Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Facebook degradirao video igre?  (Pročitano 9604 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Ideje i smeh će spasiti svet... ♫

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Samsung Galaxy S2
Farmville svakodnevno igra preko 70 miliona ljudi. Kada se na to pridodaju ostale aplikacije brojka postaje mnogo veća. Cela poenta teksta je bila u indirektnom degradiranju video igara. Naravno da glupavi Farmville ili ostale igre na Facebooku ne mogu da pariraju ni jednom komercijalnom naslovu, ali je degradacija u tome što mnogo više ljudi igra fleš igre na Facebooku.

Još jedna poenta je u tome što se sada igre prave konkretno za Facebook. Dakle, imamo potpuno odvojenu platformu koja, naravno, ne može da se poredi sa PS-om i Xbox-om, ali nikada ne znamo šta donosi sutra. Pogledajte Quake Live koji je ubacio celu igru u browser.

Današnja informatika ima tendenciju da što više stvari natrpa u browser jer će njega najviše ljudi zna da koristi. Živa istina. Većina ljudi ne zna ništa drugo da uradi na računaru osim da surfuje netom. Mnogi ne znaju ni to. Pa pogledajte samo predstojeći Chrome OS - browser operativni sistem. Ali sam predaleko otišao.

Dakle, ajde da kažemo da postoji nova platforma za video igre - Facebook. Očigledno se nalazi u nižem stupnju razvoja u odnosu na prave igre. To znači da postoji procep između onoga što postaje zastupljenije zbog svoje jednostavnosti, besplatnosti i rasprostranjenosti i između onoga što je kvalitetno, ali manje rasprostranjeno i košta. Šta mislite da će većina ljudi da izabere?

Tu dolazi, po mom mišljenju do indirektne degradacije video igara jer će ljudi birati ono što nije najkvalitetnije što industrija ima da pruži.

Naravno, priča je malo prepumpana, ali je poenta jasna i nadam se da grešim Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Apple iPhone 4
Ovako stoje stvari:|
Igrao sam ja, razne igre  (offline, one koje imaju dusu). od Tomb Raidera, preko Assassins Creeda do prince of Persia, pa i Simse.
Onda sam napravio facebook profil i poceo da igram mnoge "igrice". Jedino sto je zanimljivo u tim igricama je da se takmicis ko ce biti veci level od svih tovjih prijatelja, ili ko ce imati najvise cipova u pokera.
E sad, posle godinu dana igranja tih browser igrica, ukljucim ja COD Modern Warfare 2. Kad ono, zaboravim gde su tasteri AWSD. Posle 2 sata zavrsim ja tutorial i shvatim da sam zaboravio da igram ozbiljne igre.
NCM
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Samsung Galaxy S2
U zajednici i jeste štos, ljudi igraju "igrice" na Facebooku zato što ih igraju i njihovi prijatelji i tu im se ne može zameriti. Kao što je navedeno u prvom postu, Facebook je iskoristio stari multiplayer sistem i malo ga izmenio tako da može da radi dobro na platformi. To se pokazalo kao genijalna stvar jer tačno znaš ko šta igra i ko je u čemu koliko dobar. E sad, što je taj sistem baziran na ispiranju mozga i što ljudima to uglavnom ne smeta, to je druga priča.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 533.1
FB ne degradira video igre zato sto glupe video igre ne mogu smanjiti kvalitet dobrih...

Takodje...

my 2 dinars
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10596
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pazite, nemam ja nista protiv flash igara (onih sa armorgames ili newgrounds) jer tu ima pravih bisera. Stvar je u tim igrama sa FB - neko vreme sam igrao Restaurant samting samting jer sam video nekoga sa friend liste da se zanima time. Razmisljao sam "kul, ovo je sigurno na foru tycoon igara samo sa multiplayerom". Pogresno! U toj igri konkretno novac ne zaradjujete ukoliko vam prozor sa igrom nije ukljucen (cim iskljucite igru kao da se stavlja pauza, sem sto se osoblje umori) i jedino na sta uticete je raspored objekata u restoranu kako biste optimizovali priliv love koja ne slizu nicemu osim da kupujete jos stolica (ne postoje kvaliteti objekata, samo vise fensi). A sve to zarad jedne ogromne gluposti a to je ocenjivanje restorana od drugih igraca. To je ono sto meni smeta, cinjenica da ne postoji nikakav cilj i sto je sve u stvari samo jedan maleni sandbox cija je jedina svrha on sam.
IP sačuvana
social share
And from that day forward, anytime a bunch of animals are together in one place it's called a ZOO...  Unless it's a farm!

Le gâteau est un mensonge
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
licno nisam znao da je takvo sranje od igre na takvom sranju od mreze(Shitbook) toliko popularno,i to je zaista tuzno,no nisam iznenadjen.

kvalitet video igara(mislim na prave igre,ne na ta online flash-sranja od par MB) je zadnjih godina toliko opao da su danas igrice koje su napravljene onako kako treba da budu napravljene,a da pritom nisu propagandna bljuvotina,ili necija investicija i reklama,ili necija skelpotina,ili sve to u jednom,pravi raritet.
igre su se ranije pravile upravo zato da pruze ljudima zadovoljstvo.danas se prave iz ciste zarade,reklame,odnosno propagande.

zato ponavljam ono sto sam vec jednom rekao kad smo pricali o danasnjem smecu od igara-uzmite i skinite svoje omiljene,stare igrice koje ste nekad igrali i u kojima ste uzivali dok mozete,jer takvih vise nece biti.danas se sve u igrama,kao i u ostalim proizvodima,sve vrti oko sto krace i jednostavnije proizvodnje,sto vece propagande,a sto vise para.
« Poslednja izmena: 23. Jun 2010, 15:34:32 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone 4
Kao sto ste videli temu za Turok koji besplatno mozete skinuti  Smile
Inace nisu sve FB igre shit...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S
Što kaže Haus: Mekdonalds pravi bolje pljeskavice od tvoje majke, zato što ih pravi više?
Retoričko pitanje... naravno da nije... i ovde se kvantitet suprotstavlja kvalitetu, što nijedno od ova dva ne čini nužno lošim stvarima... čak naprotiv ova dva mogu uspostaviti finu saradnju i postoji velika verovatnoća da će ljudi koji nikad nisu preterano igrali igrice osim možda pasijansa i mina  Smile ... poželeti nešto ozbiljnije, nešto kvalitetnije... i onako generalno iz ptičije perspektive gledano, možda će taj fejsbuk pomoći većini da bolje razumeju "gejmere".
Što se tiče degradiranja ovih drugih, i ja malo pričam napamet jer nisam nikad igrao nijednu igricu na fejsbuku, zapravo ne koristim fejsbuk... a sa druge strane ne poznajem ni moderne igrice nešto preterano... međutim, iz vaših komentara stekao sam neku sliku o svemu ovome. Verujem da se ne može kriviti fejsbuk jer modernoj igračkoj industriji ponestaje talenta, ali svakako da će uvek postojati nešto kvalitetno, ne nužno komercijalno... samo ga treba pronaći. I tu se zapravo radi o ljudima, ko je željan nečeg boljeg taj će svakako naći put do toga.
Ne možete zajedljivo kriviti Ognjena Amidžića da je uništio humor samo zato što je današnja ponuda komedija izuzetno loša i netalentovana. Inteligentan humor se može naći, samo ga treba valjano potražiti.
I na kraju krajeva... ne volimo svi isto i nismo svi isti.

A onako lično i subjektivno... ja preferiram adventure igre... veoma sam zadovoljan načinom kako su te igre oživele ... i tu je kvalitet odnosno kreativnost na ceni i ne možete tek tako lako prevariti igrača iz ove sfere.  Smile
Međutim i tu postoji pretnja, neke hidden objects igre u kojima je cilj igre pronaći predmete u slici na kojoj je svašta svašta nešto nabacano i istovremeno vam preti vreme... po meni izuzetno dosadno i nekreativno. Al' ajde... ko voli nek' izvoli.  Smile Glupo je se srditi zbog toga...
« Poslednja izmena: 23. Jun 2010, 17:10:39 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8225
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Samsung Galaxy S2
Uh.. ne mogu baš da kažem da se slažem sa tobom. Prvo oko ovoga što kažeš da ljudima u igračkoj industriji ponestaje talenta. To je apsolutno netačno. Fora je u tome što si i sam rekao da treba raditi - tražiti Smiley Glavna caka je u tome da je sada igračka industrija razvijenija nego ikada i izlazi mnogo (ali zaista mnogo) naslova mesečno. Nisu svi kvalitetni. Ali smo u poslednje vreme imali nekoliko pravih bisera. Činjenica da su indie igre uspele da se probiju na glavnu scenu dodatno ide u prilog tome da ljudi imaju talenta i da ima veoma kreativnih igara, samo ih treba naći.

Što se tiče Ognjena Amidžića i humora, tu ne bih zalazio, kapiram metaforu ali mislim da video igre nisu dostojne tako niskog udarca Smiley

I na kraju, naravno da ne volimo svi isto i nismo svi isti, ali je većina ljudi plebs kome je dovoljan Grand kao vid zabave. Takvi ljudi sigurno ne igraju igre, hvala bogu, ali sam prilično siguran da dosta njih ima Facebook.
Raširio sam priču ponovo, dođoh do Granda, jbt.. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

S.P.Q.R.

Zodijak
Pol
Poruke 1608
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 533.1
Jedini deo koji mi je privukao paznju
Citat
Ne možete zajedljivo kriviti Ognjena Amidžića da je uništio humor
Da,mozemo...
I njega i Kesica bih nabio na kolac
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.