Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44516 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne, u Postanju ne piše jasno da je bio besmrtan, to je samo većinsko shvatanje vernika.
Sve ostalo je dogradjivanje tog shvatanja, što reče neko, fan fiction.
Cilj teme je da se pokaže da za to ima ili nema osnova.
Tema nije ''da li je Adam ipak bio smrtan''...već ''da li je (uprkos mišljenju većine Hrišćana) smrt postojala u Edenu pre pada''.

Postojanje Drveta života i upozorenje da će umreti (a ne postati smrtni) su primeri da je Adam bio smrtan.
Adam je, dakle, znao za svoju smrtnost.

Upravo je ovo jednostavnija verzija, koja ne zahteva dopisivanje, izmišljanje i pretpostavljanje dogadjaja.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 07:53:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
A zasto si toliko opterecen fizickom smrcu - shvati je kao normalan prirodni fiziolocki proces i sve ce biti lakse. Nekada davno ili u nekom trenutku u buducnosti nece postojati jer nece biti porebna - sada nam jeste potrebna i prica je zavrsena. Pametnije je razmisljati o razlogu zasto nam je potrebna i kako da je iskoristimo na najbolji nacin, pre nego da raspravljamo o kvazi besmrtnosti mitskih junaka Biblije koji nama konkretno ne znace ama bas nista.
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 02:26:06 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
A zasto si toliko opterecen fizickom smrcu - shvati je kao normalan prirodni fiziolocki proces i sve ce biti lakse. Nekada davno ili u nekom trenutku u buducnosti nece postojati jer nece biti porebna - sada nam jeste potrebna i prica je zavrsena. Pametnije je razmisljati o razlogu zasto nam je potrebna i kako da je iskoristimo na najbolji nacin, pre nego da raspravljamo o kvazi besmrtnosti mitskih junaka Biblije koji nama konkretno ne znace ama bas nista.
Do ovog pitanja smo došli na drugoj temi, očito je bilo da Hrišćani ne poznaju šta piše u Bibliji, pa sam samo želeo da im demonstriram i proverim svoj stav. A i dobar je uvod za neke druge, mnogo bitnije, teme.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Ne, u Postanju ne piše jasno da je bio besmrtan, to je samo većinsko shvatanje vernika.
Tema nije ''da li je Adam ipak bio smrtan''...već ''da li je (uprkos mišljenju većine Hrišćana) smrt postojala u Edenu pre pada''.

Postojanje Drveta života i upozorenje da će umreti (a ne postati smrtni) su primeri da je Adam bio smrtan.

Upravo je ovo jednostavnija verzija, koja ne zahteva dopisivanje, izmišljanje i pretpostavljanje dogadjaja.
Naravno da pise da je Adam stvoren besmrtan sa obaveznim prelaskom u smrtnost.
" I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla. "
" I zapreti Gospod Bog čoveku govoreći: Jedi slobodno sa svakog drveta u vrtu; "
Smrtniku koji je svestan svoje smrtnosti se ne govori " Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš. "

Bas kao sto smrtnici koji ce navodno imati obavezan prelazak u besmrtnost pojma nemaju sta je besmrtnost i pojma nemaju sta je njima receno navodno od Boga preko proroka.

Znaci da je Adam kreiran smrtan ali je u sebi imao mogucnost da bude besmrtan, kao sto tu mogucnost imaju smrtnici danas, ali je potrebna "bozanska intervencija".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

oces reci da je i u nebu vladala smrtnost? ako je u edemu dokaz toga da je postojala opomena. pa nakon pobune andjela sa sotonom trecina je pala sa neba i u obecanoj je fazi druge smrti ognjenog jezera na kraju svega. Bog je dao coveku izbor kao sto sam pisao da se ne ponavljam.da li je postavljac semafora nesavrsen? ili onaj koji krsi taj isti znak na njemu? Bog je jasno postavio opomenu. ako bi smrt vec bila tu,onda cemu opomena? za zivot? ne unutar je bio zivot a opomena je stajala za mogucu smrt. to logikom dokazuje da smrtnost nije bila tog casa tu do pojave sotone. sva prica o smrti bi bila bez smisla,ako bi zaboravili razvoj dogadjaja kako je tekao nakon je dosao sotona evi.
    mislim da je svakome ko oce to da vidi jasno da je ova teza o postojanju smrti pre pada suvisna. naravno neko to moze tumaciti nemanjem odgovora na postavljenu"zamku" onda ja ostavljam da se igrate dalje zamke sa Bogom i Recju,a uzmite u srce da ste mene eto kao uhvatili u zamku neznanja stvari.budite mali bogovi viseg znanja onoga sto cak ni ne verujete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
oces reci da je i u nebu vladala smrtnost?
Neću, jer to nije tema. Molio bih te da se držiš iste i ne proširuješ priču.

ako je u edemu dokaz toga da je postojala opomena. pa nakon pobune andjela sa sotonom trecina je pala sa neba i u obecanoj je fazi druge smrti ognjenog jezera na kraju svega. Bog je dao coveku izbor kao sto sam pisao da se ne ponavljam.da li je postavljac semafora nesavrsen? ili onaj koji krsi taj isti znak na njemu? Bog je jasno postavio opomenu. ako bi smrt vec bila tu,onda cemu opomena? za zivot?
Da ne ulazimo u razloge zašto Bog nije želeo da Adam i Eva znaju o Dobru i Zlu.
Zašto ti je problem da odgovoriš na postavljena pitanja i držiš se usko teme?

ne unutar je bio zivot a opomena je stajala za mogucu smrt. to logikom dokazuje da smrtnost nije bila tog casa tu do pojave sotone. sva prica o smrti bi bila bez smisla,ako bi zaboravili razvoj dogadjaja kako je tekao nakon je dosao sotona evi.
Smrt je postojala i pre Sotoninog* nastupa.
Unutra su postojali i život i smrt.

Tek posle konzumiranja ploda sa drveta večnog života postaješ besmrtan, šta ti je tu teško da shvatiš?
Još jednom: Bog je Adamu kazao umrećeš, a ne postaćeš smrtan.

*Samo da znaš da je Sotona u Edenu samo još jedna hrišćanska konstrukcija.
« Poslednja izmena: 26. Jan 2012, 11:07:12 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
oces reci da je i u nebu vladala smrtnost? ako je u edemu dokaz toga da je postojala opomena. pa nakon pobune andjela sa sotonom trecina je pala sa neba i u obecanoj je fazi druge smrti ognjenog jezera na kraju svega. Bog je dao coveku izbor kao sto sam pisao da se ne ponavljam.da li je postavljac semafora nesavrsen? ili onaj koji krsi taj isti znak na njemu? Bog je jasno postavio opomenu. ako bi smrt vec bila tu,onda cemu opomena? za zivot? ne unutar je bio zivot a opomena je stajala za mogucu smrt. to logikom dokazuje da smrtnost nije bila tog casa tu do pojave sotone. sva prica o smrti bi bila bez smisla,ako bi zaboravili razvoj dogadjaja kako je tekao nakon je dosao sotona evi.
    mislim da je svakome ko oce to da vidi jasno da je ova teza o postojanju smrti pre pada suvisna. naravno neko to moze tumaciti nemanjem odgovora na postavljenu"zamku" onda ja ostavljam da se igrate dalje zamke sa Bogom i Recju,a uzmite u srce da ste mene eto kao uhvatili u zamku neznanja stvari.budite mali bogovi viseg znanja onoga sto cak ni ne verujete.
Bog je Adamu rekao sta ce da se desi ako bude jeo sa drveta spoznaje dobra i zla, a ne da Adam ima izbor da se to desi ili ne.
Kada ces prestati da govoris neistinu o Pismu ?
Adam nije nista "prekrsio" nego se ponasao kako je Bozija Volja nalagala.
Smrt je bila tu i ovo " Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš. "
nije opomena nego objasnjenje o onome sto ce da se desi.

Smrt je bila tu zato sto je Adam morao da umre, bas kao sto je besmrtnost danas u smrtnicima koji ce morati da predju u besmrtnost.
Trajanje Adamove besmrtnosti je irelevantno/nepostojece bas kao sto je slucaj sa vremenom koje Spaseni provedose u smrtnosti.
Nema tu nikakvih zamki i ti ne prestavljas nikakvu prepreku za logiku zdravog razuma koja se nalazi u istini.
Citat: Predragoon
Bog ne "zeli", Bog Kreira ono sto mora da Kreira.
On je morao da kreira coveka koji ce znati dobro i zlo " I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi. "
Citat
Bog je Adamu kazao umrećeš, a ne postaćeš smrtan.
Umreces = " ali sada ne pruzi ruku svoju i uzbere i s drveta od zivota, te do veka zivi " = smrtan si
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Bog je Adamu rekao sta ce da se desi ako bude jeo sa drveta spoznaje dobra i zla, a ne da Adam ima izbor da se to desi ili ne.
Kada ces prestati da govoris neistinu o Pismu ?
Adam nije nista "prekrsio" nego se ponasao kako je Bozija Volja nalagala.
Smrt je bila tu i ovo " Ali s drveta od znanja dobra i zla, s njega ne jedi; jer u koji dan okusiš s njega, umrećeš. "
nije opomena nego objasnjenje o onome sto ce da se desi.

Smrt je bila tu zato sto je Adam morao da umre, bas kao sto je besmrtnost danas u smrtnicima koji ce morati da predju u besmrtnost.
Trajanje Adamove besmrtnosti je irelevantno/nepostojece bas kao sto je slucaj sa vremenom koje Spaseni provedose u smrtnosti.
Nema tu nikakvih zamki i ti ne prestavljas nikakvu prepreku za logiku zdravog razuma koja se nalazi u istini.
Citat: Predragoon
Bog ne "zeli", Bog Kreira ono sto mora da Kreira.
On je morao da kreira coveka koji ce znati dobro i zlo " I reče Gospod Bog: Eto, čovek posta kao jedan od nas znajući šta je dobro šta li zlo; ali sada da ne pruži ruku svoju i uzbere i s drveta od života, i okusi, te do veka živi. "
Citat
Bog je Adamu kazao umrećeš, a ne postaćeš smrtan.
Umreces = " ali sada ne pruzi ruku svoju i uzbere i s drveta od zivota, te do veka zivi " = smrtan si

ne dodiruj to,ti kazivas da je receno dodirni to,ili jos gore,moras to uciniti?! pa nek ti bude.
    za predragona: ti trazis odgovor a ne xelis da pomenem nesto sto jeste deo odgovora kao pitanje je li onda i na nebu bila smrtnost buduci da je i tamo doslo do pada sotone i smrtnosti istih u buducnosti? zasto je to sad tebi prosirena tema. nisam ni jedan cas pristao da na tvoja pitanja odgovaram kao americki marinac sa jes,jes,jes!
    vi ocete da stvorite citaocu licnu fikciju i sta je Bog mislio i sta je odlucio. to je sotona rekao evi.tu je smrtnost i zahvatila covecanstvo. tako isti rod je u vama sad i vi ste dokaz kad je smrtnost pocela,kad ste voljni slusati zloga mesto Boga.vi mozete svoja osecanja utopiti i u naftalin i zapaliti kao bezvredna pa i u smrtnost,to je vase pravo,a moje je pravo da svoja osecanja drzim u vecnoj reci. ljudi se danas vencavaju musko sa muskim i kazu dravni zakoni da je to u redu i njihovo pravo.ne znam sto onda usvajhaju decu,sto ih ne rode? tako i kad bi vam Biblija pokazala od kog je to duha vi bi ste rekli ne,to je neka druga tema i ovo ili ono.sustina je da se covek danas vencava sa smrtnoscu il besmrtnoscu isto po slobodnom izboru i svojoj filozofiji uma. ako ste se vi vec dobrovoljno verili pred maticarem sotonom sa smrtnoscu ostanite verni svom supruzniku a i maticaru,a ja sam se verio sa recju zivoga Boga i ostajem veran tom zeniku Hristu. bez uvrede.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

za predragona: ti trazis odgovor a ne xelis da pomenem nesto sto jeste deo odgovora kao pitanje je li onda i na nebu bila smrtnost buduci da je i tamo doslo do pada sotone i smrtnosti istih u buducnosti?
Kako si uspeo da poistovetiš dešavanja na Nebu i u Edenu? To ti je slab logički skok, jer onda bi sve moralo da odgovara 100%.
Cela ,,razumna'' populacija Edena se pobunila protiv Boga, dok je na nebu to bila trećina. Molim te da razmisliš dobro pre nego što nešto napišeš.

nisam ni jedan cas pristao da na tvoja pitanja odgovaram kao americki marinac sa jes,jes,jes!
Ali nisam očekivao da ćeš da odgovaraš kao pop na marihuani...dobro, jesam.  Smile

vi ocete da stvorite citaocu licnu fikciju i sta je Bog mislio i sta je odlucio. to je sotona rekao evi.tu je smrtnost i zahvatila covecanstvo.
Jedino ko ovde ima fikciju si ti, sa umišljanjem nečeg što ne može da odbrani.

...tako isti rod je u vama sad i vi ste dokaz kad je smrtnost pocela...
Takvom logikom, prazna tegla meda je dokaz da postoji i ona koja nikada ne može da se isprazni. Jadno.

kad ste voljni slusati zloga mesto Boga.
Da znaš istoriju svoje vere, znao bi i da je tvoj bog zlo.

ljudi se danas vencavaju musko sa muskim...
...a ja sam se verio sa recju zivoga Boga i ostajem veran tom zeniku Hristu.
Gay alert! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

za predragona: ti trazis odgovor a ne xelis da pomenem nesto sto jeste deo odgovora kao pitanje je li onda i na nebu bila smrtnost buduci da je i tamo doslo do pada sotone i smrtnosti istih u buducnosti?
Kako si uspeo da poistovetiš dešavanja na Nebu i u Edenu? To ti je slab logički skok, jer onda bi sve moralo da odgovara 100%.
Cela ,,razumna'' populacija Edena se pobunila protiv Boga, dok je na nebu to bila trećina. Molim te da razmisliš dobro pre nego što nešto napišeš.

nisam ni jedan cas pristao da na tvoja pitanja odgovaram kao americki marinac sa jes,jes,jes!
Ali nisam očekivao da ćeš da odgovaraš kao pop na marihuani...dobro, jesam.  Smile

vi ocete da stvorite citaocu licnu fikciju i sta je Bog mislio i sta je odlucio. to je sotona rekao evi.tu je smrtnost i zahvatila covecanstvo.
Jedino ko ovde ima fikciju si ti, sa umišljanjem nečeg što ne može da odbrani.

...tako isti rod je u vama sad i vi ste dokaz kad je smrtnost pocela...
Takvom logikom, prazna tegla meda je dokaz da postoji i ona koja nikada ne može da se isprazni. Jadno.

kad ste voljni slusati zloga mesto Boga.
Da znaš istoriju svoje vere, znao bi i da je tvoj bog zlo.

ljudi se danas vencavaju musko sa muskim...
...a ja sam se verio sa recju zivoga Boga i ostajem veran tom zeniku Hristu.
Gay alert! Smile
   ja pisem coveku koji ima jedne usi  i o jednoj stvari iz Bozje reci,a ti me opet pokusavas upregnuti u tvoju prraznu pricu. ti kao da mi kazes ja cu ti dati pitanje i kako glasi odgovor a ti samo otpevaj. ja ne ucestvujem na takom koncertu takog dirigenta. trebace ti puno znoja da dokazes kako si prosao kroz cilj u ovoj famoznoj pretpostavci da je smrt bila vec u edemu od pocetka.sto se mene tice mozes da uzmes odmah i zlatnu medalju na tom cilju i da se hvalis njome. ja radije odoh na razgovor sa Gospodom cekajuc na njegov brzi dolazak.
     moja fikcija je toliko teska tebi da preostaje da je pobedis svojom fikcijom koju si stavio u jedan prozirni mehur svoga uma u kome lezi sva moguca originalna verzija svih Biblijskih dogadjaja. da li se pitas koliko taj mehur ima snagu da izdrzi jedan dasak samo bozje ocite istine?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.