Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:43:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li je Beogradu potreban metro?  (Pročitano 31172 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat
A radikalska vlast u Zemunu je "patriotska" i poštena

А што земунац одмах прелазиш на ту причу? Ако неко каже нешто против ДС-ДСС гарнитуре одмах га сврставаш у радикале...

Пази, ја никада нисам гласао за њих нити ћу, али задржавам право да пљујем по овој гамади која упропаштава Београд 7 година...
Морам да приметим да су они много веће штеточине него њихове страначке колеге на републичком нивоу...

Можемо (можда баш на овој теми) дискутовати о тим великим успесима које ти преписујеш градској власти...

Ја мислим да су "успеси" мали или промашени... а ти покушај да ме разувериш...

Са ГСП-ом и петљом ниси успео!

Naravno. Kad se uspešnim ljudima nema šta prigovoriti u domenu struke, odmah počinje priča o lopovluku. To je klasična radikalska demagogija za njihovo biračko telo. To o lopovluku prolazi kod onih što piju pivo ispred lokalne prodavnice i misle da svako ko ima u novčaniku više od 100€ je lopov.

E, pa, nije tako, moj Feanore. Gde su dokazi za silne "lopovluke", optužbe koje svakodnevno slušamo godinama. Od silnih afera, samo su Kolesar i Janjušević optuženi i osuđeni. Dosta je više te demagogije.

Činjenica je da se nikad više nije gradilo u BG, nego u poslednjem periodu. Činjenica je da se grad dramatično promenio na bolje u proteklih par godina. Činjenica je da GSP nikada nije imao brojniji vozni park, čak ni u "zlatno" doba u sedamdesetim godinama prošlog veka.

Pokušaj ti konkretno da me uveriš da su ovi loši i da ništa ne valjaju, svi su lopovi.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Na stranu radikalska demagogija i mahanje nekakvim papirima..ali demokratske vlasti su mogle mnogo više u proteklih par godina.

Od kapitalnijih stvari renovirali su postojeće: Autokomanda, Nemanjina, izgradili dve petlje kod Arene, asfaltirali ulice i uveli kockaste trotoare po Dorćolu i Vračaru, sredili Karađorđev park, Manjež, parka u Nemanjinoj itd.

Sa druge strane - nijedan novi most, put od Autokomande do Slavije izgleda kao da ga je koristila turska konjica, bespotrebno trošenje gradskog budžeta na izgradnju podzemne garaže kod Skupštine grada (mogli su da raspišu tender pa privatnik da ga pravi), nerešeno pitanje autobuske stanice, nerešeno pitanje glavne železničke stanice...

Još jedna sramotna slika gradske vlasti je parking na aerodromu Nikola Tesla. Oni plastični kiosci koji su pravljeni u arhitektonskom stilu "Boro i Ramiz" sa lightshow rampama izgledaju kao deo zabavnog parka u Turkmenistanu..jadno i bedno. Hajde barem da su ih oprali jednom do sada.

« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 16:48:40 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
sto se tice teme.....

mislim da u srbiji ima mnogo stvari koje su bitnije od izgradnje nekog metroa u prestonici koja je ionako prevelika za srbiju ovolika kolika je....mislim da je bolje napraviti neke poslove za fabrike i preduzeca iz cacka,nisa,N.S.,smedereva i drugih gradova...to je ionako preskupo...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@ Danilo, Feanor

naravno da je moglo bolje i više da se uradi. Ali, uzmite u obzir u kakvom zapuštenom stanju je bio grad 2000. godine. Uzmite u obzir da je budžet grada Beča 12 milijardi evra. Beč je tu negde iste veličine kao Beograd (1,7 miliona stanovnika).

Koliko je ulica asfaltirano, makar i ovim nekvalitetnim asfaltom itd.

Realno, ko je izgradio hiljade stanova za socijalno najugroženije kategorije stanovnika? Da li znate da po našim zakonima školstvo i zdravstvo je na republičkom nivou, ali je održavanje objekata (škola, domova zdravlja, bolnica, univerziteta) na budžetu lokalne samouprave.

Koliko je škola renovirano u gradu u poslednjih 7 godina? Lično sam radio na renoviranju tri objekta (OŠ "Lazar Savatić" i "Rade Končar" ovde u Zemunu i jedna škola na Mirijevu, zaboravih naziv momentalno). Sve to je plaćeno iz gradskog budžeta. Takođe sam radio na krpljenju nekoliko raspadnutih fasada u gradu koje finansira grad po principu stanari sakupe 30% para, grad dotira ostalih 70%.

Kad već pričate o "lopovluku", ja sam morao da spuštam cene da bi dobio te poslove na tenderu koji raspisuje grad za obnavljanje tih fasada. I na tenderu za izgradnju tribina u fiskulturnoj sali na Mirijevu sam otpao jer nisam mogao da idem toliko nisko sa cenom. Direktorka te škole mi je bila veza, pa nisam dobio posao jer grad odlučuje koji ponuđač će dobiti posao.

Ne treba biti nerealan i očekivati čuda u 1,7 milionskom gradu gde je budžet samo 800 miliona evra.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Несретник сам од малена, годинама возам Ситроена!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 3510i
Ја на рад граЦких власти немам велике замерке, откада су 2000 дошли на власт у насељу су урадили следеће:

1. Већ 2001 су срушене 2 бараке Енергопројекта и одатле су протерани "мајстори" који су одржавали приватне аутобусе (барака је обијена и на тај начин запоседнута). Сав шут, стари темељи и остала свињарија је очишћена, сада је ту ливадица где деца (и ми старији Smile) цепају фуцу, и редовно је косе ови из зеленила;

2. Цео кварт је добио нов асфалт на улицама, који је требао да се мења још 1992 (када су зграде усељене) по обећањима;

3. Кабасто и обично ђубре се редовно односе, у пролеће и јесен чак и чешће него иначе (због великог броја приватних кућа из околине које у то време, јел'те, чисте своја дворишта од лишћа и осталих отпадака);

4. Однето је свих 6 олупина старих аутомобила већ 2001, а пре тога смо милион пута звали инспекцију и нико се није јавио;

5. Зеленило је средило, поред горепоменуте ливадице,и све остале зелене површине у околини и редовно их коси, залива и шта ти ја све знам...

Ето, ово је 5 ствари које је урадила градска власт од 2000, смо у мом крају, у кругу од око 500-700м. Шта је још урађено, не бих да набрајам. Иако се не слажем са свим одлукама градске владе (сматрам да су велике паре покрадене приликом завршетка Арене), не може се рећи да ништа нису урадили. Smile

Поздрав! Smile
IP sačuvana
social share
Ситроен ти је као јавна кућа - безвезе ти је док не уђеш, али кад уђеш више ти се не излази!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Beograd treba da gradi kapitalnu infrastrukturu kakav je magistralni prsten sa tunelima, mostovima i slično..evo kako to izgleda u Pragu.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

A040824_MRAZOVKA10_N.JPG
(214.13 KB, 700x466)
Mo_30.jpg
(170.24 KB, 1024x768)
p1100159jy6.jpg
(80.64 KB, 800x600)
« Poslednja izmena: 16. Jan 2008, 19:16:15 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vidim Zemunac i mene pokusava da svrsta u Radikale,to mu najdraza fraza kad nema sta drugo. O lopovluku iz osamdesetih ovih danas zutih ja imam i previse,a vuk dlaku menja a cud nikada.
Milovan Dedijer,danas predsednik agencije za sukob interesa koja uz to zaposljava preko 100 mladih ljudi sa zadatkom da kontrolise imovinu politicara,........da se vratim na pocetak recenice,znaci taj tipus je osamdestih bio presednik nekog suda,posle vrhovni sudija,a njegova zena je 1984. usla u moj stan sa policijom da vidi da li joj se svidja,pa nas da izbace,kad se moja majka pobunila,ona je rekla:"...ja mogu sve ove vase slike da skinem sa zidova i odnesem i vi mi ne mozete nista"................toliko o zutima!!!! i toliko o tome da ni jedan lopov nije osudjen ili pokrenuta istraga protiv njaga,mislim na ove rezimske.

A,kad pomenu tendere za renoviranje skola,znas li koje skole su jedino dobile pravo na renoviranje,one gde su direktori iz te bande,ako direktor nije clan njihovih stranka skola je odbijena od grada,ali kad direktora promene onda ce ili je skola dobila pare za renoviranje.

Da nista nisu uradili ne mogu da kazem,realno jesu,ali malo u odnosu na ono koliko su sretstava imali,koliko su obecavali,..........a na kraju i kako su to uradili,meni je Nemanjna najdrazi primer nestrucnosti................

Prag je prvo metro napravio,pa onda ostalo...........
IP sačuvana
social share
Razmenjujuci pozitivnu energiju stvorimo perpetumobile!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Несретник сам од малена, годинама возам Ситроена!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 3510i
Da nista nisu uradili ne mogu da kazem,realno jesu,ali malo u odnosu na ono koliko su sretstava imali,koliko su obecavali,.........

Слажем се! Smile
IP sačuvana
social share
Ситроен ти је као јавна кућа - безвезе ти је док не уђеш, али кад уђеш више ти се не излази!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 
mislim da bi vas ovaj tekst ramba amadeusa mogao zanimati.....lijep tekst koji vrijedi citati....

Beograd

Znam da je idiotski kada covjek koji važi za «dežurnog kriticara svega i svacega» krene nešto da hvali, odmah ispada nedoslijedan, maltene sumnjiv, medjutim, zaista bi bilo fer da ovim putem kažem ono što ovih dana govorim ljudima privatno.

Beograd je poslednjih godinu dana doživio nevjerovatnu transformaciju. Parkovi su postali uredjeni, ulice ciste, saobracajnice su presvucene novim asfaltom, ulicne svijetiljke rade, smece se odnosi redovno, svakog dana primjetim neku novu i sredjenu fasadu.

Sve to strahovito utice na moje raspoloženje.

Izgled fasada prelazi , siguran sam, i na naša lica. Veselo obojene kuce i ukrasi na fasadama nesvjesno nam zatežu lica, pa vidim i mnogo više osmjeha na ulici.

Danas sam sa klincima opalio ozbiljnu biciklisticku turu – 25 maj , pa na bicikliticki lift, preko brankovog mosta do Hotela Jugoslavija i nazad.

U povratku je vec pao mrak, a pogled na osvjetljen Kalemegdan i Savu u kojoj se prelivaju svijetla klince je poptuno raspametio, oduševljeno su primjecivali nove i nove detalje u igri svjetlosti i vode.

Ulazimo u lift za bicikle koji nas bešumno spušta na istocnu stranu obale Save i hvatam sebe kako tražim plocicu sa imenom proizvodjaca lifta, ne bih li svoje divljenje napokon mogao fokusirati prema nekome.

Plocicu nisam našao , a dežurni namcor i kriticar u meni ovog puta ostao je potpuno razoružan,

Potpuno besplatna zabava u trajanju od 3 sata.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Vidim Zemunac i mene pokusava da svrsta u Radikale,to mu najdraza fraza kad nema sta drugo. O lopovluku iz osamdesetih ovih danas zutih ja imam i previse,a vuk dlaku menja a cud nikada.
Milovan Dedijer,danas predsednik agencije za sukob interesa koja uz to zaposljava preko 100 mladih ljudi sa zadatkom da kontrolise imovinu politicara,........da se vratim na pocetak recenice,znaci taj tipus je osamdestih bio presednik nekog suda,posle vrhovni sudija,a njegova zena je 1984. usla u moj stan sa policijom da vidi da li joj se svidja,pa nas da izbace,kad se moja majka pobunila,ona je rekla:"...ja mogu sve ove vase slike da skinem sa zidova i odnesem i vi mi ne mozete nista"................toliko o zutima!!!! i toliko o tome da ni jedan lopov nije osudjen ili pokrenuta istraga protiv njaga,mislim na ove rezimske.

A,kad pomenu tendere za renoviranje skola,znas li koje skole su jedino dobile pravo na renoviranje,one gde su direktori iz te bande,ako direktor nije clan njihovih stranka skola je odbijena od grada,ali kad direktora promene onda ce ili je skola dobila pare za renoviranje.

Da nista nisu uradili ne mogu da kazem,realno jesu,ali malo u odnosu na ono koliko su sretstava imali,koliko su obecavali,..........a na kraju i kako su to uradili,meni je Nemanjna najdrazi primer nestrucnosti................

Prag je prvo metro napravio,pa onda ostalo...........

Te priče o Dedijeru ne mogu da poverujem bez konkretnih dokaza. Pravo da ti kažem ne znam ko je taj čovek i koju funkciju je imao pre 24
godine. Čuo sam za mnogo poznatijeg Vladimira Dedijera, Titovog biografa.

Što se tiče tendera za renoviranje škola, 2002. i 2003. godine postojali su prioriteti u dodeli sredstava, tačno je da su škole sa stranački podobnim direktorima ranije dobijale sredstva, ali poenta je da je za svaku školu gradska komisija raspisivala tender i određivala izvođača, direktor škole nije imao uticaj na izbor izvođača radova.

Ono što je najvažnije, zar ne misliš da je malo smešno pričati o lopovluku iz osamdesetih, kada svi znamo da od sadašnje gradske uprave samo Bobić je dovoljno star da bi bio aktivan u tom vremenu.

Npr. gradski menadžer Stanojević je tada išao u osnovnu školu, pokojni Bogdanović je bio tek svršeni dipl. ing. elektrotehnike, pripravnik u "EI Pupin" u Zemun Polju itd. Od aktuelnih 9 članova gradskog veća, svi su rođeni posle 1962. godine, što znači da ni teoretski nisu mogli da budu lopovi u osamdesetim, jer su mnogi od njih bili maloletni u to vreme.

Dakle, ova garnitura na vlasti u lokalu, od 5. oktobra do danas se ne može meriti sa svojim predhodnicima, pogotovo iz Miloševićevog vremena. Budžet grada je premali, a potrebe su ogromne, obzirom da je grad desetak godina bio totalno zapušten, kao i cela Srbija.

Svi bi mi voleli da BG bude lep i uredan kao Beč, ali u tom Beču se godišnje izdvaja stotinu miliona evra samo za filtriranje gradske kanalizacione mreže.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 00:43:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.