Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je moguće da je ukinuto samostalno sertifikovanje S60v3 aplikacija?!?  (Pročitano 90018 puta)
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
kako su krenuli da povlace pametne poteze,ona procena da ce linux da preuzme trziste postaje malo realnija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC One X
Ljudi, procitao sam malopre na jednom symbian developer forumu da je sajt u procesu prelaska na jaci hardver i da ce ga uskoro ponovo pustiti u rad. Mnogobrojni zahtevi su ih preopteretili nacisto, pa su morali da predju na jaci hardver i zato je sajt down.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Apple iPhone
nadamo se da je stvarno tako  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC One X
Pa razmisljajte realno - ljudi su i sami rekli da je u toku "maintenance", a da su hteli da zabrane slobodnu sertifikaciju napisali bi tako  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC HD2
Ljudi nisu zabranili slobodnu sertifikaciju, već su zabranili sertifikaciju krekovanih aplikacija.

Korisnici koji još nemaju sertifikat fajl, mogu pokušati poslati recimo email i navesti neki freeware program tipa FExplorer ili RotateMe i verujem da će dobiti potvrdan sertifikat za isti ... jedino se više neće dobijati sertifikati za krekovane aplikacije.

Mene nervira što se za sertifikovanje freeware aplikacija treba tražiti dozvola što jeli povlači istu proceduru i za aplikacije pisane u sopstvenoj režiji, ... no, sve je ovo kako bi se suzbila piraterija i sertifikovanje krekovanih aplikacija ... pisao ja i gore da se ne ponavljam.

Sada, kako je to izvedeno da se taj sertifikat koristi samo na toj freeware aplikaciji i da njime ne može da se sertifikuje bilo koja kao do sada ... ne znam!
« Poslednja izmena: 04. Jul 2007, 15:39:34 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
HTC One X
1. Sa dobijenim sertifikatom moze da se sertifikuje bilo koja aplikacija, bilo freeware ili krekovana (sertifikat sigurno ne moze to da proveri)  Smile
2. Jeste, tako je, ali samo privremeno! Dok ne predju na nove servere sertifikat mozete dobiti samo ako im posaljete mail. Posle ce sve biti vraceno kako je bilo.  Smile Smile

Citat admina sajta:

Citat
the hardware upgrade is linked to a huge increase in Developer Certificate requests in the last two months. The message is explaining to users that Developer Certificates are for use in testing and not for use as a distribution method because we have evidence that users are requesting Developer Certificates for distribution purposes. Once the hardware update is implemented the service will be returned to normal.

http://developer.symbian.com/forum/thread.jspa?threadID=20791&tstart=0
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Apple iPhone
1. Sa dobijenim sertifikatom moze da se sertifikuje bilo koja aplikacija, bilo freeware ili krekovana (sertifikat sigurno ne moze to da proveri)  Smile

znaci, nema sanse da ukinu te sertifikate....
to je i meni bilo cudno, na koju foru mogu da znaju da li mi koristimo te sertifikate za legalne ili za piratske aplikacije..... a s obzirom da to ne mogu nikako da znaju, ocekujemo uskoro da predju na nove servere i onda sve po starom  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC HD2
To bi bilo odlično. Jedino ako u te sertifikate ne uključe imena aplikacija koja smo im i poslali na email kako bi opravdali dobijanje tog sertifikat fajla i onda taj sertifikat fajl neće moći da se primeni na ostale aplikacije što je ipak manje verovatno, no, i mene zanima kako će stopirati sertifikovanje krekovanih aplikacija?!?

Jedino ako malo samo iskomplikuju tu proceduru da im se mora slati email sa tim podacima(ko kaže da podaci moraju biti ispravni Smile) kako bi nam poslali taj sertifikat fajl i to bi bilo u redu, jer bi se i dalje sve radilo kao po starom, ali čemu onda i komplikacije o kojekakvom pravdanju?!?

Možda na ovaj način samo uspešno uspevaju da se dodvore i čak opravdaju pred proizvodjačima i prodavcima aplikacija da su eto oni preduzeli mere da zabrane sertifikovanje bilo kojih aplikacija već dozvoljavaju samo freeware i onih za testiranje(izradjenih u ličnoj režiji) dok sve ostale ne. A to što će korisnik raditi kući na svom računaru nezvanično sa tim dobijenim sertifikat fajlom, njih baš nešto i ne interesuje, zar ne?!?

P.S. vidi mene kada ne čitam dobro:
2. Jeste, tako je, ali samo privremeno! Dok ne predju na nove servere sertifikat mozete dobiti samo ako im posaljete mail. Posle ce sve biti vraceno kako je bilo.
Ako je tako, onda je sve ovo lažna uzbuna i ja i dalje štedim lovu za N95! Smile
« Poslednja izmena: 04. Jul 2007, 17:56:11 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
Citat sa jednog foruma: " Digitalni sertifikati za Symbian koriste DER X.509 (Distinguished Encoding Rule) enkripciju i u njima se nalaze sve potrebne informacije (ko je izdavač, čemu je namenjen, kad ističe, itd).
Juče sam probao da napravim nov sertifikat na sajtu ali sam dobio obaveštenje da mi to više nije omogućeno. Međutim, našao sam način da pomerim vreme isticanja već napravljenog sertifikata, igraću se i dalje pa ako još nešto uspem da uradim - pišem..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Apple iPhone
Juče sam probao da napravim nov sertifikat na sajtu ali sam dobio obaveštenje da mi to više nije omogućeno. Međutim, našao sam način da pomerim vreme isticanja već napravljenog sertifikata, igraću se i dalje pa ako još nešto uspem da uradim - pišem..."

svaka cast za tog lika  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.