Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:07:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je među Srbe ušao đavo?  (Pročitano 28884 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
Kao jedan od pobornika mracne strane moram da pitam Softa.
Sta si mislio sa tim "Bog je slagao, zmija nije?"
Ono sta je receno u Rajskom vrtu Adamu i Evi, sta ce im se desiti ako pojedu voce sa drveta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
E sad se tema vec otima kontroli
Ne bih rekao. Da prvo objasnimo ono za cim se ide u temi. Kada se to objasni, nece ni biti potreba za temom.  Smile

Citat
isto njihove kreacije i mehanizmi kontrole, ili su oni zapoceli a ljudi preuzeli mehanizme manipulacije i sami ih razvijali u svoju "korist"
Smile Skapirao si.

Bez onog "ili". Samo bih dodao, i nesvesno radeci za njih.

Ovo se moze razviti u cisto nagadjanje, cak ni filozofiranje, pa rizikujem da se nalupam, ali jade, teme radi  Smile

Ovo bi onda moglo da znaci da su u vise navrata nametali mehanizme kontrole.

Prvi put pricom o Adamu i Evi... do tada je bilo zivite i ubirite plodove ali ne razmisljajte i ne sticite znanja... a to se otrglo kontroli i krenulo sa ljudskim razvojem.

Drugi put sa Hristom... do tada su se mnogobozacke religije pokazale kao neefikasne... nisu bile dovoljno restriktivne a narodi u mnogobostvu su ipak napredovali... npr. Egipcani i nezaobilazno Grci (koji cak nisu ni dozivljavali svoje bogove mnogo vise od sebi slicnima i nisu im pridavali prevelik znacaj, sto je dovelo do takvog razvoja u grckim polisima)

Treci put bi bio kada je i hriscanstvo pocelo da popusta stisak pa se doslo do mracnog veka i inkvizicije koja je mnogo zaustavila ljudski razvoj.

Eto,to bi onda bili nekividljivi pokusaji kocenja razvoja.

Ali opet ima nejasnoca u takvom scenariju... zasto bi alieni koji su toliko ispred da mogu da stvore coveka "po svom dnk" to radili? Koja je korist naprednoj civilizaciji od takvih ljudi? Svrha?

Sa druge strane, stvarajuci ih od svog dnk-a, mogli su i pretpostaviti da ce se bas zahvaljujuci toj dnk neprestano razvijati i usavrsavati, pa opet, kako dodje do toga?

I za kraj - onda mozemo zakljuciti i da religijski aspekt Zeitgeist filma pogadja sustinu kontrole, a ako u vezu dovedemo astronomsko objasnjenje sa alienima iz sumerski spisa, jos ce ispasti da je neki alien napravio scenarijom gledajuci zvezde pa ga plasirao ljudima  Smile

Citam i ne verujem sta napisah  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Zaboravio si, izmedju ostalog, gradnju Vavilonske kule. I tu je receno: "Ljudsko znanje ce doseci nebesa, hajde da sidjemo ... ".

Citat
Ali opet ima nejasnoca u takvom scenariju... zasto bi alieni koji su toliko ispred da mogu da stvore coveka "po svom dnk" to radili? Koja je korist naprednoj civilizaciji od takvih ljudi? Svrha?
Koja bi nama bila sto cuvamo ovce i pravimo Dolly ?? Sta i zasto radimo ono sta radimo sa biljnim i zivotinjskim svetom ??

Citat
Citam i ne verujem sta napisah
Mnogi se tako osecaju.

Meni nije stalo da podnistavam, vredjam, ... jednostavno me interesuje odgovor na pitanja, za koje su nam neke stvari pred nosom.
« Poslednja izmena: 03. Apr 2009, 14:52:00 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
O ovom pitanju sam razgovarao sa jednim sveštenikom... Ali ja hoću vas da pitam gde je djavo? Da li je ušao medju Srbe?
"Djavo" je emotivna misao, neprijatelj racionalne misli. Jedini sam Srbin koji nema emotivnu misao.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Zigfride, prevedi nam :
"The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world that he didn't exist. And like that, he's gone."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Sony xperia
Citat
"Djavo" je emotivna misao, neprijatelj racionalne misli. Jedini sam Srbin koji nema emotivnu misao.
Sve si rekao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: lightsoft
Sve si rekao.
Ne shvatam sta si ti ovim hteo da kazes ?
Rodjen sam bez mogucnosti verovanja, sve emocije su bazirane na verovanju.
Ljubav, radost, smeh nisu emocije, nego racionalni osecaji koji su bazirani na znanju.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
moguce da si depresivan. otidji do bambine na seansu, a potom na pc kliniku jer imas neki malvare ispod svakog posta.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia Luvmya 520
moguce da si depresivan. otidji do bambine na seansu, a potom na pc kliniku jer imas neki malvare ispod svakog posta.
Da li mislis da je moguce da ti shvatis koliko je nebitno sta ti mislis da drugi ljudi osecaju ?
Sigurno je da volis da drugima govoris sta da rade, kako se ti zbog toga osecas me apsolutno ne zanima.

Jewpiter
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
Sigurno je da volis da drugima govoris sta da rade,
čuj volim, obozavam.
Citat
kako se ti zbog toga osecas me apsolutno ne zanima.
steta, a taman sam hteo da ti kazem.  Smile

Lou Cifer
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 00:07:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.