Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Samostalna RS ?
Da
62.1%  (231)
Ne
26.9%  (100)
Još je rano
11%  (41)
Ukupno glasova: 372
Idi dole
Stranice:
1 ... 392 393 395 396 ... 500
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je došlo vreme da se proglasi samostalna RS ?  (Pročitano 388522 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Samo samostalna RS , sa Tihicem ili bez !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy S24
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Radmanović: Hrvati trebaju dobiti treći entitet

Predsjedavajući bosanskohercegovačkog predsjedništva Nebojša Radmanović izjavio je u subotu kako Hrvati trebaju dobiti treći entitet budući da sada u BiH nisu ravnopravni te ih se stalno preglasava u institucijama.

- Dugoročno (treći entitet), to je najkvalitetnije rješenje za BiH. Naravno, to nije jednostavno teritorijalno urediti, ali takva vrsta podjele, poznata u nekim europskim zemljama, najbolja je za funkcioniranje BiH. Tako bi se svi osjećali potpuno ravnopravnima, neugroženima - rekao je srpski član državnoga vrha Radmanović u intervjuu za Dnevni Avaz.

Dodao je kako se neravnopravnost Hrvata ogleda u brojnim primjerima. "Hrvati danas nisu ravnopravni.

- Prvo im se treba osigurati televizijski kanal na njihovom jeziku, osigurati puna ravnopravnost hrvatskog jezika i onemogućiti preglasavanje - rekao je Radmanović.

On je istodobno odbacio mogućnost teritorijalnog preustroja Republike Srpske koja, prema njegovim riječima, treba ostati jedna cjelina.

- Dijeljenje je nemoguće i nerealno. Ne znam što o tome treba uopće govoriti kad je jasno da je to neprovedivo - kazao je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
- Prvo im se treba osigurati televizijski kanal na njihovom jeziku,
ahahahahahaha Smile dobri su Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 816
Zastava Бањалука
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia E51
Srpska u srcu Evrope

Predstavništvo Republike Srpske u Briselu pokrenulo je novogodišnju marketinšku kampanju postavljajući bilborde na najprometnijim lokacijama u tom gradu kod institucija Evropske unije.
Bilbordi su postavljeni tokom poslednje dvije sedmice decembra na ulazima u železničke stanice na trgu Šuman, sjedištu Evropske komisije i Savjeta EU, na trgu Luksemburg, sedištu Evropskog parlamenta, kojima dnevno prolazi ukupno 130.000 ljudi.

"Cilj kampanje je da se pošalje poruka što većem broju stanovnika Brisela da je RS otvorila predstavnistvo u Briselu i da im se objasni naša ustavna i geografska pozicija unutar Bosne i Hercegovine", izjavio je Tanjugu šef predstavništva Mario Djuragić.

Na bilbordima stoje poruke: "Republika Srpska je sada predstavljena u Briselu i želi vam srećnu Novu godinu" i "S predstavništvom u Briselu, Republika Srpska je sada bliža nego ikada".

Na bilbordima je predstavljena mapa Evrope, s posebno obeleženom Republikom Srpskom.

(Tanjug)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5

Mogu da me sklone samo na izborima
M. DŽEPINA | 28.12.2008 18:39

Premijer, Milorad Dodik, izjavio je u intervjuu Srni da je Republika Srpska uspjela da dokaže da je samoodrživa, na planu politike, ekonomije, socijalnog sektora i privrede, te da njeni javni prihodi nisu rezultat primarne emisije novca, nego onoga što je zaradila

On je rekao da RS nema mogućnost da pravi virtuelni novac, jer nema emisionu politiku i ne može da ga štampa bez pokrića te da je ono što ima realno i njeno, zbog čega je i samoodrživo.

- Pominjanje samoodrživosti RS, u bilo kojem smislu, često vam je imputirano kao težnja ka samoopredjeljenju Srpske?

DODIK: To je tabu tema u BiH, ali vrhunski princip po kojem su Ujedinjene nacije organizovane jeste pravo naroda na samoopredjeljenje. To je davno napisano i izdržalo je probu mnogih perioda diktatura i ratova, i mnogo čega drugog u mnogim zemljama. Da li će to biti potrebno upotrebljavati ovdje ili ne, ostaje vremenu koje dolazi.

Mi smo danas posvećeni Dejtonskom mirovnom sporazumu, u želji da se on provede. Da je RS imala samostalni kapacitet, naravno, govorimo o pretpostavkama, ona bi daleko brže išla naprijed i brže se razvijala. Da li će političko rješenje u budućnosti biti centralna BiH ili podijeljena BiH, to mora biti samo političko rješenje, a nikako nasilno.

- Cijelu godinu bili ste na meti ovdašnjih visokih međunarodnih zvaničnika, prije svih Rafi Gregorijana, koji nije krio namjeru da vas skloni s političke scene "pakovanjem" krivičnih prijava?

DODIK: Oni mene ne mogu da sklone, to može da se desi samo na izborima. Vidljivo je da se taj oprobani recept kriminalizacije ovdje, na neki način, koristi ponovo. U ovoj priči nalazim se u jednom podijeljenom stanju. Uvijek mi je drago kada vidim da sam političkim angažmanom dovoljno isprovocirao i iznervirao ljude u Sarajevu. A, jednako sam razočaran onim u RS koji, iz ovog ili onog razloga, pristanu na tu istu politiku, ili nasjednu na nju, kojoj je cilj da pokaže kako sve što dolazi iz RS ne valja.

Kako je moguće da nijedan sprski političar ne valja, osim nekih, poput Mirka Pejanovića i sličnih, koji za funkciju čine sve? Ali, on i nije političar, već poltron, kao i mnogi drugi ovdje. Oni imaju pravo da misle i govore šta hoće, ali ono što je prepoznatljivo jeste sluganstvo, koje se kod tih ljudi iz RS sve više pojavljuje, a koje onima iz Federacije BiH služi kao dokaz u njihovim projektima protiv RS.

- Zbog vašeg političkog djelovanja, netipičnog za većinu političara, pritisci, vjerovatno, neće jenjavati ni iduće godine. Mislite li da ćete izdržati takvu lavinu?

DODIK: Htjenja mi neće nedostajati. Tu sam, gdje sam, i posao koji radim, radim s nesmanjenom strašću, sa samo jednim ciljem, a to je da odbranim dejtonsku poziciju RS, jer sam uvjeren da je to jedini mogući okvir koji će zadržati Srbe na ovim prostorima. Svaki drugi okvir ide za tim da se Srbi izgube, kao što su izgubljeni na nekim drugim prostorima bivše Jugoslavije. Jedini način da ovdje ostanemo jeste da postoji institucionalno jaka Srpska. I, u tom pogledu, nije mi žao što sam u politici. Ako sam tome imalo doprinio, a mislim da jesam, ostvario sam cilj, uz sva osporavanja i laži koje su podmetane.

- Koliko je RS danas zaista jaka?

DODIK: Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je RS moćnija i jača nego što je ranije bila. Danas ona ima dostojanstvo i u regionu je prepoznaju kao najorganizovaniji dio. Vide je kao dobro mjesto za investicije i sve ono što se u normalnim civilizacijskim tokovima predstavlja kao vrijednost. Moja obaveza je da to ubuduće bude još jače i bolje te da RS bude trajna, a ja vjerujem u njenu trajnost. Kao političar, zadužen sam da radim u najboljem interesu naroda koji mi je dao povjerenje. Ne radim ništa drugačije nego što to rade političari u Americi i Evropi, a to je da reagujem na volju i želju svojih glasača. Ako oni kažu da im je dosta potcjenjivanja, da žele jaku RS, na tome i radim. Danas RS niko ne može da ponižava, omalovažava i osporava, a od nje da očekuje da donosi mjere koje su uvijek protiv nje. Danas me raduje to što, kada putujem, i kroz RS i van nje, sve više ljudi zahvaljuje na tome što smo joj vratili dostojanstvo. To je kapitalna stvar koju smo učinili i nju ne smijemo izgubiti.

- Oko izgradnje zgrade Vlade digla se velika prašina?

DODIK: Mnogi mi kažu da Administrativni centar RS nikada ne bi bio napravljen da nije bilo mene. Nisam u to vjerovao ranije, ali sada vjerujem da je to istina, jer znam koliko je bilo potrebno energije da se u jednoj situaciji, u kojoj nismo imali gotovo ništa, napravi nešto tako kolosalno, a vlasništvo je naroda Srpske. Vraća dignitet RS, reprezentativnost i sve ono što svaka republika treba da ima. Ali, opoziciji je samo važno da kritikuje, bez obzira na to ima li osnova. SDS živi u uslovima mentalnog poremećaja, koji se davno desio i ljudi iz ove stranke stvar posmatraju kroz to. Kada je čovjek mentalno poremećen, ne možete od njega očekivati racionalno ponašanje i baviti se samo sobom. Odatle i ona narodna kletva "dabogda se zabavio sam sobom", i to se upravo dešava samoj SDS i grupacijama oko nje.

- Federaciju BiH, s druge strane, obilježili su brojni problemi, generalno gledano bankrot, o kojem se nije mnogo pričalo, a posebno se i dalje ignoriše veliki birokratski aparat?

DODIK: Neugodno mi je da se bavim pitanjem FBiH i mislim da mi, iz RS, ne treba da se bavimo njima te da nemamo pravo da govorimo kako da riješe svoje probleme. Istina, oni imaju nesmanjenu želju da se uvijek bave nama. Podsjetiću da je RS, od "Dejtona", uvijek bila kažnjavana, a FBiH najveći konzument donatorske pomoći. Od 5,5 milijardi dolara donacija, RS je koristila tek nešto više od milijarde. Nažalost, FBiH je nije upotrijebila na pravi način i sve je otišlo u potrošnju. Zato je FBiH, prije nekoliko godina, imala veće prosječne plate, duplo veće penzije, novčanu masu u budžetu, a danas je obrnuto. U RS su veće plate, skoro iste penzije i redovno servisiramo obaveze prema socijalnim kategorijama u RS, a oni su sve ugroženiji. To me ne raduje, ali nemam namjeru da se bavim njihovim problemima.

OHR NIJE NAŠ PARTNER

- I ove godine mnogo energije i vremena za RS oduzeli su brojni pokušaji iz Sarajeva da se RS ekonomski uspori. Da li je moguće da provokacije, koje, vjerovatno, neće izostati zbog pokušaja da se OHR što duže zadrži, mogu da poremete razvojne planove?

DODIK: Nama OHR nije dominantno pitanje, ali je nezaobilazno. Napravljena je predstava o tome da RS hoće da ode OHR, a mi se samo borimo protiv njegove izvitoperene uloge, nagomilane administracije, sakupljene iz Sarajeva, koja u njega donosi mentalitet i razmišljanja o društvenim problemima iz čaršije u kojoj živi, i to pokušava da nametne kao zvaničnu politiku OHR. Zbog toga je RS imala grdne probleme. Tamo je malo stranaca koji nešto kreiraju, ali organizam koji se zove OHR, sa 400 dobro plaćenih, naravno da je sposoban da uvijek iznova pronalazi smisao svog postojanja. Takav OHR može ovdje da ostane stotinu godina. Ovdje je važno da je RS jasno poručila i rekla da OHR nije naš partner, a da je visoki predstavnik nešto drugo i on ima mandat u vezi s "Dejtonom".

RS POSEBNO NAZNAČENA NA KARTI EVROPE

- RS ima pet predstavništava u inostranstvu. Angažovala je lobističke kuće u namjeri da promijeni crno-bijelu sliku o sebi u svijetu. Kakvi su rezultati?

DODIK: Učinili smo mnogo. Angažovanje lobističkih kuća rezultiralo je time da u centru Brisela imate ogroman plakat koji predstavlja RS, što je u ranijem periodu bilo nezamislivo. Danas u Briselu na nekoliko mjesta imate kartu Evrope na kojoj je posebno naznačena RS i gdje se pozivaju svi da u nju dođu, jer je ovdje mirno, žive dobri ljudi, koji žele da dočekaju dobronamjerne, ali imaju averziju prema svima koji to nisu. U tome se ne razlikujemo od drugih i samo želimo da se pokažemo kao normalna zajednica.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2008, 13:10:39 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24
rinaka, evo šta bi poslao moralles kao dodatak na tvoj post:  Smile

http://www.java.co.ba/igre/igrica.swf

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
A ti , šta je sa tobom ? Lako cemo mi sa Moralesom ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50165
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S24
A ti , šta je sa tobom ? Lako cemo mi sa Moralesom ! Smile

pogledaj youtube  klip koji sam postavio  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia E50
A, vidi sad ovo... Smile Smile Smile

Tihić ličnost godine u BiH
Ponedeljak, 29. decembar 2008. 22:06    

Predsednik SDA Sluejman Tihić je, prema izboru banjalučkih "Nezavisnih novina", ličnost godine u BiH u 2008. godini.

Na manifestaciji u Laktašima Tihić je izrazio zadovoljstvo ovom nagradom koju je dobio u Republici Srpskoj, jer dobro poznaje prilike u ovom entitetu s obzirom da je u tri mandata bio poslanik u parlamentu Srpske.

Lider SDA smatra da je RS realnost koju niko ne može ukinuti, ali da se ona nalazi u BiH i da se ne može otcepiti drugoj državi.

"Dobro poznajem prilike u RS, za razliku od nekih političara u Federaciji BiH", rekao je Tihić.

On je poručio da se političari trebaju okrenuti budućnosti, a da prošlost ostave istoričarima i sudijama.

Na manifestaciji ''Nezavisnih novina'' za privrednika godine u BiH izabran je direktor Rafinerije nafte u Brodu Aleksandar Litvinjenko.

Voditelj emisije ''Telering'' na televiziji OBN Mato Đaković izabran je za najboljeg novinara dobitnika nagrade ''Nikola Guzijan'' (jedan od osnivača "Nezavisnih novina" i bivši glavni i odgovorni urednik "Glasa Srpske").

Za najboljeg ministra RS izabran je ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, u Federacije BiH ministar finansija Vjekoslav Bevanda, a u BiH ministar civilnih poslova Sredoje Nović.

Direktor i vlasnik kompanije "Nezavisne novine" Željko Kopanja specijalnu nagradu uručio je premijeru Srpske Miloradu Dodiku za njegovu finansijsku pomoć prilikom izlaženja prvog broja ovog lista.

Manifestaciji u Laktašima prisutvovao je predsedavajući Predsedništa BiH Nebojša Radmanović, potpredsednik RS Adil Osmanović, ministri RS, ministri u Savetu ministara BiH, poslanici u Narodnoj skupštini RS i mnogobrojni kulturni i javni radnici iz RS.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 392 393 395 396 ... 500
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.