Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 14:17:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Isus stvorio crkvu?  (Pročitano 24645 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Sony xperia
A da nije to sa ikonama, freskama, .... jednostavno u stilu fetisa. Potreba coveka, njegovog uma, da ima nesto materijalno, kako bi mogao u to verovati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (gutsy)
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Jedno znam a to je i da Bog postoji  i da je oko nas, mi nemamo oci da ga vidimo.
on je u nama i svim drugima koji nas okruzuju.... Smile Ne moze se videti ali se moze osetiti
Ako nesto ne vidis ne znaci da to i ne postoji.Razum ne mozes videti ali to ne znaci da ga nemas Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ikonama kojima ne bi trebali da se klanjamo i ljubimo. Ikone svetaca i svih tih cuda. Praznicima koje u inat radimo iako je Isus samo trazio pomen. Jer se klanjanjem i obozavanjem ikona udaljavamo od pravog puta i postajemo i ostajemo pagani u smislu da i dalje ljubimo slike, slavimo slave....
Bilo bi dobro kada ti nebi bio u pravu, ali se bojim da ima ljudi koji celivavši ikonu misle, osećaju
da je taj objekat - bog.
E sad, pošto ja nemam ... duhovno-rentgenski vid, ne znam ko šta misli i oseća,
i veruje li u Boga Koji je svuda. I da li verujući čovek o Bogu Sveprisutnom misli
i od Njega očekuje Milost i dok se Njemu ispred (i iza i mimo i ...bez) ikone pokloni.

Moj izbor je da - ne sudim ljudima i da gledam svoja posla, jer jedini čovek
čije misli i osećanja stalno mogu znati - sam ja!

Nemam nameru da sebe doživljavam kao da sam ja pogodio a oni su ... promašili!
Odmah postajem kao onaj koji se Bogu nije molio već pred Bogom hvalio što nije kao ...
kao čovek iza njega, za koga je tvrdio da je grešnik.
A taj iza ... u istom tom trenutku je vapio Bogu da ga pomiluje!
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Daleko od toga da ja sebe smatram ispravnim i sve to. NIKAD nisam rekao da sam ja sve i sja, ali dosta drugih ljudi to misli. Ja iskreno smatram da je zbog toga Isus rekao i 10 zapovesti da se ljudi ne klanjaju statuama i ikonama jer ako je Bozji Sin onda moze da vidi u napred da ce zbog tih stvari ljudi skrenuti sa pravog puta. Jer danas slave su puke formalnosti. gomila ljudi nosi krstove i pretvara da su vernici kad ovamo mrze bliznjeg svoga. Mrzim hipokrite. Kazi lepo nosim krst jer ne znam bolje, izgledam cool bilo sta, samo nemoj da se pretvaras da si ispravan.
Kao ovde u SAD gde Mexicanci i Crnci nose zlatne krstove sa dijamantima a ubijaju se do besveti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Имаш момче опасан проблем сам са собом и не видиш га,на жалост.Додуше ти видиш "све и сваког",ти познајеш и препознајеш лицемерје у "свима и на сваком месту" само не видиш,не желиш да видиш себе! Пусти друге,њихове разлоге и побуде за ово или оно! Ти научи "зашто","како" и "због чега".
« Poslednja izmena: 30. Mar 2008, 13:16:13 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ne predaj se nikad, osim kad moras!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3385
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N73 ME
"Sazidacu crkvu svoju, i vrata paklena nece je nadvladati" 

Setite se tog citata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26

zato shto je crkva postala upravo kapija (vrata) pakla ...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ne predaj se nikad, osim kad moras!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3385
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia N73 ME
Nisam siguran da sam te razumeo, mada ne verujem da si ista pametno rekao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Nisam siguran da sam te razumeo, mada ne verujem da si ista pametno rekao  Smile

pametan chovek i iz gluposti izvlachi zrno mudrosti ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Daleko od toga da ja sebe smatram ispravnim i sve to. NIKAD nisam rekao da sam ja sve i sja, ali dosta drugih ljudi to misli. Ja iskreno smatram da je zbog toga Isus rekao i 10 zapovesti da se ljudi ne klanjaju statuama i ikonama jer ako je Bozji Sin onda moze da vidi u napred da ce zbog tih stvari ljudi skrenuti sa pravog puta. Jer danas slave su puke formalnosti. gomila ljudi nosi krstove i pretvara da su vernici kad ovamo mrze bliznjeg svoga. Mrzim hipokrite. Kazi lepo nosim krst jer ne znam bolje, izgledam cool bilo sta, samo nemoj da se pretvaras da si ispravan.
Kao ovde u SAD gde Mexicanci i Crnci nose zlatne krstove sa dijamantima a ubijaju se do besveti.
Tačno.U srednjem veku je bilo dosta borbe između crkve i pravih Hrišćana koji su želeli živeti i primeniti  Jevanđelje,a ne samo ljubiti ikone kao običaj crkve. Evo na ovom forumu na drugi post imaš malo istorijske činjenice sa screenshot slikama iz dokumentarne emisije sa TV-a. http://forum.burek.com/index.php/topic,303484.0.html

zato shto je crkva postala upravo kapija (vrata) pakla ...  Smile Smile
Da,to ima smisla.I sam Isus kada je vikao na sveštenike optužujući ih da stoje pred vratima raja,gde sami neulaze, a nepuštaju ni druge.
Po tome tvoje reči imaju smisla. Smile
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 02:28:29 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 14:17:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.