Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:44:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Isus stvorio crkvu?  (Pročitano 24465 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 388
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
daj te dokaze
pa ti dokazi su lichno- iskustvene prirode.. morash da verujesh u to.... :roll:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Kako ces kontrolisati ljude na najlaksi nacin? Kreiraj organizaciju sa normama i zakonima. Budi pastir i teraj ovce gde zele da idu. Hristova Crkva je bila prvo kult ili ti sekta pa tek onda Katolicka Crkva od koje se kasnije cepa Pravoslavna.
Isus nije u smislu kreirao organizaciju. Vernici su Crkva Hristova i njima nisu potrebni bradati pastiri obuceni u zlato i dogmu. Doduse u slucaju Katolika -pedofili.
Isus je znao (ako je uopste bio tu) da nema koristi od masovne organizacije, jer nije ni on sagradio ni jednu crkvu. Ne fizicku bar.
To je sve iluzija. Ko nije gledao Zeitgeist nek pogleda pocetak i nek proveri neke cinjenice kao ja sto radim. Egipatska i Hriscanska religija su nevidjeno slicne.
Vera je vera, a covek je napravio gresku jer je od vere stvorio organizaciju i Crkvu kao vid moci.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Hristova Crkva je bila prvo kult ili ti sekta pa tek onda Katolicka Crkva od koje se kasnije cepa Pravoslavna.
Jevreji je i dalje smatraju kao sektu.A Katolicka Crkva se odvojila od Pravoslavne a ne obrnuto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Citat
svi dokazi upucuju na to da su prvi hriscani bili veoma neformalna zajednica . tek dolaskom savla-pavla , hriscani pochinju da se organizuju prema principima judaizma ,odnosno jevrejske teokratije
daj te dokaze

dokaze imash u novom zavetu - dela apostolska - na pochetku hriscani zive tajno ili polu-javno u zajednicama ,dele svu imovinu (koju imaju ,a uglavnom imaju malo  Smile ) . apostoli putuju od mesta do mesta i prebivaju u privatnim kucama .

kad bivshi farisej savle ulazi u hriscansku zajednicu , stvari postaju mnogo formalizovanije - donose se pravila (ko kad sme shta da radi , ko sme da propoveda) , pravi se hijerarhija (prvi biskupi/episkopi) , stvara se crkvena imovina kojom raspolaze sveshtenstvo - jednom rechju , crkva postaje slichna svojoj majci sinagozi  Smile - od zla drveta nema dobra ploda ...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Otkud to? Koja je bila veca? Kako to onda da je Katolicka bila veca?
Nije ni vazno. Vazno je da su to dve najvece greske.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako ne znaš,a očigledno ne znaš(bez ljutnje!),šta je Crkva niti poznaješ njenu istoriju,njen smisao,i ako ne poznaješ njenu prirodu,njeno učenje i cilj(mislim na pravoslavnu Crkvu,jedino me ona interesuje),već se informišeš o njoj na osnovu "Zeitgeist-a"i ko zna još kakvih "izvora",mislim da si promašio suštinu.Predpostavljam,na osnovu tvojih postova,"ikonografije",čak i tvog "avatara" šta otprilike slušaš,pa mogu da,najblaže rečeno,naslutim tvoje trenutne životne poglede i stavove.Predpostavljam i da si mlad čovek pa ću ti reći da bi bilo dobro da se malo bliže,podrobnije i preciznije upoznaš sa pravoslavljem.Verujem da ćeš neke svoje stavove,barem po ovom pitanju,značajno korigovati.Pozdrav! Smile
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ne moram ni da poznajem, jer mi ne trebaju njihovi licemerni jezici. Unistio bih sve Crkve sveta da nema ni jedne, jer umesto da zblizi ljude ona je podelila.
Pravoslavnu ne poznajem toliko dobro kao Katolicku koju iztrazujem i mrzim. A ni pravoslavna nije prava ako cemo pravo. I u njoj smo nasli gomilu gadnih i poganih ljudi koji imaju obraza da se predstave u svetlu dobrote i ljubavi. Ne slazem se na Trojstvom niti gomilom drugih stvari kako tradicionalnih tako i verskih gledanja i tumacenja.
Nemoj da me analiziras zato sto ja ne mogu da analiziram samog sebe, jer moja verska i sva uverenja su u konfuznom stanju. Filozofija, psihologija i razum ce uvek pobediti zatupljenost Crkava. Da je po njima jos bi trajao mracni vek. O Pravoslavnoj necu reci nista vise, dok ne proucim istoriju, ali sudeci po onome sto sam video i doziveo od tvojih vajnih "pravih vernika" je cista licemernost.
vidim da i ti volis latinski
moja omiljena izreka

si vis pacem parabellum
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Samo ti mene poslušaj.Nema šta da izgubiš,zar ne? Probaj,priđi,vidi bez ostrašćenosti, pa ćeš spoznati da su istinite Hristove reči:"Breme je moje lako","Dođite svi vi koji ste umorni i ja ću vas osloboditi" i one najvažnije:"Ja sam put,istina i život!".Nemoj da se na tebi,jednom mladom i očigledno pametnom ali i željnom istine mladiću,ispune reči Gospodnje:"Prljavo oko sve prljavo vidi".Pozdrav!
« Poslednja izmena: 27. Mar 2008, 23:02:11 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
@RavenDark
Ti imas problem kao i vecina jer gledas dela vernika i mislis da je to vera.Daleko smo mi od vere.Pravoslavna vera propoveda ljubav i zblizavanje a to sto se mi udaljujemo je problem nas samih i ono nema nikakve veze sa verom.Kada bi ljudi postovali veru sasvim drugacije bi bilo

Citat
"pravih vernika" je cista licemernost.
sta zanci biti pravi vernik?
Ja tebe potbuno razume i tvoj gnev prema verama ali on ne treba da bude upucen verama vec nama vernicima....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Cccc... Bulajka- jedino pravoslavnu crkvu postujes? Milina! Procita li ti onu knjizicu... Bibliju?  Smile

Krajnje simpaticno pisati- Dodji, vidi bez ostrascenosti, pa ces spoznati Hristove reci...

Naravno, molitva van crkve je nemoguca. Vera u transcendentalnom... ( ko zecija sapa)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:44:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.