Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je smrt u Edenskom vrtu postojala pre ,,pada''  (Pročitano 44512 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Slepa vera bez razmišljanja je nešto najgore što čovek može sebi da učini.

Uzgred, ako ljudi ikad steknu besmrtnost to će biti zahvaljujući razumu. To sto su Adam i Eva jeli plod znanja je najbolja stvar koja se ikada desila. U suprotnom danas bi bili glupi edenski gologuzani.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Slepa vera bez razmišljanja je nešto najgore što čovek može sebi da učini.

Uzgred, ako ljudi ikad steknu besmrtnost to će biti zahvaljujući razumu. To sto su Adam i Eva jeli plod znanja je najbolja stvar koja se ikada desila. U suprotnom danas bi bili glupi edenski gologuzani.
         nisam do sad cuo tako nesto da slepac ne razmislja. mislim da slepci cesyo vide vise od onih sto imaju vid.
 razum nikad nece dosegnuti besmrtnost. kao sto covek koracajuc u nazad nece doci nikad na cilj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Bog regulisao adamov metabolizam,a ne brinete se kako sav kosmos visi okacen ni o cemu i ne strasite se da ce vam pasti na glavu.
Nismo učili o kosmosu iz Biblije, pa valjda zato. Za tebe su plima i oseka još uvek misterije, hm?

ja sam postavio  pitanje ko je bio starozavetni melhisedek? Pismo kaze da je on Isus. a u susretu adama sa melhisedekom kaze se da je on bec oca i majke,bez pocetka i kraja danima.jasno je da Bog sebe predstavlja sebe kao bez pocetka i kraja danima i Bog nema oca i majke.onda ako se kaze da je melhisedek Isus ko je onda Isus ako ne Bog jedan sveti.ne mozete vi menjati prorocki sled.
Hajde što se ne držiš teme, nego još i izmišljaš. Adam i Melhisedek, u kojoj Bibliji? Pojma ti nemaš ko je on bio, pa te pozivam da naučiš.

kaze se da li ja mogu verovati papiru. a mogu li verovati prahu ljudskom?
Onda ne veruj ni svome tumačenju, jer ti si prah i samog sebe varaš. Samog si sebe ovim osudio da večno ćutiš o Bibliji.

za predragona: pogni glavu da vidis. postani gluh da cujes,budi slep u razumu da bi razumeo Bozji um.
Džordž Orvel - 1984

ljudski faktor,ne adam vec avraam i melhisedek? valjda cesad odgovor doci.
     Biblija je Bozja rec,a Bog nije zemni prah. ja bne verujem sebi,dok sam sebi verovao bio sam putnbik bez puta,o cilju ne treba ni zboriti.
   podsecate me na pile koje jos nije prokljuvilo ljusku jajeta a vecoce da leti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
covek ce u slucaju Bozjeg susreta to pre uspeti hodajuc u nazad nego li u napred.
i
razum nikad nece dosegnuti besmrtnost. kao sto covek koracajuc u nazad nece doci nikad na cilj.
Pa, zar te nije sramota? Za dva dana dve protivrečne izjave na istoj temi.
Ili buncaš ili pišeš tek onako, samo da bi pisao.

Koliko puta treba da pogrešiš, budeš uhvaćen u laži, izneseš nepostojane argumente, skreneš sa teme, protivrečiš samom sebi i održiš verski govor bez potrebe, da shvatiš da nisi ti taj koji može da raspravlja o religijskim pitanjima?

Što se tiče Melhisedeka, potpuno si omašio, zato ti kažem uči. I on nije tema.

Tvoje tumačenje Reči je korumpirano tvojim telom od praha zemaljskog i zato ti istinu govorim, svaki put kad zaustiš huliš na Boga živoga. Pusti ženu, koja nije od zemlje napravljena da ti tumači, bolje će od tebe. Smiley

Slabo ti ide ovo...puno reči, ali malo znanja. Razočaravajuće od nekog ko u nekim stavovima kopira Gnostike.
Ponudi nam dokaz da je Adam bio besmrtan pre pada ili da predjemo na sledeću tačku.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 11:47:48 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Citat
ne adam vec avraam i melhisedek
Pa ti ne znas vise sta pises, sta si napisao ... Sada kao Avraam a napisao si:
a u susretu adama sa melhisedekom

I sta ti ovo znaci ? Znas li koji je sada vek ?
a ne brinete se kako sav kosmos visi okacen ni o cemu i ne strasite se da ce vam pasti na glavu.
Okacen o nisata? kako moze nesto biti okaceno o nista?

Da ne navodim i pitam na dalje. Ali kada resim da procitam neki tvoj post, prvo sta se pitam je, ko me natera ? Smiley A zasebno sto se premisljam odakle da pocnem ... pa dignem ruke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
covek ce u slucaju Bozjeg susreta to pre uspeti hodajuc u nazad nego li u napred.
i

Koliko puta treba da pogrešiš, budeš uhvaćen u laži, izneseš nepostojane argumente, skreneš sa teme, protivrečiš samom sebi i održiš verski govor bez potrebe, da shvatiš da nisi ti taj koji može da raspravlja o religijskim pitanjima?

Tvoje tumačenje Reči je korumpirano tvojim telom od praha zemaljskog i zato ti istinu govorim, svaki put kad zaustiš huliš na Boga živoga. Pusti ženu, koja nije od zemlje napravljena da ti tumači, bolje će od tebe. Smiley

Slabo ti ide ovo...puno reči, ali malo znanja. Razočaravajuće od nekog ko u nekim stavovima kopira Gnostike.
Ponudi nam dokaz da je Adam bio besmrtan pre pada ili da predjemo na sledeću tačku.
gledam da ne gresim,ali covek sam.ispravio sam i rekao avraam je susreo melhisedeka. trudim se da ne skrecem sa teme,ali melhisedek se cesto namece sa vase strane.
   ne znam sta nisam odgovorio oko besmrtnosti adama u edemu? posle mojioh odgovora jednostavno nije bilo vise nekih specificnih pitanja ili misljenja sa vase strane za razgledanje.
 sta je gnoza vi ste umniji priznajem i trebalo bi znati.posebno znanje. ja ne koristim posebno znanje vec Bozju Rec.
ocekivao sam malo vise respekta ako sam napravio lapsus oko avraama da me ne nazivate lazovom. lazov je onaj ko namerno svesno govori nesto sto nije.
 ko moze da raspravlja a ko ne o pitanjima religije. kad je narod izasao pred Hrissta ulaskom u jerusalim bacajuc grane od finika i haljine dok je jahao na magaretu(kako je prorokovao zaharija prorok) svestenici velike religije izraela pismoznanci teolozi su rekli za take,gle prostog naroda koji ne zna pisma,dok je taj prosti narod prepoznaop ga kao Mesiju i izgovarao upravo reci koje su prorokovane za dolazak mesije osana sinu davidovu,blagosloven koji ide u ime Gospodnje! a farizeji kazu,prost narod koji ne zna Pisma. ko je tu znao Pisma. ko je bio pozvan da razumeva? Pismo se ne daje pod kauciju ili otimacinu coveku od coveka vec kome Bog oce i kome se smiluje. ucitelji i teolozi ga nisu prvi prepoznali vec narod,prosti ribari,pa cak i demoni,logicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
ne adam vec avraam i melhisedek
Pa ti ne znas vise sta pises, sta si napisao ... Sada kao Avraam a napisao si:
a u susretu adama sa melhisedekom

I sta ti ovo znaci ? Znas li koji je sada vek ?
a ne brinete se kako sav kosmos visi okacen ni o cemu i ne strasite se da ce vam pasti na glavu.
Okacen o nisata? kako moze nesto biti okaceno o nista?

Da ne navodim i pitam na dalje. Ali kada resim da procitam neki tvoj post, prvo sta se pitam je, ko me natera ? Smiley A zasebno sto se premisljam odakle da pocnem ... pa dignem ruke.
pisano je da je Bog okacio sve to o nista. davno pre nego jePismo napadnuto od naucnika a galileju i slicnima stavilo ordenje mudrosti da su otkrili tu tajnu,da nije neka ravna ploca sama zemlja nije strasno ako covek procite sve knjige sveta,ali je strasno ako ne procita samo jednu od svih Bibliju.ona menja sve knjige sveta.verovali ili ne. pokazace se. ima jedna savrsenost u svemu,kraj filma uvek pokazuje konacnicu cele radnje prethodno. neces se ljutiti  da ti odgovorim kad si se vec nesto pitao i ako je pitanje i licno i namenjeno upuceno sugestivno svima. onaj ko te natera je Bog(i ako ti sad to ne vidis mozda(znam po sebi,ja sam nekad davno bio lingstof) a onaj kote posle prekida ,necu da kazzem,jer te iskreno cenim i postujem i da te ne povredim i ako nemam nameru.
 ja tvoje postove iskren da budem citam i jurim ovde,jer mislim da imaju dobrih stvari i ako to cesto ne mora biti sve u gram tacno.ali ti u vecini realisticno iznosis stavove pa mi to lici na mudro.
ovo ti ne govorim sa naznakom"ulagivanje" ja to nikad nikom odavna ne cinim. sto sam reko,to i mislim. mir tebi. i budi slobodan bilo sto mi reci,verujem da ne cinis iz zlobe. i ne samo ti vec alex,decki,predragon pa cak i eyup....(malo mi teze ide to ime) itd.
i

gledam da ne gresim,ali covek sam.ispravio sam i rekao avraam je susreo melhisedeka. trudim se da ne skrecem sa teme,ali melhisedek se cesto namece sa vase strane.
   ne znam sta nisam odgovorio oko besmrtnosti adama u edemu? posle mojioh odgovora jednostavno nije bilo vise nekih specificnih pitanja ili misljenja sa vase strane za razgledanje.
 sta je gnoza vi ste umniji priznajem i trebalo bi znati.posebno znanje. ja ne koristim posebno znanje vec Bozju Rec.
ocekivao sam malo vise respekta ako sam napravio lapsus oko avraama da me ne nazivate lazovom. lazov je onaj ko namerno svesno govori nesto sto nije.
 ko moze da raspravlja a ko ne o pitanjima religije. kad je narod izasao pred Hrissta ulaskom u jerusalim bacajuc grane od finika i haljine dok je jahao na magaretu(kako je prorokovao zaharija prorok) svestenici velike religije izraela pismoznanci teolozi su rekli za take,gle prostog naroda koji ne zna pisma,dok je taj prosti narod prepoznaop ga kao Mesiju i izgovarao upravo reci koje su prorokovane za dolazak mesije osana sinu davidovu,blagosloven koji ide u ime Gospodnje! a farizeji kazu,prost narod koji ne zna Pisma. ko je tu znao Pisma. ko je bio pozvan da razumeva? Pismo se ne daje pod kauciju ili otimacinu coveku od coveka vec kome Bog oce i kome se smiluje. ucitelji i teolozi ga nisu prvi prepoznali vec narod,prosti ribari,pa cak i demoni,logicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Nadam se da ću čuti nešto dobro što će mi potvrditi ili promeniti stavove.
Nema ovde niceg sto do sada nisi cuo, niti ce toga biti, uzalud ti nada.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Melhisedek je nebitna stvar sad, ali napisao si dve različite stvari...da je čoveku korisno da ide unazad i da mu nije korisno da ide unazad. Nepostojan si i u tome je problem. Ali nebitno, što reče eye, teško da će ovde iko da promeni mišljenje.

Pitanja si ignorisao, a oko Adama ništa nepobitno nisi kazao. Sve što piše u Postanju ukazuje da je Adam bio smrtan.

Ok, verujemo da je bio lapsus, ali previše grešaka praviš i to grešaka svih vrsta.

ko moze da raspravlja a ko ne o pitanjima religije...
...prvi prepoznali vec narod,prosti ribari,pa cak i demoni,logicno.
Ako se sećaš, Isusa su prvi prepoznali mudraci...tako da ono što sam ti kazao stoji. Slabo poznaješ i razumeš Bibliju i ne ide ti ovo nikako.
Ja verujem da ti ne misionariš  ovde iz istog razloga zbog kojeg su to radili osnivači Hrišćanstva (zbog para i moći), ali to što imaš dobru nameru ne umanjuje činjenicu da popločavaš put u ''Pakao''.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 16:36:40 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Melhisedek je nebitna stvar sad, ali napisao si dve različite stvari...da je čoveku korisno da ide unazad i da mu nije korisno da ide unazad. Nepostojan si i u tome je problem. Ali nebitno, što reče eye, teško da će ovde iko da promeni mišljenje.

Pitanja si ignorisao, a oko Adama ništa nepobitno nisi kazao. Sve što piše u Postanju ukazuje da je Adam bio smrtan.

Ok, verujemo da je bio lapsus, ali previše grešaka praviš i to grešaka svih vrsta.

ko moze da raspravlja a ko ne o pitanjima religije...
...prvi prepoznali vec narod,prosti ribari,pa cak i demoni,logicno.
Ako se sećaš, Isusa su prvi prepoznali mudraci...tako da ono što sam ti kazao stoji. Slabo poznaješ i razumeš Bibliju i ne ide ti ovo nikako.
Ja verujem da ti ne misionariš  ovde iz istog razloga zbog kojeg su to radili osnivači Hrišćanstva (zbog para i moći), ali to što imaš dobru nameru ne umanjuje činjenicu da popločavaš put u ''Pakao''.
ja nisam otvorio temu pod sumnjom dali je adam bio besmrtan,tako da ja ne potrebujem dokazivati da on jeste bio besmrtan jer Biblija to jasno pise. rekao sam nekoliko primera to sa malim detetom. i ako je rodjeno zdravo i zivotno ipak ono ce vremenom umreti kao proizvod pada u edemu. a sam bog kada je rekao da ce umreti iza greske eve kazao je adamu da ce u mukama raditi zemlju, eva radjati sa mukom decu itd.sta je tu nejasno. sama sustina Boga koji se objavio kao Tvorac celom pisanom recju govori da je on savrsen u svojoj ljubavi a ne ubica. i on nije stoga mogao reci pascete mrtvi,vec posledicva doce smrt. umrecete. i nama se kazuje moramo umreti,ali kad,odmah ili moramo u vremenu? problem je sto ti oces komplikovanu istinu mesto jednostavne.
 znam dobro Rec ali nije stvar u znanju vec u verovanju. znam i za mudrace,ali sam akcentovao da su prosti ljudi poznali ga. to ne znaci da ga mudraci nisu prepoznali,njihova mudrost je dolazila iz religjske osnove i to nije ta mudrost u tebi. ne mislim nista lose,samo sam pricao o dve vrste mudrosti. mir tebi vrsni sagovornice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.