pogleda,al u stvari nemao ništa.

I zato Vučić kaže da može da poveća plate i penzije ali neće u stavri ne može,jer ako to uradi opet je došao na isto kao pre smanjenja.I kad zatreba sledeći aganžman neće biti jer će depozit da ostane isti,jer će ponovo morati da se daju plate i penzije tj neće imati čime da štedimo.Jer ništa ne proizvodimo,dakle jedini spas mu je da drži plate ovako kako je ili d aih još smanji  Smile

Dakle mi samo uz pomoć kredita možemo da živimo i tako živimo decenijama unazad,jer nikad nismo imali neki ozbiljan privredni rast.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pitanje je bilo tako zato sto Kristal novac predstavlja kao dug. Ja sam samo hteo da ga navedem na pricu o tome da cak da je to sto on prica istinito opet ne menja stanje. Jer ako je novac zapravo dug onda dug postaje novac. Onda mozemo na papir da stampamo ko je koliko duzan i time da se sluzimo kao sada novcem.

Ako je dug=novac onda je novac=dug. On polazi od pogresne pretpostavke da novac ima neku vrednost sam po sebi, vrednost novca je u onome sto stoji iza njega. Da li tu predstavu moci nazivas novcem ili dugom to nema nikakve veze. Smile

Ne znam da li me razumes ali pokusao sam sto prostiji da budem Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pitanje je bilo tako zato sto Kristal novac predstavlja kao dug. Ja sam samo hteo da ga navedem na pricu o tome da cak da je to sto on prica istinito opet ne menja stanje. Jer ako je novac zapravo dug onda dug postaje novac. Onda mozemo na papir da stampamo ko je koliko duzan i time da se sluzimo kao sada novcem.

Ako je dug=novac onda je novac=dug.

to jeste apsolutno tacno i novac cesto jeste nastajao od svojevrsnih obveznica ili akcija
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 06:12:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.